Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 2161 - 2180 Napsat příspěvek
reaguje na: t_gon
Tak jen quick update. Domluvil jsem se s místní firmou, že mi pomůže pořešit domácí kino od kabeláže až po vybavení. Vzhledem k tomu, že nebudu už zřejmě měnit dispozice, asi skončím v budoucnu u Bose Lifestyle. V showroomu na mě udělala značka velmi dobrý dojem a je interiérově velmi decentní při velmi zajímavém zvukovém výsledku. Na konkrétní typ domácího kina i dalších komponentů je brzy. Spíš jsem chtěl od firmy co se tím zabývá slyšet,  zda to je či není hratelné. Vím co se Bose vyčítá, ale myslím, že pro mě jako neaudiofila s půdorysem domu, který mám, to bude nejlepší volba. Ale bude to ještě dlouhá cesta. Slíbil jsem, že dám vědět až se něco trochu posune, tak hlásím ;) Očekávám kritiku;):D
773271
Tak jen quick update. Domluvil jsem se s místní firmou, že mi pomůže pořešit domácí kino od kabeláže až po vybavení. Vzhledem k tomu, že nebudu už zřejmě měnit dispozice, asi skončím v budoucnu u Bose Lifestyle. V showroomu na mě udělala značka velmi dobrý dojem a je interiérově velmi decentní při velmi zajímavém zvukovém výsledku. Na konkrétní typ domácího kina i dalších komponentů je brzy. Spíš jsem chtěl od firmy co se tím zabývá slyšet,  zda to je či není hratelné. Vím co se Bose vyčítá, ale myslím, že pro mě jako neaudiofila s půdorysem domu, který mám, to bude nejlepší volba. Ale bude to ještě dlouhá cesta. Slíbil jsem, že dám vědět až se něco trochu posune, tak hlásím *;)* Očekávám kritiku*;)**:D*
772088
6 0
reagovat
reaguje na: TrDLo
ahoj,

vpodstatě vše (filmy a seriály) bude pouštěno přes PC. Resp. TV je jako druhej monitor.
772818
ahoj, vpodstatě vše (filmy a seriály) bude pouštěno přes PC. Resp. TV je jako druhej monitor.
772803
1 0
reagovat
reaguje na: RainMakeR
A to ty repro budeš chtít používat jenom při přehrávání z PC? Takže žádné TV vysílání, Netflix, smart funkce v TV, USB HDD, ...?

Protože pokud ano, tak ty repro musí být propojeny s TV, a to digitálně.
772803
A to ty repro budeš chtít používat [b]jenom[/b] při přehrávání z PC? Takže žádné TV vysílání, Netflix, smart funkce v TV, USB HDD, ...? Protože pokud ano, tak ty repro musí být propojeny s TV, a to digitálně.
772473
1 0
reagují: RainMakeR
reagovat
reaguje na: RainMakeR
Nejlevnější jsou teď logitehc z-906, na czc je mají za 4500,- a já si je nemůžu na hry k PC, filmy a i xboxu vynachávlit. Samozřejmě, že jsou lepší repro, ale za tu cenu teď dle mě lepší s dolby digital a dts přímo v sobě se nesežene.
772475
Nejlevnější jsou teď logitehc z-906, na czc je mají za 4500,- a já si je nemůžu na hry k PC, filmy a i xboxu vynachávlit. Samozřejmě, že jsou lepší repro, ale za tu cenu teď dle mě lepší s dolby digital a dts přímo v sobě se nesežene.
772473
4 0
reagovat

Repro 5.1.

Čus,

Máte zkušenosti s 5.1. repro do cca 3000? K PC a TV? 
Propojení TV přes HDMI do PC. Takže repro by se pripojilo do PC a filmy přes TV a zvuk přes repro. KMP player má možnosti přepínání audio výstupu a kanálu...

Líbí se mě génius sw-hf5.1 černé
Ale teď jsem narazil na problém. Tyhle levný sestavy nemají Dolby digital kodek že...

Není lepší si koupit jen k TV nějakej sound Bar se subwooferem tzn 2.1. ale s kodekem Dolby digital? 
772473
Čus, Máte zkušenosti s 5.1. repro do cca 3000? K PC a TV?  Propojení TV přes HDMI do PC. Takže repro by se pripojilo do PC a filmy přes TV a zvuk přes repro. KMP player má možnosti přepínání audio výstupu a kanálu... Líbí se mě génius sw-hf5.1 černé Ale teď jsem narazil na problém. Tyhle levný sestavy nemají Dolby digital kodek že... Není lepší si koupit jen k TV nějakej sound Bar se subwooferem tzn 2.1. ale s kodekem Dolby digital? 
Repro 5.1.
1 0
reagují: TrDLo, thomopulus
reagovat

Jaký AV receiver k repro Klipsch

Mám repro Klipsch Synergy (5.1, 8 ohm) - C-20 + 4x B-20 + subwoofer SW-350 a k nim jsem měl AV receiver Pioneer, který již nevlastním a
proto bych chtěl zakoupit nějaký nový se síťovými funkcemi, jenž by uměl
přehrát audio/video z NASu. AV receiver bude sloužit převážně pro filmy
(nejsem náročný posluchač). Co by měl v dnešní době AV receiver mít,
aby morálně vydržel několik let. Prosím, který by jste mi doporučili (do
cca 15 tisíc)?
772433
Mám repro Klipsch Synergy (5.1, 8 ohm) - C-20 + 4x B-20 + subwoofer SW-350 a k nim jsem měl AV receiver Pioneer, který již nevlastním a proto bych chtěl zakoupit nějaký nový se síťovými funkcemi, jenž by uměl přehrát audio/video z NASu. AV receiver bude sloužit převážně pro filmy (nejsem náročný posluchač). Co by měl v dnešní době AV receiver mít, aby morálně vydržel několik let. Prosím, který by jste mi doporučili (do cca 15 tisíc)?
Jaký AV receiver k repro Klipsch
1 0
reagovat
Jj. Záměr se saunou byl jiný:)) Prodloužení pracovny není jen tak. Buď musíš vzit jinde nebo zvětšit barák a to už jednak nemusí byt tolik kam a druhak se to může dost prodražit.

Je to těžký. Moc hlasů, moc nápadů;) Už když jsem řešil patro vs. přízemí, tak to bylo v něčem podobné. Konečně jsem našel v okolí audio/video firmu s dobrým ohlasem od klientů, tak to budu řešit s nima.

Vidím to aktuálně tak, že s dispozicema už spíš hejbat nebudu a proberu to s tou firmou a uvidíme. Myšlenka na využití pracovny je jedna z variant, i když se nejeví jako moc průchozí. Chtělo by to, aby s architekty promluvil právě někdo z oboru. I v případě většího kompromisu než byl původní plán na tom budu mnohem líp než jsem kdy byl. Nevzdávám to ale bez boje;)

Každopádně moc diky tobě, KARLOSovi i Gonzimu za vaše příspěvky. Moc si toho cením.
772142
Jj. Záměr se saunou byl jiný*:))* Prodloužení pracovny není jen tak. Buď musíš vzit jinde nebo zvětšit barák a to už jednak nemusí byt tolik kam a druhak se to může dost prodražit. Je to těžký. Moc hlasů, moc nápadů*;)* Už když jsem řešil patro vs. přízemí, tak to bylo v něčem podobné. Konečně jsem našel v okolí audio/video firmu s dobrým ohlasem od klientů, tak to budu řešit s nima. Vidím to aktuálně tak, že s dispozicema už spíš hejbat nebudu a proberu to s tou firmou a uvidíme. Myšlenka na využití pracovny je jedna z variant, i když se nejeví jako moc průchozí. Chtělo by to, aby s architekty promluvil právě někdo z oboru. I v případě většího kompromisu než byl původní plán na tom budu mnohem líp než jsem kdy byl. Nevzdávám to ale bez boje*;)* Každopádně moc diky tobě, KARLOSovi i Gonzimu za vaše příspěvky. Moc si toho cením.
772088
2 0
reagovat
reaguje na: Stranger777
Vidis, je to jak pises, ja se na to "vyuziti" sauny dival jako "family project", coz by prave nekdy mohlo byt omezujici, kdyby se pendlovalo mezi saunou a obytnou casti. Ale kdyz clovek nevi detaily, tak jen strili (: 

Jinak mozna mimo (vzhledem k sicim masinam apod.) dotaz, ale neslo by tu pracovnu "protahnout", cimz bys zvetsil prostor jak pro sici cast a zaroven alespon pro poradne 5.1? S tim, ze obyvak muzes porad vybavit poradnou Tv a kvuli zvuku poridit treba lepsi sounbbar/2.1 apod. Prijde mi to, jako fajn "kompromis" bez zbytecneho vykopani sekery (:

Ale uvidis, mozna ti ta firma nabidne neco "echt Gotwald", co jsme zatim nevideli. Kazdopadne dej pak vedet...
772088
Vidis, je to jak pises, ja se na to "vyuziti" sauny dival jako "family project", coz by prave nekdy mohlo byt omezujici, kdyby se pendlovalo mezi saunou a obytnou casti. Ale kdyz clovek nevi detaily, tak jen strili (:  Jinak mozna mimo (vzhledem k sicim masinam apod.) dotaz, ale neslo by tu pracovnu "protahnout", cimz bys zvetsil prostor jak pro sici cast a zaroven alespon pro poradne 5.1? S tim, ze obyvak muzes porad vybavit poradnou Tv a kvuli zvuku poridit treba lepsi sounbbar/2.1 apod. Prijde mi to, jako fajn "kompromis" bez zbytecneho vykopani sekery (: Ale uvidis, mozna ti ta firma nabidne neco "echt Gotwald", co jsme zatim nevideli. Kazdopadne dej pak vedet...
772011
1 0
reagovat
S tím obývákem k žití nesouhlasím. Naopak jsou ty části oddělené na spaní a ostatní. Z té sauny se jde na chodbu. Chci to mít spíš k pracovně, záměrně to není v soukromé sekci. Nechci, aby na mě dítě koukalo, když se půjde mejt, ani aby švára chodil do soukromé části se mnou do sauny. Jinak nevím o podobném domu, nevychází z konkrétního projektu. Ale jestli půjdeme do dřeva, tak opravdu budeme muset vědět asi prakticky každou zásuvku dopředu, to máš pravdu.

Každopádně nešťastně je to řešené z pohledu domácího kina. Tady jde o to co je holt priorita, ale ještě to nevzdávám;)Ale to ostatní je o preferencích. Lidem se suprově žije v didpozicích, které bych nesnesl a platí to jistě i obráceně ;)
772011
S tím obývákem k žití nesouhlasím. Naopak jsou ty části oddělené na spaní a ostatní. Z té sauny se jde na chodbu. Chci to mít spíš k pracovně, záměrně to není v soukromé sekci. Nechci, aby na mě dítě koukalo, když se půjde mejt, ani aby švára chodil do soukromé části se mnou do sauny. Jinak nevím o podobném domu, nevychází z konkrétního projektu. Ale jestli půjdeme do dřeva, tak opravdu budeme muset vědět asi prakticky každou zásuvku dopředu, to máš pravdu. Každopádně nešťastně je to řešené z pohledu domácího kina. Tady jde o to co je holt priorita, ale ještě to nevzdávám*;)*Ale to ostatní je o preferencích. Lidem se suprově žije v didpozicích, které bych nesnesl a platí to jistě i obráceně *;)*
772006
0 0
reagují: t_gon
reagovat

Stranger777

Jeste k tvemu projektu. Ja kdyz se na to divam, tak tam bych si taky hodne "zmen" navymyslel. Respektive takhle, ten obyvak mas tak "debilne" vzhledem k tvemu "pozadavku" na kino fakt nestastne umisteny (uprostred domu, tedy zadne presne oddeleni spolecne(denni) a obyvaci(spaci) sekce domu. To zni debilne, ale z praktickeho hlediska je to fakt zvlastni a uvedomis si to, az ti decka budou ze sauny trajdat pres cely barak, kde poradas kino projekci pro sousedy (:

Plus to zastineni, rozmistnei repra... je tezko predstavitelne. Jeste rikas, ze to nejak otocis, ale moc si to nedovedu predstavit... aj treba je ndo obyvaku, dke bude zatim "jen full HD 65"", ktera je funkcni, tak jsme asi 4x prekopaval kuchyn/krb/sedacku... idealne, pokud nemas hotovy projekt, co ceka na schvaleni, zkus (pokud to lze) nekde do podobneho projek,tu zajit a prakticky si to v tech stenach predstavit. Ja videl podobne reseny obyvak, jako mame my, lae ti majitele si dali udelat krb + vchod na terase a Tv dali "doleva" na jedinou volnou stenu. Vysledek? Gauc smeruje do zdi a Tv je v levo pred vchodem ven. A to je drive nenapadlo, ale prakticky vsichni sedi a jsou vytoceni doleva. ted na to chtej napasovat 5.1?

Jak rikas a ja ti to jen podepisuji, stavim jednou a verim ze uz nikdy vice, proto to stavim s tim, ze mi ten dum ma neco splnit. Ne ze budu mit dum za kazdou cenu a pritom budu skripat zubama a nakonec zjistim, ze v panelaku bylo mozna lepe (coz je pripad meho kolegy... smutny pribeh (: ). JA za posledni 4 mesice preplanoval vse od zakladu, abych byl po cca 5 verzich domu spokojeny a mel vse, co proste v "cene zajezdu" chci mit...
A posledni ke skaldovacimu prostoru, mas prizemni bungalov, kde predpokladam mas ulozny prosotr pres vetsi plochu domu. Jasne, neni to obyvaci prostor, ale standardni "puda" prave pro skaldovani verbeze (krabice, sezonni vyzdoby, stare hadry....), tkaze o misto se neboj. Ale mluvis o drevostavbe, tka tam si nejsme jisty... A coz me privadi na myslenku ,ze kdyz stavel kolega, tak musel mit vse predem jasne, kde bude mit zasuvky, vypinace... proste vse. Takze pokud chces 5.1 s pripravou na kabelaz, msuis vedet predem. Jakmile se ty steny zhotovi ve fabrice, tak neni mozne do nich uz "vrtat". Ale mozan ze kazda technologie je jina. Kolega to tak ma...
772006
Jeste k tvemu projektu. Ja kdyz se na to divam, tak tam bych si taky hodne "zmen" navymyslel. Respektive takhle, ten obyvak mas tak "debilne" vzhledem k tvemu "pozadavku" na kino fakt nestastne umisteny (uprostred domu, tedy zadne presne oddeleni spolecne(denni) a obyvaci(spaci) sekce domu. To zni debilne, ale z praktickeho hlediska je to fakt zvlastni a uvedomis si to, az ti decka budou ze sauny trajdat pres cely barak, kde poradas kino projekci pro sousedy (: Plus to zastineni, rozmistnei repra... je tezko predstavitelne. Jeste rikas, ze to nejak otocis, ale moc si to nedovedu predstavit... aj treba je ndo obyvaku, dke bude zatim "jen full HD 65"", ktera je funkcni, tak jsme asi 4x prekopaval kuchyn/krb/sedacku... idealne, pokud nemas hotovy projekt, co ceka na schvaleni, zkus (pokud to lze) nekde do podobneho projek,tu zajit a prakticky si to v tech stenach predstavit. Ja videl podobne reseny obyvak, jako mame my, lae ti majitele si dali udelat krb + vchod na terase a Tv dali "doleva" na jedinou volnou stenu. Vysledek? Gauc smeruje do zdi a Tv je v levo pred vchodem ven. A to je drive nenapadlo, ale prakticky vsichni sedi a jsou vytoceni doleva. ted na to chtej napasovat 5.1? Jak rikas a ja ti to jen podepisuji, stavim jednou a verim ze uz nikdy vice, proto to stavim s tim, ze mi ten dum ma neco splnit. Ne ze budu mit dum za kazdou cenu a pritom budu skripat zubama a nakonec zjistim, ze v panelaku bylo mozna lepe (coz je pripad meho kolegy... smutny pribeh (: ). JA za posledni 4 mesice preplanoval vse od zakladu, abych byl po cca 5 verzich domu spokojeny a mel vse, co proste v "cene zajezdu" chci mit... A posledni ke skaldovacimu prostoru, mas prizemni bungalov, kde predpokladam mas ulozny prosotr pres vetsi plochu domu. Jasne, neni to obyvaci prostor, ale standardni "puda" prave pro skaldovani verbeze (krabice, sezonni vyzdoby, stare hadry....), tkaze o misto se neboj. Ale mluvis o drevostavbe, tka tam si nejsme jisty... A coz me privadi na myslenku ,ze kdyz stavel kolega, tak musel mit vse predem jasne, kde bude mit zasuvky, vypinace... proste vse. Takze pokud chces 5.1 s pripravou na kabelaz, msuis vedet predem. Jakmile se ty steny zhotovi ve fabrice, tak neni mozne do nich uz "vrtat". Ale mozan ze kazda technologie je jina. Kolega to tak ma...
Stranger777
772001
1 0
reagují: Stranger777
reagovat
reaguje na: KARLOS
Uplne paradni reakce, konstruktivni a vic nez vecna Diky moc :+

Vemu to nejak jak se to v hlave mele. Takze ta mistnost je kompletne separe (ve smyslu na konci domu za "obytnou" i denni casti). Za jednou vnitrni prickou je chodba a koupelna a jen v tom vyklenku se to poji na vedlejsi detsky pokoj. Ale verim a pocitam, ze ta dodatecne stena pro odizolovani tohle dost redukuje (tohle jsme dost resil i se stavarem a ze vsech reseni (beton, zvukotesny ytong...) jsem zvolil prave dodatecnou odhlucnovaci stenu na puvodni pricku (protoze jakmile ohulis na sloupech byt jen kapku vice cokoli nejen z ranku "trailer music", tak budu rad za kazdy sezrany decibel, ktery pozere stena/dvere). Takze primarne musim nejak dobre poresit audio, kdyz uz k tomu je mistnost urcena (prevazne).

Za platno diky moc za nazor, jen jsi me v tom mem dnesnim "dumani" utvrdil a zvolim tedy to pevne (ty problemy s napajenim rolovaciho me dost trapily a videl jsme a cetl X clanku o tom, co s tim a ja kto resit, kdyz se to neplanuje predem...). Cenove je to nekde kolem 20K, coz je imho rozumne a tvuj popis vcetne dostupnych referenci a ruznych nazoru, je to to nejlepsi pro domaci kina.

Audio, tim co jsi popsal jsi me dost pomohl a zaroven neco upresnil. Ta mistnost neni extra velka (19m2) a jak spravne zminujes, ten "zub" me tam dost trapi z pohledu zvuku. NA druhou stranu mi to pridalo hodne prostoru pro komodu, na kteoru potrebuji umistovat ruzne veci, coz je fajn a jen mi tam porad nejak nepasuje umisteni repra. Prosel jsem ruzne varianty doamciho Atmosu a z toho co se da pouzit, k tvym radam a celkove plose mi z toho asi nejvice vychazi format 5.1.4, ktery jsem se snazil sproste hodit do toho pokoje. Kdyz to vemu obecne ,tak fronty, SW a center neni problem to ma misto pod/vedle platna na front stene. K atmos hornim speakrum asi taky neni treba zadna velka fylozofie, dle schematu pujde asi jen o vhodne umisteni tech dvou speakru, ktere z rychleho hledani nejsou moc drahe a daji se elegantne predpripravit/integrovat do stropu. Problem vidim s temi zadnimi speakry, ktere maji idealne v prostoru/v zadni stene. Tou mou knihovnou to dost komplikuji, ale ta tam musi byt. Jak na to? Napada me jedine je zapojit do te knihovny(pravy) a popr. nejak na stul (levy) s tim, ze bych vybral satelity, ktere nemaji problem se zadnim basovym vyvodem kvuli rezonaci. Rozhozeni os a vzdalenosti se da predpokladam vyresit v ramci kalibrace a nastaveni zdalenosti/zpozdeni/urovne db jednotlivych satelitu. Ale nevim, hadam a nemam to overene a vychazim z meho aktualniho Denon AVR a jeho kalibrace. Stejne tak, zda takovy prostor je dobre pokryty 5.1.2, nebo je potreba fakt idealne o stupen vyse... Plus jak pises, znacek je vice a dokonce se divam, ze nektere sloupy muzou kombinovat i predni  "odrazove" atmos satelity a neni to ani tak moc raketa (treba ty klipsche). Ono stejne to kvuli budgetu budu porizovat postupne ,ale ta priprava byt musi. S tim ,ez se stropem a zadnimi satelity bych pak uz nerad nejak zasadne narusoval izolaci s funkcnost sten. Sterea muzou byt az na konec...

AVR kdyz jen rychle orientacne mrknu na Denony (mam a celkem spokojeny, takze bych mozna i zustal u znacky), tak se da toho sehnat dost (nevim, zda specifika 5.1.4 splnuji i nizsi modely, ktere uvadi podporu Atmos, ale treba AVC-X4700H to vse ma a v cene kolem 40K to neni taky nic likvidacniho. Spise si rikam, co je vse potreba mit na pametu prave u AVR, abych po zakoupeni nezjistil, ze mi neco nepodporuje (HDMI specifikaci, Bluetooth, Streaming...). Nakonec nejaky zesak (pokdu bude vubec potreba pro audio), bude na programu dne az kdo vi kdy, tam ale nepredpokladam nejaky problem ci pripravy navic v uvodnim planovani, ktere by na jeho zapojeni casem mely vliv. 

Jeste jsme se uplne zapomel zminit na "tmu", kterou uvadi ostatni. V mistnosti bude jedno okno, ktere pro bezny porvoz (prace na PC, cetba...) buide stacit, ale na promitani je potreba tmu. Co je "idelani"? Nejake rolety vnitrni (venkovni vim ,ez davat nebudu), nebo nejake "posuvne hebla" uz jako soucast oken? Popr. dalsi drobny detail, co osvetleni mistnosti obecne, resit nejakym LED systemem po obvodu, nebo staci vetsi stropni svitidlo (do knihovny a nad komodu vim, ze chci neco ve stylu venkovnich zavesnych lamp - coz bude jednak dekoracni a jednak mensi zdroj svetla...). Ma smysl resit i tuhle cast mistnosti?

Diky za dalsi rady...
772005
Uplne paradni reakce, konstruktivni a vic nez vecna Diky moc *:+* Vemu to nejak jak se to v hlave mele. Takze ta mistnost je kompletne separe (ve smyslu na konci domu za "obytnou" i denni casti). Za jednou vnitrni prickou je chodba a koupelna a jen v tom vyklenku se to poji na vedlejsi detsky pokoj. Ale verim a pocitam, ze ta dodatecne stena pro odizolovani tohle dost redukuje (tohle jsme dost resil i se stavarem a ze vsech reseni (beton, zvukotesny ytong...) jsem zvolil prave dodatecnou odhlucnovaci stenu na puvodni pricku (protoze jakmile ohulis na sloupech byt jen kapku vice cokoli nejen z ranku "trailer music", tak budu rad za kazdy sezrany decibel, ktery pozere stena/dvere). Takze primarne musim nejak dobre poresit audio, kdyz uz k tomu je mistnost urcena (prevazne). Za [b]platno [/b]diky moc za nazor, jen jsi me v tom mem dnesnim "dumani" utvrdil a zvolim tedy to pevne (ty problemy s napajenim rolovaciho me dost trapily a videl jsme a cetl X clanku o tom, co s tim a ja kto resit, kdyz se to neplanuje predem...). Cenove je to nekde kolem 20K, coz je imho rozumne a tvuj popis vcetne dostupnych referenci a ruznych nazoru, je to to nejlepsi pro domaci kina. [b]Audio[/b], tim co jsi popsal jsi me dost pomohl a zaroven neco upresnil. Ta mistnost neni extra velka (19m2) a jak spravne zminujes, ten "zub" me tam dost trapi z pohledu zvuku. NA druhou stranu mi to pridalo hodne prostoru pro komodu, na kteoru potrebuji umistovat ruzne veci, coz je fajn a jen mi tam porad nejak nepasuje umisteni repra. Prosel jsem ruzne varianty doamciho Atmosu a z toho co se da pouzit, k tvym radam a celkove plose mi z toho asi nejvice vychazi format 5.1.4, ktery jsem se snazil [url=https://imgur.com/a/FKkaE97]sproste hodit do toho pokoje[/url]. Kdyz to vemu obecne ,tak fronty, SW a center neni problem to ma misto pod/vedle platna na front stene. K [url=https://www.avcenter.cz/Vestavne-reproduktory-Q-Acoustics-Qi65CW-par-d4191.htm#detail-anchor-description]atmos hornim speakrum[/url] asi taky neni treba zadna velka fylozofie, dle schematu pujde asi jen o vhodne umisteni tech dvou speakru, ktere z rychleho hledani nejsou moc drahe a daji se elegantne predpripravit/integrovat do stropu. Problem vidim s temi zadnimi speakry, ktere maji idealne v prostoru/v zadni stene. Tou mou knihovnou to dost komplikuji, ale ta tam musi byt. Jak na to? Napada me jedine je zapojit do te knihovny(pravy) a popr. nejak na stul (levy) s tim, ze bych vybral satelity, ktere nemaji problem se zadnim basovym vyvodem kvuli rezonaci. Rozhozeni os a vzdalenosti se da predpokladam vyresit v ramci kalibrace a nastaveni zdalenosti/zpozdeni/urovne db jednotlivych satelitu. Ale nevim, hadam a nemam to overene a vychazim z meho aktualniho Denon AVR a jeho kalibrace. Stejne tak, zda takovy prostor je dobre pokryty 5.1.2, nebo je potreba fakt idealne o stupen vyse... Plus jak pises, znacek je vice a dokonce se divam, ze nektere sloupy muzou kombinovat i predni  "odrazove" atmos satelity a neni to ani tak moc raketa (treba ty [url=https://www.avcenter.cz/Klipsch-RP-8060FA-Dolby-Atmos-reproduktory-d6563.htm]klipsche[/url]). Ono stejne to kvuli budgetu budu porizovat postupne ,ale ta priprava byt musi. S tim ,ez se stropem a zadnimi satelity bych pak uz nerad nejak zasadne narusoval izolaci s funkcnost sten. Sterea muzou byt az na konec... AVR kdyz jen rychle orientacne mrknu na Denony (mam a celkem spokojeny, takze bych mozna i zustal u znacky), tak se da toho sehnat dost (nevim, zda specifika 5.1.4 splnuji i nizsi modely, ktere uvadi podporu Atmos, ale treba [url=https://www.denon.com/cs-cz/shop/avreceiver/avcx4700h]AVC-X4700H[/url] to vse ma a v cene kolem 40K to neni taky nic likvidacniho. Spise si rikam, co je vse potreba mit na pametu prave u AVR, abych po zakoupeni nezjistil, ze mi neco nepodporuje (HDMI specifikaci, Bluetooth, Streaming...). Nakonec nejaky zesak (pokdu bude vubec potreba pro audio), bude na programu dne az kdo vi kdy, tam ale nepredpokladam nejaky problem ci pripravy navic v uvodnim planovani, ktere by na jeho zapojeni casem mely vliv.  Jeste jsme se uplne zapomel zminit na "tmu", kterou uvadi ostatni. V mistnosti bude jedno okno, ktere pro bezny porvoz (prace na PC, cetba...) buide stacit, ale na promitani je potreba tmu. Co je "idelani"? Nejake rolety vnitrni (venkovni vim ,ez davat nebudu), nebo nejake "posuvne hebla" uz jako soucast oken? Popr. dalsi drobny detail, co osvetleni mistnosti obecne, resit nejakym LED systemem po obvodu, nebo staci vetsi stropni svitidlo (do knihovny a nad komodu vim, ze chci neco ve stylu venkovnich zavesnych lamp - coz bude jednak dekoracni a jednak mensi zdroj svetla...). Ma smysl resit i tuhle cast mistnosti? Diky za dalsi rady...
771972
1 0
reagovat
Sorry, že jsem ti křivdil;) Ten pokoj má být i moje pracovna a příležitostný hostování pokoj.  Jinak ohledně úložných prostor. Budeme mít vyloženě sklad venku přes 10 m2, plus vestavěné skříně. Předpokládám, že i menší půda a manželka má blízko k minimalismu, tak ho holt kdyztak budeme aplikovat;):D Jinak není něco  jako dostatečný skladovací prostor:D Každopádně hlavně, že bude větší prostor, plus technické místnosti. Z toho obavy úplně nemám, ale diky za postřeh.

P.S.
Zkusím to ještě probrat s architekty ohl. té pracovny, plus jestli mi odpoví ta jedna firma od nás, kterou jsem objevil, tak se s nimi pokusím taky pobavit. Tak uvidím ;)
772001
Sorry, že jsem ti křivdil*;)* Ten pokoj má být i moje pracovna a příležitostný hostování pokoj.  Jinak ohledně úložných prostor. Budeme mít vyloženě sklad venku přes 10 m2, plus vestavěné skříně. Předpokládám, že i menší půda a manželka má blízko k minimalismu, tak ho holt kdyztak budeme aplikovat*;)**:D* Jinak není něco  jako dostatečný skladovací prostor*:D* Každopádně hlavně, že bude větší prostor, plus technické místnosti. Z toho obavy úplně nemám, ale diky za postřeh. P.S. Zkusím to ještě probrat s architekty ohl. té pracovny, plus jestli mi odpoví ta jedna firma od nás, kterou jsem objevil, tak se s nimi pokusím taky pobavit. Tak uvidím *;)*
771995
1 0
reagují: t_gon
reagovat
Imo, pokud bych k tomu návrhu něco měl, pak... že moc nemyslí na úložný prostor. To je imo všeobecný nešvar moderních návrhů. Jako ty vestavěné skříne a šatna jsou fajn, ale za deset let nebudeš vědět, co kde dát... Za pět, jestli jste křečci ;).
771995
Imo, pokud bych k tomu návrhu něco měl, pak... že moc nemyslí na úložný prostor. To je imo všeobecný nešvar moderních návrhů. Jako ty vestavěné skříne a šatna jsou fajn, ale za deset let nebudeš vědět, co kde dát... Za pět, jestli jste křečci ;).
2 0
reagovat
Máma šije, takže vím :D... A právěže si z toho důvodu myslím, že ty dvě nejhlasitější věci by mohly být pohromadě.
Jasně, s uskladněním je to potíž, ale to by byla i bez toho HT 8)... Ano, vím o čem mluvím, máma má krámy po celém baráku ;)....
771994
Máma šije, takže vím *:D*... A právěže si z toho důvodu myslím, že ty dvě nejhlasitější věci by mohly být pohromadě. Jasně, s uskladněním je to potíž, ale to by byla i bez toho HT *8)*... Ano, vím o čem mluvím, máma má krámy po celém baráku *;)*....
771990
2 0
reagovat
Díky za upřímnost. Jako mně jsou základní věci jasný, ale v mý režii už bylo prosazení přízemního domu. Ono to šití (asi nejsi znalý;) není úplně o jednom šicím stroji a chce to docela zázemí, takže by se to buď muselo opravdu hodně šikovně vymyslet tak, aby to byl praktické nebo to moc reálně nevidím a šití dělá taky solidní hluk, takže ho nechceš realizovat v prostoru, kde lidi procházejí. Jinými slovy, stejně jako u HC to chceš oddělit ;)

Architekti jsou super a moc se mi to v týhle poslední verzi už taky líbí, jen to prostě je něco za něco. Teď jsem snad našel místní firmu a poslal tam dotaz, tak zkusím probrat i s nima. Možná by nebylo od věci, pokud se mi podaří najít nějakou firmu, která by na tom byla zaangažovaná, aby se o tom pobavili i oni s těma architektama a třeba by se na něco přišlo. Architekti jsou nápadití a pokud by měli protipól, kterej se vyzná, tak by třeba přesvědčili i manželku :D

Sorry, že tebe i další tímhle plevelím, ale je to pro mě velká věc (ideálně) do konce života, tak mi na tom vcelku záleží ;)
771990
Díky za upřímnost. Jako mně jsou základní věci jasný, ale v mý režii už bylo prosazení přízemního domu. Ono to šití (asi nejsi znalý;) není úplně o jednom šicím stroji a chce to docela zázemí, takže by se to buď muselo opravdu hodně šikovně vymyslet tak, aby to byl praktické nebo to moc reálně nevidím a šití dělá taky solidní hluk, takže ho nechceš realizovat v prostoru, kde lidi procházejí. Jinými slovy, stejně jako u HC to chceš oddělit *;)* Architekti jsou super a moc se mi to v týhle poslední verzi už taky líbí, jen to prostě je něco za něco. Teď jsem snad našel místní firmu a poslal tam dotaz, tak zkusím probrat i s nima. Možná by nebylo od věci, pokud se mi podaří najít nějakou firmu, která by na tom byla zaangažovaná, aby se o tom pobavili i oni s těma architektama a třeba by se na něco přišlo. Architekti jsou nápadití a pokud by měli protipól, kterej se vyzná, tak by třeba přesvědčili i manželku *:D* Sorry, že tebe i další tímhle plevelím, ale je to pro mě velká věc (ideálně) do konce života, tak mi na tom vcelku záleží *;)*
771986
2 0
reagují: KARLOS
reagovat
Fakt ti nebudu šahat do návrhu :D;)... Jednak je imo povedený a pak zrušením výklenku by se ti to celé dispozičně rozpadlo. Hele, ono je fakt fajn někdy ty projektanty poslouchat, protože fakt ví, jak by to mohlo i dopadnout ;).
Osobně, kdybys ten horní venkovní výklenek zarovnal se zbytkem, celkově by ti to sice částečně poslechový prostor uzavřelo, ale rozložením by sis ničeho nepomohl. Jen bys zvětšil prostor. Pořád by byla ale jedna dlouhá strana otevřená.
Bavíme se tu o ideálních, respektive přiměřených podmínkách. KDybys to dal tak, jak to máš teď, ono ti to hrát bude. Jen s tím, že třeba woofer ti rozdrnčí půlku kuchyně. Respektive, že nebudeš zvukově uzavřený a bude ti to dělat zvukové odrazy. Navíc říkáš, že se nechceš moc separovat, ale tohle je právěže ta důležitá idea - že ten prostor separuješ. Takže asi tak...
Ono řešení je nasnadě - proč nemůže být ta pracovna sdílená? Si prosaď, že obyvák bude v režii manželky, bude v něm hlavní TV a řekněme stereo na poslech a zpříjemnění zvuku TV, takže běžný provozní život a že ten šicí stroj v té pracovně být může... Jen tam bude gauč, bedny a plátno navíc ;)...
771986
Fakt ti nebudu šahat do návrhu *:D**;)*... Jednak je imo povedený a pak zrušením výklenku by se ti to celé dispozičně rozpadlo. Hele, ono je fakt fajn někdy ty projektanty poslouchat, protože fakt ví, jak by to mohlo i dopadnout ;). Osobně, kdybys ten horní venkovní výklenek zarovnal se zbytkem, celkově by ti to sice částečně poslechový prostor uzavřelo, ale rozložením by sis ničeho nepomohl. Jen bys zvětšil prostor. Pořád by byla ale jedna dlouhá strana otevřená. Bavíme se tu o ideálních, respektive přiměřených podmínkách. KDybys to dal tak, jak to máš teď, ono ti to hrát bude. Jen s tím, že třeba woofer ti rozdrnčí půlku kuchyně. Respektive, že nebudeš zvukově uzavřený a bude ti to dělat zvukové odrazy. Navíc říkáš, že se nechceš moc separovat, ale tohle je právěže ta důležitá idea - že ten prostor separuješ. Takže asi tak... Ono řešení je nasnadě - proč nemůže být ta pracovna sdílená? Si prosaď, že obyvák bude v režii manželky, bude v něm hlavní TV a řekněme stereo na poslech a zpříjemnění zvuku TV, takže běžný provozní život a že ten šicí stroj v té pracovně být může... Jen tam bude gauč, bedny a plátno navíc ;)...
771976
1 0
reagovat
Tak dík :D

Je to pořád ve formě dohadování. Máš nějaký konkrétní postřeh, co by se s tím dalo dělat? Ono jde primárně o výborný žití a já si prosadil z vícero důvodů přízemní dům. Faktem je to, že když jsme ještě zvažovali i patrový dům, tak tam to bylo v tomhle směru o něco lepší, ale asi jen v tom, že okno bylo menší;)

Taky jsem zvažoval zrušit výklenek na protilehlé straně, ale to asi necháme, protože to má optimální dopad ohledně sauny (to je tak, když je pán saunař i filmovej fanda;). Myšlenka byla ta, že kdyby se ten výklenek zrušil a hodil se audivizuální koutek tam, alespoň by tam byla přirozeně větší tma, jenže pak už to nedává smysl směrem ke kuchyni a zároveň jsme zavrhli i jiné nápady, kdy se z koupely/sauny vcházelo přímo do obýváku :D

Já budu rád klidně i za nějaký středně šílený nápad, kterej by ti přišel v tomhle smysluplnej. To co má Gonzi je v mnohém fajn, ale mně přijde skvělý mít centrum obývák a od toho všechno odvozovat.

Tzn. fakt budu rád, když na to mrkneš a dáš protiargument, tohle je jen návrh, i když pokročilý, zatím to není finální projekt, kterej by se šel stavět.
771976
Tak dík *:D* Je to pořád ve formě dohadování. Máš nějaký konkrétní postřeh, co by se s tím dalo dělat? Ono jde primárně o výborný žití a já si prosadil z vícero důvodů přízemní dům. Faktem je to, že když jsme ještě zvažovali i patrový dům, tak tam to bylo v tomhle směru o něco lepší, ale asi jen v tom, že okno bylo menší*;)* Taky jsem zvažoval zrušit výklenek na protilehlé straně, ale to asi necháme, protože to má optimální dopad ohledně sauny (to je tak, když je pán saunař i filmovej fanda;). Myšlenka byla ta, že kdyby se ten výklenek zrušil a hodil se audivizuální koutek tam, alespoň by tam byla přirozeně větší tma, jenže pak už to nedává smysl směrem ke kuchyni a zároveň jsme zavrhli i jiné nápady, kdy se z koupely/sauny vcházelo přímo do obýváku *:D* Já budu rád klidně i za nějaký středně šílený nápad, kterej by ti přišel v tomhle smysluplnej. To co má Gonzi je v mnohém fajn, ale mně přijde skvělý mít centrum obývák a od toho všechno odvozovat. Tzn. fakt budu rád, když na to mrkneš a dáš protiargument, tohle je jen návrh, i když pokročilý, zatím to není finální projekt, kterej by se šel stavět.
771972
1 0
reagují: KARLOS
reagovat
JInak strejda hifista má velmi podobnou samostantou místnost jako t_gon, byť menší (13m2) a má v ní 7.1. U sebe (9m2 :D) mám 5.1, dvě regálovky a tři "monitory"... V životě sem to nepustil na max.
771973
JInak strejda hifista má velmi podobnou samostantou místnost jako t_gon, byť menší (13m2) a má v ní 7.1. U sebe (9m2 *:D*) mám 5.1, dvě regálovky a tři "monitory"... V životě sem to nepustil na max.
1 0
reagovat
Nejdřív t_gon: U návrhu bych to jenom flipnul. Knihovna nalevo vedle dveří, prava stěna pohledová. Horní výklenek může být ta komoda, případně pracovni stul, nebo oboji.
V nynějším rozložení si rozhodíš osu zadních beden. A když už děláš místnost s takovými parametry (fakt nice a myslím to upřímně ;)), byla by to škoda.
Pokud předpřipravíš, můžeš jít z kraje i do sterea, ale 5.1 bude ideál. SIce dáš ranec za atmos avr (ty 8+ processing kanály od těch čtyřiceti), ale bude to bullet proof řešení. A jestli chceš i poslechové stereo se samostaným koncákem, tak to dokonce bude ideál. ty avr mají většinou 9 koncáků (na 7.1.2, nebo 5.1.4 řešení), s tím, že poslední pár se musí zesilovat separátně. COž u sloupů/main sterea je vlastně ideál.
Do cca 17m2 už nepotřebuješ monitory (jako bedny), ale zase to nemusí být sloupy (ty se doporučují od dvakrát tak velkého prostoru), respektive sloupy dopředu, zbytek "regalovky". Než koupíš, je tu takového repra dobré poslechnout. Jednak se už hifi bedny musí zahořet (což showroom bude mít) a pak ne každému sedne daná značka. B&W to zrovna být nemusí, chválené jsou dost Klipschy a úplně tě nezruinují...
JInak pak to máš tak krásně realizováno, že můžeš s klidným svědomím dodržet DOlby specifikace.
S porojektorem nechci dělat machra, to mám fakt jen z for atd. ALe pevné plátno je opravdu řešení lepší. Jen do pokoje nebudeš moct pouštět malé děti, by ti to pomalovaly...
Gonzi: imo pokud drahé polovičce nebude vadit závěs, nebo posuvné skládací dveře nalevo od sedačky, pak máš myslím celkem vyhráno :+... imo naprosto ideální.
stranger777: CHlape, jako barák krásný, ale úplně, jakože fakt úplně nevhodný pro hc :D. Jako vymyslet 5.1 se tam dát bude, ale tohle ani nějakým "mobilním" řešením neuzavřeš. COž bude pak i oříšek s projektorem, protože ten potřebuje maximum tmy...
Z jedné strany máš společný prostor, z druhé velkoformátové okno/prosklenou stěnu. Jako na běžné žití paráda, ale co do zvuku vysloveně nepraktické. I když bys nějak prosadil závěsy z obou stran, budeš mít hodně omezený manévrovací prostor
771972
Nejdřív [b]t_gon[/b]: U návrhu bych to jenom flipnul. Knihovna nalevo vedle dveří, prava stěna pohledová. Horní výklenek může být ta komoda, případně pracovni stul, nebo oboji. V nynějším rozložení si rozhodíš osu zadních beden. A když už děláš místnost s takovými parametry (fakt nice a myslím to upřímně ;)), byla by to škoda. Pokud předpřipravíš, můžeš jít z kraje i do sterea, ale 5.1 bude ideál. SIce dáš ranec za atmos avr (ty 8+ processing kanály od těch čtyřiceti), ale bude to bullet proof řešení. A jestli chceš i poslechové stereo se samostaným koncákem, tak to dokonce bude ideál. ty avr mají většinou 9 koncáků (na 7.1.2, nebo 5.1.4 řešení), s tím, že poslední pár se musí zesilovat separátně. COž u sloupů/main sterea je vlastně ideál. Do cca 17m2 už nepotřebuješ monitory (jako bedny), ale zase to nemusí být sloupy (ty se doporučují od dvakrát tak velkého prostoru), respektive sloupy dopředu, zbytek "regalovky". Než koupíš, je tu takového repra dobré poslechnout. Jednak se už hifi bedny musí zahořet (což showroom bude mít) a pak ne každému sedne daná značka. B&W to zrovna být nemusí, chválené jsou dost Klipschy a úplně tě nezruinují... JInak pak to máš tak krásně realizováno, že můžeš s klidným svědomím dodržet DOlby [url=https://www.dolby.com/siteassets/technologies/dolby-atmos/atmos-installation-guidelines-121318_r3.1.pdf]specifikace[/url]. S porojektorem nechci dělat machra, to mám fakt jen z for atd. ALe pevné plátno je opravdu řešení lepší. Jen do pokoje nebudeš moct pouštět malé děti, by ti to pomalovaly... [b]Gonzi[/b]: imo pokud drahé polovičce nebude vadit závěs, nebo posuvné skládací dveře nalevo od sedačky, pak máš myslím celkem vyhráno *:+*... imo naprosto ideální. [b]stranger77[/b]7: CHlape, jako barák krásný, ale úplně, jakože fakt úplně nevhodný pro hc *:D*. Jako vymyslet 5.1 se tam dát bude, ale tohle ani nějakým "mobilním" řešením neuzavřeš. COž bude pak i oříšek s projektorem, protože ten potřebuje maximum tmy... Z jedné strany máš společný prostor, z druhé velkoformátové okno/prosklenou stěnu. Jako na běžné žití paráda, ale co do zvuku vysloveně nepraktické. I když bys nějak prosadil závěsy z obou stran, budeš mít hodně omezený manévrovací prostor
1 0
reagují: t_gon, Stranger777
reagovat
Díky moc. Já se v tom nevyznám. Jsem filmovej fanda už od dětství, tzn. mám něco nakoukáno (asi ne víc, než většina zde podobně postiženejch;), něco člověk i občas někam napsal. Každopádně jsem nikdy neměl možnost se doma moc audiovizuálně rozvíjet nad limit dobrý televize, blu-raye atp. Tzn. v tomhle jsem fakt těžce nepolíbenej a tudíž kabeláž atp. neřeším a docela rád bych, kdyby mi v Pardubicích pak někdo reálně pomohl, ale zatím nevím o firmě, kde by na to slyšeli.

Jinak jsem si říkal, že tohle by musela bejt snad ta místnost, co my budeme mít jako sklad a to je stavebně oddělené od domu. Ano, rozumím že to má své výhody, stejně jako zkušebna kapely asi nemůže být (nebo by neměla) být součástí rodinného domu ;), ale já si teda nedokážu představit, že budu v noci přecházet mezi domem a svojí separátní místností, to mi sociálně nevyhovuje.

Určitě budu rád za myšlenky k tomu obýváku, viz. můj link níže.

Díkec!:+ 
771969
Díky moc. Já se v tom nevyznám. Jsem filmovej fanda už od dětství, tzn. mám něco nakoukáno (asi ne víc, než většina zde podobně postiženejch;), něco člověk i občas někam napsal. Každopádně jsem nikdy neměl možnost se doma moc audiovizuálně rozvíjet nad limit dobrý televize, blu-raye atp. Tzn. v tomhle jsem fakt těžce nepolíbenej a tudíž kabeláž atp. neřeším a docela rád bych, kdyby mi v Pardubicích pak někdo reálně pomohl, ale zatím nevím o firmě, kde by na to slyšeli. Jinak jsem si říkal, že tohle by musela bejt snad ta místnost, co my budeme mít jako sklad a to je stavebně oddělené od domu. Ano, rozumím že to má své výhody, stejně jako zkušebna kapely asi nemůže být (nebo by neměla) být součástí rodinného domu *;)*, ale já si teda nedokážu představit, že budu v noci přecházet mezi domem a svojí separátní místností, to mi sociálně nevyhovuje. Určitě budu rád za myšlenky k tomu obýváku, viz. můj link níže. Díkec!*:+* 
771966
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se