Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Čeští kinaři pláčou i těsně před vysvědčením. Nikdo nepřišel


ikona
Thomas
bad boysgarfieldimaginární přátelékaskadérkinomaniaktržby
Smutným vítězem tragického týdne pro kinaře je Garfield. A ani ten toho moc nepředvedl.  

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.  

Jestli jste si mysleli, že návštěvnost kin byla dosud slabá, tak to jste ještě neviděli čísla z posledního víkendu. Na filmy TOP 20 si našlo cestu pouze 48 tisíc diváků, bez covidové pauzy jsou to nejnižší čísla v tomto století. V USA pokračuje krasojízda V hlavě 2, u nás můžeme jen tiše závidět a kroutit hlavou nad přesunutím na prázdninový termín. Tento rodinný film by totiž aktuálně bez problému ovládl žebříčky, protože na nic jiného než na dětské filmy se masově nyní nechodí. 

Garfield ve filmu se po menší pauze vrátil na první příčku a po šesti týdnech přihazuje na svoje konto nových 10 tisíc diváků. Celkově má už 170 tisíc a pomalu se protahuje do první pětky letošního roku, které by měl dosáhnout už tento víkend a zařadit se hned za Kung Fu Pandu 4. Ta mimochodem stále ještě sbírá diváky okolo 10. místa a sahá po čtvrt miliónu diváků. A to už je několik týdnů online.

Dětské a rodinné filmy mají v první desítce ještě dvě zastoupení. Imaginární přátelé na bronzové příčce přidávají další 4 tisícovky a měli by do konce týdne prorazit hranici 50 tisíc. Na šesté příčce potom startuje jedna ze dvou novinek týdne, nová verze legendární Lassie. Německé zpracování přilákalo necelé 3 tisícovky diváků, ale nepředpokládá se nijak zásadní úspěch v dalších týdnech. V další desítce najdeme ještě další 4 rodinné zábavy, dvojici českých (Gump - Jsme dvojkaPrázdniny s Broučkem) a dvojici zahraničních (Krotitelé duchů: Říše ledu, Jak zachránit draka). Gump 2 překonal zatím hranici 150 tisíc diváků, stále tedy zhruba na dvou třetinách prvního dílu. Zajímavé srovnání nabízí souboj nových Krotitelů duchů a Jak zachránit draka, protože o pár tisícovek v celkových číslech vede překvapivě španělský animák.

Dospělejší segment v žebříčku reprezentují čtvrtí Mizerové, kteří s novými 8 tisícovkami diváků přelezli 30 tisíc, pořád to ovšem znamená jen třetinu toho, co přinesly předchozí dva díly. Lépe to vypadá s Kaskadérem, který po slabém startu sbírá poctivě už osmý týden solidní přírůstky a do víkendu by mohl pokořit 100 tisíc diváků. Ve víkendové tabulce ho nakonec o pár stovek diváků překonala novinka Motorkáři. Necelé 4 tisícovky pro drsné drama s Austinem Butlerem a Tomem Hardym ovšem znamená, že se zatím nějaké překvapení nečeká a jestli jeden z nich nepřijede na poslední chvíli do Varů, nijak zásadní renesanci nečekejte. Na konci první desítky se trápí dvojka Království Planeta opic a Furiosa přisypávající už jen necelé 2 tisícovky týdně.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Následující víkend by mohl přinést doufejme mírné oživení. Čeká nás několik větších premiér jako je třeba westernové drama Horizont od Kevina Costnera nebo prequel hororové série Tiché místo. Černým koněm o víkendu nebude francouzská parodie Rychle a nemožně ani dánské drama Birthday Girl, ale předpremiéra Já, padouch 4. Zde distributor správně vycítil potenciál konce školního roku a prvního ospalejšího víkendu prázdnin, který možná nakonec bude sychravější, než by si dovolenkáři a fanoušci karlovarského filmového festivalu přáli. Díky odsunu V hlavě 2 a slábnoucí síle Garfielda čekají všichni kinaři jako na smilování právě na padoucha Grua a jeho věrné Mimoně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace