Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Villeneuve natočí film o osamělém muži ve vesmíru


ikona
do_Od
Denis VilleneuveDunasci-fivesmír
Co dalšího chystá náš oblíbenec? 

Osamělý muž ve vesmíru. Popisek nadcházejícího snímku kanadského režiséra Denise Villeneuvea by se dal vskutku aplikovat nejen na pokračování Duny (alespoň podle mnou tušeného vývoje děje), ale dalších několik projektů, se kterými byl oceňovaný režisér Sicaria nebo Příchozích v minulosti spojován. Pojďme tedy být o něco konkrétnější. Ačkoliv se totiž spekulovalo, že Villeneuve jako další natočí adaptaci slavné sci-fi Setkání s Rámou, ta momentálně podle všeho není v kartách, a zdá se, že si na ní tedy po Fincherovi vylámal zuby další režisér na vrcholu svých tvůrčích sil.

Ve skutečnosti se totiž výše zmíněný námět týká románu I Am Waiting For You od jihokorejského spisovatele Kima Bo-young, ve kterém se ve vzdálenější budoucnosti jeden muž ocitne ve vesmíru mimo prostor a čas, kterak se zoufale snaží dát zpátky dohromady se svou snoubenkou. Jeho smělé pokusy ale rozbijou celou vesmírnou kontinuitu, takže se od své životní lásky naopak stále více a více vzdaluje. Scénář údajně napsal Eric Roth (Zabijáci rozkvetlého měsíce).

Villeneuve by tento film potom měl natočit hned jako svůj příští, aby si vytvořil odstup mezi třetí Dunou, která cílí na začátek produkce někdy v roce 2026. Dále má na stole ještě politický thriller s Kleopatrou a taky adaptaci knihy Nuclear War, která líčí přesný průběh konfliktu, v němž by došlo na použití jaderných zbraní. Zkrátka a dobře samá lehká a veselá témata, přesně, co od něj očekáváme a snad i chceme. A co přijde dřív, to nám je asi jedno.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace