Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co chystá Michael Mann po druhém Nelítostném souboji?


ikona
Jokolo
heatmichael mannveteran
Jednaosmdesátiletý režisér nebere oddechu.  

Hollywoodské velkofilmy se v poslední době často nesou ve znamení splněných snů stárnoucích matadorů, kteří se nesmazatelně zapsali do filmové historie a na stará kolena se dostávají k projektům, na něž dřív neměli čas, odvahu nebo peníze. Své o tom ví Kevin Costner, jehož western Horizont: Americká sága se hraje hlavně v prázdných vyprahlých kinech, v příštích měsících to pravděpodobně zjistí Francis Ford Coppola se svou rozporuplně přijatou Megalopolis, jež má taky zaděláno na provar a všichni netrpělivě očekáváme, co přinese Ridleyho druhý Gladiátor, jehož trailery vyvolaly poměrně bouřlivé reakce. Mezi tyto filmy pak můžeme směle zařadit i druhý Nelítostný souboj, který režisér natáčí podle vlastní knižní předlohy. 

V té by se měli objevit Adam Driver a Austin Butler, přičemž děj nás zavede do časů před původním filmem i po něm, půjde tedy o sequel i prequel zároveň. Scénář k filmu by se měl již dokončovat a natáčení má začít s koncem tohoto roku, případně začátkem příštího. Jenže co pak? Mann samozřejmě nelení a v hledáčku už má údajně další projekt. Ten by mu navíc měl zatraceně sednout. Půjde totiž o remake jihokorejského hitu Veteran. V žebříčcích návštěvnosti si na domácí půdě film urval páté místo, na festivalu Stiges vyhrál cenu za nejlepší asijský snímek a hlavně jde o látku, která je pro Manna naprosto ideální.

Akční thriller s občasným přesahem do komedie se zaměřuje na dva cápky, z nichž každý stojí na jedné straně zákona. Máme tu zkušeného policistu, jenž se snaží vyřešit nehodu, z níž podezřívá mladého drogově závislého zbohatlíka s obrovskými prostředky. Dva muži stojící na opačné straně zákona, David proti Goliášovi, tematicky by tedy Mann zůstal ve svém rybníčku, v němž ho máme tak rádi. Jihokorejské reálie by pak měly být předělány tak, aby sedly americkému publiku. Film je nicméně pořád ve velmi raných fázích vývoje, v současnosti se má pracovat na scénáři a vzhledem k tomu, že druhý Nelítostný souboj ještě nemá za sebou ani první klapku, čeká nás ještě dlouhá doba, než se něco definitivně potvrdí. 

Mrkněte na náš speciál o další Mannově pecce, Posledním mohykánovi: 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace