Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 2001 - 2020 Napsat příspěvek
Jeste se zeptam k te jednoduchosti OLED telky a prehravani filmu...

Chapu to spravne, ze tam pripadne uplne jednoduse behem par vterin bluetooth sparuju ty moje Sony sluchatka, ktery koukam zlevnili o vic jak litr link a obsah uplne jednoduse v ty nejlepsi kvalite (mam zaprasenejch par disku 50 GB velkejma 4k HDR ripama) strcim rovnou pres USB z tohodle? link

Ja uz plex nestihajici 4k vubec neresim a mam to vsechno nahazeny na par techto discich...
786353
Jeste se zeptam k te jednoduchosti OLED telky a prehravani filmu... Chapu to spravne, ze tam pripadne uplne jednoduse behem par vterin bluetooth sparuju ty moje Sony sluchatka, ktery koukam zlevnili o vic jak litr https://www.alza.cz/sony-hi-res-wh-1000xm4-stribrno-seda-model-2020-d6096175.htm?o=2 a obsah uplne jednoduse v ty nejlepsi kvalite (mam zaprasenejch par disku 50 GB velkejma 4k HDR ripama) strcim rovnou pres USB z tohodle? https://www.alza.cz/wd-black-p10-game-drive-5tb-cerny-d5685833.htm Ja uz plex nestihajici 4k vubec neresim a mam to vsechno nahazeny na par techto discich...
0 0
reagují: Kostěj, Godlike
reagovat
reaguje na: KARLOS
A uz ses k tomu autu dostal :D

Ne, v pohode, fakt dik (bez ironie). Ja sem za ty rady vdecnej a vsechno beru v potaz. Mnohem lepsi nez nejaka anonymni internetova poradna kdovikde...
786350
A uz ses k tomu autu dostal :D Ne, v pohode, fakt dik (bez ironie). Ja sem za ty rady vdecnej a vsechno beru v potaz. Mnohem lepsi nez nejaka anonymni internetova poradna kdovikde...
786348
1 0
reagovat
Z mého pohledu je TV mnohem, mnohem praktičtější. Jistě, že to kouzlo projekce je silné, ale jedna věc je to vidět u kamaráda, třeba i v provizorním řešení a pak to mít doma.
A opět opakuju, já sem tím komentářem nechtěl nijak odrazovat. Samozřejmě, že si můžeš koupit projektor a nějaké plátno. V nedokonalostech je krása, bude to mít romantiku. Ale za rok si na to zvykneš a… podíváš se na obyčejnou TV a zjistíš, že ti chybí barvy, které nevypadají jak padesátkrát vyprané v lihu. Že lidské postavy najednou nejsou deformovány. A třeba jenom to, že když přijdeš domů z práce, nestrávíš půlhodinu stelováním a zapínámín všeho potřebného (od projektoru, až po poslední lampičku v bytě).
To pohodlí TV ti imo bude vyhovovat víc, pokud tedy nehledáš něco, čemu se říká „garážoví motoristi“ – ti si plní relax tím, že pět týdnů ošetřují morotového mazlíčka, aby s ním šestý týden v neděli vyjeli na dvě hodiny ven… Pokud svítí sluníčko a nejsou nasolené cesty ;).
786348
Z mého pohledu je TV mnohem, mnohem praktičtější. Jistě, že to kouzlo projekce je silné, ale jedna věc je to vidět u kamaráda, třeba i v provizorním řešení a pak to mít doma. A opět opakuju, já sem tím komentářem nechtěl nijak odrazovat. Samozřejmě, že si můžeš koupit projektor a nějaké plátno. V nedokonalostech je krása, bude to mít romantiku. Ale za rok si na to zvykneš a… podíváš se na obyčejnou TV a zjistíš, že ti chybí barvy, které nevypadají jak padesátkrát vyprané v lihu. Že lidské postavy najednou nejsou deformovány. A třeba jenom to, že když přijdeš domů z práce, nestrávíš půlhodinu stelováním a zapínámín všeho potřebného (od projektoru, až po poslední lampičku v bytě). To pohodlí TV ti imo bude vyhovovat víc, pokud tedy nehledáš něco, čemu se říká „garážoví motoristi“ – ti si plní relax tím, že pět týdnů ošetřují morotového mazlíčka, aby s ním šestý týden v neděli vyjeli na dvě hodiny ven… Pokud svítí sluníčko a nejsou nasolené cesty ;).
4 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: okkac
Jako oni jsou fakt presvedcivy. 10 minut v jedny diskuzi a uz to asi taky chci :D

Sem za mesic napisu, ze si chci koupit Teslu na vikendove vyjizdky za mesto na chatu a dopadne to tak, ze si koupim BMW s pohonem na vsechny kola, protoze to za ty prachy stoji, resit nabijeni je nocni mura a az mi to auto chytne, hasici to nebudou chtit hasit :D

Ale nestezuju si, oni tomu (urcite i tem autum :D ) rozumi mnohem vic jak ja a ty argumenty maji silny.

Takzde dik, no :D
786347
Jako oni jsou fakt presvedcivy. 10 minut v jedny diskuzi a uz to asi taky chci :D Sem za mesic napisu, ze si chci koupit Teslu na vikendove vyjizdky za mesto na chatu a dopadne to tak, ze si koupim BMW s pohonem na vsechny kola, protoze to za ty prachy stoji, resit nabijeni je nocni mura a az mi to auto chytne, hasici to nebudou chtit hasit :D Ale nestezuju si, oni tomu (urcite i tem autum :D ) rozumi mnohem vic jak ja a ty argumenty maji silny. Takzde dik, no :D
786345
4 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Hele Gonzi mne minuly rok namotal na OLED TV, a je to opravdu once OLED, always OLED, jelikoz letos jsem si uz koupil novy mobil s AMOLED displejem a to same AMOLED smartwatch :D
786345
Hele Gonzi mne minuly rok namotal na OLED TV, a je to opravdu once OLED, always OLED, jelikoz letos jsem si uz koupil novy mobil s AMOLED displejem a to same AMOLED smartwatch *:D*
786343
3 0
reagovat
Oni koukam ani nedelaji 70 nebo 75 palcu OLED. Pak je tam akorat 77 tahle link

Me prijde 65 male :(
786344
Oni koukam ani nedelaji 70 nebo 75 palcu OLED. Pak je tam akorat 77 tahle https://www.alza.cz/77-lg-oled77cx-levne-d6308171.htm Me prijde 65 male :(
2 0
reagovat
Jinak tedka ve starym byte mam telku 55 palcu - 4k, ale oled ne. A cumim na ni samozrejme dost z blizka...
786343
Jinak tedka ve starym byte mam telku 55 palcu - 4k, ale oled ne. A cumim na ni samozrejme dost z blizka...
786342
1 0
reagují: okkac
reagovat
Dík, sereš mě, zvyklal si mě. Myslel sem, že si budu hledat po večerech info o projektoru a uz samozrejme cumim na alzu na 4k oled televize s uhloprickou 65 palcu... Ten argument s tim sranim s technickou strankou veci, je silnej.
786342
Dík, sereš mě, zvyklal si mě. Myslel sem, že si budu hledat po večerech info o projektoru a uz samozrejme cumim na alzu na 4k oled televize s uhloprickou 65 palcu... Ten argument s tim sranim s technickou strankou veci, je silnej.
786340
1 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
viz pode mnou ;)
786341
viz pode mnou ;)
786335
2 0
reagovat
Odpovim spíš na tohle.
Představa, že ti pak platno nebude dominovat místnosti, je buď utopie, nebo záležitost doslova statisíců. TV sice bude dominovat, ale v porovnání s běžnou projekcí mnohem, mnohem méně.
A že nechceš řešit elektriku? No, pokud neseženeš projektor na svíčku, nebo si místnost DOPŘEDU nekoncipoval jako PROJEKČNÍ, pak budeš mít s elektrikou mnohem větší problémy u projekce.
A i požadavky na pozorování ti ta projekce ten pokoj VELMI ovlivní. Je fuk, že budeš koukat večer. Stačí dole osvětlená ulice a obraz máš v háji…
U projekce počítej:
Buď plátno, nebo specificky vymalovaná stěna. A u té stěny budeš muset řešit maskování, protože bez toho bude obraz vypadat chudě (a dost lacině, i při 4K).
Pokud zvolíš plátno, zdaleka nejlepší je plátno pevné. To se dá vyklápět atd, ale bude dominovat tak, jako nic jiného. U stahovacích si nachystej takových dvacet litrů. Levné plátna nejsou ideální na filmové projekce – budou se ti kroutit a tím pádem deformovat obraz – a jestli teď napíšeš, že to fakt neva, pak se na 4K zrovna vybodni :D… A jdi do kapesního projektoru :D:D:D.
Zatemnění. Ne, žaluzie rozhodně stačit nebudou. Ideál jsou venkovní zcela doléhavé rolety.
Rozmístění místnosti. Nemusíš řešit zvuk (jedině dobře pro tebe), ale i tak budeš hledat ideální umístění projektoru a podle toho umísťovat plátno. Čím míň korekcí v osách projekce (musí být kolmá, jinak budeš mít deformovaný obraz), tím lépe. Za byť sebemenší možnost opticky korigovat budeš platit vysoké sumy.
Ne, instalace „na večer“, kdy po projekci zbalíš, nechceš. To snesou prezentace, nikoliv stálá domácí projekce.
Ten výběr projektoru je sice klíčový, ale nakonec se dostaneš k tomu, že rozlišení bude úplně to poslední co budeš řešit. Mnohem důležitější bude projekční technologie, světelnost, barevné a kontrastní podání. Nehledě na to, že „4K“ obsah dnes není o rozlišení, ale o HDR a barvách.
To je jen zlomek toho, co budeš řešit. Fakt se ti to chce dál řešit? Jestli jo, najeď nejlépe na anglicko technické diskuzáky a večer si v nich čti. Pokud i potom budeš chtít dál řešit, gratuluji, budeš mít domácí projekci :D;). Do té doby se ale nežeň do ničeho, čeho bys pak litoval.
Tl;dr: Ne, to není odrazování a dokonce to dnes není ani o finančních možnostech. Je to spíš o koncepci a uvědomění si, že když chceš projekci, pak ten pokoj bude ZCELA podřízen projekci. Což třeba znamená pevné plátno, velká krabice visící ze stropu a velmi temné ladění celé místnosti. Což už dnes nestojí tolik peněz...
786340
Odpovim spíš na tohle. Představa, že ti pak platno nebude dominovat místnosti, je buď utopie, nebo záležitost doslova statisíců. TV sice bude dominovat, ale v porovnání s běžnou projekcí mnohem, mnohem méně. A že nechceš řešit elektriku? No, pokud neseženeš projektor na svíčku, nebo si místnost DOPŘEDU nekoncipoval jako PROJEKČNÍ, pak budeš mít s elektrikou mnohem větší problémy u projekce. A i požadavky na pozorování ti ta projekce ten pokoj VELMI ovlivní. Je fuk, že budeš koukat večer. Stačí dole osvětlená ulice a obraz máš v háji… U projekce počítej: Buď plátno, nebo specificky vymalovaná stěna. A u té stěny budeš muset řešit maskování, protože bez toho bude obraz vypadat chudě (a dost lacině, i při 4K). Pokud zvolíš plátno, zdaleka nejlepší je plátno pevné. To se dá vyklápět atd, ale bude dominovat tak, jako nic jiného. U stahovacích si nachystej takových dvacet litrů. Levné plátna nejsou ideální na filmové projekce – budou se ti kroutit a tím pádem deformovat obraz – a jestli teď napíšeš, že to fakt neva, pak se na 4K zrovna vybodni :D… A jdi do kapesního projektoru :D:D:D. Zatemnění. Ne, žaluzie rozhodně stačit nebudou. Ideál jsou venkovní zcela doléhavé rolety. Rozmístění místnosti. Nemusíš řešit zvuk (jedině dobře pro tebe), ale i tak budeš hledat ideální umístění projektoru a podle toho umísťovat plátno. Čím míň korekcí v osách projekce (musí být kolmá, jinak budeš mít deformovaný obraz), tím lépe. Za byť sebemenší možnost opticky korigovat budeš platit vysoké sumy. Ne, instalace „na večer“, kdy po projekci zbalíš, nechceš. To snesou prezentace, nikoliv stálá domácí projekce. Ten výběr projektoru je sice klíčový, ale nakonec se dostaneš k tomu, že rozlišení bude úplně to poslední co budeš řešit. Mnohem důležitější bude projekční technologie, světelnost, barevné a kontrastní podání. Nehledě na to, že „4K“ obsah dnes není o rozlišení, ale o HDR a barvách. To je jen zlomek toho, co budeš řešit. Fakt se ti to chce dál řešit? Jestli jo, najeď nejlépe na anglicko technické diskuzáky a večer si v nich čti. Pokud i potom budeš chtít dál řešit, gratuluji, budeš mít domácí projekci :D;). Do té doby se ale nežeň do ničeho, čeho bys pak litoval. Tl;dr: Ne, to není odrazování a dokonce to dnes není ani o finančních možnostech. Je to spíš o koncepci a uvědomění si, že když chceš projekci, pak ten pokoj bude ZCELA podřízen projekci. Což třeba znamená pevné plátno, velká krabice visící ze stropu a velmi temné ladění celé místnosti. Což už dnes nestojí tolik peněz...
5 0
reagovat
Plátno je super, nenech se, Tede, zviklat.

S technikou neporadím, osobně jsem se k tomu ještě nedostal. Ale má to kamarád a je to bomba. A to měl myslím vyrazně menší rozpočet (když nebudu počítat bedny).

Návštěvu kina to nenahradí, ale je to už velmi, velmi blízko.
786339
Plátno je super, nenech se, Tede, zviklat. S technikou neporadím, osobně jsem se k tomu ještě nedostal. Ale má to kamarád a je to bomba. A to měl myslím vyrazně menší rozpočet (když nebudu počítat bedny). Návštěvu kina to nenahradí, ale je to už velmi, velmi blízko.
2 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Viz co psal Karlos. Pisete presne to, co nechci slyset. Jeste pred chvili sem byl nadsenej z vyhlidky na 4k projektor a platno :D
786338
Viz co psal Karlos. Pisete presne to, co nechci slyset. Jeste pred chvili sem byl nadsenej z vyhlidky na 4k projektor a platno *:D*
786337
2 0
reagovat
Jsi si tím jistý? Já to někdy předvloni viděl u kamaráda, měl docela zatemněný byt a projektor asi za 28k a přišlo mi, že má moje TV za půlku o dost lepší obraz...
786337
Jsi si tím jistý? Já to někdy předvloni viděl u kamaráda, měl docela zatemněný byt a projektor asi za 28k a přišlo mi, že má moje TV za půlku o dost lepší obraz...
786336
2 0
reagovat
ber to z pohledu cloveka, kterej to platno nikdy nemel

ten bude nadsenej i s nejakym tim kompromisem
786336
ber to z pohledu cloveka, kterej to platno nikdy nemel ten bude nadsenej i s nejakym tim kompromisem
786335
3 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Vím :D ale zas to plátno má význam (imho) až když je garantovaná jeho rovnost (tedy není rolovací), když  máš pořešené černé pruhy (těma "stínítkama", nebo fakt dobrým projektorem nebo nevím) a velmi rád se nechám opravit, ale bojím se, že domácí projekce "on a budget" prostě bude znatelně horší než ten OLED panel. Možná se to ale nějak posunulo od dob, kdy jsem to řešil posledně já.
786335
Vím *:D* ale zas to plátno má význam (imho) až když je garantovaná jeho rovnost (tedy není rolovací), když  máš pořešené černé pruhy (těma "stínítkama", nebo fakt dobrým projektorem nebo nevím) a velmi rád se nechám opravit, ale bojím se, že domácí projekce "on a budget" prostě bude znatelně horší než ten OLED panel. Možná se to ale nějak posunulo od dob, kdy jsem to řešil posledně já.
786333
1 0
reagují: KARLOS, TedGeorge
reagovat
Jeste dodam, ze sem single nejenom kvuli svoji drzce a chovani :D ale i kvuli tomu, ze sem workoholik a fakt na telku nemam cas. Jenom ten film poustenej za tmy na dobre sny :)
786334
Jeste dodam, ze sem single nejenom kvuli svoji drzce a chovani :D ale i kvuli tomu, ze sem workoholik a fakt na telku nemam cas. Jenom ten film poustenej za tmy na dobre sny :)
2 0
reagovat
Tohle je přesne odpověd, co chtěl Ted slyšet :D...
786333
Tohle je přesne odpověd, co chtěl Ted slyšet :D...
786331
2 0
reagují: Gonzi
reagovat
Jako taky sem o tom uvazoval, strop mam na to asi 50k, takze by se neco hezkeho koupilo, ale je tu jeste jeden faktor.

K telce musis dostat elektriku, dominuje to mistnosti, i kdyz je to 22 hodin z 24 vypnuty....

Me se libi, ze tam to platno proste shrnu a vetsinu dne bude ta mistnost opticky vetsi. Vim, zni to docela blbe a mel sem to predtim napsat lip, ale fakt bych chtel poprve v zivote to platno a velkej obraz jako krava.

Jenom dodam, ze k pusteni filmu se kazdej den dostanu az 20-21 a to uz bude vetsinou tma. Jenom film, na televizi nekoukam a prave ze ji moc nechci, no...
786332
Jako taky sem o tom uvazoval, strop mam na to asi 50k, takze by se neco hezkeho koupilo, ale je tu jeste jeden faktor. K telce musis dostat elektriku, dominuje to mistnosti, i kdyz je to 22 hodin z 24 vypnuty.... Me se libi, ze tam to platno proste shrnu a vetsinu dne bude ta mistnost opticky vetsi. Vim, zni to docela blbe a mel sem to predtim napsat lip, ale fakt bych chtel poprve v zivote to platno a velkej obraz jako krava. Jenom dodam, ze k pusteni filmu se kazdej den dostanu az 20-21 a to uz bude vetsinou tma. Jenom film, na televizi nekoukam a prave ze ji moc nechci, no...
786331
4 0
reagovat
OLED :D
Jinak bez prdele, 65" je v celku dostupné, sedačka 2m od toho, zbytek dej do audia - jakože repráky za sebou atd. (nemusí to řvát, musí to tam být).
Plátno může být větší, ale to je asi tak vše. Výsledný obraz bude (o trochu nebo o hodně) horší, musíš řešit černočernou tmu na projekci a velikost je relativní (je to poměr mezi velikosti plátna a vzdáleností od něj, ne jen úhlopříčka).
786331
OLED *:D* Jinak bez prdele, 65" je v celku dostupné, sedačka 2m od toho, zbytek dej do audia - jakože repráky za sebou atd. (nemusí to řvát, musí to tam být). Plátno může být větší, ale to je asi tak vše. Výsledný obraz bude (o trochu nebo o hodně) horší, musíš řešit černočernou tmu na projekci a velikost je relativní (je to poměr mezi velikosti plátna a vzdáleností od něj, ne jen úhlopříčka).
786326
4 0
reagují: KARLOS, TedGeorge
reagovat

Domaci kino - 4k projektor - single man

Zase to tu zaneradim nakupni poradnou.

Koupil sem starej panelakovej byt, vyboural (dobre, zaplatil za vybourani) jadra, celej ho zrekonstruoval a je tam tak hezky, ze ho nakonec nebudu pronajimat, ale prestehuju se tam a prodam ten soucasnej starej byt. Tim padem mi nove vzniknul v jedne mistnosti prostor pro projektor a platno na vecerni pousteni filmu.

Mam nasysleno velke mnozstvi 4k obsahu - jak na 4k blu-rayich, tak vite jak. V zivote sem platno ani projektor nemel a byt me od toho lidi zrazovali, nechci full hd projektor, ale rovnou 4k - i do budoucnosti.

Pousteni pres notebook - v USB 3 rychle a velke pevne disky - pripadne externi mechanika. Vzhledem k single statusu zvuk pouze pres bluetooth sluchatka, zadnej soundbar odnikud objednavat nechci.

Mate nekdo zkusenosti? Doporucite projektor nebo reseni? Je velkej rozdil mezi nejakou tou zakladni 4k OPTOMOU za 35 a jinejma za 50+? Pripadne i platno, jestli je dulezity? Chci ho stahovat od stropu a to rucne.

Moc dekuju za jakoukoliv radu :)
786326
Zase to tu zaneradim nakupni poradnou. Koupil sem starej panelakovej byt, vyboural (dobre, zaplatil za vybourani) jadra, celej ho zrekonstruoval a je tam tak hezky, ze ho nakonec nebudu pronajimat, ale prestehuju se tam a prodam ten soucasnej starej byt. Tim padem mi nove vzniknul v jedne mistnosti prostor pro projektor a platno na vecerni pousteni filmu. Mam nasysleno velke mnozstvi 4k obsahu - jak na 4k blu-rayich, tak vite jak. V zivote sem platno ani projektor nemel a byt me od toho lidi zrazovali, nechci full hd projektor, ale rovnou 4k - i do budoucnosti. Pousteni pres notebook - v USB 3 rychle a velke pevne disky - pripadne externi mechanika. Vzhledem k single statusu zvuk pouze pres bluetooth sluchatka, zadnej soundbar odnikud objednavat nechci. Mate nekdo zkusenosti? Doporucite projektor nebo reseni? Je velkej rozdil mezi nejakou tou zakladni 4k OPTOMOU za 35 a jinejma za 50+? Pripadne i platno, jestli je dulezity? Chci ho stahovat od stropu a to rucne. Moc dekuju za jakoukoliv radu :)
Domaci kino - 4k projektor - single man
3 0
reagují: Gonzi
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se