Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #781 o kaskadérech a Vetřelcích


ikona
Mr. Hlad
aliendragon ageelektrafall guymatthew perrymortal kombatvíkendový výplach
Jak by se vám líbil Vetřelec jako animák? Proč byla filmová Elektra tak pitomá? A jak se liší filmové bitky od těch opravdových?  

Nejnašlapanější výplach

Scénář týdne
Jerry Lewis je americká legenda mezi komiky, ale ani legendám neprojde všechno. Lewis se dlouho pokoušel natočit drama The Day the Clown Cried, který nikdy nespatřil světlo světa. Měl být o cirkusovém klaunovi, který skončí v koncentračním táboře, kde mimo jiné posílá na smrt židovské děti. Kvůli kontroverzi, ale hlavně komplikovaným právům, nebyl nikdy dokončený ani promítaný. Společnost K. Jam Media teď ale oznámila, že se domluvila s majiteli práv na scénář a že po více než padesáti letech chce film skutečně natočit. Samozřejmě bez Lewise, který zemřel před sedmi lety. 

Pitch meeting
Elektra je jedna z nejhorších komiksovek 21. století. Jennifer Garner se jako slavná superhrdinka představila v Daredevilovi, ale její sólovka se vážně nepovedla. Kvůli penězům, nedostatku času na natáčení a spoustě dalších věcí. Ale ono bylo možná od začátku jasné, že tahle sólovka není úplně dobrý nápad. 

Praha týdne
OK, tohle není sice filmové, ale kouká se na to moc pěkně. Praha ve čtyřicátých letech nebylo moc fajn místo k životu, protože tu byli nakýblování nackové, ale vidět ji v barvě má rozhodně něco do sebe. 

Bitka týdne
Filmový Kaskadér sice v kinech vyhořel, ale pořád jde o zatraceně pěknou poctu řemeslu, o kterém se nemluví tak moc, jak by mělo. Padat, bourat v autech a nechávat si na place dávat pod držce je tvrdá práce, ale bacha. Realita je něco trošku jiného

Kraťas týdne
Do kin si teď můžete zajít  na Vetřelec: Romulus, ale pokud pořád ještě nemáte xenomorphů dost a chtěli byste nášup, není problém. Dvacetiminutový animák Alien: MONDAY se sakra povedl. 

Hra týdne
Loňský herní Mortal Kombat 1 byla solidní mlátička s nečekaně povedeným příběhem. A jak je u velkých a úspěšných her zvykem, dostaneme nášup. Nedávno jste viděli, že v datadisku Khaos Reigns dorazí i Conan nebo T-1000, ale teď se můžete mrknout, jak se bude hrát za Cyrax. A trošku víc se nakousne i příběh. 

Postava týdne
Henry Selick, režisér kultovního muzikálu Ukradené Vánoce, teď poslal do kin po patnácti letech svou Koralínu a svět za tajemnými dveřmi. A logicky dává spousty rozhovorů. V jednom z nich prozradil, že ve všech filmech, na kterých kdy pracoval, můžou velmi pozorní diváci najít Jacka Skellingtona z Ukradených Vánoc. Tak jestli jste fandové, udělejte si selickovský večer a začněte hledat

Druhá hra týdne
A dáme si ještě jednu hru, po letech příprav se totiž blíží další díl RPG série Dragon Age. Velkolepá fantasy plná draků, démonů a efektních bitek se ale rozhodla vsadit na trošku jiný vizuální styl. A vypadá malinko jako pixarovka, což úplně nevím, jestli je dobře. 

Úmrtí týdne
V loni na konci října nás opustil Matthew Perry, když se shodou nešťastných náhod předávkoval. A možná, že k tomu vůbec nemuselo dojít. Policie v Los Angeles kvůli tomu totiž obvinila pět lidí ze zločinného spolčení za účelem distribuce ketaminu. Jsou mezi nimi bývalý Perryho asistent, lékaři a žena přezdívaná „ketaminová královna L.A.“ Podle slov prokurátora využili Perryho problémů, aby se obohatili. A trošku se to vymklo. 

Duel týdne
V posledním výplachu jsme se ptali, jaké superhrdinské cameo vám ve třetím Deadpoolovi chybělo. Bylo z čeho vybírat, ale je škoda, že nedorazil Nicolas Cage jako Ghostrider, Daredevil, Liev Schreiber jako Sabretooth nebo Wolverine Daniel Radcliffe, o tom žádná. 

Dnes se podíváme na kariéru čerstvého sedmdesátníka Jamese Camerona. Udělali jsme žebříček jeho nejlepších filmů, nás by ale zajímalo, který Cameronův film považujete za nejhorší. A vynechme dvojku Piraní, na které reálně moc nepracoval. Název pište do předmětu, do textu důvody. 

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (28)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace