Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hvězda Jokera v problémech a třetí film ve hvězdách


ikona
do_Od
DC filmyJoaquin PhoenixJokerkariéraTodd Phillips
Proč se nejspíš nedočkáme třetího Jokera? A co se děje s Joaquinem Phoenixem? 

Tato zpráva má tentokrát dvě části. První se týká čerstvých slov Todda Phillipse, který opět tvrdí, že si nedokáže představit, že by se vrátil k režii třetího Jokera, a že už dvojka je tak trochu zázrak. Což…už jsme ale jednou zažili, žejo. A pak jednička vydělala jako první eRkový film miliardu, Phoenix dostal Oscara a Warneři tak dlouho klepali oběma na dveře s čím dál většími šeky, až se nakonec na dvojce všichni dohodli.

Ta dorazí do kin už za pár týdnů, v roli Harley Quinn (ve filmu Lee) se představí Lady Gaga, a přesně jak se dlouho spekulovalo, bude film tak trochu muzikál. Tvůrci sice konstantně tvrdí, že druhý Joker není plnohodnotný muzikál, teď akorát Phillips někde prohlásil, že Arthur bude ve dvojce zpívat jen proto, že na spoustu věcí nebude vědět, jak lépe reagovat. Berte samozřejmě s nadsázkou, ale je to další příklad PR snahy diváky a divačky přesvědčit, že to pokračování zase až tak jiné nebude.

Vedle toho pak Phillips ještě čerstvě uvedl, že nerozumí, proč si lidé stěžují na obří rozpočet druhého filmu. Ten stál údajně 200 milionů dolarů, což je mnohonásobně víc, než na kolik přišla jednička. Podle Phillipse by to však lidi neměli řešit, ale místo toho být rádi, že na produkci studio dalo tolik peněz, takže na oplátku mohli zaměstnat spoustu lidí, kteří teď budou mít z čeho živit své rodiny. Inu, ano, ale to jaksi obchází pointu toho, proč vůbec musí retro drama bez větší akce stát tolik, a jestli se tím Warneři potažmo Hollywood obecně nestřílí zbytečně do nohy.

Každopádně těch důvodů, proč třetího Jokera možná nikdy neuvidíme, je samozřejmě více. Vedle Phillipsova skepticismu jsou tu pochopitelně tržby, které u dvojky z výše zmíněných důvodů nemusí být tak enormní, jako tomu bylo v případě prvního filmu. Snímek se zaplatí, o tom asi žádná, ale hit? To se teprve uvidí. Pak je tu ale taky James Gunn a jeho DC reboot, jenž nyní musí řešit trn v patě v podobě samostatného Batmana od Reevese (bůhví, jak to dopadne s tím sequelem, jehož natáčení se odložilo na příští rok), a jistě by spal mnohem klidněji, kdyby se podobný konflikt zbytečně neprodlužoval i s Jokerem. No a nyní do toho všeho musí studio a nejspíš i pojišťovny řešit nepředvídatelnost hlavní hvězdy filmu.

Phoenix totiž nedávno opustil na poslední chvíli produkci gay romantiky od Todda Haynese, kterou sám (!) uvedl do pohybu, čímž projekt de facto celý vlastnoručně zase potopil, připravil desítky lidí o práci a přidělal bolehlav desítkám dalších. No a údajně to nebylo poprvé, co ho něco takového popadlo. Podle The Hollywood Reporteru měl Phoenix v minulost blízko k opuštění několika dalších projektů, včetně dramatu C’mon C’mon, Napoleona, nebo právě i Jokera. A otázkou nyní je, kdo při smyslech by byl takový blázen, aby Phoenixe chtěl obsadit do svého dalšího filmu s vědomím, že se mu herec může doslova pár dní před začátkem natáčení zdejchnout.

Gay drama mimochodem vyprávělo o zkorumpovaném bílém policistovi ve 30. letech v Los Angeles, který naváže vztah s nebílým mužem. Oproti Phoenixovi si měl zahrat Danny Ramirez z Top Gun: Maverick. V posledních dnech se prý producenti ještě snažili vše zachránit a sehnat do hlavní role někoho jiného, v hledáčku byl i Pedro Pascal, ten má ale rozvrh kompletně plný až do konce roku, a navíc nikdo nedomyslel, že mít dva latino herce v takovém příběhu by nedávalo příliš smysl. V současnosti to tedy vypadá, že se snímku nikdy nedočkáme. Takové věci Hollywood mimochodem moc neodpouští, s druhým Oscarem, možná dokonce i pouhou nominací za nového Jokera se tak nejspíš Phoenix může rovnou rozloučit. Ne, by tedy šance předtím byly nějak vysoké, přece jen jde o sequel ke komiksovému filmu. Na celkovou dohru si ale ještě budeme muset počkat.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (27)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace