Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Beetlejuice dál drží americká kina! Lionsgate dodali další propadák


ikona
Cival
tržby
Kolik důvodů ke vzniku Beetlejuice Beetlejuice Beetlejuice už existuje? 

Tradiční zářijová nuda udeřila a kasovně méně atraktivní premiéry z ne tak průrazných žánrů už si lámou zuby na nezájmu diváků. Jedna věc je ale samozřejmě výrazně jiná: Na první příčce si užívá přízně velká hitovka, která se snadno zařadí mezi největší trefy roku!

Ano, zámořské kinaře bez problémů drží Beetlejuice Beetlejuice. Ani se na rozjíveného bioexorcistu s tváří Michaela Keatona nemuselo volat třikrát, aby přikvačil a vlil do trhu další vlnu optimismu, než ji dost možná zneguje Joker 2. Ale nepředbíhejme a chvalme Burtonův návrat.

 

Po luxusním startu za 111 mega totiž rozjívená duchařina spadla jen o polovinu a zapsala dalších moc pěkných 51 milionů. Při startu produkce by tuhle sumu brali tvůrci klidně jako otvírák, popularita látky je ale vystřelená o několik úrovní výš, a tak se můžou Warneři kochat pohledem na sypající se dolary.

 

V Americe jich je už 188 milionů, snadno se poletí přes tři kila a při očekávaných nižších propadech v dalších týdnech – do nichž by se měly propsat hezké recenze i spokojené reakce diváků – se může Beetlejuice Beetlejuice proletět i přes 350 mega. Pohled do zbytku světa je sice trochu trudnější, protože tam se nastřádalo teprve sedm pětek, ale pořád půjde o bezmála půlmiliardový návrat po 36 letech. A k takovým dochází max jednou dvakrát za sezónu.

Thrillerový remake Nepřivolávej nic zlého extra haló bohužel neudělal. Jedenáct a půl milionu z 3300 kin není kdovíjakým výkonem, zažili jsme ale větší propadáky. James McAvoy v trailerech asi zuřil málo na to, aby se film dočkal větší pozornosti a patnáctimilionový rozpočet se zaplatil s větším přehledem. Pikantérií je, že film má na RottenTomatoe stejně hezky vysoké procento pozitivních recenzí jako pouhé dva roky (!) starý dánský originál. Takže se nabízí pro žánrové gurmány kvalitní dvojprogram ve stylu „najdi pět rozdílů“.

Bronz pořád drží Deadpool s Wolverinem, jimž pochopitelně už dochází pára, na další posun přes globální 1,3 miliardy to ale pořád stačilo. Sice jde o poslední překonaný milník, ale pořádně pompézní. Marvel může cítit do premiéry nového Capa velkou radost. Pak asi ta nálada trochu spadne…

Hodně zajímavých je necelých pět milionů pro dokument/sociální experiment Am I Racist?, v němž se humorně ohledává rasismus, předsudky, politická korektnost a tlak na diverzitu. Matt Walsh prý úsměvně rýpe do pokrytectví společnosti a díky tomu dokázal přilákat do kin slušnou porci diváků. A ti jsou prý velmi spokojení.

 

Zbytek žebříčku už na víkendových tržbách nepřekonal tři miliony, což je trochu smutný pohled. Z jedné strany třeba čučí rozpačitý Reagan, jenž patří k těm nuznějším biografiím i z hlediska kvality, a přepočítává jen 23 milionů.

Z druhé ale může machrovat Vetřelec: Romulus, který se v Americe přehoupl přes magickou stovku a díky vydatnému zájmu z Asie si užívá 330 milionů a tedy vážných vyhlídek na další pokračování. A romantický nášup bude vymýšlet i Blake Lively, protože její srdcervoucí hit Námi to končí hlásí už 325 mega celosvětově! To nikdo nečekal.

 

Mezi nimi si připisuje další propadák studio Lionsgate, které tentokrát servírovalo akční komedii Killer´s Game s Bautistou, KIngsleym, Adkinsem nebo Sofií Boutellou. Hvězdná jména žánru ale nepomohla, protože se nasbíralo jen zoufalých 2,6 milionů dolarů. Začíná to po sérii propadáků vypadat, že by u Lionsgate letos neprodali ani Titanic. Nás může mrzet absentující česká premiéra, mnohem víc ale negativní ohlasy kritiků, kteří tenhle výplach pochválili jen v 36 % případů.

 

Bohabojné The Forge s celkovými 24 miliony pak na chvostu pořadníku doplňuje ještě další religiózní novinka God´s Not Dead: In God We Trust, ta však jen s nuznějším milionem a půl. Nietzscheho žáci asi na projekci nedorazili. 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí Beetlejuice sesadit animák Transformers Jedna a Ajův nový horor Nikdy se nepouštěj. Plus fajnšmekři dostanou re-releasy Matrixu a Babadooka.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace