Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Sci-fi od Flanagana s Markem Hamillem je jedním z nejlepších filmů roku


ikona
do_Od
Mark HamillMike Flanaganprvní reakceStephen KingThe Life of ChuckTom Hiddleston
Feel-good novinka s Hiddlestonem a Hamillem získala srdíčka diváků na festivalu v Torontu. Osloví taky akademiky? 

Závěr minulého týdne přinesl čerstvě nejen výsledky televizních cen Emmy, ale také završení filmového festivalu v Torontu. Právě tam se v posledních letech v rámci divácké ceny tradičně rozhodovalo o tom, který snímek později bude bojovat rovněž o přízeň akademiků na Oscarech. O to zajímavější je tak letošní vítěz, kterým se stala adaptace kingovské povídky The Life of Chuck od Mikea Flanagana.

Flanagan, který už pár let platí za přeborníka nejen na vše hororové, ale zejména vše kingovské, do hlavních rolí filmu obsadil Toma Hiddlestona a Marka Hamilla a následně natočil velice příjemnou, feel-good „pohádku“, která se údajně dost vymyká nejen zbytku jeho tvorby, ale také tvorby Stephena Kinga. Snímek má aktuálně na Rottenech 88 % s průměrným hodnocením 7,4 z 10. Kritici si pak chválí jeho vrstevnatost, herecké výkony celého ansámblu i míru detailů, jaké Flanagan zahrnul, ačkoliv příběh je tentokrát poměrně prostý. Kdo naopak nebude spokojen, jsou prý ti cyničtější diváci, kteří za tím zřejmě budou marně hledat něco více, než to ve skutečnosti je.

Každopádně ohlasy právě z Toronta jsou skvělé, a tak není pochyb, že o snímku, jenž ale v tuto chvíli ještě nemá distributora, a tudíž ani oficiálně stanovené datum premiéry, hodně uslyšíme. Jestli to bude i v souvislosti s Oscary, toť otázka. Posledních patnáct z šestnácti vítězů divácké ceny v Torontu ale později obdrželo taky nominaci na Nejlepší film. Jedinou výjimkou bylo drama A co teď? z roku 2011.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace