Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vylodění v Normandii může začít


ikona
Mr. Hlad
andrew scottbrendan fraserdruhá světová válkapressure
Příběh člověka, který rozhodl o vylodění v spojenců ve Francii. 

Druhá světová válka bude historiky, čtenáře i filmaře lákat nejspíš vždycky. Největší konflikt v dějinách lidstva nabízí nespočet velkých, ale i malých příběhů, které stojí zato vyprávět. A s trochou snahy jsou z toho i dobré filmy. Samotné vylodění v Normandii už jsme na plátnech kin viděli několikrát, i když nejspíš nikdy tak, jak ho ukáže válečné drama Pressure, hlavními hrdiny totiž nebudou vojáci, nýbrž meteorolog. 

Pressure vychází ze skutečných událostí, kdy se spojenci chystali vylodit ve Francii a pořádně Adolfovi zkomplikovat život. Hrálo se o čas. S každou hodinou mohli být Němci připravenější, spojenecká vojska už se chystala nastoupit do lodí a do člunů, ale kdy a jak k celé operaci dojde, nakonec musel rozhodnout jeden jediný člověk. James Stagg byl meteorolog, který měl sedmdesát dva hodin před invazí vymyslet, kdy přesně se celá akce spustí. A měl tak v rukou osud celé operace. 

V Pressure se tedy asi nedočkáme scén jako v Zachraňte vojína Ryana, ale vyhrocený thriller by to být mohl. Odborníka na počasí si navíc zahraje hodně šikovný Andrew Scott a sekundovat mu má Brendan Fraser v roli Dwighta Eisenhowera. Ještě před pár lety by nejspíš neměl šanci něco takového ulovit, takže mu držíme palce. Za kamerou bude stát Anthony Maras, který natočil hodně chválený thriller Hotel Mumbai a točit se má už letos v září. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace