Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhý Batman má hotový scénář


ikona
do_Od
Matt ReevespokračováníThe BatmanThe Batman 2Tučňáka
Matt Reeves v rámci proma Tučňáka prozradil, že scénář ke dvojce Batmana je hotový. Natáčení je stále v plánu na příští rok. 

V tuhle chvíli mi na pokračování Batmana, mého dost možná nejoblíbenějšího filmu poslední dekády, záleží tak moc, že nepřestanu být paranoidní a myslet si, že nikdy nevznikne, dokud doslova neuvidím fotku první klapky. Protože kdybych si dovolil se začít těšit, a ono to nepřišlo, což díky vedle vyrůstajícímu univerzu Jamese Gunna stále dává větší smysl, než aby Reeves směl pokračovat, poznamenalo by mě to způsobem, který si radši ani nechci představovat. Nicméně můj osobní dooming stranou, režisér Pattinsonova Batmana teď naopak přichází s pár nadějnými zprávami.

Tou první je, že scénář je hotov. Reeves jej psal spolu se scenáristou jedničky Mattsonem Tomlinem (který má na triku různé komiksy, polish prvního filmu, anime Terminátora a nedávno mu přistál další targaryenský spin-off Hry o trůny) a podle těch drobků, které během promování Tučňáka utrousil, by dvojka měla začínat krátce po skončení seriálového pokračování s Farrellem. Zasazením bychom se tak měli přesunout do zimního období a byť se jako možní záporáci dlouhodobě spekulují takřka všichni, Reeves sám uvedl něco v tom smyslu, že v dalším filmu bude Bruce/Batman dále odhalovat korupci, která je v Gothamu zalezlá velice hluboko. Což by mohlo a snad i mělo znamenat Soví sněm jako hlavní záporáci, s pár dalšími na straně. 

Reeves pak taky prohlásil, že zatímco se nechce zcela vyhýbat nadpřirozenému elementu ve svém netopýřím miniverzu, rozhodně na to nebude dáván jakkoli větší důraz a nějaké ty extrémní případy magie určitě neuvidíme. Pořád to bude v jádru detektivní story zasazená v realitě. 

Co je naopak špatná zpráva je, že v tuto chvíli Reeves nedokáže potvrdit, že dvojku natočí opět s kameramanem Greigem Fraserem, který dost možná bude vytížený jinde. Vzhledem k famózní vizuální stránce prvního filmu (od níž se odpíchnul i Tučňák) by to byla jednoznačně škoda, protože většina fandů by chtěla vidět, kam by tohle posunula dvojice Reeves-Fraser dál. Snad to tedy ještě nějak dopadne, sám kameraman totiž před pár měsíci prohlásil, že by se chtěl vrátit. 

Každopádně víc se v tuto chvíli neví, snad tedy čerstvě odhalená čísla sledovanosti Tučňáka vlijou studiu, Gunnovi a koneckonců i Reevesovi trochu důvěry v to, co tady tak trochu bokem vzniká, a my se té (slibované) kompletní trilogie opravdu dočkáme. Jinak totiž nevím, co tady vůbec děláme...

- - -

Vytáhni v hospodě: V novém seriálu Lanterns od Damona Lindelofa a Jamese Gunna si Hala Jordana zahraje Kyle Chandler. Seriál má být něco jako Temný případ ve vesmíru.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace