Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo by mohl režírovat příštího Bonda?


ikona
Jokolo
daniel craigjames bondno time to dieuniversal pictures
První drby odhalují, koho producenti zvažují jako režiséra příštího Bonda. 

Od dokončení poslední bondovky No Time to Die už uplynulo téměř pět let. Na plátnech se pak Daniel Craig naposledy jako agent ve službách Jejího veličenstva ocitl před třemi lety, neboť se film do kin kvůli pandemii covidu podíval s velkým zpožděním. To je bez pár měsíců zhruba stejně dlouhá doba, která uplynula mezi premiérami Dnes neumírej a Casino Royale, kde se na postu svůdníka s povolením zabíjet vystřídali Pierce Brosnan s Danielem Craigem a série opět dostala novou tvář. Dalo by se tedy čekat, že touto dobou už dávno budeme vědět něco o tom, kam bude značka dále směřovat. 

Jenže se prozatím musíme spokojit pouze s nepotvrzenými klepy. Ty naposledy tvrdily, že k obsazení hlavní role má mít velmi blízko Aaron Taylor-Johnson a pouze se čeká na poslední podpis smlouvy. Tyto zkazky ale byly nakonec dementovány. Proto je potřeba následující řádky brát s jistou rezervou, zprávy navíc nepřináší žádný renomovaný filmový server, nýbrž britský deník The Telegraph. Jeho řádky každopádně tvrdí, že se spouští první kolečka rozhovorů s potenciálními tvůrci, kteří by se mohli ujmout dalšího dílu této nekonečné akční série. Producenti údajně hledají někoho, kdo by za sebou už měl velké zkušenosti, ale zároveň by neměl příliš osobitý styl, který by mohl narušovat sérii s Bondem. Ostatně na tom už si vylámal zuby Danny Boyle, jenž byl drahnou chvíli spojován s režií No Time to Die. 

Podle těchto klepů tak zatím studio nejvíce chce za kormidlem Edwarda Bergera, který má na kontě oscarovku Na západní frontě klid. Hned v závěsu zájmu pak má být Bart Layton, jenž si zatím připsal pouze nevýraznou kriminálku American Animals. Zvažován také má být francouzský režisér Yann Demange, který nám nadělíl povedený thriller 71 a nějakou chvíli byl po odchodu Boylea spojován i s režií zatím poslední bondovky. Mezi další zmiňovaná jména pak patří David Michôd, autor skvělého Krále s Chalametem, nebo režisérka Kelly Marcel, od níž se letos dočkáme třetího Venoma. Barvitá sestava to je, pořád jde nicméně jen o zvěsti.

Článek britského deníku také hovoří o tom, že se velmi pečlivě zvažuje pojetí nového Bonda. Někteří fandové by si totiž žádali návrat ke klasice a věrnou adaptací Flemingových literárních děl, což by znamenalo návrat do minulosti a z bondovek by to udělalo historické filmy. Toho se však pravděpodobně nedočkáme a důvod to má prostinký - peníze. Ve filmu odehrávajícím se v padesátých letech by se diváci těžko lákali na nejmodernější hodinky či nejuxusnější nablýskané káry. Product placement totiž tradičně tvoří velmi podstatnou část rozpočtu filmů o 007. S takovým rebootem značky tedy spíš nepočítejme. S tím, že si na první oficiální zprávy ještě nějakou dobu počkáme, ale raději počítejme.

Připomeňte si Liveko, kde o poslední bondovce hovoříme. 

 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace