Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 2021 - 2040 Napsat příspěvek
Android TV box Xiaomi S se mi začal po restartu vracet do 720p, nemá nikdo tip čím by to mohlo být? Update mám poslední, 2.1 kabely, 4K to přehraje i s Atmosem, trochu mám podezření, že nějak laguje MENU nebo nastavení barev, které to vrátí vždy zpět. 
786312
Android TV box Xiaomi S se mi začal po restartu vracet do 720p, nemá nikdo tip čím by to mohlo být? Update mám poslední, 2.1 kabely, 4K to přehraje i s Atmosem, trochu mám podezření, že nějak laguje MENU nebo nastavení barev, které to vrátí vždy zpět. 
1 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
786282
https://www.youtube.com/watch?v=iGLh9hRmRcM
786278
1 0
reagovat
Dobře, respektuji.
786279
Dobře, respektuji.
786278
1 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Nejde, časem to opravím tím, že to vypnu úplně.
786278
Nejde, časem to opravím tím, že to vypnu úplně.
786247
3 -1
reagují: Memphis, Disketa1
reagovat
Ne. Přes svůj profil na TVzone si tam můžeš přidat seriály, který mají v databázi.

Anebo zkus napsat Kocourovi (Gonzimu) do vzkazníku.
786266
Ne. Přes svůj profil na TVzone si tam můžeš přidat seriály, který mají v databázi. Anebo zkus napsat Kocourovi (Gonzimu) do vzkazníku.
786247
1 0
reagovat
To je evidentně už zastaralá fičura, která nejde měnit. Holt tam budeš mít jen tři LGBTQ+ filmy nadosmrti.
786261
To je evidentně už zastaralá fičura, která nejde měnit. Holt tam budeš mít jen tři LGBTQ+ filmy nadosmrti.
786247
4 0
reagovat
Rád bych si aktualizoval seznam oblíbených filmů, ale nemůžu nikde najít, na co mám kliknout. Nevíte prosím, jak mám postupovat?
786247
Rád bych si aktualizoval seznam oblíbených filmů, ale nemůžu nikde najít, na co mám kliknout. Nevíte prosím, jak mám postupovat?
1 -1
reagují: Gonzi, Memphis, Milosh
reagovat
reaguje na: Vardant
jj ten skok je brutál , koukal jsem 3500 nahoru, šílený. 
785062
jj ten skok je brutál , koukal jsem 3500 nahoru, šílený. 
785052
1 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Já pořád čekám na Mi Box 4S Pro, protože ten cenový skok na Shield mi prostě přijde velký. A taky by do měsíce určitě ohlásili novou verzi Shieldu kdybych ho koupil.
785052
Já pořád čekám na Mi Box 4S Pro, protože ten cenový skok na Shield mi prostě přijde velký. A taky by do měsíce určitě ohlásili novou verzi Shieldu kdybych ho koupil.
785046
1 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
No já na to asi kašlu, už jsem si našel v RPi forech, že je to sice super činnost dávat dohromady na úrovni HW i SW, ale prostě mi to pojede hůř než mé Xiaomi za 1500 tak jako tak. 
785046
No já na to asi kašlu, už jsem si našel v RPi forech, že je to sice super činnost dávat dohromady na úrovni HW i SW, ale prostě mi to pojede hůř než mé Xiaomi za 1500 tak jako tak. 
1 0
reagují: Vardant
reagovat
Používám RPi4 s LibreELECem. Je to funkční, ale kompromisní řešení odpovídající své ceně. Jako hlavní HTPC mám Intel NUC s OpenELECem, který je sice starší a proto začíná dojíždět na absenci podpory H.265, ale po stránce výkonu, rychlosti odezvy a pohodlnosti ovládání je to proti Raspberry úplně jiná liga. A to i přesto, že mám databázi s knihovnou médií přestěhovanou na externím MySQL, bez toho je to totiž na RPi úplná zoufalost.

Takže RPi ano, ale člověk si musí být vědom toho, co kupuje.
785041
Používám RPi4 s LibreELECem. Je to funkční, ale kompromisní řešení odpovídající své ceně. Jako hlavní HTPC mám Intel NUC s OpenELECem, který je sice starší a proto začíná dojíždět na absenci podpory H.265, ale po stránce výkonu, rychlosti odezvy a pohodlnosti ovládání je to proti Raspberry úplně jiná liga. A to i přesto, že mám databázi s knihovnou médií přestěhovanou na externím MySQL, bez toho je to totiž na RPi úplná zoufalost. Takže RPi ano, ale člověk si musí být vědom toho, co kupuje.
785001
1 0
reagovat
Před několika lety jsem na Rpi3B jel, ale pak jsem přesedlal na Vero 4K, protože to bylo již nevhodné na tyto účely. Na Rpi4 to už hádám pojede dobře, mám ho též doma, ale použivám na jiné účely.
785028
Před několika lety jsem na Rpi3B jel, ale pak jsem přesedlal na Vero 4K, protože to bylo již nevhodné na tyto účely. Na Rpi4 to už hádám pojede dobře, mám ho též doma, ale použivám na jiné účely.
785001
1 0
reagovat
Nestavěl si náhodou někdo HTPC na Raspberry Pi? Aktuálně jedu spokojeně na ATV boxu, ale tohle mne prostě dlouhodobě láká.
785001
Nestavěl si náhodou někdo HTPC na Raspberry Pi? Aktuálně jedu spokojeně na ATV boxu, ale tohle mne prostě dlouhodobě láká.
1 0
reagují: TrDLo, speedy.mail
reagovat
IMO OK
784635
IMO OK
3 0
reagovat

Monitor

Snad už naposledy otravuju a ještě jednou děkuju hlavně Karlosovi ...

Jak mi dorpoučoval ten Phillips (moc děkuju za nasměrování) - ještě víc se mi líbí tenhle link

Píšou, že připojení je možné přes Thunderbolt - když má teda notebook Thunderbolt 3.0, bude to snad jednoduché, cajk, bez dalších nutných korekcí?
Tady u toho se mi také líbí ten USB Hub, to se bude hodit...

V recenzích sem nějakej zásadní problém nenašel, kdyby čistě náhodou tady v diskuzi někdo měl něco podobného, budu moc rád. Tady ten se mi oproti tomu Phillipsu přece jenom líbí víc - tam ty tlusté rámečky jsou docela maso...

Už bych to teda asi k tomu noťasu bez HDMI koupil, tenhle je pěknej a Thunderbolt spojení tomu nahrává...

Díky moc :)
784624
Snad už naposledy otravuju a ještě jednou děkuju hlavně Karlosovi ... Jak mi dorpoučoval ten Phillips (moc děkuju za nasměrování) - ještě víc se mi líbí tenhle https://www.alza.cz/32-samsung-tu87f-d6175976.htm Píšou, že připojení je možné přes Thunderbolt - když má teda notebook Thunderbolt 3.0, bude to snad jednoduché, cajk, bez dalších nutných korekcí? Tady u toho se mi také líbí ten USB Hub, to se bude hodit... V recenzích sem nějakej zásadní problém nenašel, kdyby čistě náhodou tady v diskuzi někdo měl něco podobného, budu moc rád. Tady ten se mi oproti tomu Phillipsu přece jenom líbí víc - tam ty tlusté rámečky jsou docela maso... Už bych to teda asi k tomu noťasu bez HDMI koupil, tenhle je pěknej a Thunderbolt spojení tomu nahrává... Díky moc :)
Monitor
3 0
reagovat
Tak jsem rozběhnul ATMOS i z boxu a KODI :) 

Ale byl to voser nastavovat na TV, boxu i v KODI, ještě že soundbar je bezúdržbový. 

Klíčové slovo je passthrought... 

Akorát je debilní, že Android TV appka neumí ATMOS, tak musíme používat jen nativní v TV. 

A v KODI u SCC jde jen některý Atmos, TrueHD Atmos se spustí jen jako DD+ a vážně už nevím kde dělám chybu....
784332
Tak jsem rozběhnul ATMOS i z boxu a KODI *:)*  Ale byl to voser nastavovat na TV, boxu i v KODI, ještě že soundbar je bezúdržbový.  Klíčové slovo je passthrought...  Akorát je debilní, že Android TV appka neumí ATMOS, tak musíme používat jen nativní v TV.  A v KODI u SCC jde jen některý Atmos, TrueHD Atmos se spustí jen jako DD+ a vážně už nevím kde dělám chybu....
0 0
reagovat
Nechtěl jsem zabíhat do podrobností, ale abych tedy svoje zjednodušení uvedl na pravou míru ...

ARC kanál není nic jiného než S/PDIF, takže je to v podstatě optický výstup, akorát po jiném médiu. Sdílí tedy i limitace a těmi jsou 2 kanály nekomprimovaně (stereo) a nebo 5.1 komprimovaně (Dolby Digital, DTS).

Pak je tu ale ještě interní logika televizí. Podle nějakým průzkumů pár let zpátky (uznávám, dnes už může být situace jiná) se drtivá většina TV chová tak, že to komprimované 5.1 dokáže produkovat jen z "vlastních" zdrojů (přehrávání médií, Netflix, Youtube, DLNA/Plex, ...). Ale pokud jde o "vnější" signál (tj. přiveden na HDMI vstup), tak ho TV nejprve dekóduje, udělá z něj stereo a teprve pak rozhodne, jestli náhodou nepůjde ven přes optiku/ARC. Neumí tedy "passthrough" ze vstupu na výstup.

Tohle ovšem platí pro ARC. S eARC, kde už nejsou limity S/PDIF rozhraní a dokáže přenášet nekomprimované 7.1 stejně jako HDMI kabel v "hlavním" směru, zkušenosti nemám.
784320
Nechtěl jsem zabíhat do podrobností, ale abych tedy svoje zjednodušení uvedl na pravou míru ... ARC kanál není nic jiného než S/PDIF, takže je to v podstatě optický výstup, akorát po jiném médiu. Sdílí tedy i limitace a těmi jsou 2 kanály nekomprimovaně (stereo) a nebo 5.1 komprimovaně (Dolby Digital, DTS). Pak je tu ale ještě interní logika televizí. Podle nějakým průzkumů pár let zpátky (uznávám, dnes už může být situace jiná) se drtivá většina TV chová tak, že to komprimované 5.1 dokáže produkovat jen z "vlastních" zdrojů (přehrávání médií, Netflix, Youtube, DLNA/Plex, ...). Ale pokud jde o "vnější" signál (tj. přiveden na HDMI vstup), tak ho TV nejprve dekóduje, udělá z něj stereo a teprve pak rozhodne, jestli náhodou nepůjde ven přes optiku/ARC. Neumí tedy "passthrough" ze vstupu na výstup. Tohle ovšem platí pro ARC. S eARC, kde už nejsou limity S/PDIF rozhraní a dokáže přenášet nekomprimované 7.1 stejně jako HDMI kabel v "hlavním" směru, zkušenosti nemám.
784306
2 0
reagovat
reaguje na: TrDLo
To PS se mi nezdá - cokoli z appek (netflix, plex) mi tak jede a normálně to nabízí (vnucuje) 5.1 - edit, koukám, že omezené to je nemálo link .

Pořád by mě ale kdyžtak zajímalo, jak mám řešit přehrávání z TV, když je toto problém?
784306
To PS se mi nezdá - cokoli z appek (netflix, plex) mi tak jede a normálně to nabízí (vnucuje) 5.1 - edit, koukám, že omezené to je nemálo https://www.whathifi.com/advice/hdmi-arc-and-hdmi-earc-everything-you-need-to-know . Pořád by mě ale kdyžtak zajímalo, jak mám řešit přehrávání z TV, když je toto problém?
784302
1 0
reagují: TrDLo
reagovat
Zvuk "v protisměru" z TV do AVR tak jako po optice se u HDMI označuje jako ARC. Tuhle funkci má TV většinou jen na jednom portu a možná ji bude nutné v menu zapnout. Byl kabel v tom správném, s označením ARC?

PS: Je to ale "nevhodné" zapojení. U MMC->AVR->TV jde do soundbaru jakýkoliv zvuk, klidně 7.1 HD/Atmos. Naopak u MMC->TV->AVR to bude s největší pravděpodobností jen stereo.
784302
Zvuk "v protisměru" z TV do AVR tak jako po optice se u HDMI označuje jako ARC. Tuhle funkci má TV většinou jen na jednom portu a možná ji bude nutné v menu zapnout. Byl kabel v tom správném, s označením ARC? PS: Je to ale "nevhodné" zapojení. U MMC->AVR->TV jde do soundbaru jakýkoliv zvuk, klidně 7.1 HD/Atmos. Naopak u MMC->TV->AVR to bude s největší pravděpodobností jen stereo.
1 0
reagují: Gonzi
reagovat
2) Z toho předpokladu jsem vycházel, ale bohužel to nešlo, pak jsem našel ve foru pro android boxy tohle schéma zapojení, nevím proč nešel zvuk, přitom ovládání hlasitosti se sdílelo. Asi kodek jak píšeš nebo přímo záležitost boxu, který to nedá

Ještě poddotaz, pozná soundbar jaká kvalita zvuku do něj projde přes kabel a to co se mi zobrazí na mikro displeji skutečně slyším? 
783757
2) Z toho předpokladu jsem vycházel, ale bohužel to nešlo, pak jsem našel ve foru pro android boxy tohle schéma zapojení, nevím proč nešel zvuk, přitom ovládání hlasitosti se sdílelo. Asi kodek jak píšeš nebo přímo záležitost boxu, který to nedá Ještě poddotaz, pozná soundbar jaká kvalita zvuku do něj projde přes kabel a to co se mi zobrazí na mikro displeji skutečně slyším? 
783751
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se