Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Zběsilá Furiosa je největší propadák roku, kinaři nadále vyhlíží spásu

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
reaguje na: The Joker
Ono jde i to, když se podíváš na ty lidi, který dostávají MCU nebo SW teď, tak to jsou fakt dost náhodní lidé. Dokud se nepodíváš, jak vypadají nebo jaké jsou orientace. Paní, co dostala SW je velké wtf. Stejně tak nový Cap nebo Thunderbolts. Dřív najímali Johnostona, Branaghana či Whedona, což byli tvůrci s jasným rukopisem. Z těch nových v MCU dávali smysl Cretton a teď papirově Shakman. Jinak to jsou lidi, který potkali někde náhodně v Hollywoodu a předpoklady pro komiks minimální. 
906258
Ono jde i to, když se podíváš na ty lidi, který dostávají MCU nebo SW teď, tak to jsou fakt dost náhodní lidé. Dokud se nepodíváš, jak vypadají nebo jaké jsou orientace. Paní, co dostala SW je velké wtf. Stejně tak nový Cap nebo Thunderbolts. Dřív najímali Johnostona, Branaghana či Whedona, což byli tvůrci s jasným rukopisem. Z těch nových v MCU dávali smysl Cretton a teď papirově Shakman. Jinak to jsou lidi, který potkali někde náhodně v Hollywoodu a předpoklady pro komiks minimální. 
906228
3 0
reagovat
Pri Furiose sa stavilo na niche franchise, ktorý z princípu nie je úplný mainstream a na to že kultová reputácia a Oscarové pozlátko Fury Road je niečo ako novodobý Matrix čo z Furiosy urobilo masovejšiu vec. 

Nikto, ani tí optimistickejší ako ja tomu neveril nad cca 400 mil., čo by aj tak bolo málo, ale nikto nečakal až takýto výbuch. Proste nie je to mainstream, nie je to 120 minútová akčná pecka, nie je Hardy a Theron, a prišlo to až 9 rokov po Fury Road. To budú asi hlavné dôvody prečo film krachol.

Je to škoda, ten film si to absolútne nezaslúži, ale holt fanboys to tentokrát nezachránime. Ani extrémisti ako jeden na reddite čo bol na Furiosu 11 krát.
906251
Pri Furiose sa stavilo na niche franchise, ktorý z princípu nie je úplný mainstream a na to že kultová reputácia a Oscarové pozlátko Fury Road je niečo ako novodobý Matrix čo z Furiosy urobilo masovejšiu vec.  Nikto, ani tí optimistickejší ako ja tomu neveril nad cca 400 mil., čo by aj tak bolo málo, ale nikto nečakal až takýto výbuch. Proste nie je to mainstream, nie je to 120 minútová akčná pecka, nie je Hardy a Theron, a prišlo to až 9 rokov po Fury Road. To budú asi hlavné dôvody prečo film krachol. Je to škoda, ten film si to absolútne nezaslúži, ale holt fanboys to tentokrát nezachránime. Ani extrémisti ako jeden na reddite čo bol na Furiosu 11 krát.
5 0
reagovat
reaguje na: maty39
Ja se trochu bojim, ze i kdyz se nejede na kvoty... Tak stejne moc neni z ceho vybirat. Jak jsem psal u tech adeptu na rezii dalsiho Spider-Mana... Koho by tam museli vzit, aby mel clovek pocit, ze z toho vznikne nejakej fakt top a vyraznej, ikonickej comics, na kterej se bude vzpominat i za 10 nebo 20 let. Proste level Raimi nebo Singer na svym vrcholu. Ja dnes takovyho cloveka fakt nevidim (kdyz si odmyslim Camerona, Villeneueva apod).
906228
Ja se trochu bojim, ze i kdyz se nejede na kvoty... Tak stejne moc neni z ceho vybirat. Jak jsem psal u tech adeptu na rezii dalsiho Spider-Mana... Koho by tam museli vzit, aby mel clovek pocit, ze z toho vznikne nejakej fakt top a vyraznej, ikonickej comics, na kterej se bude vzpominat i za 10 nebo 20 let. Proste level Raimi nebo Singer na svym vrcholu. Ja dnes takovyho cloveka fakt nevidim (kdyz si odmyslim Camerona, Villeneueva apod).
906222
1 0
reagují: HAL, ColbySawyer
reagovat
Jedna věc o které se moc nemluví (alespoň tedy ve slušné společnosti) je že filmy jsou dost často svěřovány tvůrcům ne na základě schopností, ale na základě kvót. 
Jsem to také bagatelizoval, až do doby než jsem se dostal k ekonomické studii za kterou autorka dostala Nobelovu cenu za ekonomii za loňský rok.
Studie se zabývá postavením žen v pracovním procesu už od 19. století. Nerovností, příčinami a snahami řešení. Zabývá se i případnými kvótami. Ukazuje se, že kvóty vedou k poklesu kvality produktu, brání rozvoji a vůbec převládají negativa.
To bohužel sedí na dnešní Hollywood. Tvůrci filmů kolikrát ani neví co dělají, chybí jim zkušenosti a vlastně to kolikrát ani není film a žánr, který by chtěli točit. Pak je to kolikrát spíše produkt nějaké komise. A to vše v době která takovýmto pokusům není nakloněná.
Kino je drahé a tak diváci nejsou naklonění podobným experimentům. Mladší divákci, kteří to dříve táhli mají dnes také hlouběji do kapsy tak radši ty peníze nasypou svému oblíbenému streamerovi nebo youtuberovi,  kde ví na čem jsou a dostanou desítky hodin osvědčené zábavy oproti dvěma hodinám nejisté zábavy za stejnou cenu. 
906222
Jedna věc o které se moc nemluví (alespoň tedy ve slušné společnosti) je že filmy jsou dost často svěřovány tvůrcům ne na základě schopností, ale na základě kvót.  Jsem to také bagatelizoval, až do doby než jsem se dostal k ekonomické studii za kterou autorka dostala Nobelovu cenu za ekonomii za loňský rok. Studie se zabývá postavením žen v pracovním procesu už od 19. století. Nerovností, příčinami a snahami řešení. Zabývá se i případnými kvótami. Ukazuje se, že kvóty vedou k poklesu kvality produktu, brání rozvoji a vůbec převládají negativa. To bohužel sedí na dnešní Hollywood. Tvůrci filmů kolikrát ani neví co dělají, chybí jim zkušenosti a vlastně to kolikrát ani není film a žánr, který by chtěli točit. Pak je to kolikrát spíše produkt nějaké komise. A to vše v době která takovýmto pokusům není nakloněná. Kino je drahé a tak diváci nejsou naklonění podobným experimentům. Mladší divákci, kteří to dříve táhli mají dnes také hlouběji do kapsy tak radši ty peníze nasypou svému oblíbenému streamerovi nebo youtuberovi,  kde ví na čem jsou a dostanou desítky hodin osvědčené zábavy oproti dvěma hodinám nejisté zábavy za stejnou cenu. 
6 -1
reagují: The Joker
reagovat
a bude horsie. furiosa nemala u nas ziadnu reklamu, neviem ako v USA ale tu sa ludia pytaju, ze na co to chcem ist, ze oni o tom nepoculi. ja sa ani necudujem.

a ako som predtym pisal, jeden listok do kina stoji jedno mesacne predplatne. ved ludia si to vedia spocitat. jednoducha pristupnost k filmom ich nenuti chodit do kina. a co ze si pockaju mesiac alebo dva? uvidia novinku napr. na max a zapnu Furiosu doma. vybavenko. nemusia ist kupovat dvd alebo nebodaj bluray do obchodu.

