Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Novinka Matta Damona to od kritiků schytala


ikona
do_Od
AppleCasey AffleckDoug LimanMatt Damonprvní reakce
Krimi Provokatéři s Damonem a mladším Affleckem od Applu se podle všeho moc nepovedla. 

Za dva dny dorazí na streamovací službu Apple TV+ nový snímek Douga Limana, jenž je pro zábavní divizi společnosti s nakousnutým jablíčkem v logu tím největším programovým trumfem léta. Nebo jím aspoň být chtěl, podle prvních ohlasů to totiž vypadá spíš na solidní průšvih, na který budou chtít všichni zúčastnění co nejrychleji zase zapomenout. V současnosti totiž snímek, jenž má být odlehčenou krimi o dvou ne úplně dobře vycházejících parťácích, kteří se rozhodnou okrást zkorumpovaného politika, sbírá podobná hodnocení, jako svého času bizarní ústřel vedle v kariéře Matta Damona Velká čínská zeď.

Provokatéři mají aktuálně jen 42 kladných recenzí s průměrným skóre 5/10, což nezní moc lákavě. Pro Limana je to ještě o něco horší přijetí, než jaké zažil s remakem Road Housu, kde přitom všem bylo dopředu jasné, že to svoje kvality bude mít navzdory tomu, co si zahraniční kritici myslí. Jenže v případě Provokatérů se spíš jen potvrzují mdlé trailery i fakt, že Liman zkrátka není ten typ tvůrce, který by dokázal sypat jeden nadprůměrný film za druhým, jako to ještě donedávna zvládal třeba Ritchie. Slabší chvilky si ale zjevně začínají čím dál častěji vybírat oba zmínění pánové. No a co tedy kritikům na novince, která se lehce profilovala jako spirituální pokračování Města, konkrétně vadí?

Ti, kteří film chválí, mu začali přezdívat Dunkin's Eleven jako odkaz na Dannyho parťáky, kde ovšem místo elegantních, inteligentních a pohotových zločinců sledujeme bandu zoufalců z Bostonu, kteří se prostě snaží nějakým způsobem vyžít. A právě takovou skupinu lidí chce film svojí jednoduchostí, banálním vykreslením postav i přízemní zábavou oslovit. Jinými slovy to není moc chytré, ale zato údajně poměrně zábavné. 

Většina kritiků si však stěžuje, že scénáři chybí jiskra, dialogy jsou prázdné, a že veškerý potenciál, který podobný příběh s takovým talentem před i za kamerou měl, zůstal prakticky zcela nevyužit. Film údajně nemá žádné památné momenty, žádnou lepší akci, dokonce ani žádné pořádné zvraty. No a v neposlední řadě se pak snímku ještě vyčítá, že ačkoliv se u něj párkrát zasmějete, většinu času se mu nedaří vykřesat jakýkoli větší zájem o cokoli, co se v něm děje. A je to právě ta poslední věc, na které se shodují prakticky všichni.

Náš text k filmu se budete moci přečíst v následujícím týdnu. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace