Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Vetřelec: Romulus: Recenze

příspěvky 121 - 129 Napsat příspěvek

9/10

Na mě to fungovalo skoro na 100%. Skoro, protože Alvarez pořád neumí lekačky, ale Vetřelec byl pro mě vždycky o atmosféře a tady mě od začátku pohltila a do konce už nepustila. Veliký podíl na tom mají hlavně praktické triky. Všechno poctivě vybudované, facehuggeři fungovaly výborně a hlavně samotný vetřelec, u kterého jsem měl konečně zase jednou pocit, že tam skutečně je (zdravím digi potvoru z Covenanta). Ani zvuková stránka nezaostává a Atmos se vyplatil, protože ještě umocnil zážitek a soundtrack taky hezky fungoval, co se týče napětí.
Samotný příběh není žádné veledílo, ale po neúspěchu se Scottovo mytologií je návrat ke kořenům za mě nejlepší cesta zjistit, jestli by to i dnes fungovalo. A funguje to skvěle. 
Hromadná jatka se tentokrát nekonají, ale není to vůbec na škodu, protože po vzoru prvního dílu tu máme skupinu šesti lidí, kteří po celou dobu neslezou z plátna a jejich smrt má aspoň nějakou váhu. Naštěstí i herci jsou tu dobří, hlavně moje čím dál oblíbenější Cailee Spaeny byla zase skvělá a fandil jsem jí. 
Ve všech směrech za mě výborná práce . 

Nečekejte že to bude tak akční a krvavé, jak se to tváří z trailerů a nemějte přehnaná očekávání. 

Já jsem dostal, co jsem chtěl a byla to jízda :+

Navíc jsem si dal včera schválně Promethea a bylo to horší, než jsem si pamatoval. O to víc fungoval Romulus :D
913203
Na mě to fungovalo skoro na 100%. Skoro, protože Alvarez pořád neumí lekačky, ale Vetřelec byl pro mě vždycky o atmosféře a tady mě od začátku pohltila a do konce už nepustila. Veliký podíl na tom mají hlavně praktické triky. Všechno poctivě vybudované, facehuggeři fungovaly výborně a hlavně samotný vetřelec, u kterého jsem měl konečně zase jednou pocit, že tam skutečně je (zdravím digi potvoru z Covenanta). Ani zvuková stránka nezaostává a Atmos se vyplatil, protože ještě umocnil zážitek a soundtrack taky hezky fungoval, co se týče napětí. Samotný příběh není žádné veledílo, ale po neúspěchu se Scottovo mytologií je návrat ke kořenům za mě nejlepší cesta zjistit, jestli by to i dnes fungovalo. A funguje to skvěle.  Hromadná jatka se tentokrát nekonají, ale není to vůbec na škodu, protože po vzoru prvního dílu tu máme skupinu šesti lidí, kteří po celou dobu neslezou z plátna a jejich smrt má aspoň nějakou váhu. Naštěstí i herci jsou tu dobří, hlavně moje čím dál oblíbenější Cailee Spaeny byla zase skvělá a fandil jsem jí.  Ve všech směrech za mě výborná práce .  Nečekejte že to bude tak akční a krvavé, jak se to tváří z trailerů a nemějte přehnaná očekávání.  Já jsem dostal, co jsem chtěl a byla to jízda *:+* Navíc jsem si dal včera schválně Promethea a bylo to horší, než jsem si pamatoval. O to víc fungoval Romulus *:D*
9/10
13 0
reagovat
reaguje na: Sakull
Proboha, mohli byste mi s Do_oDem vysvetlit, co mate s tim “lepsi uz to asi nebude” a “O moc lepší už to ale podle mě nikdy nebude”?
Takhle pristupujete i k zivotu?
913201
Proboha, mohli byste mi s Do_oDem vysvetlit, co mate s tim “lepsi uz to asi nebude” a “O moc lepší už to ale podle mě nikdy nebude”? Takhle pristupujete i k zivotu?
913200
5 -4
reagují: Sakull
reagovat
Já jsem nadšenej. Posledních pár dnů jsem si dal pozor, abych nenarazil na nějaké články o filmu, trailer jsem viděl radši jen ten první, abych nepřišel o nějaké překvápko.
Dokonalé to není (zas tak naivní nebudu), ale lepší už to asi být nemůže. Digitální "cameo" mi na tom vadilo nejvíc. Ten závěr byl teda extrémně hnusnej, čekal bych, ze se o tom bude mluvit víc. První zrod vetřelce byl taky dost nepříjemnej a celkově mi přišlo, ze režisér sice bral nápady z předchozích filmů, ale často je pojal originálně a posouval je dál.
Mimochodem, na poslední chvíli jsem se rozhodl, ze zkusím 4DX, které je většinou úplně o 💩, ale tady to bylo super. Každé scéně to dodalo adrenalin, takže doporučuji.
913200
Já jsem nadšenej. Posledních pár dnů jsem si dal pozor, abych nenarazil na nějaké články o filmu, trailer jsem viděl radši jen ten první, abych nepřišel o nějaké překvápko. Dokonalé to není (zas tak naivní nebudu), ale lepší už to asi být nemůže. Digitální "cameo" mi na tom vadilo nejvíc. Ten závěr byl teda extrémně hnusnej, čekal bych, ze se o tom bude mluvit víc. První zrod vetřelce byl taky dost nepříjemnej a celkově mi přišlo, ze režisér sice bral nápady z předchozích filmů, ale často je pojal originálně a posouval je dál. Mimochodem, na poslední chvíli jsem se rozhodl, ze zkusím 4DX, které je většinou úplně o 💩, ale tady to bylo super. Každé scéně to dodalo adrenalin, takže doporučuji.
0 0
reagují: kfk
reagovat
K mému překvapení to bylo zábavný. To jsem od Alvareze nečekal. 
Jinak je to ale bizarní mix svěží důvtipnosti a naprosto hloupých expozic a přemostění, která kurví kontinuitu A1 a A2. Nejhloupější asi je, že se nikdo nepozastavuje nad tím, proč nechává Weyland-Yutani Romulus plachtit vesmírem. 
Když Ridley toho Vetřelce stvořil, tak ho může vlastně i zabít. 
913197
K mému překvapení to bylo zábavný. To jsem od Alvareze nečekal.  Jinak je to ale bizarní mix svěží důvtipnosti a naprosto hloupých expozic a přemostění, která kurví kontinuitu A1 a A2. Nejhloupější asi je, že se nikdo nepozastavuje nad tím, proč nechává Weyland-Yutani Romulus plachtit vesmírem.  Když Ridley toho Vetřelce stvořil, tak ho může vlastně i zabít. 
0 0
reagují: Jerec
reagovat
"...film obdržel mimořádnou péči alespoň z technického a řemeslného hlediska, takže se na něj celou dobu krásně dívá, děj navíc solidně odsýpá a finále je správně beznadějné a brutální."

Jo, tak tohle mi to prodalo. Já vím (a nikdo z nás není tak naivní myslet si opak), že co se týče příběhu, už s ničím zajímavým či překvapivým nikdo nikdy nepřijde. To se Alien frančíza za čtyřicet let už v tomhle směru vypotřebovala.

Ale vizuál, atmosféru, hudbu, střih -- vyloženě celý technický stav nás může bavit a lákat znovu a znovu. A mě to do kina kvůli tomu opravdu láká. 🤟🏻
913187
[i]"...film obdržel mimořádnou péči alespoň z technického a řemeslného hlediska, takže se na něj celou dobu krásně dívá, děj navíc solidně odsýpá a finále je správně beznadějné a brutální." [/i] Jo, tak tohle mi to prodalo. Já vím (a nikdo z nás není tak naivní myslet si opak), že co se týče příběhu, už s ničím zajímavým či překvapivým nikdo nikdy nepřijde. To se Alien frančíza za čtyřicet let už v tomhle směru vypotřebovala. Ale vizuál, atmosféru, hudbu, střih -- vyloženě celý technický stav nás může bavit a lákat znovu a znovu. A mě to do kina kvůli tomu opravdu láká. 🤟🏻
7 0
reagují: Jerec
reagovat
Ja teda po dojmech a recenzi čekal trochu víc. Nejsem tedy žádný velký fanoušek série. Původní 4 filmy jsem viděl před nejakou dobou a dál už nic. Ale i tak člověk poznává jeden odkaz za druhým, což má tu nevýhodu, že dost věcí tušíte dopředu. Během filmu to až tak nevadilo, ale zpětně souhlasím s recenzí, chtělo to víc scén jako ta s kyselinou ve stavu beztíže. Filmu se nedá upřít, že vypada dobře. Pokud čekáte horor a krev, tak to zde moc není, asi aby se vešlo do přístupnosti, ale i tak bych možná čekal, ze nějaké scény ratingem neprojdou. Spoilery snad nenapíšu, ale pro jistotu. Celkově by to pro mě bylo i celkem fajn, ve škatulce nenadchne, neurazí... Kdyby to skončilo o 10 minut dříve. Závěr mi celkový dojem dost pokazil. Jako je pravda, že je možné, že jsem na podobné věci už moc starý. Ono sice nějakou dobu už čekate, co asi tak přijde, ale u výsledné realizace jsem stejně moc neveděl jestli se smát nebo brečet. Při odchodu jsem si říkal, že když už se tam procpalo tolik odkazu, tak by na konci úplně stačilo kdyby věrněji zodkazovali outfit Ripleyové z konce jedničky a tím to ukončili 🙂
913155
Ja teda po dojmech a recenzi čekal trochu víc. Nejsem tedy žádný velký fanoušek série. Původní 4 filmy jsem viděl před nejakou dobou a dál už nic. Ale i tak člověk poznává jeden odkaz za druhým, což má tu nevýhodu, že dost věcí tušíte dopředu. Během filmu to až tak nevadilo, ale zpětně souhlasím s recenzí, chtělo to víc scén jako ta s [spoiler]kyselinou ve stavu beztíže.[/spoiler] Filmu se nedá upřít, že vypada dobře. Pokud čekáte horor a krev, tak to zde moc není, asi aby se vešlo do přístupnosti, ale i tak bych možná čekal, ze nějaké scény ratingem neprojdou. Spoilery snad nenapíšu, ale pro jistotu. [spoiler]Celkově by to pro mě bylo i celkem fajn, ve škatulce nenadchne, neurazí... Kdyby to skončilo o 10 minut dříve. Závěr mi celkový dojem dost pokazil. Jako je pravda, že je možné, že jsem na podobné věci už moc starý. Ono sice nějakou dobu už čekate, co asi tak přijde, ale u výsledné realizace jsem stejně moc neveděl jestli se smát nebo brečet. Při odchodu jsem si říkal, že když už se tam procpalo tolik odkazu, tak by na konci úplně stačilo kdyby věrněji zodkazovali outfit Ripleyové z konce jedničky a tím to ukončili 🙂[/spoiler]
1 0
reagovat
reaguje na: Mel Džibsn
Takže jeho hodnocení je "nereálný", ale to tvé už je reálný? 👏🏻😄
913151
Takže jeho hodnocení je "nereálný", ale to tvé už je reálný? 👏🏻😄
913134
1 -1
reagovat
do_Od dává za 7, takže reálně to bude tak 5-6. ;)
913134
do_Od dává za 7, takže reálně to bude tak 5-6. *;)*
3 -4
reagují: RudyWanKenobi
reagovat
Tak jestli jsou Vetřelci za 8/10 a Romulus jen o fous slabší za 7/10, tak budu asi nadšený ;)
913131
Tak jestli jsou Vetřelci za 8/10 a Romulus jen o fous slabší za 7/10, tak budu asi nadšený *;)*
2 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se