Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Alain Delon


ikona
Mr. Hlad
alain delončerný tulipángepardripsamuraj
V osmaosmdesáti nás opustila francouzská herecká superstar.  

Opouští nás další herecká legenda. Ve věku osmaosmdesáti let zemřela francouzská herecká ikona Alain Delon. Charismatický krasavec, který filmovým divákům i tvůrcům velmi rychle dokázal, že jen víc než jen dalším fešákem. Člověk, který se nebál být upřímný, občas problematický na place i mimo něj, a spolu s Jean-Paulem Belmondem možná největší francouzská hvězda své generace. 

Delon se proslavil jako představitel tvrdých a neústupných hrdinů. Byl hvězdou Samuraje a Osudového kruhu Jean-Pierra Melvilla, atmosférických thrillerů, na které odkazují filmaři jako Fincher nebo Woo dodnes. Zářil v gangsterkách Sicilský klan a Borsalino a detektivkách Dva muži ve městě, Povídka o policajtovi či Tři muži na zabití. Byl představitelem hrdinů v klasických dobrodružných filmech Černý tulipán a Zorro, ale zvládl i zloducha ve westernu s Charlesem Bronsonem Rivalové pod rudým sluncem

Nevyhýbal se ani umělecky náročnějším snímkům, v thrilleru V plném slunci se proměnil v Toma Ripleyho a Legenda Luchino Visconti ho obsadil do svého GepardaRocco a jeho bratři. V každém případě ale platilo, že ať už dělal cokoliv, jeho charisma zajistilo, že jste z něj nespustili oči a fakt, že se stal do jisté míry hereckým symbolem Francie není vůbec překvapivý. Alain Delon dokázal filmové plátno ovládnout. A osmaosmdesát je krásný věk. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace