Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hardy, Taylor-Johnson a temná kriminálka od Nesbøho


ikona
Jokolo
aaron taylor-johnsoncary joji fukunagajo nesbotom hardy
Severských krimi nikdy není dost. 

Zase jednou můžeme všichni jásat, zejména pokud se tu nachází příznivci severských kriminálek. Čeká nás totiž adaptace hutné novelky plné krve a sněhu, jejíž název je Krev na sněhu. Tu má na starosti mistr žánru Jo Nesbø, který si vlastní dílo zadaptuje do filmového scénáře. Snímek, jehož natáčení má začít koncem letošního roku, kolem sebe však stihl navrstvit ohromně lákavá jména, která se zdají pro danou látku více než vhodná, a snímek se tak během krátké chvilky stává jedním z nejočekávanějších žánrovek příštího roku.

 

Režírovat totiž bude Cary Joji Fukunaga, který má za sebou poslední bondovku Není čas zemřít nebo režii první řady brilantního Temného případu. S hmatatelně tísnivou atmosférou tedy nejspíš můžeme počítat, k ruce totiž navíc bude mít i hvězdný ansámbl. V hlavních rolích se totiž objeví Aaron Taylor-Johnson a Tom Hardy. Zatímco Taylor-Johnson ztvární nájemného vraha Olava, jenž dostane za úkol zabít ženu vlastního šéfa, Hardy si zahraje vládce znepřáteleného gangu Hoffmanna. Příběh se odehrává v sedmdesátých letech v Oslu a sleduje zločince, který musí čelit tíživému morálnímu konfliktu, když se rozhodne svou oběť nezabít. Tento krok ho ale přivede do střetu mezi dvěma znepřátelenými gangy, které ovládají město. Hardy i Taylor-Johnson se aktuálně pohybují ve světě komiksových filmů, oba totiž letos znovu naskočí do rolí superpadouchů – Taylor-Johnson jako Kraven a Hardy jako Venom.

Pro Fukunagu se jedná o první velký projekt po několika letech odstupu, během kterého čelil obviněním ze sexuálního obtěžování na předchozích natáčeních. Přestože oficiální žaloba nikdy nepadla, Fukunaga se na nějaký čas raději stáhl z veřejného života a všechna obvinění vždy popíral. S touto detektivkou od jednoho z nejznámějších autorů tohoto žánru se vrací na velká plátna a navíc s velmi silným hereckým obsazením a látkou, která slibuje temnou, napínavou a emocionálně nabitou kriminálku. Těšení se bude veliké. 

--- 

Vytáhni v hospodě: Jo Nesbo v současnosti také píše scénář pro sérii na Netflixu, která bude vycházet z jeho nejznámější detektivní ságy s Harrym Holem.

Zdroj: Deadline.com 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace