Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel herec Donald Sutherland


ikona
do_Od
Donald Sutherlandherecripsmrt
Svět se loučí s další legendou. 

Po dlouhé nemoci zemřel ve čtvrtek v Miami uctívaný kanadský herec Donald Sutherland, bylo mu 88 let. Charismatický dlouhán s bujnou hřívou se proslavil rolemi ve snímcích Tucet špinavců, M*A*S*H*, Klute nebo Kellyho hrdinové. Později se ale zapsal do popkultury i třeba díky Invazi zlodějů těl, Obyčejným lidem, JFK, Loupeži po italsku nebo Hunger Games.

Za svou kariéru se objevil v nespočtu výrazných filmových i seriálových rolích, v roce 2018 obdržel čestného Oscara, na kontě má ale i pár Zlatých glóbů nebo cenu za mužský herec výkon z Karlových Varů. Naposledy byl oceněn na Critics Choice Awards za vedlejší roli v minisérii Mělas to vědět. 

V seriálech se poslední roky poměrně našel, objevoval se i ve chváleném Trust a jeho poslední rolí byl soudce Parker ve westernu Strážce zákona: Bass Reeves z produkce Taylora Sheridana. Na filmové frontě se pak před lety objevil například ve sci-fi Ad Astra nebo Moonfall. V posledních měsících mu pak práci komplikoval právě jeho zdravotní stav.

Ve filmovém světě za sebou každopádně nechal herec nesmazatelný otisk a na jeho skvělé výkony budeme se slzou v oku vzpomínat ještě roky. A jaký snímek nebo snímky s ním máte nejradši vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace