Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Vetřelec: Romulus: Recenze

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek

Víkendový rewatch (spoiler alert - stále 8/10)

Tak po opakované projekci se moje prvotní podezření proměnilo v jistotu. Když pominu nerealizovanou Blomkampovu pětku s Weaver, Henriksenem a Biehnem (která by z logiky věci sázela na tu samou kartu jakou Alvarez vytáhl zde, tj. "to nejlepší z obou světů" - napůl regulérní pokračování a napůl nostalgická vzpomínková projížďka plná fan service obsahu), tak je Alvarezův film to nejlepší/nejzábavnější, co se v téhle sérii natočilo od původní tetralogie.
 
Největší výtky z premiérové projekce i na opakovaný pokus bohužel přetrvaly. Neřeším nesmyslný nitpicking, protože "rozebrat na prvočinitele" jde i synopse kultovní jedničky (proč vůbec vesmírné kamiony řídí lidi, když jsou k dispozici syntetici, kteří mohou pracovat 24/7 a poslouchají Weyland-Yutani na slovo?) a dvojky (jak to, že v koloniích nemají vlastní jednotku koloniálních mariňáků se Sentry Guny a příručními atomovkami a musejí čekat celé týdny než dorazí pomoc?), co ovšem mohlo dopadnout přece jen lépe, je digitální cameo a final boss na konci filmu.
 
Kdyby měl Alvarez k dispozici 200 mega a živého Holma pro mocap, tak by to digitální cameo asi dopadlo jinak, naneštěstí neměl ani jedno a tak se zařadil hned vedle Rouge One se stejně umělohmotným Cushingem. Stran nového bubáka ve finále chápu záměr, ale podobné fyzické kreace (napůl člověk a napůl mimozemský šmejd z vesmíru) mi nahání hrůzu ve věcech typu Thing, zatímco v Alienovi mi jen pokaždé připomenou, jak originální a nadčasový je Gigerův a Cameronův (vedle full metal queen bitch pozměnil i vzhled samotného Aliena a vznikl z toho warrior) klasický design.
 
Nicméně podstatné je, jak to celé funguje dohromady. A v tomhle ohledu se to Alvarezovi podařilo namixovat nejlépe, jak to jen šlo. Parádní retro futuristická výprava a atmosféra ala Scottův originál, reference na celou ságu, takže si na své přijde fanoušek každého filmu, hromada easter eggů, pár nových nápadů (nulová gravitace, android hacking) a smysluplné obohacení kánonu (zakuklený drone po vyhřeznutí chestburstera, retcon mutagenu z prequelů). Kultovka z toho nebude, na to filmu chybí nějaké ikonické scény a výraznější postavy, jakými disponuje jednička s dvojkou, ale parádní žánrovka a plnohodnotný přírůstek do série (hravě překonávající Scottovy prequely), to je bez debat:+.
914544
Tak po opakované projekci se moje prvotní podezření proměnilo v jistotu. Když pominu nerealizovanou Blomkampovu pětku s Weaver, Henriksenem a Biehnem (která by z logiky věci sázela na tu samou kartu jakou Alvarez vytáhl zde, tj. "to nejlepší z obou světů" - napůl regulérní pokračování a napůl nostalgická vzpomínková projížďka plná fan service obsahu), tak je Alvarezův film to nejlepší/nejzábavnější, co se v téhle sérii natočilo od původní tetralogie.   Největší výtky z premiérové projekce i na opakovaný pokus bohužel přetrvaly. Neřeším nesmyslný nitpicking, protože "rozebrat na prvočinitele" jde i synopse kultovní jedničky (proč vůbec vesmírné kamiony řídí lidi, když jsou k dispozici syntetici, kteří mohou pracovat 24/7 a poslouchají Weyland-Yutani na slovo?) a dvojky (jak to, že v koloniích nemají vlastní jednotku koloniálních mariňáků se Sentry Guny a příručními atomovkami a musejí čekat celé týdny než dorazí pomoc?), co ovšem mohlo dopadnout přece jen lépe, je [spoiler]digitální cameo a final boss na konci filmu[/spoiler].   Kdyby měl Alvarez k dispozici 200 mega a [spoiler]živého Holma pro mocap[/spoiler], tak by to [spoiler]digitální cameo[/spoiler] asi dopadlo jinak, naneštěstí neměl ani jedno a tak se zařadil hned vedle [spoiler]Rouge One se stejně umělohmotným Cushingem[/spoiler]. Stran [spoiler]nového bubáka ve finále[/spoiler] chápu záměr, ale podobné [spoiler]fyzické kreace (napůl člověk a napůl mimozemský šmejd z vesmíru)[/spoiler] mi nahání hrůzu ve věcech typu [spoiler]Thing[/spoiler], zatímco v Alienovi mi jen pokaždé připomenou, jak [spoiler]originální a nadčasový je Gigerův a Cameronův (vedle full [s]metal[/s] queen bitch pozměnil i vzhled samotného Aliena a vznikl z toho warrior) klasický design[/spoiler].   Nicméně podstatné je, jak to celé funguje dohromady. A v tomhle ohledu se to Alvarezovi podařilo namixovat nejlépe, jak to jen šlo. Parádní retro futuristická výprava a atmosféra ala Scottův originál, reference na celou ságu, takže si na své přijde fanoušek každého filmu, hromada easter eggů, pár nových nápadů [spoiler](nulová gravitace, android hacking)[/spoiler] a smysluplné obohacení kánonu [spoiler](zakuklený drone po vyhřeznutí chestburstera, retcon mutagenu z prequelů)[/spoiler]. Kultovka z toho nebude, na to filmu chybí nějaké ikonické scény a výraznější postavy, jakými disponuje jednička s dvojkou, ale parádní žánrovka a plnohodnotný přírůstek do série (hravě překonávající Scottovy prequely), to je bez debat*:+*.
Víkendový rewatch (spoiler alert - stále 8/10)
8 0
reagovat

...

Uplne mi staci ze to neni kravina jako 3 :D zboznuju 1,2 i Isolation(jedna z nejlepsich her co jsem kdy hral) 
914485
Uplne mi staci ze to neni kravina jako 3 *:D* zboznuju 1,2 i Isolation(jedna z nejlepsich her co jsem kdy hral) 
...
1 -5
reagují: GiediPrime, Marlek
reagovat
Za mna bolo využivanie votrelcov v prvych 4.častiach uplne v pohode, ci uz sa jednalo o jedneho (A1, A3) alebo viacerych (A2, A4). 
Tu je to vyuzitie votrelcov na veľmi slabej urovni. V podstate jedina scena, ktora pre mňa osobne zniesla prisnejsie kriteria bola ta s transformaciou chestbustera na dospeleho jedinca v kokone... 
914479
Za mna bolo využivanie votrelcov v prvych 4.častiach uplne v pohode, ci uz sa jednalo o jedneho (A1, A3) alebo viacerych (A2, A4).  Tu je to vyuzitie votrelcov na veľmi slabej urovni. V podstate jedina scena, ktora pre mňa osobne zniesla prisnejsie kriteria bola ta s transformaciou chestbustera na dospeleho jedinca v kokone... 
1 -3
reagovat
reaguje na: Toren
Ne, problém je, že s hlavními xenomorphy se tu fakt pracuje velice mdle. Pro mě nejslabší část filmu začíná, jakmile se na scéně objeví dospělý xenomorph. Došli jsme až k tak kacířské myšlence, že vlastně kdyby se dospělí vetřelci vynechali úplně a ve třetím aktu nakazili těhotnou Kay rovnou a celý akt by byl s mutantem, vlastně to mohlo být i zajímavější, svižnější a... absence vetřelců by vlastně na děj neměla žádný efekt. Popřípadě kompromis, neboť na konci zjišťujeme, že je v druhé části hnízdo s hromadou vetřelců, tak na co ukazovat to, co jsme už viděli :) A to jsem podle nicků velký fanoušek :) 
914472
Ne, problém je, že s hlavními xenomorphy se tu fakt pracuje velice mdle. Pro mě nejslabší část filmu začíná, jakmile se na scéně objeví dospělý xenomorph. [spoiler]Došli jsme až k tak kacířské myšlence, že vlastně kdyby se dospělí vetřelci vynechali úplně a ve třetím aktu nakazili těhotnou Kay rovnou a celý akt by byl s mutantem, vlastně to mohlo být i zajímavější, svižnější a... absence vetřelců by vlastně na děj neměla žádný efekt. Popřípadě kompromis, neboť na konci zjišťujeme, že je v druhé části hnízdo s hromadou vetřelců, tak na co ukazovat to, co jsme už viděli :) A to jsem podle nicků velký fanoušek :) [/spoiler]
914342
2 0
reagovat
Velmi dobrá práce. V kině bylo docela dost lidí. Určitě to uvidím znovu. Už teď je to třetí nelepší díl. 
914397
Velmi dobrá práce. V kině bylo docela dost lidí. Určitě to uvidím znovu. Už teď je to třetí nelepší díl. 
1 -2
reagovat
reaguje na: do_Od
Mrzí mě, že Cailee Spaeny nedostala roli Ellie. 
914378
Mrzí mě, že Cailee Spaeny nedostala roli Ellie. 
914368
1 0
reagovat
Dina/Kay: Alvarez hrál TLOU 2, když ho inspirovala postava Diny, která byla těhotná, takže pak Kay ve Vetřelci udělal taky těhotnou. A obsadil do role Isabelu Merced, která o rok později dostala roli Diny v seriálovém TLOU 2. :)

Teď už nezapře ani ten look Cailee Spaeny inspirovaný Ellie ve druhém TLOU 2. 
914368
Dina/Kay: Alvarez [url=https://x.com/TheLastofUsNews/status/1827331388564988282]hrál[/url] TLOU 2, když ho inspirovala postava Diny, která byla těhotná, takže pak Kay ve Vetřelci udělal taky těhotnou. A obsadil do role Isabelu Merced, která o rok později dostala roli Diny v seriálovém TLOU 2. *:)* Teď už nezapře ani ten look Cailee Spaeny inspirovaný Ellie ve druhém TLOU 2. 
6 0
reagují: DarkSith
reagovat
Zrovna to, kolik a jak je ve filmu titulního příšeráka (příšeráků) se filmu povedlo, alespoň za mě.
Má plnou představovačku, když se klube jako dospělec z kokonu, chestbustera film neprotěžuje, jednu plnou scénu, kdy loví oběť, mimochodem jednu z nejemocionálnějších a pro mě highlightů filmu, tři scény s vícero dospělákama, když nahání protagonisty.
Má to eyecandy záběry, kde je monstrum ikonické, dojde na slavný způsob zabití čelistmi, ale je prostor i na nový nápad s kyselinou.
Pokud něco, tak se to člověku může zdát "prázdné", protože je tam sedm titulních postav a z toho jsou dva androidi. Když se vezme povinný chestbuster a jedna přeživší, zbydou na samotné killy tři postavy a jedna padla na oběť Běláskovi. Takže dva killy.
914344
Zrovna to, kolik a jak je ve filmu titulního příšeráka (příšeráků) se filmu povedlo, alespoň za mě. [spoiler]Má plnou představovačku, když se klube jako dospělec z kokonu, chestbustera film neprotěžuje, jednu plnou scénu, kdy loví oběť, mimochodem jednu z nejemocionálnějších a pro mě highlightů filmu, tři scény s vícero dospělákama, když nahání protagonisty. Má to eyecandy záběry, kde je monstrum ikonické, dojde na slavný způsob zabití čelistmi, ale je prostor i na nový nápad s kyselinou. Pokud něco, tak se to člověku může zdát "prázdné", protože je tam sedm titulních postav a z toho jsou dva androidi. Když se vezme povinný chestbuster a jedna přeživší, zbydou na samotné killy tři postavy a jedna padla na oběť Běláskovi. Takže dva killy.[/spoiler]
5 0
reagovat
Vždycky asi záleží, jak je to natočené. Když je to na hovno, tak je úplně jedno, jestli je jich moc nebo málo, prostě to fungovat nebude...:D:D
914343
Vždycky asi záleží, jak je to natočené. Když je to na hovno, tak je úplně jedno, jestli je jich moc nebo málo, prostě to fungovat nebude...*:D**:D*
0 0
reagovat
Nechci tady zbytečně něco hrotit, ale spíš mě fascinuje, jak často čtu a slyším, že Romulus je k prdu, protože tam ústřední Vetřelec skoro není. Přitom u jiných projektů zase lidi pláčou, jak je tam Vetřelců moc a ztrácí to tím pádem onu fascinaci. Chudáci tvůrci, tady fakt nejde uspokojit nikoho :D
914342
Nechci tady zbytečně něco hrotit, ale spíš mě fascinuje, jak často čtu a slyším, že Romulus je k prdu, protože tam ústřední Vetřelec skoro není. Přitom u jiných projektů zase lidi pláčou, jak je tam Vetřelců moc a ztrácí to tím pádem onu fascinaci. Chudáci tvůrci, tady fakt nejde uspokojit nikoho *:D*
10 -2
reagují: Vetrelec_v_tepl
reagovat
reaguje na: Ravenhorn
Tak jako u všeho, to prostě někomu sedne a někomu ne.

Ty dáváš 9/10 a jsi nadšený. Já jsem zklamaný a dávám právě těch 4-5/10.

Na jednu stranu má Romulus úžasný audiovizuál a sympatické postavy. Na stranu druhou postrádá jakýkoliv náznak napětí a vůbec neumí pracovat z xenomorphy. Ti tam totiž čistého času skoro nejsou a když už ano, tak nic moc nepředvedou. Alvarez jakoby si s nimi nevěděl rady a tak tam místo toho furt strká scény s facehuggery. Ty jsou sice poměrně fajn a najde se tam pár nápadů. Nedávná francouzská Havěť ale z podobné hrozby dokázala vytřískat mnohem víc...

To, že jsi z toho nadšený ti neberu. Já jsem ale zklamaný a to, že to někdo prohlašuje za nejlepší Alien film, na tom pro mě vůbec nic nemění...:D:-
914341
Tak jako u všeho, to prostě někomu sedne a někomu ne. Ty dáváš 9/10 a jsi nadšený. Já jsem zklamaný a dávám právě těch 4-5/10. Na jednu stranu má Romulus úžasný audiovizuál a sympatické postavy. Na stranu druhou postrádá jakýkoliv náznak napětí a vůbec neumí pracovat z xenomorphy. Ti tam totiž čistého času skoro nejsou a když už ano, tak nic moc nepředvedou. Alvarez jakoby si s nimi nevěděl rady a tak tam místo toho furt strká scény s facehuggery. Ty jsou sice poměrně fajn a najde se tam pár nápadů. Nedávná francouzská Havěť ale z podobné hrozby dokázala vytřískat mnohem víc... To, že jsi z toho nadšený ti neberu. Já jsem ale zklamaný a to, že to někdo prohlašuje za nejlepší Alien film, na tom pro mě vůbec nic nemění...*:D**:-*
914337
5 -1
reagovat

9/10*

Super, trošku pomalejší rozjezd, ale jinak není tomu moc to vytknout.

Pro ty co tomu dávají 5* a méně, zajímavé, že na youtube recenze se to dost lidem líbí a třeba jeden týpek, u kterého sleduji reakce na spoustu filmů, tak udělal žebříček Alien filmů a na první místo dal Romulus tj. dokonce na druhém místě bylo až Aliens, jen řekl, že o víceméně má na stejné úrovni a neví se rozhodnout co je lepší.
914337
Super, trošku pomalejší rozjezd, ale jinak není tomu moc to vytknout. Pro ty co tomu dávají 5* a méně, zajímavé, že na youtube recenze se to dost lidem líbí a třeba jeden týpek, u kterého sleduji reakce na spoustu filmů, tak udělal žebříček Alien filmů a na první místo dal Romulus tj. dokonce na druhém místě bylo až Aliens, jen řekl, že o víceméně má na stejné úrovni a neví se rozhodnout co je lepší.
9/10*
2 -4
reagují: Castio
reagovat
To je zase keců tady .. jdu v pondělí, jsem zvědavý, Vetřelce miluju 2,1,3,4 .. to co přišlo potom raději bez komentáře _.
914285
To je zase keců tady .. jdu v pondělí, jsem zvědavý, Vetřelce miluju 2,1,3,4 .. to co přišlo potom raději bez komentáře _.
0 0
reagovat

8/10 - Nářez

Po všech komentářích tady jsem na to šel s nízkým očekáváním a dostal jsem super nářez, který podle mě má dost nových a zajímavých nápadů, aby si obhájil svoji existenci. Jasný, ta kontinuita s ostatními díly tam občas není úplně nejpovedenější, ale přiznejme si, to je problém všech vetřelčích filmů. Jinak to ale šlape od začátku do konce, postavy jsou super takže jim fandíte, nebo si přejete aby je něco sežralo a je to natočené fakt hezky (co by za takový look dal Snyder). Jako jednohubka ze světa vetřelců se to hodně povedlo a doufám že Alvarez někdy natočí Dead Space, kterým se na konci docela dost inspiroval :+:+
914212
Po všech komentářích tady jsem na to šel s nízkým očekáváním a dostal jsem super nářez, který podle mě má dost nových a zajímavých nápadů, aby si obhájil svoji existenci. Jasný, ta kontinuita s ostatními díly tam občas není úplně nejpovedenější, ale přiznejme si, to je problém všech vetřelčích filmů. Jinak to ale šlape od začátku do konce, postavy jsou super takže jim fandíte, nebo si přejete aby je něco sežralo a je to natočené fakt hezky (co by za takový look dal Snyder). Jako jednohubka ze světa vetřelců se to hodně povedlo a doufám že Alvarez někdy natočí Dead Space, kterým se na konci docela dost inspiroval *:+**:+*
8/10 - Nářez
5 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Tak to uz ziaden dokument z Japonska nikdy neuvidis.
914141
Tak to uz ziaden dokument z Japonska nikdy neuvidis.
914133
1 0
reagovat
reaguje na: GiediPrime
link

btw. tady je hezký technický vlákno rozebírající rozdíl mezi vizuálem nového Vetřelce a třeba takového Stvořitele, Duny nebo Oppenheimera
914134
https://tenor.com/view/crying-tissue-gif-22251864 btw. tady je hezký [url=https://x.com/imPatrickT/status/1825892931082789336]technický vlákno[/url] rozebírající rozdíl mezi vizuálem nového Vetřelce a třeba takového Stvořitele, Duny nebo Oppenheimera
914026
5 0
reagovat
reaguje na: GiediPrime
Jasně a každé sci-fi bude dělat Lukáš Grygar a Japonské dokumenty Fuka, aby to odpovídalo realitě :D
914133
Jasně a každé sci-fi bude dělat Lukáš Grygar a Japonské dokumenty Fuka, aby to odpovídalo realitě *:D*
914026
4 0
reagují: Will
reagovat

4/10

Proč jste recenzi na toto dílo museli dát zrovna djůdovi a nepožádali spíš toho chlapíka, co s váma kdysi dělal Aliens speciál, aby to bylo trochu ukotvený v realitě...?  Pro mne jsou první tři díly naprosto formativní a hlavně nadčasová záležitost, zdroj nejlepších hlášek, geniální casting s dokonalou chemií mezi postavama, přes nenapodobitelný vizuál a zvukovou stopu. Na Romulus jsem neviděl žádný trailer, nicméně hype jsem nemohl nezaznamenat, ostatně to před pár dny teasovaly i Události ČT, kde se objeví reportáž k filmu cca jednou za rok(?), takže jsem v zenový náladě vyrazil na Chodov do kina. Úvodní sekvence zakončená titulky mne pak natolik namlsala, že to možná fakt bude něco alespoň v duchu Prey v predátořím universu (prostě lepší nadprůměr). Bohužel od té doby se to začalo propadat do stále většího bahna, respektive slizu a H2SO4/HF.  Vizuál je rozhodně skvělý (definitivně to nejlepší na celým filmu a jediný důvod to případně znovu vidět) včetně pár lahodných space-opera záběrů, měl jsem z toho pocit asi jako u BR2049 ve vztahu k originálu, o to víc mne to štve jako promrhaná příležitost!  Soundrack je místy taky perfektní a sedí jako prdel na hrnec, občas pak zbytečná vykrádačka (bohužel, spíš než pocta). Smysluplný děj prakticky neexistuje - teda jdeme něco ukrást, abysme mohli odletět zmražený do jinýho systému. Akční je to překvapivě dost málo a když už tak to choreograficky pokulhává.  No a to GCI cameo je opravdový peklo, přišlo mi to především nepovedený (uncanny valley jako sviňa) a hlavně úplně nevkusný, v podstatě naprostá svatokrádež... : ) Za zmínku stojí i divně pojatý svět pod nadvládou Weyland-Yutani korporace trochu v postapo stylu (pokračování Matrixu) nebo naivních osmdesátkových sci-fi béček. To je taky dost promarněný, protože dobrý rozvinutí univerza mohl být ideální fanservis. V průběhu filmu se pak některý nedostatky dál prohlubujou, občas je tam divná fyzika, laciný pseudovědecký blábolení ve stylu posledních Ridleyho počinů, ke konci je to už dost WTF.
Ještě k recenzi - jestli tady někomu připadal ten černoch ve vedlejší roli skvělý a nějaký to srdíčko, tak mně jeho projev a i zjev sral na celým filmu úplně nejvíc, charisma nula nula nic,  herectví by se hodilo spíš do filmů o drogách (heroin, ketamin, benzodiazepiny). Hlavní herečka taková marná snaživá pipka, nudná a nevýrazná přesně jak v Civil War. Asi nejsem ve svému věku cílovka, ale nechci předem tolik podceňovat dnešní teenagery. Ostatně by mělo zaznít, že ve filmu vlastně jsou jenom postavy ve věku nějakých 15-25. V daným žánru to podle mne není dobrá volba, nenapadá mne povedený precedens. Asi bych na ty trailery měl zase začít koukat a ušetřit se zbytečných zklamání. Ve výsledku mi to s nějakým odstupem připadá jako remix Resurrection, Prometheus (space jockey mindfuck!) a Covenant, bolí to moc a víc jak za 4/10 to nestojí. Srovnání s jinými jakž takž povedenými pokračováními někdejších kanonických žánrových filmů to nesnese ani za mák. Game over man, game over! Chudák Ian...
914026
Proč jste recenzi na toto dílo museli dát zrovna djůdovi a nepožádali spíš toho chlapíka, co s váma kdysi dělal Aliens speciál, aby to bylo trochu ukotvený v realitě...?  Pro mne jsou první tři díly naprosto formativní a hlavně nadčasová záležitost, zdroj nejlepších hlášek, geniální casting s dokonalou chemií mezi postavama, přes nenapodobitelný vizuál a zvukovou stopu. Na Romulus jsem neviděl žádný trailer, nicméně hype jsem nemohl nezaznamenat, ostatně to před pár dny teasovaly i Události ČT, kde se objeví reportáž k filmu cca jednou za rok(?), takže jsem v zenový náladě vyrazil na Chodov do kina. Úvodní sekvence zakončená titulky mne pak natolik namlsala, že to možná fakt bude něco alespoň v duchu Prey v predátořím universu (prostě lepší nadprůměr). Bohužel od té doby se to začalo propadat do stále většího bahna, respektive slizu a H2SO4/HF.  Vizuál je rozhodně skvělý (definitivně to nejlepší na celým filmu a jediný důvod to případně znovu vidět) včetně pár lahodných space-opera záběrů, měl jsem z toho pocit asi jako u BR2049 ve vztahu k originálu, o to víc mne to štve jako promrhaná příležitost!  Soundrack je místy taky perfektní a sedí jako prdel na hrnec, občas pak zbytečná vykrádačka (bohužel, spíš než pocta). Smysluplný děj prakticky neexistuje - teda jdeme něco ukrást, abysme mohli odletět zmražený do jinýho systému. Akční je to překvapivě dost málo a když už tak to choreograficky pokulhává.  No a to GCI cameo je opravdový peklo, přišlo mi to především nepovedený (uncanny valley jako sviňa) a hlavně úplně nevkusný, v podstatě naprostá svatokrádež... : ) Za zmínku stojí i divně pojatý svět pod nadvládou Weyland-Yutani korporace trochu v postapo stylu (pokračování Matrixu) nebo naivních osmdesátkových sci-fi béček. To je taky dost promarněný, protože dobrý rozvinutí univerza mohl být ideální fanservis. V průběhu filmu se pak některý nedostatky dál prohlubujou, občas je tam divná fyzika, laciný pseudovědecký blábolení ve stylu posledních Ridleyho počinů, ke konci je to už dost WTF. Ještě k recenzi - jestli tady někomu připadal ten černoch ve vedlejší roli skvělý a nějaký to srdíčko, tak mně jeho projev a i zjev sral na celým filmu úplně nejvíc, charisma nula nula nic,  herectví by se hodilo spíš do filmů o drogách (heroin, ketamin, benzodiazepiny). Hlavní herečka taková marná snaživá pipka, nudná a nevýrazná přesně jak v Civil War. Asi nejsem ve svému věku cílovka, ale nechci předem tolik podceňovat dnešní teenagery. Ostatně by mělo zaznít, že ve filmu vlastně jsou jenom postavy ve věku nějakých 15-25. V daným žánru to podle mne není dobrá volba, nenapadá mne povedený precedens. Asi bych na ty trailery měl zase začít koukat a ušetřit se zbytečných zklamání. Ve výsledku mi to s nějakým odstupem připadá jako remix Resurrection, Prometheus (space jockey mindfuck!) a Covenant, bolí to moc a víc jak za 4/10 to nestojí. Srovnání s jinými jakž takž povedenými pokračováními někdejších kanonických žánrových filmů to nesnese ani za mák. Game over man, game over! [spoiler]Chudák Ian...[/spoiler]
4/10
2 -11
reagují: do_Od, (=LIFTY=)
reagovat
No, bude to chcieť druhé potretie, aj tretie aj štvrté :D ... a pevne verím že sa dočkáme DC.
913972
No, bude to chcieť druhé potretie, aj tretie aj štvrté *:D* ... a pevne verím že sa dočkáme DC.
2 0
reagovat
Za mě je kontinuita bez vážnějších problémů, nic nad rámec, co by už v sérii nebyla svým způsobem norma. Neříkám, že nemá někomu vadit způsob, ani realizace nalezení Big Chapse, trosky Nostroma, či potřeba si zpětně dovysvětlovat sám za sebe návaznosti Aliena a Alieny, jen říkám, že to není prvně a žíly mi to osobně moc netrhá.
Za osobně největší plot holes považuju, že v tom filmu mají, alespoň podle mě, bordel v tom, co se na stanici dělo...
Klonováním z Big Chpse získali Facehuggery, z těch Blackgoo. OK, potaď dobrý. Pak ale řeknou, že bordel na stanici způsobil probudivší Big chaps a... vidíme ho rozstříleného, způsobivšího velkou kyselinovou díru a rozleptaného Rooka. OK. Ovšem v "bezpečné" polovině stanice. V té bezpečné polovině jsou taky naklonovaní Facehuggerové v chladácích.
Druhá polovina stanice je ovládnutá novými alieny. A ti... vznikli cílenými pokusy? Nebo Cyklus započal sám Big Chap? Jak se dostali jen do jedné poloviny, když Big chap je ve druhé?
Oproti tomu je časový rámec a návaznosti na ostatní filmy celkem OK. Ve dvojce léta kolonisti sídlí vedle Inženýrské lodi plné vajec a na správnou pozici jdou až po rozhovoru s Ripleyovou. Nemusím být žádný raketový vědec, abych si domyslel, že tu pozici jim nevědomky dala Ripley, byť to není explicitně řečeno. A to uvažuju jen v rámci logiky samotné dvojky. Návaznost s Romulem nemusí být ani nikterak komplikovaná v tom smyslu, že pravá ruka neví o druhé. Prostě našli Nostromo a s ním i Big Chapa, ale neměli záznamy, že zdrojová planeta je LV-426. Thats all.
Ovšem vnitřní soudržnost vlastního Romula je... tak jako tak prostě blbá :D ...
Logiku stranou. Film ty chyby má. Vadí mi to? Trochu. Vadí mi to natolik, abych si neužil film? Ne. Ale rozumím, že to vzbuzuje výtky, které někteří neskousnou.
913969
[spoiler]Za mě je kontinuita bez vážnějších problémů, nic nad rámec, co by už v sérii nebyla svým způsobem norma. Neříkám, že nemá někomu vadit způsob, ani realizace nalezení Big Chapse, trosky Nostroma, či potřeba si zpětně dovysvětlovat sám za sebe návaznosti Aliena a Alieny, jen říkám, že to není prvně a žíly mi to osobně moc netrhá. Za osobně největší plot holes považuju, že v tom filmu mají, alespoň podle mě, bordel v tom, co se na stanici dělo... Klonováním z Big Chpse získali Facehuggery, z těch Blackgoo. OK, potaď dobrý. Pak ale řeknou, že bordel na stanici způsobil probudivší Big chaps a... vidíme ho rozstříleného, způsobivšího velkou kyselinovou díru a rozleptaného Rooka. OK. Ovšem v "bezpečné" polovině stanice. V té bezpečné polovině jsou taky naklonovaní Facehuggerové v chladácích. Druhá polovina stanice je ovládnutá novými alieny. A ti... vznikli cílenými pokusy? Nebo Cyklus započal sám Big Chap? Jak se dostali jen do jedné poloviny, když Big chap je ve druhé? Oproti tomu je časový rámec a návaznosti na ostatní filmy celkem OK. Ve dvojce léta kolonisti sídlí vedle Inženýrské lodi plné vajec a na správnou pozici jdou až po rozhovoru s Ripleyovou. Nemusím být žádný raketový vědec, abych si domyslel, že tu pozici jim nevědomky dala Ripley, byť to není explicitně řečeno. A to uvažuju jen v rámci logiky samotné dvojky. Návaznost s Romulem nemusí být ani nikterak komplikovaná v tom smyslu, že pravá ruka neví o druhé. Prostě našli Nostromo a s ním i Big Chapa, ale neměli záznamy, že zdrojová planeta je LV-426. Thats all. Ovšem vnitřní soudržnost vlastního Romula je... tak jako tak prostě blbá :D ... Logiku stranou. Film ty chyby má. Vadí mi to? Trochu. Vadí mi to natolik, abych si neužil film? Ne. Ale rozumím, že to vzbuzuje výtky, které někteří neskousnou.[/spoiler]
1 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se