Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Transformers Jedna má nejlepší recenze z celé série


ikona
do_Od
první reakceTransformersTransformers JednaTransformers One
Animák s Chrisem Hemsworthem a Scarlett Johansson se údajně dost povedl. 

Když v roce 2007 vyšla jednička Transformers, většina z nás byla z tohohle nového bayhemu celkem po právu nadšená. Film totiž disponoval takovou tou esencí správně vyváženého blockbusteru se srdíčkem, jemuž nechyběla klukovská atmosféra, boží nahláškovaná akce, ani překvapivě silné emoce. Přidejte fakt, že se všichni rázem zabouchli do mladinké Megan Fox, a bylo vymalováno. Zbylé díly už tak dobré nebyly, dvojka dojela na stávku scenáristů, trojka pro změnu zase na nevyvážené tempo, no a co přišlo pak, o tom už se ve slušné společnosti raději nemluví. Nicméně tyhle radostné vzpomínky na první díl máme primárně tady na MovieZone, v zahraničí si do série jako takové kopali už počínaje tou jedničkou. O to větší překvapení tedy je, že nový animovaný prequel Transformers One teď na Rottenech sbírá v podstatě nejlepší recenze v rámci celé série.

Animák v hlavních rolích se Scarlett Johansson a Chrisem Hemsworthem má v současnosti 90 % pozitivních recenzí s průměrným skóre 7,4 z 10. Jen pro představu, jednička má dnes 57 % a rating 6 z 10. Kritici tak hlásí pro jednou celkem spokojenost, přičemž nikdo vyloženě neskáče nadšením, ale chválí se solidní chytrý příběh, humor a taky animace. Což bych po zhlédnutí teaseru úplně nečekal, ale možná to na ploše 104 minut funguje o něco líp. Snímek Joshe Cooleyho je zkrátka zábavná jízda pro mladé i dospělé, která funguje i jako vstupní bod do celé série. Což možná pro studio bude to nejdůležitější, protože dosavadní pokusy o navázání na Baye nekončily moc dobře a celá franšíza, jestli ji opravdu potřebujeme mít v kinech, zoufale volá po novém pojetí. A přesně to prý Transformers One nabízí.

Snímek u nás pojmenovaný jako Transformers Jedna vstoupí do českých kin 10. října a můžete se spolehnout, že minimálně jeden člověk z redakce ho uvidí. Protože tak to většinou funguje. Za necelý měsíc se tak dozvíte, jestli jsou v Americe jako obvykle mimo, nebo se na nás skutečně řítí nejlepší díl série. Mezitím si můžete dát třeba opáčko výborného prvního dílu, případně přijít na chuť dvojce či trojce. Mně osobně třeba druhý díl baví s každým zhlédnutím víc a víc, můj vkus byl ale vždycky lehce posunutý.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace