Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Já padouch dobyl česká kina. Monte Christo ostudu neudělal


ikona
Thomas
despicalbe megarfieldkinomaniakmonte christotržby
Rodinky naklusaly do kin.  

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone. Článek o tržbách ze světa očekávejte během úterý. 

Pozornost filmového světa byla minulý týden stále ještě upřena na festivalu v Karlových Varech, ale zajímavé věci se děly i ve zbytku republiky. Vítězství si pro sebe urval čtvrtý Já, padouch, který po úspěšné předpremiéře zažil také úspěšnou oficiální premiéru. Z novinek se také zalíbil nový Hrabě Monte Christo. 

Už předpremiérový víkend naznačil, že start Já, padouch 4 bude veliký. A první oficiální víkend to jen potvrzuje. I když na něj dorazilo “jen” 94 tisíc diváků, což je méně než na trojku či na oba díly Mimoňů, už v minulém reportu jsme naznačovali, že to vlastně je úspěch. Předpremiérový víkend s 53 tisíci diváky je totiž suverénně nejlepším odrazem posledních let a tudíž se za nějakých 8-10 dní promítání může Padouch chlubit film už 193 tisíci diváky. Na rozdíl od předchozích filmů startuje Já, padouch 4 až během prvního týdne v červenci, který je vždy u nás kvůli svátkům a dovoleným z principu slabý. A předchozí díly zažily během něj nemalý propad.

Čtyřka sice skočila na dvojnásobek, ale spravedlivější je počítat pro všechny díly až celkové počty. Trojka měla po českých prázdninových svátcích přes 260 tisíc, druzí Mimoňi přes 230 tisíc, ale i tak vzhledem k současné situaci můžeme 193 tisíc pro čtyřku počítat za úspěch. A pro animované filmy stále platí, že to není o rychlosti, ale o vytrvalosti.

Ostatně, jen tento týden stačil Padouchovi k tomu, aby se vyšvihl do TOP 5 letošních filmů, kde mu dělají na třetí a čtvrté pozici společnosti další dva animáky – Kung Fu Panda 4 (242 tisíc diváků) a Garfield ve filmu (195 tisíc). Do příštího víkendu počítejme už s prohozeným pořadím. Oba dva filmy se sice stále ještě drží ve víkendové dvacítce, Kung-Fu Panda 4 ale na poslední příčce s pár stovkami dětí a Garfield ve filmu utrpěl s nástupem Padoucha propad o 70 % a přidává už jen malé tisícovky.

Nástup Grua a jeho žlutých Mimoňů sesekal také širší konkurenci jako je česká dvojka Gumpa a Prázdniny s Broučkem, v druhém případě ani letní kina nemohou vyrovnat aktuální popularitu Broučka na Netflixu, kde si troufl i na nového Policajta v Beverly Hills. Z českých se relativně daří jen Sladkému životu, ale ten s koncem prázdnin a premiérou na Voyu dle očekávání také vyklidí pozice.

Do popředí se tak mohly tlačit zahraniční dospělácké filmy. Pořadím si polepšilo nové Tiché místo, prequel První den postihl propad jen 40 % po premiérovém víkendu a dál sbírá osiřelé hororové fanoušky, když to konkurence totálně vzdala. Jakž takž se ještě daří novým Mizerům, kteří dál přisypávají další tisícovky (celkově 63 tisíc) a nakonec to nebude v porovnání s předchozími díly taková prohra, jak se dle premiérových čísel zdálo. 

Kaskadér by mohl vyprávět (už 105 tisíc diváků). Naopak Furiosa a Království Planeta opic jsou už nad propastí vypadnutí z TOP 20 s čísly okolo 60 tisíc a moc už je nerozmnoží. Pozice vyklízí také mnohem dospělejší podívaná jako je westernové drama Horizont či Motorkáři. Ani jeden z nich zatím nepřelezl 10 tisíc diváků celkem.

Vedle Padoucha byl nejvýraznější novinkou týdne nový Hrabě Monte Christo. Dohmátl na 3. pozici a přivábil téměř 7 tisíc diváků, což je o něco lepší výsledek než měla před 22 lety poslední velká (americká) adaptace a je to o něco horší výsledek než nedávná první kapitola nových Tří mušketýrů. Strop tedy bude okolo 30 tisíc diváků. Zbylé dvě novinky zatím plně nevyužily exkluzivního karlovarského uvedení s osobním doprovodem své hlavní hvězdy - historické drama Závod o slávu (Daniel Bruhl) či western Až na konec světa (Viggo Mortensen) zatím přivábily jen něco přes tisícovku diváků. Spraví se to další týden?

Kompletní žebříček tržeb zde.  

Tam už čeká zajímavá konkurence novinek. Nejdiskutovanější bude určitě české drama Zápisník alkoholičky, i když o vyloženě divácký trhák se tématem úplně nejedná. Fajnšmekrovsky působí také dobové krimi drama MaXXXine či dobové romantické drama Vezmi mě na Měsíc, vyloženě pro znalce je pak mexický film Špatný herec. Vítězství tedy obhájí Já, padouch 4 a uvidíme, jak si poradí s novou konkurencí v druhé části měsíce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace