Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Aquamana se vrací k vodním příšerám


ikona
Jokolo
aquamanCreature from the Black Lagoonjames wan
Povede se oživit klasickou značku? 

Tenhle režisér prostě miluje cachtání se ve vodě. Jak jinak si vysvětlit to, že po druhém Aquamanovi, jenž neslavně zakončil pouť DC univerza, se chce James Wan znovu chopit režijního počinu, který bez plavek natočit nepůjde. Údajně se totiž podepsal pod vývoj nového filmu, jenž by měl být remakem slavného hororu z roku 1954 Netvor z Černé Laguny, v němž se skupina vědců vydá do amazonského pralesa, aby prozkoumala nově objeveného tvora, který číhá v hlubinách. A samozřejmě to nevyjde úplně podle představ.

Vše nasvědčuje tomu, že Wan by se měl ujmout i režie snímku, což je poměrně dobrá zpráva. Pořád jde o velmi zdatného hororového režiséra, jenž nám nadělil takové pecky jako Saw: Hra o přežití, Insidious nebo V zajetí démonů. Jeho v lecčems staromilský přístup, který se ale nebojí inovativních prvků, se zdá pro tuto látku zcela ideální. Oficiálního odklepnutí ze strany studia jsme se samozřejmě ještě nedočkali, tvorba snímku by ale odpovídala směřování studia Universal z posledních let.

Stále totiž trvá touha po oživení starých značek, které kdysi lákaly děsu chtivé diváky do kin ve velkém. Řeč je samozřejmě o monster univerzu, s nímž byly dříve obrovské plány zahrnující Johnnyho Deppa či Toma Cruise, ty ale smutně vzaly za své s prvním filmem Mumie z roku 2017. O tři roky později ale dorazil měřítkem povážlivě menší film Neviditelný, který nicméně u diváků i kritiků vyvolal mnohem pozitivnější ohlasy. Studio tak bude pokračovat v zajetém trendu nových příšeráckých snímků, které však nebudou součástí propojeného univerza. Stále bychom se tak měli dočkat Vlkodlaka s Christopherem Abbottem a mluví se i o novém Draculovi či Van Helsingovi. Případný úspěch této vodní příšery nám o těchto plánech jistě napoví víc.

--- 

Vytáhni v hospodě: James Wan je jediným asijským autorem, který má na kontě dva miliardové filmy. Je také teprve druhým režisérem v historii, u něhož tyto dva miliardové filmy nejsou součástí jedné franšízy - Aquaman a Rychle a zběsile 7. Tím prvním režisérem je samozřejmě Železný Jim.  

Wanova druhého Aquamana jsme probírali v 213. Liveku.

 

Zdroj: The Hollywood Reporter 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace