Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Daniel Day-Lewis se vrací před kameru


ikona
Mr. Hlad
anemonedaniel day-lewisoscar
Majitel tří Oscarů se po sedmi letech vrací z hereckého důchodu. Bude z toho čtvrtý Oscar?  

Nebudeme se tu teď hádat, kdo je nejlepší herec všech dob. Ale asi se shodneme, že kdybychom dělali TOP 10, Daniel Day-Lewis by v ní bezpochyby byl. Spolu s Jackem Nicholsonem a Walterem Brennanem jediný herec, který získal tři Oscary, velmi vybíravý umělec, jenž natočil pouhých dvacet filmů (jednadvacet, pokud počítáme i debut Mizerná neděle, u něhož se jeho jméno neobjevilo ani v titulcích) a člověk schopný připravovat se na roli několik let a třeba i tím, že se naučí šít šaty, nebo se odstěhuje pryč od civilizace, loví a vyrábí si vlastní kanoi. 

Daniel Day-Lewis v roce 2017 ohlásil konec herecké kariéry s tím, že se hodlá odstěhovat do Itálie a vyrábět boty. Naštěstí to vypadá, že mu to nevydrželo, protože hlásí návrat v dramatu Anemone. O čem konkrétně bude, se zatím neví, ale podle všeho půjde o příběh jedné rodiny a komplikovaných vztahů v ní, především vztahů mezi otci, syny a bratry. Vedle Day-Lewise se objeví třeba Sean Bean nebo Samantha Morton. 

No a pokud se ptáte, proč zrovna tenhle projekt vytáhl hereckého génia ze zaslouženého důchodu, odpověď je jednoduchá. Jde o režijní debut jeho syna Ronana a oba společně pracovali na scénáři. Momentálně se točí v Manchasteru, takže s trochou štěstí uvidíme výsledek už někdy příští rok. A vůbec by nás nepřekvapilo, kdyby to skončilo čtvrtým Oscarem. 

Pusťte si MovieZone Live Speciál o Posledním Mohykánovi s Danielem Day-Lewisem. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace