Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhý Costnerův Horizont se odkládá


ikona
krauset
americká ságahorizontkevin Costnerwestern
Horizont v nedohledu. 

Umělecké tužby si dnes slavní režiséři musejí zacvakat za vlastní. Své o tom vědí Francis Ford Coppola, který byl nucen rozprodat vinice, aby měl na financování svého vysněného Megalopolis, a též osobní strážce westernu Kevin Costner, který se, podobně jako vysloužilý pistolník, odmítá vzdát snu o Divokém západě a jeho atraktivitě pro diváky, musel sáhnout hluboko do kapsy, aby dostal svou ságu Horizont do kin. Jenže na diváky tentokrát spoleh příliš nebyl.

 

Costner nasypal do filmu s rozpočtem sto milionů dolarů 38 ze svého, a vsadil tak na úspěch plánovaného čtyřdílného (!) eposu nejen svou uměleckou reputaci. Režisér oscarového Tance s vlky a Krajiny střelců po více než dvaceti letech usedl na režijní sesli, dal vale seriálovému Yellowstonu a jako snílek věřící v sílu stříbrného plátna se jal točit naráz několik částí westernu pojednávajícího o americkém pronikání na Západ v období občanské války. 

Jenže minul cíl. Horizont: Americká sága kina zrovna nezbořil. V USA otevřel za pouhých 11 milionů a steží se plazí k třicítce. Tržby ze světa pak vykazují ještě bídnější čísla (k 27 milionům z domova si připsal jen čtyři ze zbytku světa). Horizont se tak setkal s naprostým nezájmem diváků, v Česku jej navšívilo ani ne pět tisíc duší.  

A o moc víc asi z pokladen kin nepřiteče. Jelikož už pár dní si mohou diváci užít Horizont tak, jak Costner nezamýšlel: tedy na malých obrazovkách v pohodlí domova. Tristní zprávy o návštěvnosti pak jistě u distributorů New Line Cinema a Warner Bros. vyvolaly paniku, která se promítla do odložení data premiéry hotového druhého dílu na neurčito. Ten se měl původně v amerických kinech objevit už v srpnu, tedy pouhé dva měsíce po premiéře jedničky. 

Warneři hovoří o tom, že je nutné, aby si první Horizont nejdříve vybudoval fanouškovskou základu a získal nové diváky na streamu HBO Max, než se do kin vypustí druhá část. Je však otázkou, zda se dvojka dočká plnohodnotného nasazení a exkluzivity v kinech, natož co se stane s produkcí třetího a čtvrtého filmu. 

Zdroj: Hollywood Reporter, Deadline 

Pusťte si MovieZone Live, ve kterém řešíme nejen Costnerův Horizont: 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace