Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

O čem bude Nolanův příští film?


ikona
do_Od
akceChristopher NolanLétající okoMatt Damonsci-fi
Nolanův příští snímek je terčem zajímavých spekulací. 

Příští film Christophera Nolana dorazí do kin v červenci 2026, distribuci si vezme na starosti opět studio Universal (Warneři údajně ani nebyli zvažováni, a to předtím Nolana zkoušeli opít pár mega navíc za Tenet) a v hlavní roli uvidíme Matta Damona, jenž si už pod režisérem zahrál krátce v Interstellaru a čerstvě taky v jeho prvním oscarovém bijáku Oppenheimer. Bokem těchto tří věcí se však o připravovaném blockbusteru neví vůbec nic. Což znamená jediné  ráj všemožných spekulací. Pojďme si krátce probrat ty nejzajímavější.

Tu první, tedy že by dalším Nolanovým snímkem mohl být horor, hollywoodští insideři sestřelili prakticky instantně. Asi by nás to nemělo překvapovat, Nolan má jistě v oblibě pár hororových klasik, ale jeho pozornost se zatím ubírá k jiným žánrům. I proto tak následující dvě varianty zní daleko pravděpodobněji.

Tou první je, že by režisér mohl natočit remake britského mystery seriálu ze 60. let The Prisoner. Děj Vězně se točil kolem tajného agenta, který po své rezignaci skončí unesen a převezen na tajuplný a na první pohled idylický ostrov, který ale ve skutečnosti slouží jako bizarní vězení. Následně se tak musí pokusit o útěk. Seriál tehdy fungoval jako subverze staršího známého seriálu Danger Man, kde rovněž hlavní roli ztvárnil Patrick McGoohan. V případě Nolana by tedy nový Vězeň mohl být subverzí Bournea (protože Damon) a zároveň Bonda (protože Bonda mu producenti svěřit odmítají). Nicméně je třeba dodat, že tenhle scénář se jeví s každým dalším dnem méně pravděpodobný, začíná se totiž šuškat, že ve skutečnosti se Nolan pustil do něčeho ještě kapku odvážnějšího.

Tím něčím by měl být futuristický sci-fi akční thriller, jenž je údajně inspirován osmdesátkovým béčkem Létající oko s Royem Scheiderem. Snímek (jehož je Nolan podle všeho obřím fanouškem) o prototypu helikoptéry vybavené těmi nejmodernějšími zbraněmi a pilotovi, který se musí postavit teroristům, pak údajně Nolan v těchto dnech rozesílá svému štábu namísto scénáře, aby všichni věděli, o co se bude jednat. Údajně ale nepůjde o přímý remake, Nolan si stále napsal vlastní příběh. Své plány pak údajně taky probírá s newyorskou policií, konkrétně s její leteckou jednotkou, snímek by tak měl být zasazený do New Yorku. 

Poslední informace pochází z vícero zdrojů, nicméně jako vždy je třeba brát to s rezervou. Vůbec bych se totiž nedivil, kdyby si z nás režisér dělal srandu a sázel do médií tyhle kachny, aby zamaskoval, o co skutečně půjde. Ať už to bude cokoli, více detailů bychom se mohli dozvědět ještě před koncem roku. Dejte v diskuzi vědět, co by se zamlouvalo nejvíc vám.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace