Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Vetřelec: Romulus: Recenze

příspěvky 81 - 100 Napsat příspěvek
6/10 Ocekavani bohuzel nenaplnena. Do momentu, kdy Facehugger poprve laskyplne obejme svou prvni obet, aby ji vdechnul esenci sve predstavy o zivote, serviruje Fede vizualne, logicky i herecky nijak neurazejici vyssi ligu filmovou. Facehugger snad dokonce i cely film dostava daleko vice prostoru nez sem tam se nahodne objevivsi Xenomorph. Film dvou ambivalentnich polovin podobne jako pred rokem Stvoritel, jehoz 1. polovina byla tez vynasena do nebes v ramci zanru a tu druhou byla snaha vytesnit. Od druhe poloviny nastupuje prvoplanovost, rezignace na logicke postupy ve prospech hry na efekt. Asi nejde nutne o to, zda-li to lepsi nekdy bude nebo ne, staci se po vzoru dvou titanu stojicimi za prvnim a druhym dilem soustredit na logiku a postavy. Ostatni at se klidne opakuje. Za mne tedy 1. pomalejsi pulka mytologicke orgie a do te druhe poloviny snad zaclo krafat sudio nebo Ridely nebo nevim :(
913555
[b]6/10 [/b]Ocekavani bohuzel nenaplnena. Do momentu, kdy Facehugger poprve laskyplne obejme svou prvni obet, aby ji vdechnul esenci sve predstavy o zivote, serviruje Fede vizualne, logicky i herecky nijak neurazejici vyssi ligu filmovou. Facehugger snad dokonce i cely film dostava daleko vice prostoru nez sem tam se nahodne objevivsi Xenomorph. Film dvou ambivalentnich polovin podobne jako pred rokem [i]Stvoritel[/i], jehoz 1. polovina byla tez vynasena do nebes v ramci zanru a tu druhou byla snaha vytesnit. Od druhe poloviny nastupuje prvoplanovost, rezignace na logicke postupy ve prospech hry na efekt. Asi nejde nutne o to, zda-li to lepsi nekdy bude nebo ne, staci se po vzoru dvou titanu stojicimi za prvnim a druhym dilem soustredit na logiku a postavy. Ostatni at se klidne opakuje. Za mne tedy 1. pomalejsi pulka mytologicke orgie a do te druhe poloviny snad zaclo krafat sudio nebo Ridely nebo nevim *:(*
3 0
reagovat
Moment moment moment, Rook predsa nieje Ash. Ako je to Ash v zmysle ze je to rovnaký model ale nieje to Ash. Mňa jeho rola tiež potešila a trošku nechápem tie keci o deepfake, lebo IMO to je jemne CGI vylepšená animatronika. Tu snáď nebol dôvod míňať čas a prachy na deepfake. 
913543
Moment moment moment, [spoiler]Rook[/spoiler] [spoiler]predsa nieje Ash. Ako je to Ash v zmysle ze je to rovnaký model ale nieje to Ash. Mňa jeho rola tiež potešila a trošku nechápem tie keci o deepfake, lebo IMO to je jemne CGI vylepšená animatronika. Tu snáď nebol dôvod míňať čas a prachy na deepfake. [/spoiler]
6 -1
reagovat
reaguje na: Polux
ad finále: Rozumím, že Scott moc chvály za své sequely nepobírá, ale...
Podle mě je jednak trochu alibistické tvrdit, že s mutanty a "lepšími evolučními stupni" začalo až Vskříšení a že Scott na to Vskříšení napřímo navazoval, nebo se o něj snažil.
Nějakým druhem "evoluce" se vyznačuje každý film a i ten adorovaný Cameron si přesně to, co kritizuješ, neodpustil, dokonce s tím začal. Královna je skvělý nápad, ale v zásadě se její pojetí, dopad a způsob prezentace neliší ani od toho Vskříšení, tak od finále Romuluse.
Jediná trojka pracuje v tomto směru velmi opatrně a přesto servíruje nový design potvůrky, na základě využití zvířecího hostitele.
Proklínaný Prometheus má finálovou potvoru spíš z povinnosti a bez jakéhokoliv využití. A vytýkat filmu mutanty, když jsou mutace jedním z ústředních témat filmu, navíc u dílu, u kterého jasně říkají, že se od Xenomorpha distancují, není jednoduše spravedlivé.
Covenant pak má kupu mutantů, ano. Ale všichni jasně směřují k plus mínus základnímu a originálnímu Alienovi, jakožto potvoře, kterou arodují jako nejpovedenější a nejdůležitější monstrum série. Velde jedničky je to jediný film, ve kterém původní originální postava zastává hlavní roli.
Romulus k monstru přistupuje podobně, jako to Vskříšení a využívá podobný způsob přístupu k němu, jako Vetřelci.
Finálové monstrum samotné je tím "nejlepším" a to, že si to tvůrce myslí, je právě ta spojnice se dvojkou. Na druhou stranu dávájí klasické potvoře dostatek prostoru, že to lze zase aplikovat na to Vskříšení.
Nicméně - Scottovy filmy jsou bezesporu kontroverzní a kritiku si nezaujate zaslouží. Ale zrovna v tomhle ohledu na to Scott šel v obou případech mnohem lépe a to Vskříšení jsem viděl až nyní v Romulu...
913538
ad finále: Rozumím, že Scott moc chvály za své sequely nepobírá, ale... [spoiler]Podle mě je jednak trochu alibistické tvrdit, že s mutanty a "lepšími evolučními stupni" začalo až Vskříšení a že Scott na to Vskříšení napřímo navazoval, nebo se o něj snažil. Nějakým druhem "evoluce" se vyznačuje každý film a i ten adorovaný Cameron si přesně to, co kritizuješ, neodpustil, dokonce s tím začal. Královna je skvělý nápad, ale v zásadě se její pojetí, dopad a způsob prezentace neliší ani od toho Vskříšení, tak od finále Romuluse. Jediná trojka pracuje v tomto směru velmi opatrně a přesto servíruje nový design potvůrky, na základě využití zvířecího hostitele. Proklínaný Prometheus má finálovou potvoru spíš z povinnosti a bez jakéhokoliv využití. A vytýkat filmu mutanty, když jsou mutace jedním z ústředních témat filmu, navíc u dílu, u kterého jasně říkají, že se od Xenomorpha distancují, není jednoduše spravedlivé. Covenant pak má kupu mutantů, ano. Ale všichni jasně směřují k plus mínus základnímu a originálnímu Alienovi, jakožto potvoře, kterou arodují jako nejpovedenější a nejdůležitější monstrum série. Velde jedničky je to jediný film, ve kterém původní originální postava zastává hlavní roli. Romulus k monstru přistupuje podobně, jako to Vskříšení a využívá podobný způsob přístupu k němu, jako Vetřelci. Finálové monstrum samotné je tím "nejlepším" a to, že si to tvůrce myslí, je právě ta spojnice se dvojkou. Na druhou stranu dávájí klasické potvoře dostatek prostoru, že to lze zase aplikovat na to Vskříšení. Nicméně - Scottovy filmy jsou bezesporu kontroverzní a kritiku si nezaujate zaslouží. Ale zrovna v tomhle ohledu na to Scott šel v obou případech mnohem lépe a to Vskříšení jsem viděl až nyní v Romulu...[/spoiler]
913525
1 -2
reagují: Polux
reagovat

8/10

Několika málo slovy: Co trailery slibovaly (poctu Scottově jedničce a Cameronově dvojce s příměsí videoherního Isolation), to Alvarez ve filmu fanouškům série doručil a to tak, že se mu podařilo natočit nejlepší pokračování od Resurrection (a nejlepší fanfilm od … jakživa:D), což je o to překvapivější (nebo smutnější?), že jej nemá na svědomí otec zakladatel Scott (ani na třetí pokus), ale velký fanoušek značky (zejména jedničky), toho času režisér hororových béček.
 
Mnoha dalšími slovy: Film nabízí fanouškům tuny fan service obsahu, nějaké pomrknutí na diváka se vyskytuje snad v každém druhém záběru od kulis a rekvizit, přes citování hlášek a variace na konkrétní scény napříč celou sérii, až po příběhové elementy a dramaturgii filmu. Tudíž není divu, že Alvarez volí podobné výrazové prostředky jako kdysi Scott. Budování atmosféry a napětí, podobné původnímu filmu, za pomoci kamery, hudby a výpravy (retro futuristický art design je přímo boží) je téměř dokonalé. Alvarez ve filmu skvěle pracuje se zvukovými kontrasty, respektive s absolutním tichem a pozvolná expozice spolu s pomalým tempem vzdává Scottovu majstrštyku parádní hold.  
 
Po stránce děje jde o přímočarou záležitost, ale kromě spousty starých nápadů (konečně se po letech zase podíváme do nějaké pozemské kolonie a spatříme výrobník atmosféry v akci, reaktivace poškozeného androida dopadne jako obvykle, na mutagen z Promethea se bohužel také nezapomnělo:D) Alvarez dokáže potěšit spoustou příběhových novinek (sekvence v nulové gravitaci, která dává vzpomenout na sekvenci pod vodou v Resurrection - vlastně se až divím, že se takový oblíbený sci-fi prvek v sérii objevil až teď, osobní vztah s androidem (tradice volby jmen podle abecedy tentokrát porušena, škoda) - dtto, opakované přeprogramování androida, což má za následek změnu jeho charakteru - dtto, atd.).
 
Postavy sice příliš výrazné nejsou (jak po stránce charakteru, tak castingu), ale v rámci možností se chovají překvapivě logicky (příjemná změna v tomhle žánru) a navíc ke starým problémům přistupují novým způsobem (jak se zbavit facehuggera, aniž by zabil hostitele, jak se vyhnout facehuggerům aniž by zaútočili, jak zlikvidovat xenomorfy, aniž by kyselinou protrhli trup, atd.). Jistým dějovým nekonzistencím se film nakonec nevyhnul, ale mnohé z nich jsou relativně uspokojivě vysvětleny (vesmírná stanice s přísně tajným experimentem na orbitě zapadlé planety, všechny formy xenomorfa v rámci celého reprodukčního cyklu navzdory jedinému (dospělému) exempláři, atd.)
 
Na mnoho vysloveně strašidelných výjevů ve filmu sice nedojde (jak ve srovnání se současnou hororovou produkcí, tak vzhledem ke Scottovu originálu) a kupodivu to není tak krvavé/slizké/nechutné, jak jsem po trailerech a s ohledem na eRkový rating předem očekával, ale Alvarez to divákům vynahrazuje stylovým audiovizuálem, klaustrofobickou atmosférou, prakticky konstantním napětím a v samotném závěru nemalou dávkou akce (příruční variace na Sentry Guny ze dvojky se opět osvědčily:)), takže výsledná umírněná podívaná stran gore není žádný problém.
 
Pár drobných výtek by se přesto našlo. Tempo zhruba uprostřed filmu mírně poklesne a na obrátkách nebere až těsně před finále, digitální "A2" cameo získává body za snahu tvůrců potěšit fanoušky dalším odkazem, ale provedením působí jako z nějaké postarší videohry a pak je tady kontroverzní konec s dalším (neúspěšným) pokusem o evoluci "dokonalého organismu". Samo o sobě finále relativně funguje (kudos za několikanásobný klimax po vzoru Camerona:+), ale proč proboha zase newborn? Už Jeunetova čtyřka jasně dokázala, že tohle je naprosto slepá ulička a namísto strachu podobné "experimenty" vyvolávají tak akorát smích a přesto se o to někdo neustále pokouší (se stejným výsledkem).
 
Suma sumárum konečně studioví kravaťáci pochopili, po čem fanoušci dlouhá léta volají a dovolili to Alvarezovi natočit. Žádné vyšší tvůrčí ambice a rozpačité pokusy posunout sérii skrze prapodivnou mytologii někam úplně jinam než odkud vzešla. Prostě přímočará akčně hororová jízda strašidelný vesmírným lunaparkem v povědomém stylu a to je vše. A ono to - navzdory několika dějovým nedostatkům, které zamrzí, protože kdyby na ně ve filmu nedošlo, tak by se po stránce příběhu nic nestalo a jejich absence by filmu prospěla - ke spokojenému diváckému zážitku stačí:+
913525
Několika málo slovy: Co trailery slibovaly (poctu Scottově jedničce a Cameronově dvojce s příměsí videoherního Isolation), to Alvarez ve filmu fanouškům série doručil a to tak, že se mu podařilo natočit nejlepší pokračování od Resurrection (a nejlepší fanfilm od … jakživa*:D*), což je o to překvapivější (nebo smutnější?), že jej nemá na svědomí otec zakladatel Scott (ani na třetí pokus), ale velký fanoušek značky (zejména jedničky), toho času režisér hororových béček.   Mnoha dalšími slovy: Film nabízí fanouškům tuny fan service obsahu, nějaké pomrknutí na diváka se vyskytuje snad v každém druhém záběru od kulis a rekvizit, přes citování hlášek a variace na konkrétní scény napříč celou sérii, až po příběhové elementy a dramaturgii filmu. Tudíž není divu, že Alvarez volí podobné výrazové prostředky jako kdysi Scott. Budování atmosféry a napětí, podobné původnímu filmu, za pomoci kamery, hudby a výpravy (retro futuristický art design je přímo boží) je téměř dokonalé. Alvarez ve filmu skvěle pracuje se zvukovými kontrasty, respektive s absolutním tichem a pozvolná expozice spolu s pomalým tempem vzdává Scottovu majstrštyku parádní hold.     Po stránce děje jde o přímočarou záležitost, ale kromě spousty starých nápadů (konečně se po letech zase podíváme do [spoiler]nějaké pozemské kolonie a spatříme výrobník atmosféry v akci[/spoiler], [spoiler]reaktivace poškozeného androida[/spoiler] dopadne jako obvykle, na [spoiler]mutagen z Promethea[/spoiler] se bohužel také nezapomnělo*:D*) Alvarez dokáže potěšit spoustou příběhových novinek ([spoiler]sekvence v nulové gravitaci, která dává vzpomenout na sekvenci pod vodou v Resurrection[/spoiler] - vlastně se až divím, že se takový oblíbený sci-fi prvek v sérii objevil až teď, [spoiler]osobní vztah s androidem (tradice volby jmen podle abecedy tentokrát porušena, škoda)[/spoiler] - dtto, [spoiler]opakované přeprogramování androida[/spoiler], což má za následek [spoiler]změnu jeho charakteru[/spoiler] - dtto, atd.).   Postavy sice příliš výrazné nejsou (jak po stránce charakteru, tak castingu), ale v rámci možností se chovají překvapivě logicky (příjemná změna v tomhle žánru) a navíc ke starým problémům přistupují novým způsobem [spoiler](jak se zbavit facehuggera, aniž by zabil hostitele, jak se vyhnout facehuggerům aniž by zaútočili, jak zlikvidovat xenomorfy, aniž by kyselinou protrhli trup, atd.)[/spoiler]. Jistým dějovým nekonzistencím se film nakonec nevyhnul, ale mnohé z nich jsou relativně uspokojivě vysvětleny [spoiler](vesmírná stanice s přísně tajným experimentem na orbitě zapadlé planety, všechny formy xenomorfa v rámci celého reprodukčního cyklu navzdory jedinému (dospělému) exempláři, atd.)[/spoiler].    Na mnoho vysloveně strašidelných výjevů ve filmu sice nedojde (jak ve srovnání se současnou hororovou produkcí, tak vzhledem ke Scottovu originálu) a kupodivu to není tak krvavé/slizké/nechutné, jak jsem po trailerech a s ohledem na eRkový rating předem očekával, ale Alvarez to divákům vynahrazuje stylovým audiovizuálem, klaustrofobickou atmosférou, prakticky konstantním napětím a v samotném závěru nemalou dávkou akce [spoiler](příruční variace na Sentry Guny ze dvojky se opět osvědčily*:)*)[/spoiler], takže výsledná umírněná podívaná stran gore není žádný problém.   Pár drobných výtek by se přesto našlo. Tempo zhruba uprostřed filmu mírně poklesne a na obrátkách nebere až těsně před finále, [spoiler]digitální "A2" cameo získává body za snahu tvůrců potěšit fanoušky dalším odkazem, ale provedením působí jako z nějaké postarší videohry[/spoiler] a pak je tady[spoiler] kontroverzní konec s dalším (neúspěšným) pokusem o evoluci "dokonalého organismu"[/spoiler]. Samo o sobě finále relativně funguje [spoiler](kudos za několikanásobný klimax po vzoru Camerona*:+*)[/spoiler], ale proč [spoiler]proboha zase newborn[/spoiler]? [spoiler]Už Jeunetova čtyřka jasně dokázala, že tohle je naprosto slepá ulička a namísto strachu podobné "experimenty" vyvolávají tak akorát smích a přesto se o to někdo neustále pokouší (se stejným výsledkem)[/spoiler].   Suma sumárum konečně studioví kravaťáci pochopili, po čem fanoušci dlouhá léta volají a dovolili to Alvarezovi natočit. Žádné vyšší tvůrčí ambice a rozpačité pokusy posunout sérii skrze prapodivnou mytologii někam úplně jinam než odkud vzešla. Prostě přímočará akčně hororová jízda strašidelný vesmírným lunaparkem v povědomém stylu a to je vše. A ono to - navzdory několika dějovým nedostatkům, které zamrzí, protože kdyby na ně ve filmu nedošlo, tak by se po stránce příběhu nic nestalo a jejich absence by filmu prospěla - ke spokojenému diváckému zážitku stačí*:+*. 
8/10
7 -1
reagují: KARLOS
reagovat
Dal jsem aspon Martymu do spoileru 
913514
Dal jsem aspon Martymu do spoileru 
4 0
reagují: Marty7CZ
reagovat
Dik za spoiler pánové :-
913512
Dik za spoiler pánové *:-*
0 0
reagují: gonzo
reagovat
Nekvič, neplač a netrep nožičkami...8)
Šok, že uvidim ešte niekedy Asha vo filme vo Votrelcoch to bol aj pre mňa, ale posledne roky tu všetci pič*jeme ako su hlavne Marvelovky odflaknute po stranke efektov a CGI, potom sa tu zjaví tento lacny deepfake, ktory vyzera ako z PC hry roku 2001, a pre teba je to lahodka. Stači k diskusií ty chytraku? 
913511
Nekvič, neplač a netrep nožičkami...*8)* Šok, že uvidim ešte niekedy [spoiler]Asha [/spoiler]vo filme vo Votrelcoch to bol aj pre mňa, ale posledne roky tu všetci pič*jeme ako su hlavne Marvelovky odflaknute po stranke efektov a CGI, potom sa tu zjaví tento lacny deepfake, ktory vyzera ako z PC hry roku 2001, a pre teba je to lahodka. Stači k diskusií ty chytraku? 
1 -8
reagovat
reaguje na: Demonic189
Ale tak ty si mi tady Pán kritiků? Musím bejt ve střehu! Ty chytraku, šlo o to, že sem o něm vůbec nevěděl a když se objevil robot s jeho tváři, byl to šok! Obzvlášť proto, že je Holm už 4 roky po smrti! Takže jo, byl to pro mě whauuuuu efekt..... Stačí?
913508
Ale tak ty si mi tady Pán kritiků? Musím bejt ve střehu! Ty chytraku, šlo o to, že sem o něm vůbec nevěděl a když se objevil [spoiler]robot s jeho tváři[/spoiler], byl to šok! Obzvlášť proto, [spoiler]že je Holm už 4 roky po smrti![/spoiler] Takže jo, byl to pro mě whauuuuu efekt..... Stačí?
913502
2 0
reagovat
Bylo to v pohodě. A z komentářů níže je patrné, že každému vadilo něco jiného, takže důkaz, že všem se nejde zavděčit. Já bych ocenil větší originalitu a líp gradované finále. Deepfake mě rušil, ale teď zpětně ve vzpomínkách mě to tak netrápí. Chválím narážku na Prometheus, jelikož ve dvou větách tomu filmu a Weylendovu pachtění dali větší smysl, než o co se 4 hodiny snažil Scott. 
913504
Bylo to v pohodě. A z komentářů níže je patrné, že každému vadilo něco jiného, takže důkaz, že všem se nejde zavděčit. Já bych ocenil větší originalitu a líp gradované finále. [spoiler]Deepfake [/spoiler]mě rušil, ale teď zpětně ve vzpomínkách mě to tak netrápí. Chválím narážku na [spoiler]Prometheus, jelikož ve dvou větách tomu filmu a Weylendovu pachtění dali větší smysl, než o co se 4 hodiny snažil Scott.  [/spoiler]
2 0
reagovat
Ten lacny nepodareny deepfake Asha bol lahutka? Tak to maš velmi nizke naroky, zavidim ti 😉
913502
Ten [spoiler]lacny nepodareny deepfake Asha[/spoiler] bol lahutka? Tak to maš velmi nizke naroky, zavidim ti 😉
2 -4
reagují: Marty7CZ
reagovat
reaguje na: Barv666
Tentokrát s tebou zase souhlas, kdyby na konci nebyla potvora(byť hodně nechutná), holka by skočila do chladaku, asi možná lepší.... Digitální Ash byla pro mě obrovská lahůdka a vzpomínka na legendu. Ale jak říkám, zážitek to byl pro mě fakt monstrózní po letech🫡
913477
[spoiler]Tentokrát s tebou zase souhlas, kdyby na konci nebyla potvora(byť hodně nechutná), holka by skočila do chladaku, asi možná lepší.... Digitální Ash byla pro mě obrovská lahůdka a vzpomínka na legendu. Ale jak říkám, zážitek to byl pro mě fakt monstrózní po letech🫡 [/spoiler]
913456
1 0
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Sorry, a díky!
913473
Sorry, a díky!
913466
0 0
reagovat
reaguje na: Barv666
Hodil jsem ti tam spoiler tag ;)
913466
Hodil jsem ti tam spoiler tag ;)
913456
3 0
reagují: Barv666
reagovat

9/10

Právě návrat z plnyho👈IMAXu. Úplně mě ten film sundal, nářez kulervouci, nenechal nás FEDE  vůbec vydechnout! Celý kino ani neceklo, ženský vobmotany kolem svejch drahejch půlek hrůzou. A ten zvuk😱 neskutečný! Já prostě nečekal takovou brutální jízdu včetně tolika odkazů z 1a2 a dokonce i vybornyho Promethea.... Takže, kritika místních za mě úplně nepochopena, já zažil po dlouhý době famózní zážitek.
913465
Právě návrat z plnyho👈IMAXu. Úplně mě ten film sundal, nářez kulervouci, nenechal nás FEDE  vůbec vydechnout! Celý kino ani neceklo, ženský vobmotany kolem svejch drahejch půlek hrůzou. A ten zvuk😱 neskutečný! Já prostě nečekal takovou brutální jízdu včetně tolika odkazů z 1a2 a dokonce i vybornyho Promethea.... Takže, kritika místních za mě úplně nepochopena, já zažil po dlouhý době famózní zážitek.
9/10
7 -2
reagovat
Teda mně ten Rook/Ash vůbec nevadil. To spíš ten rychle vyrostlý divný mutant na konci. IMO měli trošku víc skotačit s klasickými alieny a skončit u zasunutí Kay do mrazáku.
913456
Teda mně ten [spoiler]Rook/Ash[/spoiler] vůbec nevadil. To spíš ten r[spoiler]ychle vyrostlý divný mutant na konci[/spoiler]. IMO měli trošku víc skotačit s [spoiler]klasickými alieny a skončit u zasunutí Kay do mrazáku[/spoiler].
4 -1
reagují: Marty7CZ, Mr. Hlad
reagovat
1. Kontinuita, asi som blbý ale ako toto kazí kontinuitu Alien - Aliens? 

2. Stanica, myslím že ide o ten najjednoduchší prípad, stanica s tajným projektom sa niekam stratila a nikto poriadne ani nevie že existuje. Skôr teda nedáva úplne zmysel ako stanica doputovala k tejto planéte? Na, začiatku to nevyzeralo že by bola v tom istom systéme.

Plus tam úplne vyšunel lore. Prečo dve polovice, v čom boli odlišné? To tam nemali žiadnu inú loď? Keď všetkých zožrali votrelci, tak nikto odtiaľ neodletel. 
913446
1. Kontinuita, asi som blbý ale ako toto kazí kontinuitu Alien - Aliens?  2. Stanica, [spoiler]myslím že ide o ten najjednoduchší prípad, stanica s tajným projektom sa niekam stratila a nikto poriadne ani nevie že existuje. Skôr teda nedáva úplne zmysel ako stanica doputovala k tejto planéte? Na, začiatku to nevyzeralo že by bola v tom istom systéme. Plus tam úplne vyšunel lore. Prečo dve polovice, v čom boli odlišné? To tam nemali žiadnu inú loď? Keď všetkých zožrali votrelci, tak nikto odtiaľ neodletel. [/spoiler]
3 0
reagují: kfk
reagovat
Za mňa síce 8/10 ale v základe súhlasím s recenziou. Návštevu kina rozhodne neľutujem a je to film kde sa na opakované pozretie budú dať objavovať detaily. Má to krásnu výpravu, výborných hercov, réžia ňuňu a veľa dramatického nasvietenia ako sa patrí. Konečné hodnotenie ale pre mňa zráža príliš vela referencií na predošlé filmy.
Vlastne to tak smutne opäť ukazuje že nové filmy v tejto ságe sú zbytočné, pokiaľ nepríde niekto s naozaj gulervúcim nápadom. Niekde v zárodku tu ten nápad asi aj bol ale konečné prevedenie pôsobí presne štýlom prilepíme tam kúsok toho a tamtoho lebo tak to máme radi. A záverečný akt? To rovno hodíme pár osvedčených vecí do mixéra a podávame chladené.
913443
Za mňa síce 8/10 ale v základe súhlasím s recenziou. Návštevu kina rozhodne neľutujem a je to film kde sa na opakované pozretie budú dať objavovať detaily. Má to krásnu výpravu, výborných hercov, réžia ňuňu a veľa dramatického nasvietenia ako sa patrí. Konečné hodnotenie ale pre mňa zráža príliš vela referencií na predošlé filmy. Vlastne to tak smutne opäť ukazuje že nové filmy v tejto ságe sú zbytočné, pokiaľ nepríde niekto s naozaj gulervúcim nápadom. Niekde v zárodku tu ten nápad asi aj bol ale konečné prevedenie pôsobí presne štýlom prilepíme tam kúsok toho a tamtoho lebo tak to máme radi. A záverečný akt? To rovno hodíme pár osvedčených vecí do mixéra a podávame chladené.
3 0
reagovat
reaguje na: pepo
Prometheus je lepai, to jo, Covenant je odpad v cele serii.
913435
Prometheus je lepai, to jo, Covenant je odpad v cele serii.
913331
2 -1
reagovat
Votrelec: Romulus ponúka fanúšikom série presne to, čo chcú. Jeho prílišná hra na istotu ho však diskvalifikuje od toho, aby sa stal milovanou klasikou, ku ktorej sa diváci budú vracať aj po niekoľkých dekádach. Ako jednoduchá, remeselne skvelo ošetrená nadpriemerná jednohubka ale funguje presne ako má. 

7/10

P.S. Prometheus aj Covenant sa mi páčili viac
913331
Votrelec: Romulus ponúka fanúšikom série presne to, čo chcú. Jeho prílišná hra na istotu ho však diskvalifikuje od toho, aby sa stal milovanou klasikou, ku ktorej sa diváci budú vracať aj po niekoľkých dekádach. Ako jednoduchá, remeselne skvelo ošetrená nadpriemerná jednohubka ale funguje presne ako má.  7/10 P.S. Prometheus aj Covenant sa mi páčili viac
3 0
reagují: spoock
reagovat
Hej pecka. S pribyvajicima minutama napinavejsi a napinavejsi. A docela kinozazitek!
913320
Hej pecka. S pribyvajicima minutama napinavejsi a napinavejsi. A docela kinozazitek!
2 -1
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se