Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Million Dollar Baby: V.I.M.

příspěvky 1 - 11 Napsat příspěvek
Moi Cushtle , jo tohle byla pecka Hilary Swank naprosto zapálená , jen potvrdila po Kluci neplačou svůj výjimečný talent, a ve vedlejších rolích staří bozi pardálové a mladé pušky jako Mackie a sympatický Jay Baruchel :+
911435
Moi Cushtle , jo tohle byla pecka Hilary Swank naprosto zapálená , jen potvrdila po Kluci neplačou svůj výjimečný talent, a ve vedlejších rolích staří bozi pardálové a mladé pušky jako Mackie a sympatický Jay Baruchel *:+*
0 0
reagovat
Sophiina volba, jestli je pro mě lepší tohle nebo Gran Torino:). Obecně to mám tak nastejno, ale kdybych pro něco zvednout ruku fakt musel, tak volím Million Dollar Baby. A možná jsem v menšině, ale u mě za to může právě ten pochmurný konec, který na filmu oceňuji ze všeho nejvíce. Nejen úplný závěr s posledním rozloučením, ale všechno, co se odehraje po tragickém zápase o titul. Bez toho by to bylo sice, jak je u Eastwooda dobrým zvykem, stále kvalitně natočeno a kvalitně odehráno, ale jinak jen další sociální drama ze sportovního prostředí o zázračné cestě from zero to hero boxerského outsidera v řadě.
 
Nic proti tomu, když se najdou schopní lidé před i za kamerou, je to působivý divácký zážitek, ale kolik takových historek s hollywoodským happy endem už bylo natočeno? Tohle sice také není zdaleka první zástupce žánru, ve kterém to s hlavní postavou nakonec nedopadne nejlépe, ale právě proto, že je to jako celek kvalitně natočeno a kvalitně odehráno, depresivní závěrečná část tomu v mých očích přidává punc "něčeho navíc". Nejen z pohledu vypovídající hodnoty o odvrácené tváři (sportovního) úspěchu, ale i po stránce získaného prostoru pro opravdová dramata, ve kterých se skutečně lámou charaktery (když to přeženu, tak si Swank o sošku řekla spíše na posteli než v ringu). 
911166
Sophiina volba, jestli je pro mě lepší tohle nebo Gran Torino*:)*. Obecně to mám tak nastejno, ale kdybych pro něco zvednout ruku fakt musel, tak volím Million Dollar Baby. A možná jsem v menšině, ale u mě za to může právě ten pochmurný konec, který na filmu oceňuji ze všeho nejvíce. Nejen úplný závěr s [spoiler]posledním rozloučením[/spoiler], ale všechno, co se odehraje po [spoiler]tragickém zápase o titul[/spoiler]. Bez toho by to bylo sice, jak je u Eastwooda dobrým zvykem, stále kvalitně natočeno a kvalitně odehráno, ale jinak jen další sociální drama ze sportovního prostředí o zázračné cestě from zero to hero boxerského outsidera v řadě.   Nic proti tomu, když se najdou schopní lidé před i za kamerou, je to působivý divácký zážitek, ale kolik takových historek s hollywoodským happy endem už bylo natočeno? Tohle sice také není zdaleka první zástupce žánru, ve kterém to s hlavní postavou nakonec nedopadne nejlépe, ale právě proto, že je to jako celek kvalitně natočeno a kvalitně odehráno, depresivní závěrečná část tomu v mých očích přidává punc "něčeho navíc". Nejen z pohledu vypovídající hodnoty o odvrácené tváři (sportovního) úspěchu, ale i po stránce získaného prostoru pro opravdová dramata, ve kterých se skutečně lámou charaktery (když to přeženu, tak si Swank o sošku řekla spíše na posteli než v ringu). 
0 0
reagovat
reaguje na: P.Kratky
To by asi vydalo na celou knihu 8), což by bylo super. Ale nějaký delší článek bych též uvítal.
911131
To by asi vydalo na celou knihu *8)*, což by bylo super. Ale nějaký delší článek bych též uvítal.
911075
1 0
reagovat
Nejlepsi film, ktery uz nikdy nechci videt. Na me je ten film proste vuci hlavni postave moc kruty. 
911117
Nejlepsi film, ktery uz nikdy nechci videt. Na me je ten film proste vuci hlavni postave moc kruty. 
5 0
reagovat
Toto VIM potešilo, keďže Million Dollar Baby mám medzi svojimi obľúbenými/top filmami už nejaký ten piatok. 

V kine sa mi to na prvý krát páčilo, ale až na opakované pozretia a plynúce roky a vracanie k filmu som si uvedomil ako veľmi ho mám rád a stále ma dokáže aj dojať. 

Perfektný cast - Eastwood asi vo svojej najlepšej úlohe okrem Leoneho dolárovej trilógie/Unforgiven/Dirty Harry (ten ufrfľaný ale vnútri vlastne citlivý, ublížený a osamelý starnúci človek čo už má najlepšie roky za sebou mu sedel výborne), Hillary Swank ako umanutá, skromná dříčka s veľkým srdcom ktorá vie že inú šancu niečo dokázať už mať nebude, a medzi nimi fakt dobre fungujúca chémia. A aj zvyšok je dobrý - aj Jay Baruchel, aj Anthony Mackie, aj Michael Pena, aj perfektný Freeman. Pamätám si že v tom čase mi napríklad práve on prišiel ako zase len ďalšia variácia na to isté čo hral od Shawshanku, ale tá postava má v sebe niečo viac, ako celý film. Million Dollar Baby je o ľuďoch čo v živote veľa šancí nedostali, o živote, ktorý už pomaly prešiel, o narobených chybách a rozhodnutiach čo sa už nedajú ani veľmi opraviť, a o poslednom pokuse vytrieskať zo života ešte niečo lepšie, ktorý sa aj zúročí, aj kruto vypomstí. 

A top kamera, hlavne v scénach v noci, kedy sú postavy snímané v pološere, v polotieňoch/tieňoch. Nemám ďalej napríklad veľmi názor na Eastwooda ako skladateľa hudby k niektorým svojim filmom, ale ten minimalistický klavír a gitara z Million Dollar Baby sa mi vždy páčili. 

A je to príbeh, ktorý pochopí každý, ale ktorý nie je blbý, má niečo do seba, je podaný/zahraný perfektne a nemôže nechať úplne chladným nikoho. 

Proste dnes už fakt asi zaslúžená klasika. 
911101
Toto VIM potešilo, keďže Million Dollar Baby mám medzi svojimi obľúbenými/top filmami už nejaký ten piatok.  V kine sa mi to na prvý krát páčilo, ale až na opakované pozretia a plynúce roky a vracanie k filmu som si uvedomil ako veľmi ho mám rád a stále ma dokáže aj dojať.  Perfektný cast - Eastwood asi vo svojej najlepšej úlohe okrem Leoneho dolárovej trilógie/Unforgiven/Dirty Harry (ten ufrfľaný ale vnútri vlastne citlivý, ublížený a osamelý starnúci človek čo už má najlepšie roky za sebou mu sedel výborne), Hillary Swank ako umanutá, skromná dříčka s veľkým srdcom ktorá vie že inú šancu niečo dokázať už mať nebude, a medzi nimi fakt dobre fungujúca chémia. A aj zvyšok je dobrý - aj Jay Baruchel, aj Anthony Mackie, aj Michael Pena, aj perfektný Freeman. Pamätám si že v tom čase mi napríklad práve on prišiel ako zase len ďalšia variácia na to isté čo hral od Shawshanku, ale tá postava má v sebe niečo viac, ako celý film. Million Dollar Baby je o ľuďoch čo v živote veľa šancí nedostali, o živote, ktorý už pomaly prešiel, o narobených chybách a rozhodnutiach čo sa už nedajú ani veľmi opraviť, a o poslednom pokuse vytrieskať zo života ešte niečo lepšie, ktorý sa aj zúročí, aj kruto vypomstí.  A top kamera, hlavne v scénach v noci, kedy sú postavy snímané v pološere, v polotieňoch/tieňoch. Nemám ďalej napríklad veľmi názor na Eastwooda ako skladateľa hudby k niektorým svojim filmom, ale ten minimalistický klavír a gitara z Million Dollar Baby sa mi vždy páčili.  A je to príbeh, ktorý pochopí každý, ale ktorý nie je blbý, má niečo do seba, je podaný/zahraný perfektne a nemôže nechať úplne chladným nikoho.  Proste dnes už fakt asi zaslúžená klasika. 
1 0
reagovat
reaguje na: Ironhead
Já to celé viděl jenom jednou. Potom jsem viděl už jenom tu první půlku. Taky to tak u některých filmů mám.
911093
Já to celé viděl jenom jednou. Potom jsem viděl už jenom tu první půlku. Taky to tak u některých filmů mám.
911090
6 0
reagovat
Skvělej film, ale je to taková depka, že jsem to viděl jednou a od té doby si to nějak už nemám chuť pustit. To tak u některých filmů mám. 
911090
Skvělej film, ale je to taková depka, že jsem to viděl jednou a od té doby si to nějak už nemám chuť pustit. To tak u některých filmů mám. 
7 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Milá redakce. Kdo má odvahu udělat průřez jeho bohatou kariérou? Chápu že to bude muset být na pokračování 😉 Jinak právem V.I.M
911075
Milá redakce. Kdo má odvahu udělat průřez jeho bohatou kariérou? Chápu že to bude muset být na pokračování 😉 Jinak právem V.I.M
2 0
reagují: Demonic8
reagovat
reaguje na: House5
Taky mě to překvapilo. Není o čem, tenhle film je VIM naprosto jednoznačně.
911073
Taky mě to překvapilo. Není o čem, tenhle film je VIM naprosto jednoznačně.
911060
1 0
reagovat
Tvl, to čumím, že to ještě VIMko nemělo. Rozhodně zasloužený. Nekompromisní dojemná pecka! :+
911060
Tvl, to čumím, že to ještě VIMko nemělo. Rozhodně zasloužený. Nekompromisní dojemná pecka! *:+*
3 0
reagují: Stranger777
reagovat
This is cinema baby. Není co víc dodat.8)
911054
This is cinema baby. Není co víc dodat.*8)*
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se