Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Barbenheimer #2 se nekonal, ale Blake jásá a Deadpool už má miliardu


ikona
imf
blake livelydeadpooldeadpool & wolverinedisneyinside outkomiksmarvelnámi to nekončítržbyv hlavě 2wolverine
Námi to zdaleka nekončí. 

Kde dneska začít? Klidně bychom z toho mohli udělat trochu bravíčko a představit si novou pravou blondýnku. Jmenuje se Blake Lively a imf ji sleduje už od Sesterstva putovních kalhot. Nebo radši seriálu Gossip Girl, to zní trochu líp, no ne? Sympatická Blake Lively svýma dlouhýma nohama a prořízlým úsměvem dlouho ohromovala spíš televizní publikum.

Jenže pak si vzala Ryana Reynoldse a zrodil se nejdřív výrazný pár sociálních sítí, ale pak i regulérní power couple, protože Blake začala po vzoru pravé Pravé blondýnky, Reese Witherspoon, vychytávat knižní bestsellery a stala se jako zasloužilá maminka čtyř dětí s vosím pasem a modelkovskými mírami vzorem všech bydlenek, co sledují ranní talkshow a čtou holčičí bestsellery.

 

Věčně mladá, Rytmická sekce, nebo Nebezpečná laskavost, více či méně úspěšné, rozpočtově skromné adaptace úspěšných knižních titulů, které teď Blake Lively korunuje padesátimilionovým otvírákem megahitu Námi to končí. Dlouhodobá modla tiktokových bookfluencerek vytáhla Blake o dva levely výš než obvykle a potvrdila smělé odhady.

Někdo dokonce tipoval, že nás čeká druhý Barbenheimer, kdy se Blake odrazí od úspěchu Ryanova Deadpool & Wolverine a páry si v kinech dají double.

 

Částečně se to napnilo a po pětadvacetimilionovém pátku a sedmimilionových půlnočkách bylo podle tradiční matematiky zaděláno klidně i na 65 milionů, což by skutečně ohrozilo Deadpoola. Ukázalo se však, že vášnivé čtenářky plážových románů jsou na tom podobně jako vášniví čtenáři komiksů, takže byl násobitel nakonec nižší a Blake si z víkendového klání odnesla sice krásných padesát milionů, ale musela se spokojit se stříbrnou pozicí za Deadpoolem.

Ten připsal dalších 54 milionů, doma už má skoro půl miliardy a jinde ještě o fous víc, takže už slaví miliardu dolarů. Je otázkou nikoliv dní, ale hodin, než překoná celosvětové tržby Jokera a stane se nejúspěšnější erkovou premiérou všech dob.

 

Podobná párová konstelace v pokladnách amerických kin mimochodem naposledy nastala v roce 1990, kdy během jediného víkendu ovládli kina Bruce Willis (Smrtonosná past 2) a jeho manželka Demi Moore (Duch). Blake ovšem na rozdíl od Demi v Duchovi hraje v Námi to končí první housle a dokázala film s rozpočtem 25 milionů zaplatit během prvních tři dnů v distribuci (celosvětově má už 80). Očekávejte další knižní adaptace. A možná i spin-off Lady Deadpool!

Kdo je třetí? Samozřejmě dlouhonohá tornáda alias Twisters. Jižanské pohodlíčko si připisuje dalších 15 milionů, navzdory faktu, že míří na TVOD, kde si ho můžete za dvacet dolarů koupit a udělat si pořádný fičák i doma v obýváku. Universal tak ctí vlastní pravidla a sype překvapivě úspěšný blockbuster do onlinu. Dost možná si nohy nepodrazí a Twisters ještě v dalších dvou, třech týdnech pár desítek milionů přisypou. Přesto jde vzhledem k rozpočtu spíše o vlažný výsledek.

 

Pořád však o míle před kapitálním průšvihem jménem Borderlands. Problematická produkce videoherní adaptace od Eliho Rotha poslala rozpočet daleko za 100 milionů dolarů a Lionsgate přitlačili i na marketingu, takže otvírák 8,8 milionů dolarů je bude zatraceně bolet.

Sice prý na zahraničních právech předem zalepili dvě třetiny nákladů, takže je nebude moc pálit, že v Evropě do kin nikdo nepřijde, ale letní trhák se nekoná a studio toho má letos skutečně málo, protože např. nadějnou Ballerinu přesunulo na rok 2025. Borderlands byl držkopádem, který všichni očekávali, takže jde už jen o to zatnout zuby a nechat odeznít krutou bolest.

 

Na pátém místě málem Rotha prohnal i Já, padouch 4, který sice nepředvedl miliardovou formu, ale v Evropě pořád žlutí neposedové 500 milionů přelezli a celkově mají už přes 800. Při těch skromných rozpočtech stále kapitální úspěch, i když ještě na jaře to vypadalo, že V hlavě 2 bude tím slabším. Přitom nejnovější pixarovka už historicky předběhla všechnu animovanou konkurenci a s půl druhou miliardou dál píše nové rekordy.

Shyamalanova Past bude rekordní maximálně v rychlosti, se kterou se dostane z kin na VOD, protože už po devíti dnech zhasíná jako svíčka a nemá kinařům co nabídnout. Očekávejte už brzy na svém Maxu. Za očekáváním zůstává také nová premiéra Neonu, horůrek Cuckoo s Hunter Schafer. Německá koprodukce šla do skromnějších patnácti stovek kin, ale tři miliony jsou přesto zklamáním, zvlášť v kontrastu s nedávným Longlegs. Neon holt ještě není a dlouho nebude A24, na jejíž filmy lidé chodí už skoro automaticky. Teď musím udělat povinný vtípek o tom, že Longlegs má dlouhé nohy a v USA si bez problémů sáhne po velkém víkendovém násobku (čtyři jsou jisté, pět není nereálných). 

 

Ještě něco zásadního? Čtvrtí Mizerové překonali celosvětově hranici 400 milionů dolarů, zatímco Opicím k tomu stále chybí tři miliony. Třetí Tiché místo se k podobné metě nikdy nepodívá a Vezmi mě na Měsíc je… no škoda mluvit. Ještě, že má ten Channing pořád šanci na superhrdinskou sólovku.

A to je pro dnešek vše. Není to delší než obvykle, jak s oblibou říká Ted, protože jsem to vzal fofrem. Fasády amerických multiplexů už okupují xenomorfové, na chodnících velkoměst leží statisté s facehuggery a kampaň na Alien: Romulus je velmi, velmi vypečená. Bude to stačit, myslíš? Raději ani nechci tipovat, ale už pro dobro téhle sci-fi ikony doufám, že se Disneymu ještě jednou letos povede trefit jackpot.

Kompletní žebříček tržeb tady

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (13)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace