Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Do Varů dorazí Viggo Mortensen, Clive Owen, Daniel Brühl a Steven Soderbergh


ikona
Jokolo
clive owendaniel bruhlfestivalkarlovy varykviffsteven soderberghviggo mortensen
Sausage party na červeném koberci. 
Filmový festival v Karlových Varech si letos tradičně dal načas a hlavní lákadla odtajnil až pár dní předtím, než Barťák svým chraplákem z Velkého sálu Thermalu zahlásí, že je festival zahájen. Sice již delší dobu známe všechny filmy v hlavní soutěži i kompletní program, pro blesky fotoaparátů i zážitky fandů však často bývá důležitější, kdo že se po tom červeném koberci projde. A letos to opět vypadá na nabušenou sestavu. 
 
 

Z rukou prezidenta festivalu totiž v rámci pátečního slavnostního zahájení převezme Křišťálový glóbus univerzálně adorovaný herec Viggo Mortensen. Několikanásobný nominant cen Akademie, Zlatého glóbu i ceny BAFTA ve Varech uvede film Až na konec světa, jenž si sám napsal a zrežíroval. U všech filmových fandů se Mortensen etabloval jako naprostý profesionál, který vždy nadělí výraznou roli, ať už jde o skvělou adaptaci McCormacka Cesta, famózní drama Východní přísliby, Cronenbergovy hutné Dějiny násilí nebo oscarovku Zelená kniha. Výčet jeho pecek je mohutný, tak snad jsem na nic nezapomněl... 
 

Naopak na slavnostním zakončení si Cenu prezidenta převezme další charismatický umělec, jenž nás uhranul v nejedné roli. Místo na poličce si bude muset udělat britský herec Clive Owen, který tu 20 let od premiéry uvede svůj snímek Na dotek. Jeho uhrančivou tvář však můžeme znát z dalších pecek jako Agent bez minulosti, Sin City - město hříchu a samozřejmě nestárnoucí Cuarónovy klasiky Potomci lidí. 
 
 
Aby velkých jmen nebylo málo, dorazí i Daniel Brühl. Ten si při příležitosti projekce svého režijního debutu Soused rovněž odnese Cenu prezidenta festivalu. Herec narozený ve Španělsku svou filmovou kariéru započal v Německu, kde prorazil zejména díky známé tragikomedii Good bye, Lenin! Následovaly další role, až se Brühl postupně propracoval k filmům nejtěžšího kalibru, jako jsou Hanebný pancharti, Captain America: Občanská válka nebo famózní Rivalové, kde za svou roli Nikiho Laudy obdržel nominaci na Zlatý glóbus.
 
 
Pořád vám to není málo? Tak vězte, že své filmy Kafka a Mr. Kneff v rámci sekce Touha stát se Indiánem: Kafka a film uvede oscarový režisér Steven Soderbergh, autor pecek jako série Dannyho parťáci, Traffic - Nadvláda gangů nebo Erin Brockovich. Festival tak letos opět vypadá nabušeně a chtiví lovci autogramů jistě budou mít žně, zatímco my, poctiví fandové kvalitních ugandských pasteveckých dramat obrážející jeden film za druhým, se na to budeme dívat zhora, neboť nás nějaké pozlátko samozřejmě nebere. Pokud ale někde ve Varech narazíme na Aragorna, zvencneme se z toho všichni.
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace