Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Vetřelec: Romulus: Recenze

příspěvky 101 - 120 Napsat příspěvek

8/10

Já byl velmi spokojený. Po Prometheovi a Covenantovi opět klasický vetřelčí film.  Je to sice mix všech předchozích filmů, ale mně to sedlo. A v kině bylo překvapivě i hodně mladých.
913260
Já byl velmi spokojený. Po Prometheovi a Covenantovi opět klasický vetřelčí film.  Je to sice mix všech předchozích filmů, ale mně to sedlo. A v kině bylo překvapivě i hodně mladých.
8/10
5 0
reagovat
Mě bude zajímat návštěvnost a demografické rozložení. Jestli to opravdu dokázalo přitáhnout do kina i mladší ročníky a diváky co Vetřelce neznají a jak se jim to bude líbit :)
913251
Mě bude zajímat návštěvnost a demografické rozložení. Jestli to opravdu dokázalo přitáhnout do kina i mladší ročníky a diváky co Vetřelce neznají a jak se jim to bude líbit *:)*
3 0
reagovat

6/10

Trailery jako obvykle klamou tělem. Fede Alvarez buduje díky designu prostředí, pomalého tempa i solidní atmosféru, ale sám si podráží nohy nezajímavými
postavami (čest výjimce v podobě androida Andyho) a především logikou,
která se plně podvoluje potřebě scénáře.

Když i Vetřelci dokonce vyčkávají před kořistí, protože to scénář
vyžaduje, tak jsem fakt drtil madlo sedačky. Je to zajímavý fanservice, který se
snaží být jako jednička, ale nepřináší skoro nic nového (nápady s
gravitací potěšily) a závěr vysloveně zklamal...
913246
Trailery jako obvykle klamou tělem. Fede Alvarez buduje díky designu prostředí, pomalého tempa i solidní atmosféru, ale sám si podráží nohy nezajímavými postavami (čest výjimce v podobě androida Andyho) a především logikou, která se plně podvoluje potřebě scénáře. Když i Vetřelci dokonce vyčkávají před kořistí, protože to scénář vyžaduje, tak jsem fakt drtil madlo sedačky. Je to zajímavý fanservice, který se snaží být jako jednička, ale nepřináší skoro nic nového (nápady s gravitací potěšily) a závěr vysloveně zklamal...
6/10
2 -2
reagovat
reaguje na: rocketking
1. Taky me to stvalo, ale je to efekt “black goo” - to nastavil Prometheus
2. Souhlas. To je neuvěřtielně hloupý. Až absurdní. 
3. Tohle je vysvětlený tím, že bez cryo stází nemáš kam utéct, a ty vlastní společnost. Jinak je kolonie asi benevolentní v tom, co dělají. Ovšem na vzlet by asi měli mít povolení.
Já jsem měl spíš problém s nemčím jiným - vykreslení společnosti jako tyranického subjektu. Cameron to udělal subtilně. Na venek to vypadá všechno oukej - život v koloniích, zázemí. Lidé tam chtějí pracovat. To je ta Cameronova satira - jsi součástí většího celku a neuvědomuješ si, co všechno se skrývá pod povrchem, byrokracie atd. Společnost je odosobněná. Jako třeba Kostka. Já chápu, že Alvarez pro ně hledal motiv, ale mohl si vymyslet něco jinýho. Tohle zase narušuje Aliens.
4. Řekl bych, že by ti na to Alvarez se Scottem řekli “black goo, kámo”. Prostě je to silnej mutagen a plot device, kterej vše zjednoduší, zrychlí a můžeme se na to vždycky vymluvit. Scenáristika par excellence.
913238
[spoiler]1. Taky me to stvalo, ale je to efekt “black goo” - to nastavil Prometheus 2. Souhlas. To je neuvěřtielně hloupý. Až absurdní.  3. Tohle je vysvětlený tím, že bez cryo stází nemáš kam utéct, a ty vlastní společnost. Jinak je kolonie asi benevolentní v tom, co dělají. Ovšem na vzlet by asi měli mít povolení. Já jsem měl spíš problém s nemčím jiným - vykreslení společnosti jako tyranického subjektu. Cameron to udělal subtilně. Na venek to vypadá všechno oukej - život v koloniích, zázemí. Lidé tam chtějí pracovat. To je ta Cameronova satira - jsi součástí většího celku a neuvědomuješ si, co všechno se skrývá pod povrchem, byrokracie atd. Společnost je odosobněná. Jako třeba Kostka. Já chápu, že Alvarez pro ně hledal motiv, ale mohl si vymyslet něco jinýho. Tohle zase narušuje Aliens. 4. Řekl bych, že by ti na to Alvarez se Scottem řekli “black goo, kámo”. Prostě je to silnej mutagen a plot device, kterej vše zjednoduší, zrychlí a můžeme se na to vždycky vymluvit. Scenáristika par excellence.[/spoiler]
913225
2 0
reagovat
Cekal jsem teda neco lepsiho..
Posádka měla dostat větší prostor, prekvapive nebyli meh, chtěl jsem je tam více. Vyklidili pole příliš brzy, respektive hlavní dvojice si jela vlastní show příliš dlouho, alespoň mi to tak přišlo. 
Budování napětí, kdy se konečně Alien objeví na mne moc nefungovalo, protože ho oddalovali víc než bylo třeba a zároveň na té scéně moc ani nebyl.. nemluvě o snaze zachytit nějakou monumentálnost, když Alien ocasem chytí padající Rain a následuje face2face. Nebylo to ono. Vyšla z toho bez škrábance a vlastně se to odehrálo jen pro tu následnou A2 hlášku.. 
Paradoxně oddalovali, protože jeho vývoj to byl fofr. Už když se oznámilo, že k nárazu nedojde za 36h ale za 40m jsem věděl, že to bude průser, protože čertík sotva vyletěl z krabičky.. 
Zakomponovani A4 i Promethea z toho udělali film pro všechny a pro nikoho. Právě nevím, který z těch dvou filmů měla připomínat závěrečná akce, která bohužel nebyla dobrá. 
Závěrem pozitiva. Facehuggeri skvělí, práce s nimi mne bavila. Kyselina ve stavu beztíže je nejchytřejší věc filmu. Cailee má zarnou budoucnost, po CW nezklamala ani zde. Vizuálně ok, nikdy to nebylo příliš tmavý a celkově to nebyla nuda ani špatný film. Ale ta jednoduchá efektní přímočarost, se kterou přišel Predator Kořist, se tady nekoná. 6/10
913235
[spoiler]Cekal jsem teda neco lepsiho.. Posádka měla dostat větší prostor, prekvapive nebyli meh, chtěl jsem je tam více. Vyklidili pole příliš brzy, respektive hlavní dvojice si jela vlastní show příliš dlouho, alespoň mi to tak přišlo.  Budování napětí, kdy se konečně Alien objeví na mne moc nefungovalo, protože ho oddalovali víc než bylo třeba a zároveň na té scéně moc ani nebyl.. nemluvě o snaze zachytit nějakou monumentálnost, když Alien ocasem chytí padající Rain a následuje face2face. Nebylo to ono. Vyšla z toho bez škrábance a vlastně se to odehrálo jen pro tu následnou A2 hlášku..  Paradoxně oddalovali, protože jeho vývoj to byl fofr. Už když se oznámilo, že k nárazu nedojde za 36h ale za 40m jsem věděl, že to bude průser, protože čertík sotva vyletěl z krabičky..  Zakomponovani A4 i Promethea z toho udělali film pro všechny a pro nikoho. Právě nevím, který z těch dvou filmů měla připomínat závěrečná akce, která bohužel nebyla dobrá.  Závěrem pozitiva. Facehuggeri skvělí, práce s nimi mne bavila. Kyselina ve stavu beztíže je nejchytřejší věc filmu. Cailee má zarnou budoucnost, po CW nezklamala ani zde. Vizuálně ok, nikdy to nebylo příliš tmavý a celkově to nebyla nuda ani špatný film. Ale ta jednoduchá efektní přímočarost, se kterou přišel Predator Kořist, se tady nekoná. 6/10[/spoiler]
7 -2
reagovat
Ach jo. Já měl u toho filmu intenzivní pocit, že scénář napsala umělá inteligence, které někdo předhodil Alien, Aliens, Alien: Resurrection, Prometheus, Alien: Isolation. Ona to zamíchala a vylezlo z toho tohle.

Rozčilovalo mě:
1. Neuvěřitelně zkrátili/zrychlili vývoj vetřelce. Vždyť to bylo od facehuggera k dospělému jedinci tak dvacet minut. A co proboha sežral, že tak rychle vyrostl? To samé u toho posledního "mutanta". Narodí se a za deset minut je z něho dvoumetrová... věc? 
2. Opuštěná stanice s vetřelci a společnost o ni nejeví zájem? Když tam mají tak důležitou „sloučeninu“? Mimochodem, nečekal jsem, že se takhle budou snažit z Promethea dělat lepší film a vytáhnou ten černý sliz.
3. Dělníci otročí pro společnost, mají smlouvy a pak si jen tak odletí ke stanici, která krouží kolem planety? Nikdo je nezastaví?
4. Jak fungují ty kryo boxy? Myslel jsem, že v nich tělo zmrzne (Ripleyová s vetřelcem v sobě ve Vetřelci 3) a ne, že se v nich může něco vyvíjet. Nespočívala v tom spousta zápletek? Někdo je infikovaný, ale teď s tím nic nezmůžeme, zmrazíme ho a pak se to vyřeší jindy a jinde? V Alien 4 to tak bylo. A i tady chtěli Kay dát do kryo boxu, protože byla zraněná a nedokázali jí na místě pomoct.


Jako jo, vypadalo to hezky, ale na dost místech jsem kroutil hlavou. A absolutně nesouhlasím, že se s vetřelcem nic lepšího vymyslet nedá. Samozřejmě, že dá, ale to by se nové díly nesměly psát jako kombinace všech předchozích dílů. Je to to samé, co dělá AI - kombinuje naučené věci. Buďte originální. To téma má potenciálu na rozdávání.

P.S.: Cameo snad ani komentovat nebudu. To nefungovalo vůbec a bylo to zbytečné.
913225
Ach jo. Já měl u toho filmu intenzivní pocit, že scénář napsala umělá inteligence, které někdo předhodil Alien, Aliens, Alien: Resurrection, Prometheus, Alien: Isolation. Ona to zamíchala a vylezlo z toho tohle. Rozčilovalo mě: [spoiler]1. Neuvěřitelně zkrátili/zrychlili vývoj vetřelce. Vždyť to bylo od facehuggera k dospělému jedinci tak dvacet minut. A co proboha sežral, že tak rychle vyrostl? To samé u toho posledního "mutanta". Narodí se a za deset minut je z něho dvoumetrová... věc?  2. Opuštěná stanice s vetřelci a společnost o ni nejeví zájem? Když tam mají tak důležitou „sloučeninu“? Mimochodem, nečekal jsem, že se takhle budou snažit z Promethea dělat lepší film a vytáhnou ten černý sliz. 3. Dělníci otročí pro společnost, mají smlouvy a pak si jen tak odletí ke stanici, která krouží kolem planety? Nikdo je nezastaví? 4. Jak fungují ty kryo boxy? Myslel jsem, že v nich tělo zmrzne (Ripleyová s vetřelcem v sobě ve Vetřelci 3) a ne, že se v nich může něco vyvíjet. Nespočívala v tom spousta zápletek? Někdo je infikovaný, ale teď s tím nic nezmůžeme, zmrazíme ho a pak se to vyřeší jindy a jinde? V Alien 4 to tak bylo. A i tady chtěli Kay dát do kryo boxu, protože byla zraněná a nedokázali jí na místě pomoct.[/spoiler] Jako jo, vypadalo to hezky, ale na dost místech jsem kroutil hlavou. A absolutně nesouhlasím, že se s vetřelcem nic lepšího vymyslet nedá. Samozřejmě, že dá, ale to by se nové díly nesměly psát jako kombinace všech předchozích dílů. Je to to samé, co dělá AI - kombinuje naučené věci. Buďte originální. To téma má potenciálu na rozdávání. P.S.: Cameo snad ani komentovat nebudu. To nefungovalo vůbec a bylo to zbytečné.
12 -3
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: kfk
Já to myslel spíš tak, že tvůrce je i fanouškem Vzkříšení a nebál se jít v jeho šlépějích.
Nicméně to, co to má prezentovat, je zcela očividné. Má to nálepku produkční společnosti Ridleyho. Kdo si myslí, že do toho Ridley pořád v nějaké míře nekecá a že umanutě bojuje za dokončení vlastní vize, toho právě Romulus z omylu dle mého vyvede.:)
913223
[spoiler]Já to myslel spíš tak, že tvůrce je i fanouškem Vzkříšení a nebál se jít v jeho šlépějích. Nicméně to, co to má prezentovat, je zcela očividné. Má to nálepku produkční společnosti Ridleyho. Kdo si myslí, že do toho Ridley pořád v nějaké míře nekecá a že umanutě bojuje za dokončení vlastní vize, toho právě Romulus z omylu dle mého vyvede.*:)*[/spoiler]
913219
6 0
reagovat
reaguje na: Sakull
To je myšleno jako analogie k tomu, když rezignuješ na výzvy a jíš, co ti naservírujou, aniž bys cokoliv ceknul -> nic lepšího nedostanem. Zároveň počítám s tím, že každej už ví, že Marvel vyloženě vyběhl s režiséry, kteří chtěli do svých projektů vtisknout autorství -> tím pádem riskovat a posouvat hranice dál.
913222
To je myšleno jako analogie k tomu, když rezignuješ na výzvy a jíš, co ti naservírujou, aniž bys cokoliv ceknul -> nic lepšího nedostanem. Zároveň počítám s tím, že každej už ví, že Marvel vyloženě vyběhl s režiséry, kteří chtěli do svých projektů vtisknout autorství -> tím pádem riskovat a posouvat hranice dál.
913217
1 0
reagovat

5/10 max....

Uff...ako začat. Ešte včera som si myslel, že Hlad a Do_od su blazni a ten film zbytočne kritizujú, ale dnešna projekcia ma teda poriadne vyviedla z omylu :- 
Statusu "sračka" ala A:Covenant to sice nedosahuje, ale velke ocakavania boli schladene priam neskutočnym sposobom a sorry, ale Alvarez to teda poriadne po*ral :(
Votrelci boli vo filme tak 5min a opať skoro vyhradne CGI bez štipky charizmy a iba ako krovie na postrieľanie, deepfake cameo OTRASNE (lepšie urobi aj priemerny youtuber), zaver neskutočne prekombinovany, chaoticky a ten akože zaverečny zaporak neuveriteľny trapas.... 
Po tomto filme som konečne na 100% presvedčeny, že časy A1-A4 su DEFINITIVNE preč. Posledny Alien film, za ktory som dal v kine peniaze....:(
913221
Uff...ako začat. Ešte včera som si myslel, že Hlad a Do_od su blazni a ten film zbytočne kritizujú, ale dnešna projekcia ma teda poriadne vyviedla z omylu *:-*  Statusu "sračka" ala A:Covenant to sice nedosahuje, ale velke ocakavania boli schladene priam neskutočnym sposobom a sorry, ale Alvarez to teda poriadne po*ral *:(* Votrelci boli vo filme tak 5min a opať skoro vyhradne CGI bez štipky charizmy a iba ako krovie na postrieľanie, deepfake cameo OTRASNE (lepšie urobi aj priemerny youtuber), zaver neskutočne prekombinovany, chaoticky a ten akože zaverečny zaporak neuveriteľny trapas....  Po tomto filme som konečne na 100% presvedčeny, že časy A1-A4 su DEFINITIVNE preč. Posledny Alien film, za ktory som dal v kine peniaze....*:(*
5/10 max....
3 -11
reagovat
reaguje na: KARLOS
Ad finále
To je sice naváznost k A4, ale i přemostění mezi Prometheem a původními vetřelci. Je to vlastně vyústění té boční linky s experimenty, která má víc přiblížit Scottovu představu, kam by se měli vetřelci uchýlit v pokračování. On tam ty inženýry nacpe, ať už chcete, nebo ne :)
913219
Ad finále [spoiler]To je sice naváznost k A4, ale i přemostění mezi Prometheem a původními vetřelci. Je to vlastně vyústění té boční linky s experimenty, která má víc přiblížit Scottovu představu, kam by se měli vetřelci uchýlit v pokračování. On tam ty inženýry nacpe, ať už chcete, nebo ne :)[/spoiler]
913216
1 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: kfk
Mně se náhodou ta poslední konfrontace moc líbila.
Srovnávat to s Marvelem mi nedává moc smysl, tam se jede podle úplně jiné (ne)logiky 😀
913217
Mně se náhodou ta poslední konfrontace moc líbila. Srovnávat to s Marvelem mi nedává moc smysl, tam se jede podle úplně jiné (ne)logiky 😀
913214
2 -1
reagují: kfk
reagovat

Očekávejte dlouhý, předlouhý příspěvek. (Já Vás varoval).

Film je nádherný! Překrásný. Maximálně hezký. Dokonale estetický. Je to estetično, které strká do kapsy většinu dnešní produkce. Oči bych na něm nechal. A nejenom oči. Sound design i hudba mňamózní. Famózní audiovizuální hody, kterých se nepřejíte, ani kdybyste baštili týden v kuse. Já nevím, jak to napsat ještě jinak... kdybych si měl na stěnu pověsit screen z filmu, mohl by to být prakticky libovolný screen. O nejhezčím letošním filmu je jednoduše rozhodnuto! Jako bonus dobře napsané, zahrané i mimořádně sympatické postavy, což jsem u vetřelčího univerza už nepředpokládal.
No a teď si tento odstavec prosím aplikujte na scénář Vzkříšení a dostanete Romulus :D:D:D8)....
Pěkně od začátku - věděl jsem, do čeho jdu. Vlastně ještě jinak, Vzkříšení nepovažuju za špatný film, ani za film, kterému by šlo upřít fanouškovské strdíčko. A to je přestě ten problém. Spoustu věcí dělá dobře, několik málo přímo skvěle, ale najdou se i věci, které kvůli tomu fanouškovství a neznalosti míry dopadly špatně, snad až hrozně. Ani zdaleka to není výborný film, ale od toho špatného ho dělí právě to, s jakou upřímností a hravostí k látce přistupuje. Že se nebojí zkoušet nové věci a posouvat svět někam dál.
K Alienu mám celkem zvláštní vztah. Jsem nepochybně velký fanoušek, ale zároveň mám velmi rád i ty Ridleyho proklínané novodobé příspěvky. Fanouškovsky přivírám oči, ale nikoliv tak, abych nebyl schopný přiznat, že větší polovina série je jednoduše hrozně hloupoučná a vzhledem k tématům to může být dost na překážku. Nedělá mi problém pochopit lidi, že nezkousnou kombinaci filozofování nad vznikem a významem života a do toho se musejí koukat na to, jak si vědátoři buď sundávají, nebo přímo nenosí helmy od skafandrů. Já jsem u Aliena schopen tohle házet za hlavu a nechat se vodit nápady, které jsou sice blbé jak troky, ale jsou to nádapy.
Romulus je pak v mých očích výborný film, minimálně velká jeho část. Že není invenční v práci se zápletkou je nepochybné, na druhou stranu nemůžu moc souhlasit, že by to nepřinášelo vlastní nápady. Nejsou prvoplánové a ano, možná jsou až příliš pro vlastní fanoušky, ale jsou tam.
Jako fanoušek ale tohle nepíšu proto, že by mi byla dána přemíra fanservice. Ten ostatně považuju za extrémně otravný v jakékoliv značce a pokud zde postavy pronášení slavné repliky jedna ku jedné, není to důvodem k vrnění blahem, ale pro oči v sloup. K životu ho nepotřebuju, bez nejmenovanné postavy bych se obešel. Naštěstí nejsou z velké části samoúčelné, tak se dají přejít jen s tím zdviženým obočím.
Mé nadšení ale pramení z toho, že to, co se dělá, se většinou dělá dobře a v detailech mi to opravdu do loru věci přidává. Nesnaží se to alibisticky vyzobávat to oblíbené, ale hlásí se to i k tomu Ridleymu. Jako best of playlist to hrát může, ale pro mě to není úplně samoúčelný příspěvek. Jeho existence není bezpodmínečná, ale není také zavrženíhodná.
Stejně, jako u toho Vzkříšení, ale i novému filmu uklouzne noha, vlastně příznačně na tom samém místě a tím samým způsobem. Jestli je to dáno poctou, inspirací, oblibou, nebo je to jen náhoda, protože každý Aliení film potřebuje finále nad fimálem, je mi těžko říct, protože to netuším. Nicméně, ono finále u obou filmů patří mezi nejslabší momenty celé série. Ne proto, že by to nebyla snaha se někam posunout, nebo vymyslet něco nového. Ostatně i ten Ridley ve svých filmech finálního Bosse má a sám vítám jakýkoliv nový nápad. Jenže v obou těchto případech ten Boss nefunguje, nepředvede nic, co by zaujalo, je zdrojem rozdílných postojů, ovšem nikdy postojů kladných. Jedni se smějí, jiní zívají. A já jsem zklamán, protože to mohlo skončit v tom nejlůepším. Nebo lépe, mohli využít trumf filmu z úplného začátku filmu a použít jako Bosse samotný "originál".
Tak jako tak - fanousci zklamání nebudou, nebudou ale ani jásat, alespoň drtivá většina. Pro zbytek diváků je to v zásadě neurážející film. Nadprůměrné benefity v extrémně vysoké estetické hodnotě to má a už jen kvůli ní by to měl vidět každý, koho alespoň trochu baví filmy.:+
913216
Film je nádherný! Překrásný. Maximálně hezký. Dokonale estetický. Je to estetično, které strká do kapsy většinu dnešní produkce. Oči bych na něm nechal. A nejenom oči. Sound design i hudba mňamózní. Famózní audiovizuální hody, kterých se nepřejíte, ani kdybyste baštili týden v kuse. Já nevím, jak to napsat ještě jinak... kdybych si měl na stěnu pověsit screen z filmu, mohl by to být prakticky libovolný screen. O nejhezčím letošním filmu je jednoduše rozhodnuto! Jako bonus dobře napsané, zahrané i mimořádně sympatické postavy, což jsem u vetřelčího univerza už nepředpokládal. No a teď si tento odstavec prosím aplikujte na scénář Vzkříšení a dostanete Romulus *:D**:D**:D**8)*.... Pěkně od začátku - věděl jsem, do čeho jdu. Vlastně ještě jinak, Vzkříšení nepovažuju za špatný film, ani za film, kterému by šlo upřít fanouškovské strdíčko. A to je přestě ten problém. Spoustu věcí dělá dobře, několik málo přímo skvěle, ale najdou se i věci, které kvůli tomu fanouškovství a neznalosti míry dopadly špatně, snad až hrozně. Ani zdaleka to není výborný film, ale od toho špatného ho dělí právě to, s jakou upřímností a hravostí k látce přistupuje. Že se nebojí zkoušet nové věci a posouvat svět někam dál. K Alienu mám celkem zvláštní vztah. Jsem nepochybně velký fanoušek, ale zároveň mám velmi rád i ty Ridleyho proklínané novodobé příspěvky. Fanouškovsky přivírám oči, ale nikoliv tak, abych nebyl schopný přiznat, že větší polovina série je jednoduše hrozně hloupoučná a vzhledem k tématům to může být dost na překážku. Nedělá mi problém pochopit lidi, že nezkousnou kombinaci filozofování nad vznikem a významem života a do toho se musejí koukat na to, jak si vědátoři buď sundávají, nebo přímo nenosí helmy od skafandrů. Já jsem u Aliena schopen tohle házet za hlavu a nechat se vodit nápady, které jsou sice blbé jak troky, ale jsou to nádapy. Romulus je pak v mých očích výborný film, minimálně velká jeho část. Že není invenční v práci se zápletkou je nepochybné, na druhou stranu nemůžu moc souhlasit, že by to nepřinášelo vlastní nápady. Nejsou prvoplánové a ano, možná jsou až příliš pro vlastní fanoušky, ale jsou tam. Jako fanoušek ale tohle nepíšu proto, že by mi byla dána přemíra fanservice. Ten ostatně považuju za extrémně otravný v jakékoliv značce a pokud zde postavy pronášení slavné repliky jedna ku jedné, není to důvodem k vrnění blahem, ale pro oči v sloup. K životu ho nepotřebuju, bez nejmenovanné postavy bych se obešel. Naštěstí nejsou z velké části samoúčelné, tak se dají přejít jen s tím zdviženým obočím. Mé nadšení ale pramení z toho, že to, co se dělá, se většinou dělá dobře a v detailech mi to opravdu do loru věci přidává. Nesnaží se to alibisticky vyzobávat to oblíbené, ale hlásí se to i k tomu Ridleymu. Jako best of playlist to hrát může, ale pro mě to není úplně samoúčelný příspěvek. Jeho existence není bezpodmínečná, ale není také zavrženíhodná. Stejně, jako u toho Vzkříšení, ale i novému filmu uklouzne noha, vlastně příznačně na tom samém místě a tím samým způsobem. Jestli je to dáno poctou, inspirací, oblibou, nebo je to jen náhoda, protože každý Aliení film potřebuje finále nad fimálem, je mi těžko říct, protože to netuším. Nicméně, ono finále u obou filmů patří mezi nejslabší momenty celé série. Ne proto, že by to nebyla snaha se někam posunout, nebo vymyslet něco nového. Ostatně i ten Ridley ve svých filmech finálního Bosse má a sám vítám jakýkoliv nový nápad. Jenže v obou těchto případech ten Boss nefunguje, nepředvede nic, co by zaujalo, je zdrojem rozdílných postojů, ovšem nikdy postojů kladných. Jedni se smějí, jiní zívají. A já jsem zklamán, protože to mohlo skončit v tom nejlůepším. Nebo lépe, mohli využít trumf filmu z úplného začátku filmu a použít jako Bosse samotný "originál". Tak jako tak - fanousci zklamání nebudou, nebudou ale ani jásat, alespoň drtivá většina. Pro zbytek diváků je to v zásadě neurážející film. Nadprůměrné benefity v extrémně vysoké estetické hodnotě to má a už jen kvůli ní by to měl vidět každý, koho alespoň trochu baví filmy.*:+*
Očekávejte dlouhý, předlouhý příspěvek. (Já Vás varoval).
8 -4
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: Jerec
Kult a fenomén se vztahuje k filmu jako celku, nikoliv k samotnému monstru. Je to teoretická debata, ale bez Gigera by to - dle mě - fungovalo taky. Akorát by měl vetřelec jinej look. Ačkoliv byl ten design úžasnej, tak nedělal film. Gigerovo úchylný podvědomí není absolutní -> našli by jinýho úchyla:)
913215
Kult a fenomén se vztahuje k filmu jako celku, nikoliv k samotnému monstru. Je to teoretická debata, ale bez Gigera by to - dle mě - fungovalo taky. Akorát by měl vetřelec jinej look. Ačkoliv byl ten design úžasnej, tak nedělal film. Gigerovo úchylný podvědomí není absolutní -> našli by jinýho úchyla:)
913209
0 -1
reagovat
reaguje na: Sakull
Já teda jo. Vystříhat laciné hlášky, které odkazují na původní filmy; předělat expozici o původním Vetřelci a stanici Romulus tak, aby nenarušovala kontinuitu původních filmů; víc prozkoumat vztah mezi Rain a Tylerem, aby jeho smrt silněji rezonovala; finále ve výtahu udělat výrazně dramatičtější; vyhodit poslední konfrontaci s protoinženýrem a nechat je jít spát s tikající bombou v podobě infikované Kay. Což bych řekl, že byl jeden z možných konců, se kterými pracovali viz teaser 0:09- 0:29, což teoreticky byla potitulková scéna.
Vím, že to myslíte obecně v rámci frančízy, ale když takhle budete k těm filmům přistupovat a finančně podporovat projekty, nad kterými musíte přivřít oko, tak akorát budete vysílat signál, že se spokojíte se vším ... a to se odrazí na kvalitě materiálu -> producenti budou spokojeni a kreativa nebude mít "challenge" viz Marvel -> "consume product"
P.S.: “People who dream small dreams continue to live as small people." Kyiosaki
913214
Já teda jo. [spoiler]Vystříhat laciné hlášky, které odkazují na původní filmy; předělat expozici o původním Vetřelci a stanici Romulus tak, aby nenarušovala kontinuitu původních filmů; víc prozkoumat vztah mezi Rain a Tylerem, aby jeho smrt silněji rezonovala; finále ve výtahu udělat výrazně dramatičtější; vyhodit poslední konfrontaci s protoinženýrem a nechat je jít spát s tikající bombou v podobě infikované Kay. Což bych řekl, že byl jeden z možných konců, se kterými pracovali viz [url=https://www.youtube.com/watch?v=GTNMt84KT0k]teaser[/url] 0:09- 0:29, což teoreticky byla potitulková scéna.[/spoiler] Vím, že to myslíte obecně v rámci frančízy, ale když takhle budete k těm filmům přistupovat a finančně podporovat projekty, nad kterými musíte přivřít oko, tak akorát budete vysílat signál, že se spokojíte se vším ... a to se odrazí na kvalitě materiálu -> producenti budou spokojeni a kreativa nebude mít "challenge" viz Marvel -> "consume product" P.S.: “People who dream small dreams continue to live as small people." Kyiosaki
913206
3 -5
reagují: Sakull
reagovat
Pomalý začátek mi nevadí, dokonce i postavy jsou vesměs sympatické (zvlášť ta hlavní dvojka), zápletka je také ještě ok. 
Ale proč tam sakra začali cpát něco ze čtyřky a promethea a tak dale? Ačkoliv tam byly fajn nápady, tak tohle pro mě vetřelci sagu zabíjí.
Ten konec bych si dokázal představit zcela jinak, takhle mě poslední část znechutila a naštvala.
6/10.
913212
Pomalý začátek mi nevadí, dokonce i postavy jsou vesměs sympatické (zvlášť ta hlavní dvojka), zápletka je také ještě ok.  Ale proč tam sakra začali cpát něco ze [spoiler]čtyřky[/spoiler] a [spoiler]promethea[/spoiler] a tak dale? Ačkoliv tam byly fajn nápady, tak tohle pro mě vetřelci sagu zabíjí. Ten konec bych si dokázal představit zcela jinak, takhle mě poslední část znechutila a naštvala. 6/10.
4 0
reagovat
reaguje na: kfk
Asi se o tom dá debatovat, ale podle mě Vetřelce nestvořil Ridley, ale H.R.Giger. Ridley "jen" natočil film.:)
913209
Asi se o tom dá debatovat, ale podle mě Vetřelce nestvořil Ridley, ale H.R.Giger. Ridley "jen" natočil film.*:)*
913197
5 0
reagují: kfk
reagovat

Prosím o opravu

Čirou náhodou je zrovna na orbitu opuštěná vesmírná stanice, která by mohla obsahovat vybavení umožňující naší partičce odletět za rájem.

místo orbitu má být orbitě

Děkuji
913208
Čirou náhodou je zrovna na orbitu opuštěná vesmírná stanice, která by mohla obsahovat vybavení umožňující naší partičce odletět za rájem. místo orbitu má být orbitě Děkuji
Prosím o opravu
1 -1
reagovat
A je v tom filmu nějakej bubák:o?

...nemyslím Černochy:D.
913207
A je v tom filmu nějakej bubák*:o*? ...nemyslím Černochy*:D*.
0 -1
reagovat
reaguje na: kfk
:D to ne, ale dokážeš si v dnešní době představit kvalitnější výsledek? Já teda ne, protože si toho v průběhu tvorby musí sednout fakt hodně, aby výsledek byl alespoň ucházející. V jednom z nejhorších případů muže látku dostat nějaký koště, který vůbec nerespektuje předlohu/universum. Mě to prostě bavilo.
P.S.:  Chytrý člověk kdysi řekl: Nečekej moc a nebudeš zklamaný 😀
913206
*:D* to ne, ale dokážeš si v dnešní době představit kvalitnější výsledek? Já teda ne, protože si toho v průběhu tvorby musí sednout fakt hodně, aby výsledek byl alespoň ucházející. V jednom z nejhorších případů muže látku dostat nějaký koště, který vůbec nerespektuje předlohu/universum. Mě to prostě bavilo. P.S.:  Chytrý člověk kdysi řekl: Nečekej moc a nebudeš zklamaný 😀
913201
1 -1
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: departed
Vůbec si nemyslím, že Alien je vyčerpaný, jen by ho to chtělo uchopit jinak, než dokolečka tím samým způsobem, co v jedničce - tj.parta nicnetušících lidí kdesi přistane, někomu skočí na xicht facehugger, vyleze mu z břicha Alien a postupně jednoho po druhém likviduje. I v asi nejodlišnějším Prometheovi se toto schéma opakuje.
Přitom snad každého napadne, proč se nechytit třeba military přístupu z dvojky, začít film rovnou uprostřed akce, kde mariňáci bojují s vetřelci, a pak představit svět, kde už je vetřelec známou entitou a od toho se odpíchnout k něčemu dalšímu.
Proto respektuju čtyřku, byť v ní mnoho věcí nefunguje, alespoň tam uvedli nějaké novinky, včetně těch klonovacích experimentů s Ripleyovou a jejího propojení s Královnou, to byl docela slibný pokus někam to posunout. Myslím, že těch možností je ve skutečnosti spousta...
913205
Vůbec si nemyslím, že Alien je vyčerpaný, jen by ho to chtělo uchopit jinak, než dokolečka tím samým způsobem, co v jedničce - tj.parta nicnetušících lidí kdesi přistane, někomu skočí na xicht facehugger, vyleze mu z břicha Alien a postupně jednoho po druhém likviduje. I v asi nejodlišnějším Prometheovi se toto schéma opakuje. Přitom snad každého napadne, proč se nechytit třeba military přístupu z dvojky, začít film rovnou uprostřed akce, kde mariňáci bojují s vetřelci, a pak představit svět, kde už je vetřelec známou entitou a od toho se odpíchnout k něčemu dalšímu. Proto respektuju čtyřku, byť v ní mnoho věcí nefunguje, alespoň tam uvedli nějaké novinky, včetně těch klonovacích experimentů s Ripleyovou a jejího propojení s Královnou, to byl docela slibný pokus někam to posunout. Myslím, že těch možností je ve skutečnosti spousta...
913187
3 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se