Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku TOP 6 důvodů, proč kina nezkrachují a budeme do nich chodit i za deset let

příspěvky 1 - 15 Napsat příspěvek
Neocakavam ze kina skrachuju, ale konecne si zacinate priznavat ze do kina sa uz dlhsie nechodi na wow efekt kina ako ked sme doma mali PAL televizory a na domaci release v osekanom formate sa cakalo dva roky. 
915307
Neocakavam ze kina skrachuju, ale konecne si zacinate priznavat ze do kina sa uz dlhsie nechodi na wow efekt kina ako ked sme doma mali PAL televizory a na domaci release v osekanom formate sa cakalo dva roky. 
1 0
reagovat
Asi jen hodně naivní lidé, nebo neléčitelní pesimisté si myslí, že kina zkrachují. Trh se určitě zoptimalizuje, ale nezanikne.

Teď k těm jednosálovkám. Je docela rozdíl mezi jednosálovkou ve velkém městě a v malém městě. Např. v našem okresním městě je jediné jednosálové kino, co promítá pouze 2x denně. Velikost obsluhované populace je cca 20-25 tisíc (ale spíše více, protože v sousedním městě už žádné kino není, tak jezdí zřejmě k nám, cca 25km. Do druhého nejbližšího kina to mají 27 km). S návštěvností problém nemá (lépe řečeno patří mezi jedny z těch lépe navštěvovaných v republice - v průměru na sál), ale promítají se v podstatě jen největší potencionální hity a každý má jen pár dní (lépe řečeno 3-4 promítání), než ho něco nahradí (animáky občas vydrží déle, nebo se po měsíci vrátí na 2-4 projekce). Třeba Alien Romulus dostal jen dvě promítání, Deadpool 4x a Twisters jen jedinou projekci. Nejbližší multiplex je 75 km, takže konkurence nulová.
Kino provozuje město, takže dokud budou filmy, tak kino bude fungovat. Ale na začátku 90. let ještě u nás byly 2 kina plus jedno klubové. Dokonce v sousedních větších vesnicích fungovaly letní kina. Dnes už samozřejmě nefungují. Dovedete si ale představit, že to není úplně ideální a často není na výběr mezi dabingem a titulky a někdy prostě není čas. Ve velkém městě je jednosálovka doplňková služba, kde je možnost pro alterativní programy. To u nás není možné. Spíš je to taková z nouze cnost. Spousta filmů se k nám ani nedostane.
915275
Asi jen hodně naivní lidé, nebo neléčitelní pesimisté si myslí, že kina zkrachují. Trh se určitě zoptimalizuje, ale nezanikne. Teď k těm jednosálovkám. Je docela rozdíl mezi jednosálovkou ve velkém městě a v malém městě. Např. v našem okresním městě je jediné jednosálové kino, co promítá pouze 2x denně. Velikost obsluhované populace je cca 20-25 tisíc (ale spíše více, protože v sousedním městě už žádné kino není, tak jezdí zřejmě k nám, cca 25km. Do druhého nejbližšího kina to mají 27 km). S návštěvností problém nemá (lépe řečeno patří mezi jedny z těch lépe navštěvovaných v republice - v průměru na sál), ale promítají se v podstatě jen největší potencionální hity a každý má jen pár dní (lépe řečeno 3-4 promítání), než ho něco nahradí (animáky občas vydrží déle, nebo se po měsíci vrátí na 2-4 projekce). Třeba Alien Romulus dostal jen dvě promítání, Deadpool 4x a Twisters jen jedinou projekci. Nejbližší multiplex je 75 km, takže konkurence nulová. Kino provozuje město, takže dokud budou filmy, tak kino bude fungovat. Ale na začátku 90. let ještě u nás byly 2 kina plus jedno klubové. Dokonce v sousedních větších vesnicích fungovaly letní kina. Dnes už samozřejmě nefungují. Dovedete si ale představit, že to není úplně ideální a často není na výběr mezi dabingem a titulky a někdy prostě není čas. Ve velkém městě je jednosálovka doplňková služba, kde je možnost pro alterativní programy. To u nás není možné. Spíš je to taková z nouze cnost. Spousta filmů se k nám ani nedostane.
5 0
reagovat
V prvom rade vďaka za optimistický článok a dáta, ktoré mi ako cinefilovi dodali trochu nádeje, že aj za pár rokov budem mať s dcérou kam chodiť na rozprávky a budúce blockbustery. :+ 
Aj keď v mojom meste to dúfam ešte dlho bude v prvom rade jednosálové kino, ktoré už dlho z väčšej časti funguje na v článku spomínaných eventoch. 
A povedal by som, že zrovna eventy v narôznejších formách, sú a budú spásou minimálne tuzemských jednosáloviek. Nie je nič jednoduhšie ako do väčšej sály primontovať menšie pódium a využívať ho ako menšie divadlo/koncertnú sálu/prednáškovú aulu. 
Keď sa nad tým zamyslím, tá socialistická architektúra keď sa väčšina kinosál nachádzala v de facto univerzálnych kultúrnych domoch sa dnes ukazuje ako nadčasové a finančne výhodné riešenie. 
A teraz to vôbec nevravím preto, že mám úchylku na budovy kde sú reliéfy schované za kvetináčom s monsterou. :D
915250
V prvom rade vďaka za optimistický článok a dáta, ktoré mi ako cinefilovi dodali trochu nádeje, že aj za pár rokov budem mať s dcérou kam chodiť na rozprávky a budúce blockbustery. *:+*  Aj keď v mojom meste to dúfam ešte dlho bude v prvom rade jednosálové kino, ktoré už dlho z väčšej časti funguje na v článku spomínaných eventoch.  A povedal by som, že zrovna eventy v narôznejších formách, sú a budú spásou minimálne tuzemských jednosáloviek. Nie je nič jednoduhšie ako do väčšej sály primontovať menšie pódium a využívať ho ako menšie divadlo/koncertnú sálu/prednáškovú aulu.  Keď sa nad tým zamyslím, tá socialistická architektúra keď sa väčšina kinosál nachádzala v de facto univerzálnych kultúrnych domoch sa dnes ukazuje ako nadčasové a finančne výhodné riešenie.  A teraz to vôbec nevravím preto, že mám úchylku na budovy kde sú reliéfy schované za kvetináčom s monsterou. *:D*
2 0
reagovat
Největší impact budou mít asi ty animaky a jejich hrané verze + samozřejmě avatari, avengers apod.. 

Mne spíše zajímá, co se bude dít s těmi eventy. 
A samozřejmě jak rozhýbe ekonomiku novej multiplex :D 
915240
Největší impact budou mít asi ty animaky a jejich hrané verze + samozřejmě avatari, avengers apod..  Mne spíše zajímá, co se bude dít s těmi eventy.  A samozřejmě jak rozhýbe ekonomiku novej multiplex *:D* 
0 0
reagovat
reaguje na: The Joker
Ja som zazil futbal na amfiku a bolo to
super
915236
Ja som zazil futbal na amfiku a bolo to super
915235
1 -1
reagovat
reaguje na: Bezejmenny
Jestli mi neco zni fakt priserne, tak to je fotbal v kine...

Ted: jj kdyz se u WB nic nezmeni do konce roku, tak mi vyveres ikonku. :) A zatim to tak vypada, ale myslim ze ji stejne moc nevyuziju... :)
915235
Jestli mi neco zni fakt priserne, tak to je fotbal v kine... Ted: jj kdyz se u WB nic nezmeni do konce roku, tak mi vyveres ikonku. :) A zatim to tak vypada, ale myslim ze ji stejne moc nevyuziju... :)
915229
0 0
reagují: pepo
reagovat
Těším se na Avatara (Avatary) a Avengers, v závěsu pak Mandaloriana i Pána prstenů a samozřejmě MI. 

Teď měla kina těžké roky v podobě covidu a následně ještě stávky, ale už jsou z nejhoršího venku a myslím, že se vrátí krasojízda z předešlých let. Jen tuším, že se trochu promění a především zvětší nabídka a já bych se nedivil, kdyby v kinech běžely i třeba sportovní či ty zmíněné herní události ve větší míře. Například finále LM v kině? To bych možná i šel:-). Nebo třeba Call of Duty na velkém plátně? O tom bych uvažoval. 

Já do kina chodím rád, je to pro mě úplně jiný zážitek než doma a nejraději mám CC a speciálně Floru, ale jejich poplatek je fakt proti logice, proti trendu, proti všemu. Za to bych je nakopal. 
915229
Těším se na Avatara (Avatary) a Avengers, v závěsu pak Mandaloriana i Pána prstenů a samozřejmě MI.  Teď měla kina těžké roky v podobě covidu a následně ještě stávky, ale už jsou z nejhoršího venku a myslím, že se vrátí krasojízda z předešlých let. Jen tuším, že se trochu promění a především zvětší nabídka a já bych se nedivil, kdyby v kinech běžely i třeba sportovní či ty zmíněné herní události ve větší míře. Například finále LM v kině? To bych možná i šel:-). Nebo třeba Call of Duty na velkém plátně? O tom bych uvažoval.  Já do kina chodím rád, je to pro mě úplně jiný zážitek než doma a nejraději mám CC a speciálně Floru, ale jejich poplatek je fakt proti logice, proti trendu, proti všemu. Za to bych je nakopal. 
2 -1
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: aba
To je zajímavé, nevěděl jsem, děkuju za info :+
Možná by to šlo zařadit pod tu šestku, kde píšu: "Co se týče IMAXů, PLF a dalších prémiových sálů, tak tam návštěvnost na úkor ničím výjimečných 2D sálů neustále roste."
915222
To je zajímavé, nevěděl jsem, děkuju za info *:+* Možná by to šlo zařadit pod tu šestku, kde píšu: "Co se týče IMAXů, PLF a dalších prémiových sálů, tak tam návštěvnost na úkor ničím výjimečných 2D sálů neustále roste."
915221
2 0
reagovat

Cinestar VIP/Gold class

Mě třeba překvapilo, když jsem měl krátký rozhovor o rozšíření Cinestaru v Praze na Černém mostě, které právě probíhá. Přibydou 3 VIP/Gold class sály, jelikož na základě analýzy, kterou si nechali udělat, je tohle to, co lidé chtějí. Cílem je zaměřit se na zákazníky-"velryby" a ne na obří většinu roku poloprázdné sály za běžnou částku. Tak uvidíme, jestli plán vyjde, a pokud ano, tak jestli budou následovat další.

Přemýšlím, jestli se dá tenhle bod rozvést a zařadit pod Tedových 6 bodů, ale nic moc mě nenapadá.
915221
Mě třeba překvapilo, když jsem měl krátký rozhovor o rozšíření Cinestaru v Praze na Černém mostě, které právě probíhá. Přibydou 3 VIP/Gold class sály, jelikož na základě analýzy, kterou si nechali udělat, je tohle to, co lidé chtějí. Cílem je zaměřit se na zákazníky-"velryby" a ne na obří většinu roku poloprázdné sály za běžnou částku. Tak uvidíme, jestli plán vyjde, a pokud ano, tak jestli budou následovat další. Přemýšlím, jestli se dá tenhle bod rozvést a zařadit pod Tedových 6 bodů, ale nic moc mě nenapadá.
Cinestar VIP/Gold class
4 0
reagují: TedGeorge
reagovat

Scala

Minuly tyden byla v regionalni CT reportaz, ze na podzim ma byt technicky navrh a rozpocet oprav, ktery naopak ma byt na ukor divadla nez kina a ze to chtej oboji zachovat s tim ze divadlo uz se asi v plne polni nevrati, jen jako mensi sal.
915219
Minuly tyden byla v regionalni CT reportaz, ze na podzim ma byt technicky navrh a rozpocet oprav, ktery naopak ma byt na ukor divadla nez kina a ze to chtej oboji zachovat s tim ze divadlo uz se asi v plne polni nevrati, jen jako mensi sal.
Scala
2 0
reagovat
reaguje na: The Joker
Když už ses s těma Warnerama připomněl... :D
Jaké vlastně bylo přesné znění té naší sázky - tvrdil si, že do konce roku proběhne nějaký merge, někdo Warnery koupí? A já tvrdil, že do konce roku ne?
915218
Když už ses s těma Warnerama připomněl... *:D* Jaké vlastně bylo přesné znění té naší sázky - tvrdil si, že do konce roku proběhne nějaký merge, někdo Warnery koupí? A já tvrdil, že do konce roku ne?
915217
1 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Tak uprimne... Drtiva vetsina nazoru je tak nejak zbytecna. Co si budem... Nedavno jsem napriklad po letech otevrel Indiewire, zahledl tam box office clanek a byl zdesenej, jak tomu davaj hrozne malo a jak je pro ne problem tomu tematu aspon trosku rozumet a najit si informace. Jestli nekdo psal o komplet konci kin... Verim tomu ze ano. Ale tak je zjevny, ze minimalne Disney, Uni, v nejaky podobe / soucast nekoho WB a par indiecek budou existovat minimalne jeste dlouhy roky.
915217
Tak uprimne... Drtiva vetsina nazoru je tak nejak zbytecna. Co si budem... Nedavno jsem napriklad po letech otevrel Indiewire, zahledl tam box office clanek a byl zdesenej, jak tomu davaj hrozne malo a jak je pro ne problem tomu tematu aspon trosku rozumet a najit si informace. Jestli nekdo psal o komplet konci kin... Verim tomu ze ano. Ale tak je zjevny, ze minimalne Disney, Uni, v nejaky podobe / soucast nekoho WB a par indiecek budou existovat minimalne jeste dlouhy roky.
915215
2 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: The Joker
Já v průběhu letoška teda nějaké ty hlasy, že tohle už bude konečná, zaznamenal. Neříkám, že tady. Tady diskutují jenom "profíci" a moje černé svědomí :D.
915215
Já v průběhu letoška teda nějaké ty hlasy, že tohle už bude konečná, zaznamenal. Neříkám, že tady. Tady diskutují jenom "profíci" a moje černé svědomí *:D*.
915214
0 0
reagují: The Joker
reagovat
Tak asi nikdo netvrdil ze kina zaniknou, ale uzpusobeni kapacity trhu je stejne ceka a nemine. Spis problem vidim v tom, ze box office tahnou hlavne rodinne filmy a ty korporatni spotrebky, ktery prijdou a hned zase odejdou. Ta presence irl je dnes dost slozita. Je to jako se ze ctyrproudovky ocitnout na jednosmerce a to jeste spoustu lidi napadlo zacit chodit po chodniku. A pak vznikaji extremy jako A24, o kterym se hrozne pise na netu, ale v realu ma podstatne nizsi trzby i nez paberkujici MGM od Amazonu nebo zoufaly Lionsgate, takze tam je to zase opacny.
915214
Tak asi nikdo netvrdil ze kina zaniknou, ale uzpusobeni kapacity trhu je stejne ceka a nemine. Spis problem vidim v tom, ze box office tahnou hlavne rodinne filmy a ty korporatni spotrebky, ktery prijdou a hned zase odejdou. Ta presence irl je dnes dost slozita. Je to jako se ze ctyrproudovky ocitnout na jednosmerce a to jeste spoustu lidi napadlo zacit chodit po chodniku. A pak vznikaji extremy jako A24, o kterym se hrozne pise na netu, ale v realu ma podstatne nizsi trzby i nez paberkujici MGM od Amazonu nebo zoufaly Lionsgate, takze tam je to zase opacny.
0 0
reagují: TedGeorge
reagovat
V tý post-covid éře, když vycházejí žebříčky výhledu na další rok a lidem přijde, že je toho málo, nic dobrýho už nevzniká atd., tak já si zas říkám, že když tam za jeden měsíc bude jedna kino pecka, budu rád. To hodnocení je samozřejmě subjektivní, ale zatim mi to vychází i v těhle „hubenějších letech“.

No a když mě něco zklame, nebo to považuju za průměr, při čtení reportu jak se na to napříč světem hrnou davy lidí si zas říkám, že „aspoň to pomáhá kinům". Já vim, prosťáčkovej přístup :D Remcal bych nad pokračováními, taky vidim, že dřív těch kino filmů bylo za měsíc tolik, že jsem k tomu někdy obětoval i celou sobotu, abych si to rozfázoval na tři kousky za den ... to se sice teď neděje, ale jsem rád, že je pořád na co a hlavně KAM chodit. V tomhle ty výpravy do kina fungujou pořád stejně. Ten den může bejt sebeblbější pracovně, osobně, jakkoliv. Ale když od rána vim, že se večer chystám do kina, stojí za to se tim probít a těšim se. A zároveň veliký díky cz distribuci, že k nám letos dotáhla právě i ty menší kousky jako Longlegs.
915213
V tý post-covid éře, když vycházejí žebříčky výhledu na další rok a lidem přijde, že je toho málo, nic dobrýho už nevzniká atd., tak já si zas říkám, že když tam za jeden měsíc bude jedna kino pecka, budu rád. To hodnocení je samozřejmě subjektivní, ale zatim mi to vychází i v těhle „hubenějších letech“. No a když mě něco zklame, nebo to považuju za průměr, při čtení reportu jak se na to napříč světem hrnou davy lidí si zas říkám, že „aspoň to pomáhá kinům". Já vim, prosťáčkovej přístup *:D* Remcal bych nad pokračováními, taky vidim, že dřív těch kino filmů bylo za měsíc tolik, že jsem k tomu někdy obětoval i celou sobotu, abych si to rozfázoval na tři kousky za den ... to se sice teď neděje, ale jsem rád, že je pořád na co a hlavně KAM chodit. V tomhle ty výpravy do kina fungujou pořád stejně. Ten den může bejt sebeblbější pracovně, osobně, jakkoliv. Ale když od rána vim, že se večer chystám do kina, stojí za to se tim probít a těšim se. A zároveň veliký díky cz distribuci, že k nám letos dotáhla právě i ty menší kousky jako Longlegs.
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se