Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spider-Man 4 bude údajně zase multiverse


ikona
do_Od
MarvelmultiverseSonySpider-Man 4Tom Holland
Sony, bohužel stále současní vlastníci práv na Spideyho, vás opět nepotěší. 

Následující zprávy v posledních dnech kolují po různých koutech internetu, je tak asi na čase, abychom je taky zmínili (a část z nich rovnou uvedli na pravou míru). Týkají se totiž budoucnosti Spider-Mana, a jak se v Sony zjevně zařekli, hodlají ji jako obvykle poctivě sabotovat. Podle posledních nepotvrzených spekulací totiž čtvrtý film s Tomem Hollandem, který má údajně dorazit v červenci 2026, bude zase zahrnovat mnohovesmír.

Je to zhruba rok, co se poprvé objevily nějaké interní drby ohledně dvou možných námětů pro dalšího Spideyho filmové dobrodružství. Na jedné straně byl prý Marvel v čele s Kevinem Feigem, který tlačil na to, aby se po velkolepé trojice Hollandův Peter Parker vrátil na zem a objevil se v nějakém menším, komornějším příběhu z New Yorku, který by třeba zahrnoval Daredevila, Kingpina a další, ehm, přízemnější superhrdiny.

Jenže na té druhé stálo právě Sony, jež má v těchto věcech bohužel stále hlavní slovo, které po fenomenálním úspěchu trojky touží pochopitelně po tom si to celé zopakovat. Navíc na vlně podobně koncipovaného animáku teď zkrátka studio touží po tom protlačit do Spideyho co nejvíc alterativních verzí a odkazů, udělat z toho pokud možno co nejrozmáchlejší blockbuster pod sluncem a následně vesele profitovat.

Samozřejmě nemůžu mluvit za všechny, ale co jsem zatím tak viděl v reakcích a komentářích, většina lidí by raději viděla variantu A než B. Po čerstvém úspěchu Deadpoola s Wolverinem bude ale nejspíš Feige jen stěží hledat argumenty pro to, aby kravaťáky z protějšího studia přesvědčil, proč to není dobrý nápad opakovat. Každopádně, tady je ten háček.

Premiéra v létě 2026 (kam si Marvel rezervoval místo pro zatím nespecifikovaný film) je čím dál tím nepravděpodobnější, poněvadž – a to je důležité  k fimu stále neexistuje scénář. Co víc, snímek nemá ani režiséra (Sam Raimi by asi byl k dispozici, obzvlášť, pokud by se měl vráti i Tobey Maguire, ale opravdu to někdo chce?), a byť má Holland nyní zase čas, sám bude jistě tlačit na to, aby měl u filmu větší kreativní kontrolu, což taktéž celý proces může zpomalit. Jinými slovy, ať už bude film jakýkoli, zjevně si na něj budeme muset počkat o něco déle, než jak mnozí doufali.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace