Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pro hrst dolarů dostane remake


ikona
Jokolo
a fistful of dollarsclint eastwoodsergio leonespaghetti western
Pončo se sundá z věšáku.  

Banda chamtivých zlotřilců soupeří o moc a hledá další a další způsoby, jak si namastit kapsu. Tohle není jen začátek příběhu z absolutní klasiky žánru Pro hrst dolarů, ale i obraz dnešního Hollywoodu. Jak vidno, žádná modla totiž není dostatečně svatá, a tak se studioví hlavouní shodli, že bude dobrý nápad, když přivedou na svět remake filmu, který de facto odstartoval fenomén spaghetti westernů a dal světu Clinta Eastwooda jako jednoho z nejvýznamnějších herců všech dob. 

Podle serveru Deadline se produkční společnost Euro Gang Entertainment chopí remaku této klasiky, v níž se Eastwood poprvé objevil jako neohrožený hrdina s kultovním pončem a tvrďáckým výrazem ve tváři. Sergio Leone se tímto snímkem navždy etabloval jako jeden z nejslavnějších režisérů filmové scény a odstartoval tím tzv. "dolarovou trilogii", v níž následovaly další ikonické fláky Pro pár dolarů navíc a Hodný zlý a ošklivý. Producenti nadcházejícího remaku jistě doufají v podobný úspěch a start další série. Western nicméně není žánr, na který by se chodilo ve velkém, jak v současnosti poznává Kevin Costner se svým Horizontem.

Zatím je odklepnuto jen to, že by film měl vzniknout. Jméno režiséra, scenáristy ani hlavního představitele není známo. Bude to nicméně chtít ty největší persony, aby někdo tento remake mohl brát jako relevantní příspěvek do westernového žánru a přistupoval k filmu aspoň trošku optimisticky. Zvlášť u filmu, který je neodmyslitelně propojen s osobou hlavního představitele. Uvidíme, co s tím zmůže producent Enzo Sisti, jenž má pod produkčním dohledem úspěšný seriál Ripley.

Pravdou je, že samotný film z roku 1964 už je nepřiznaným remakem snímku Tělesná stráž od Akiry Kurosawy, který se kvůli copyrightu pustil s Leonem do křížku. To mělo za následek soudní spory, u nichž nakonec japonská ikona uspěla a obdržela 15% celosvětového výdělku filmu. Že by nás tohle ale nějak uklidňovalo se říct nedá. 

Vytáhni v hospodě: Pro hrst dolarů se ještě tři dny před premiérou jmenovalo "The Magnificent Stranger". Eastwood nebyl o změně názvu informován ani po premiéře, a tak ještě tři týdny po prvních projekcích netušil, jakému fenoménu dal vzniknout.

Mrkněte na náš speciál o další kultovce z dolarové trilogie Hodný, zlý a ošklivý:

 

 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (25)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace