Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Jak dopadl třetí Venom?


ikona
do_Od
první dojmyTom HardyVenom: Poslední tanec
Máme za sebou třetího Venoma. Bohužel. 

Venomův poslední tanec tento týden dorazí do kin a soudě dle přísného embarga na recenze, které mohou vyjít až v den premiéry, si nejspíš studio Sony moc nevěří. Bodejť by jo, když doposud žádný z jejich komiksových filmů nezvládl v očích kritiků přelézt laťku alespoň stravitelného filmu. Diváci na tom jsou o něco lépe, zejména co se Venoma týče, a tak Sony pochopitelně využilo příležitosti, a dokončilo alespoň tuto symbiotí trilogii. Co na poslední film říkají Mr. Hlad s Rimsym?

 

Jak to vidí Mr. Hlad:

Nová režisérka, starý Venom. Tedy do jisté míry. Bylo by asi naivní očekávat od trojky nějaké zásadní změny, když to tvůrcům vydělává, a když divákům nevadí, že z brutálního antihrdiny udělali víceméně šaška. I tentokrát se Venom snaží kombinovat eRkový (ale opatrně) akční nářez s ukousanými hlavami s nadáváním a humorem pro děcka do deseti let. Je to občas docela smutná podívaná, protože většinu času stráví Tom Hardy v módu váguse a bloudí po lesích, které připomínají pláže na Mácháči. Zkrátka to tradičně není příliš hezké.

Navíc se tu objevuje nový záporák, se kterým mají v Sony evidentně velké plány a pokoušejí se z Knulla udělat vlastního Thanose, ale vůbec to nefunguje, protože o tomhle jelimanovi jsme zatím neslyšeli ani slovo, a tak se musíme spokojit s několika mizernými flashbacky, díky nimž chce Venom 3 dohnat to, co zanedbal minule.

Vlastně to celé opakuje chyby jedničky a dvojky, ale pokud vám z nějakých důvodů sedly, dá se na to koukat. Potěší, že Chiwetel Ejiofor se v polozáporácké roli docela snaží a do lehoulinkého (fakt to bylo těsně) nadprůměru dostává třetího Venoma nečekaně velkolepé a docela nápadité finále, které si budu pamatovat počítám tak do půlky listopadu. Což je o dost víc, než bych mohl říct o jakékoliv jiné scéně z prvních dvou dílů.

Jak to vidí Rimsy:

Vzhledem k ryze průměrným kvalitám předchozích dvou snímků asi trojka o moc lépe dopadnout nemohla. Jde tedy o obstojné zakončení fanoušky oblíbené série, jejíž bezelstně neumětelské rozkročení mezi eRkovým krvavým nářezem a odlehčenou buddy komedií nabízí i potřetí snaživého vandráka Toma Hardyho a jeho špičkování se zabijáckým symbiontem. Tentokrát se první polovinu hlavně cestuje a v návaznosti na události předchozího dílu se Eddie Brock snaží odněkud někam dostat, aniž by přilákal pozornost nejen bezpečnostních sil, ale i nových příšerek z dalekých planet.

Příběh je podle očekávaní poměrně děravý a je třeba mu leccos odpustit, za to však získáte… co vlastně? Možná vcelku důstojnou závěrečnou bitvu, kde se to barvičkami a digitálními chapadly jen hemží, ale vzhledem k nejasným přednostem i slabinám na obou stranách barikády čeká vyložené napětí jen málokoho. Pár vedlejších postav a obstojné tempo však zajistí aspoň to, že se třetí Venom jednoznačně vyšvihuje nad své soňácké kolegy Morbia a Madam Web; kvalitou i promyšleností však přesto zůstává někde na úrovni pozapomenutých komiksovek z počátku milénia.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace