Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo natočí páté a šesté Avengers?


ikona
krauset
avengersdisneykevin feigemarvelrusso
Joe a Anthony Russo se podle všeho vrátí k režii Avengers.  

Kdo by tak mohl uzavřít nepříliš povedenou fázi Marvelu velkolepými Avengers 5 a 6?, zeptali se v Marvelu. Co takhle dvojice režisérů, která zbořila pokladny kin s Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame. Ano, na experimenty je pozdě, Marvel hraje na jistotu a proslýchá se, že bratři Anthony a Joe Russoové usednou na režijní lavici a zase jednou povedou superhrdiny do bitvy o osud vesmíru.

Pátí Avengers se původně jmenovali The Kang Dynasty, ale plány vybudovat tuto marvelovskou fázi kolem záporáka Kanga vzaly za své, jakmile vyšla najevo závažnost obvinění vznesených proti Jonathanu Majorsovi. Film tedy zatím zůstává bez podtitulku. O šestých Avengers nicméně víme s jistotou, že ponesou název The Secret Wars. 

Režie Avengers byla zprvu nabídnuta Shawnu Levymu, který zanedlouho vypustí do kin Deadpoole & Wolverine, ale ten má plné ruce práce s přípravou projektu ze světa Star Wars. Kolem režie pětky Avengers se motal i Destin Daniel Cretton, jenž pro Marvel natočil Shang-Chiho a legendu o deseti prstenech, ale ani tomu to podle všeho nevyjde. Jednoduše proto, že vítězná sestava se nemění. 

Russoovci se k marvelovským velkofilmům dostali přes televizní začátky a režii seriálů jako Arrested Development a Community. Jejich první marvelovskou štací bylo pokračování Kapitána Ameriky Winter Soldier, jenž sklidil chválu za choreografii bojů i hutnou atmosféru paranoidního politického thrilleru. V dobré práci pokračovali i v Captain America: Občanská válka, kde proti sobě poštvali dvě superhrdinská křídla, jedno vedené Stevem Rogersem a druhé Tonym Starkem. 

A nakonec zabodovali s dvojfilmem Avengers: Infinity War a Endgame, v níž se museli hrdinové postavit šílenému titánu Thanosovi a jeho plánu vyhladit z vesmíru polovinu všech živých tvorů. Endgame se také na čas stala nejvýdělečnějším filmem všech dob, než ji po chvíli sesadil na první místo se navrátivší Avatar. 

Rusoové však i ve své posuperhrdinské éře zůstávají věrni hercům z Avengers a do svých samostatných projektů vyzobávají marvelovské hvězdy, s nimiž evidentně udržují dobré vztahy, ať už šlo o Cherryho s Tomem Hollandem, stěží dokoukatelného Gray Mana s Chrisem Evansem a chystaný Electric State s Chrisem Prattem. 

Zdá se, že dohoda bude výhodný pro obě strany. Marvel potřebuje stabilitu a návrat k nostalgické jistotě, Russoovci od Avengers nenatočili zrovna vytříbené akční filmy. Pevné produkční vedení Marvelu a přísný dohled jim ve skutečnosti možná vyhovuje lépe než volná ruka. Více se jistě dozvíme během marvelovského panelu na Comic-Conu v San Diegu příští týden. 

Byli byste za návrat bratrů Russoových k Avengers rádi, nebo byste uvítali svěží přístup neokoukaných tvůrců?  

Zdroj: Hollywood Reporter

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (18)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace