Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Borderlands: Recenze

příspěvky 1 - 14 Napsat příspěvek
4/10

Kombinácia Idiocracy, Mad Max, Guardians of the Galaxy, Soldier a Ghosts of Mars. 

Niečo podobné ako Whedonove Justice League, alebo Ayerove Suicide Squad - na filme je veľmi vidieť, že sa pretáčal, prestrihával, menil, lebo nemá poriadne hlavu a pätu, postavy a ich vzťahy a príbeh sú veľmi letmo nahodené a nejako to celé nešlape, ani negraduje, ani nič. 

Spracovanie je celkom kvalitné - efekty, kostýmy a pod., ale človeku sa fakt natíska otázka aký bol pôvodný rothov zostrih a čo všetko sa vyhadzovalo/menilo a v tomto prípade by som si ho aj pozrel. Neviem či sa v ňom ukrýva nejaký filmový zázrak, asi nie, ale za pozretie by možno stál, lebo na mňa to pôsobí že štúdio chcelo niečo ako kvázi GOTG v kvázi Mad Max univerze a dostalo niečo iné a potom sa všetko pretáčalo a menilo a prehadzovalo v snahe urobiť z toho mainstreamovú uvoľnenú zábavu, až je z toho len ledva nejako pokope držiaci bordel (čo je presne to čo potopilo Justice League a Suicide Squad). 

Obsadenie je tiež trochu bizár, lebo obsadiť dve 50+ herečky do úlohy celkom sexi drsňačiek mi príde predsa len trochu od veci (hoci Cate Blanchett to ešte ako-tak ustojí a jej podráža nohy skôr celková zjavne nezvládnutá produkcia/postprodukcia naokolo) a ešte väčší bizár je Kevin Hart nie ako smiešna/vtipná postavička, ale ako drsný žoldák/vojak čo má nejako srdce na správnom mieste. Ak bol úmysel hercov ísť proti svojmu obvyklému typu postáv, veľmi to tentokrát do seba nezapasovalo. Claptrap je oproti videohre pomerne trápny a nevtipný a snaha urobiť z neho akéhosi Groota nevyšla. 

Po minuloročnom podarenom Gran Turismo videoherné adaptácie robia zase krok späť. 
912810
4/10 Kombinácia Idiocracy, Mad Max, Guardians of the Galaxy, Soldier a Ghosts of Mars.  Niečo podobné ako Whedonove Justice League, alebo Ayerove Suicide Squad - na filme je veľmi vidieť, že sa pretáčal, prestrihával, menil, lebo nemá poriadne hlavu a pätu, postavy a ich vzťahy a príbeh sú veľmi letmo nahodené a nejako to celé nešlape, ani negraduje, ani nič.  Spracovanie je celkom kvalitné - efekty, kostýmy a pod., ale človeku sa fakt natíska otázka aký bol pôvodný rothov zostrih a čo všetko sa vyhadzovalo/menilo a v tomto prípade by som si ho aj pozrel. Neviem či sa v ňom ukrýva nejaký filmový zázrak, asi nie, ale za pozretie by možno stál, lebo na mňa to pôsobí že štúdio chcelo niečo ako kvázi GOTG v kvázi Mad Max univerze a dostalo niečo iné a potom sa všetko pretáčalo a menilo a prehadzovalo v snahe urobiť z toho mainstreamovú uvoľnenú zábavu, až je z toho len ledva nejako pokope držiaci bordel (čo je presne to čo potopilo Justice League a Suicide Squad).  Obsadenie je tiež trochu bizár, lebo obsadiť dve 50+ herečky do úlohy celkom sexi drsňačiek mi príde predsa len trochu od veci (hoci Cate Blanchett to ešte ako-tak ustojí a jej podráža nohy skôr celková zjavne nezvládnutá produkcia/postprodukcia naokolo) a ešte väčší bizár je Kevin Hart nie ako smiešna/vtipná postavička, ale ako drsný žoldák/vojak čo má nejako srdce na správnom mieste. Ak bol úmysel hercov ísť proti svojmu obvyklému typu postáv, veľmi to tentokrát do seba nezapasovalo. Claptrap je oproti videohre pomerne trápny a nevtipný a snaha urobiť z neho akéhosi Groota nevyšla.  Po minuloročnom podarenom Gran Turismo videoherné adaptácie robia zase krok späť. 
0 0
reagovat

5/10

Tak jako v případě seriálového Falloutu herní předlohu sice znám, ale žádnou videohru ze série jsem nikdy nehrál a po všech informacích okolo (výběr rutinéra Rotha na režijní stoličku, několikeré přepisování Mazinova scénáře, dotáčky pod vedením Millera, podivně složený casting, family friendly rating, atd.) jsem od adaptace předem nečekal prakticky nic a možná proto se u mě nějaké zásadní zklamání z výsledku nedostavilo.
 
Příběhová linka je tak přímočará, že jednodušší snad už ani být nemůže, týmová buddy chemie mezi členy týmu funguje jen na nejzákladnější úrovni, akce kromě Rothových omezených kreativních schopností naráží také na limity krotkého ratingu (podobná látka si bez debat žádá eRko), herní lore se pro nováčky vysvětluje jen v rámci nejnutnějšího minima, trademarky herní série (gun fetish a loot) jsou prakticky úplně pominuty, humorná složka (složená povětšinou z infantilních vtipů) má v průběhu děje pravidelné výpadky funkčnosti a finále skončí dříve než vlastně začne.
 
Samostatnou kapitolou je casting. Z Blanchett ani na stará kolena akční hrdinka nebude a navíc hraje postavu, která byla očividně psaná pro někoho mladšího a na mnoha místech je to poznat (viz věkový rozdíl mezi Blanchett a její opatrovatelkou Curtis), Hart sice ubral na svém typickém "šaškovském" projevu, ale znovu jen potvrdil, že do role drsných frajerů se zoufale nehodí a Black v roli robotické pojízdné popelnice a komického prvku v jednom je neuvěřitelně otravný a celý film jsem mu (bohužel marně) přál smrt teardown. Zbytek obsazení nestojí za zmínku, pro všechny nicméně platí, že si sem přišli jen pro výplatu a jejich herecké výkony tomu odpovídají.
 
Na druhou stranu díky střídmé stopáži, prostinkému ději a svižnému tempu jsem se celý film nenudil, potěšilo mě pár easter eggů (a to jsem jako neznalec předlohy spousty dalších jistojistě propásl), post-apo výprava se vydařila a triková stránka netrpí digibordelem nad rámec zvyklosti (v tomhle směru nebyl více než slušný rozpočet vyhozen do kanálu). Roth (s menší výpomocí Millera) zkrátka natočil přesně to, co po něm Arad, respektive Pitchford, požadoval - produktový film na klíč, který potenciálně rozšíří fanouškovskou základnu a přivede ke hrám nové publikum, plus expanduje se značkou na další trh a přisype něco málo do pokladničky všem zúčastněným a tím to končí. 
912790
Tak jako v případě seriálového Falloutu herní předlohu sice znám, ale žádnou videohru ze série jsem nikdy nehrál a po všech informacích okolo (výběr rutinéra Rotha na režijní stoličku, několikeré přepisování Mazinova scénáře, dotáčky pod vedením Millera, podivně složený casting, family friendly rating, atd.) jsem od adaptace předem nečekal prakticky nic a možná proto se u mě nějaké zásadní zklamání z výsledku nedostavilo.   Příběhová linka je tak přímočará, že jednodušší snad už ani být nemůže, týmová buddy chemie mezi členy týmu funguje jen na nejzákladnější úrovni, akce kromě Rothových omezených kreativních schopností naráží také na limity krotkého ratingu (podobná látka si bez debat žádá eRko), herní lore se pro nováčky vysvětluje jen v rámci nejnutnějšího minima, trademarky herní série (gun fetish a loot) jsou prakticky úplně pominuty, humorná složka (složená povětšinou z infantilních vtipů) má v průběhu děje pravidelné výpadky funkčnosti a finále skončí dříve než vlastně začne.   Samostatnou kapitolou je casting. Z Blanchett ani na stará kolena akční hrdinka nebude a navíc hraje postavu, která byla očividně psaná pro někoho mladšího a na mnoha místech je to poznat (viz věkový rozdíl mezi Blanchett a [spoiler]její opatrovatelkou[/spoiler] Curtis), Hart sice ubral na svém typickém "šaškovském" projevu, ale znovu jen potvrdil, že do role drsných frajerů se zoufale nehodí a Black v roli robotické pojízdné popelnice a komického prvku v jednom je neuvěřitelně otravný a celý film jsem mu (bohužel marně) přál [s]smrt[/s] teardown. Zbytek obsazení nestojí za zmínku, pro všechny nicméně platí, že si sem přišli jen pro výplatu a jejich herecké výkony tomu odpovídají.   Na druhou stranu díky střídmé stopáži, prostinkému ději a svižnému tempu jsem se celý film nenudil, potěšilo mě pár easter eggů (a to jsem jako neznalec předlohy spousty dalších jistojistě propásl), post-apo výprava se vydařila a triková stránka netrpí digibordelem nad rámec zvyklosti (v tomhle směru nebyl více než slušný rozpočet vyhozen do kanálu). Roth (s menší výpomocí Millera) zkrátka natočil přesně to, co po něm Arad, respektive Pitchford, požadoval - produktový film na klíč, který potenciálně rozšíří fanouškovskou základnu a přivede ke hrám nové publikum, plus expanduje se značkou na další trh a přisype něco málo do pokladničky všem zúčastněným a tím to končí. 
5/10
0 0
reagovat
reaguje na: kristian.nguyen
Na tyhle otázky odpovídám jen při Live a jen předplatitelům Herohero. Ať jsou z toho alespoň prachy :)
912659
Na tyhle otázky odpovídám jen při Live a jen předplatitelům Herohero. Ať jsou z toho alespoň prachy :)
912639
6 0
reagovat
6% na RT po 50 recenzich (a 0% u top kritiku), jsem rad ze Lionsgate opet nezklamalo a pocitam ze za dva tydny se k tomuhle prida jeste jejich Vrana. :+
912650
6% na RT po 50 recenzich (a 0% u top kritiku), jsem rad ze Lionsgate opet nezklamalo a pocitam ze za dva tydny se k tomuhle prida jeste jejich Vrana. *:+*
6 0
reagovat
reaguje na: kristian.nguyen
Podle mě určitě ví, ale když jsem se ho v tejdnu ptal, tak mi to nechtěl říct.
912641
Podle mě určitě ví, ale když jsem se ho v tejdnu ptal, tak mi to nechtěl říct.
912639
0 0
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Apropo Hlade víš něco o pokračování Warcraftu na Netflixu ?😜 já sice doteď neviděl první střet ale hrozné mě to zajímá, budeš radit klukům na TVZONe 😃
912639
Apropo Hlade víš něco o pokračování Warcraftu na Netflixu ?😜 já sice doteď neviděl první střet ale hrozné mě to zajímá, budeš radit klukům na TVZONe 😃
912613
2 0
reagují: Mr. Hlad, TedGeorge
reagovat
reaguje na: kristian.nguyen
Spíš si myslím, že si sedí s Rothem, je to uz jejich druhý společný film. To samé Black.
912613
Spíš si myslím, že si sedí s Rothem, je to uz jejich druhý společný film. To samé Black.
912612
1 0
reagují: kristian.nguyen
reagovat

Cate Blanchet

Jestli má děti což předpokládám, že má tak jen ten důvod nasnadě, krom slušný výplaty se vytáhnout před děckama, jakouze to mají kůl maminu 😜
912612
Jestli má děti což předpokládám, že má tak jen ten důvod nasnadě, krom slušný výplaty se vytáhnout před děckama, jakouze to mají kůl maminu 😜
Cate Blanchet
0 0
reagují: Mr. Hlad
reagovat
...mi stačilo, když jsem na D&W viděl trailer na velkém plátně. Už tam jsem věděl že na tuto nikdy do kina nepůjdu. Za mě je teda už dost mimo casting. Film bude asi dost velikej průser.:-
912571
...mi stačilo, když jsem na D&W viděl trailer na velkém plátně. Už tam jsem věděl že na tuto nikdy do kina nepůjdu. Za mě je teda už dost mimo casting. Film bude asi dost velikej průser.*:-*
3 -2
reagovat
Tak to je docela průšvih, čekal jsem pohodový průměr 6/10, hmm no uvidíme. Asi se zkusím obětovat. 
912565
Tak to je docela průšvih, čekal jsem pohodový průměr 6/10, hmm no uvidíme. Asi se zkusím obětovat. 
2 0
reagovat
Tvorca zrejme predpokladal, že postavy, ako aj ich motivácie, poznáme z hier. 
912563
Tvorca zrejme predpokladal, že postavy, ako aj ich motivácie, poznáme z hier. 
0 0
reagovat
No jo, trochu si v kině zatrpím, kluk si to snad užije... anebo, protože půjdem v patek večer, to prospím :D
912547
No jo, trochu si v kině zatrpím, kluk si to snad užije... anebo, protože půjdem v patek večer, to prospím *:D*
2 0
reagovat
"Borderlands je esence zbytečného filmu. Pro kariéry všech zúčastněných i pro diváky" tohle mě na těch zajímavých látkách štve. Prostě maj zkušený tým co to natočí hezky, maj dobrý kulisy a nápady ale zabije to režije a scénář, tady i obsazení (spíš casting) . Pak ta látka zaleze na desítky let k vodě a je to škoda. Platí to o borderlads, tak i o zaklínači nebo třeba i o stvořiteli. Přitom třeba takovej vetřelec je moloch a zkouší to jednou za pár let znovu :D tak mě mrzí že u těch fantazy/ scifi věcí to nejde tak lehce. 
912545
"Borderlands je esence zbytečného filmu. Pro kariéry všech zúčastněných i pro diváky" tohle mě na těch zajímavých látkách štve. Prostě maj zkušený tým co to natočí hezky, maj dobrý kulisy a nápady ale zabije to režije a scénář, tady i obsazení (spíš casting) . Pak ta látka zaleze na desítky let k vodě a je to škoda. Platí to o borderlads, tak i o zaklínači nebo třeba i o stvořiteli. Přitom třeba takovej vetřelec je moloch a zkouší to jednou za pár let znovu :D tak mě mrzí že u těch fantazy/ scifi věcí to nejde tak lehce. 
1 0
reagovat
Eli Roth by měl dostat nějakého čestného Oscara za to, že pro Hollywood objevil Anu de Armas a už nic netočit
912544
Eli Roth by měl dostat nějakého čestného Oscara za to, že pro Hollywood objevil Anu de Armas a už nic netočit
2 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se