nasledne filmy maju pomaly az 3 hodinovu stopaz. a to na mladych uz vobec neplati.
906221
a bude horsie. furiosa nemala u nas ziadnu reklamu, neviem ako v USA ale tu sa ludia pytaju, ze na co to chcem ist, ze oni o tom nepoculi. ja sa ani necudujem. a ako som predtym pisal, jeden listok do kina stoji jedno mesacne predplatne. ved ludia si to vedia spocitat. jednoducha pristupnost k filmom ich nenuti chodit do kina. a co ze si pockaju mesiac alebo dva? uvidia novinku napr. na max a zapnu Furiosu doma. vybavenko. nemusia ist kupovat dvd alebo nebodaj bluray do obchodu. nasledne filmy maju pomaly az 3 hodinovu stopaz. a to na mladych uz vobec neplati.
2 -1
reagovat
reaguje na: Nazgul
Herecké hvezdy na které se chodí nejsou už 10+ let a díky komiksovkam. Ty hvězdy nikdy nebyli Downey, Evans, hemsworth, ale davy chodily na Iron mana, capitana, Thora apod..
Jak správně píšeš, tak se naposledy drželi Cruise, Leo a Pitt ale to už taky dlouho neplatí. 

YT, tik tok, twitch apod podepisuji, to je dnešní fokus a když budu chtít film tak sedím dal v křesle a jen prepnu ovladačem na VOD.

A ani těm animakum nevěřím na nějaké 800+ čísla. Děti mají doma disney+ a rodiče je kdyztak zabaví jinou formou. 
906205
Herecké hvezdy na které se chodí nejsou už 10+ let a díky komiksovkam. Ty hvězdy nikdy nebyli Downey, Evans, hemsworth, ale davy chodily na Iron mana, capitana, Thora apod.. Jak správně píšeš, tak se naposledy drželi Cruise, Leo a Pitt ale to už taky dlouho neplatí.  YT, tik tok, twitch apod podepisuji, to je dnešní fokus a když budu chtít film tak sedím dal v křesle a jen prepnu ovladačem na VOD. A ani těm animakum nevěřím na nějaké 800+ čísla. Děti mají doma disney+ a rodiče je kdyztak zabaví jinou formou. 
906182
2 0
reagovat

Budoucnost kin vidím podobně jako Spielberg

Dnes jsem si zašel na opice a za mě skvělej film, důstojně navazující na skvělou trilogii.  Byl jsem od 16 hodin, což asi není nej čas, ale i tak v boleslavském Cinestaru já + 2 lidi, jinak jen prázdné sedačky. Na Furiose jsem byl asi před týdnem v Praze a taky se mi líbila, bylo tam asi 15 lidí v Dolby Theatre Deluxe a nemyslím si, že třeba výměna za Hardyho v hl. roli by tomu udělala výrazně větší návštěvnost a tržby. Film je to jednoznačně pro mužský publikum, rachot motorů, smrad nafty či benzinu, pěkná ženská v hl. roli celkem uvěřitelná, čímž chi říct, že hlavně střílí a šlape do pedálů a nedělá nějaký kraviny typu, že by nad hlavu zvedala stokilový chlapy a zahazovala je 10 km do dáli, takže nechápu, jak tu může někdo psát nějaký blbosti o woke v tomto filmu.

Je to fakt už asi neřešitelný, když ani ty opice moc netáhnou, přitom navazujou na úspěšnou sérii a drží kvalitu. Podle mě už ani Bad Boys 4 nebudou extra hitem, mě se moc nelíbila už ani ta trojka, ale zajdu.

Problém je fakt v tom, že ti teenageři, na kterých kina stojí, prostě už zajímá jen Tik Tok, Instagram, Youtube, možná Twich. Radši kouknou na oblíbeného streamera, než aby šli do kina a může se kdo chce snažit, jak chce, ale jde to prostě do kopru.

Herecké hvězdy už také neexistují, každej má maximálně nějakou serii, ale už u nikoho neplatí, že by se šlo na herce, ať je jakýkoliv film i ten Cruise, co tu byl dáván za poslední hvězdu, tak vyjma MI to zdaleka neplatí, Mumie, Barry Seal, a Jack Reycher pokud si tu pamatuji byli neúspěch nebo jen průměr.

Jediné, co vydělá spolehlivě, pokud se to povede jsou animáky pro děti, protože s capartama do kina rodiče chodit budou a nebo opravdu věci, kolem kterých se podaří udělat ten hype, jako Top Gun, Duna, Barbenheimer, finále MCU atd.
906182
Dnes jsem si zašel na opice a za mě skvělej film, důstojně navazující na skvělou trilogii.  Byl jsem od 16 hodin, což asi není nej čas, ale i tak v boleslavském Cinestaru já + 2 lidi, jinak jen prázdné sedačky. Na Furiose jsem byl asi před týdnem v Praze a taky se mi líbila, bylo tam asi 15 lidí v Dolby Theatre Deluxe a nemyslím si, že třeba výměna za Hardyho v hl. roli by tomu udělala výrazně větší návštěvnost a tržby. Film je to jednoznačně pro mužský publikum, rachot motorů, smrad nafty či benzinu, pěkná ženská v hl. roli celkem uvěřitelná, čímž chi říct, že hlavně střílí a šlape do pedálů a nedělá nějaký kraviny typu, že by nad hlavu zvedala stokilový chlapy a zahazovala je 10 km do dáli, takže nechápu, jak tu může někdo psát nějaký blbosti o woke v tomto filmu. Je to fakt už asi neřešitelný, když ani ty opice moc netáhnou, přitom navazujou na úspěšnou sérii a drží kvalitu. Podle mě už ani Bad Boys 4 nebudou extra hitem, mě se moc nelíbila už ani ta trojka, ale zajdu. Problém je fakt v tom, že ti teenageři, na kterých kina stojí, prostě už zajímá jen Tik Tok, Instagram, Youtube, možná Twich. Radši kouknou na oblíbeného streamera, než aby šli do kina a může se kdo chce snažit, jak chce, ale jde to prostě do kopru. Herecké hvězdy už také neexistují, každej má maximálně nějakou serii, ale už u nikoho neplatí, že by se šlo na herce, ať je jakýkoliv film i ten Cruise, co tu byl dáván za poslední hvězdu, tak vyjma MI to zdaleka neplatí, Mumie, Barry Seal, a Jack Reycher pokud si tu pamatuji byli neúspěch nebo jen průměr. Jediné, co vydělá spolehlivě, pokud se to povede jsou animáky pro děti, protože s capartama do kina rodiče chodit budou a nebo opravdu věci, kolem kterých se podaří udělat ten hype, jako Top Gun, Duna, Barbenheimer, finále MCU atd.
Budoucnost kin vidím podobně jako Spielberg
7 0
reagují: House5
reagovat

Uff

Smutný čtení, mě je celkem u prdele, že velký studia prodělávají kalhoty, protože si nás zvykli krmit takovýma sračkama, že už se to nedá žrat ani doma, ale čas od času se objeví film jako Furiosa, kterými přeji každý dolar, a pak je mi teda hodně smutno😕
906171
Smutný čtení, mě je celkem u prdele, že velký studia prodělávají kalhoty, protože si nás zvykli krmit takovýma sračkama, že už se to nedá žrat ani doma, ale čas od času se objeví film jako Furiosa, kterými přeji každý dolar, a pak je mi teda hodně smutno😕
Uff
2 0
reagovat
Vetrelci, Terminator,(..) maji silnou zenskou, ale ty filmy vznikaly v dobe, kdy to bylo spis vyjimkou. Dneska ma clovek pocit, ze nevznika nic jineho. Verim, ze cast lidi je toho tak presycena, ze je to muze odradit. Me osobne akce s zenskou nezajima (pokud ji netoci mladej Cameron:), ale nijak me to nepohorsuje, akceptuji, ze jsem "starej" a toci se pro jine.

Mimochodem, pred mnoha lety jsem cetl predikci (snad Spielberga?), ze si mysli, ze casem bude chodit do kin jenom minimum filmu co budou "udalosti" a budou tam pul roku, jako kdysi Sever proti Jihu .... Tak uvidime jestli to trefil.
906165
Vetrelci, Terminator,(..) maji silnou zenskou, ale ty filmy vznikaly v dobe, kdy to bylo spis vyjimkou. Dneska ma clovek pocit, ze nevznika nic jineho. Verim, ze cast lidi je toho tak presycena, ze je to muze odradit. Me osobne akce s zenskou nezajima (pokud ji netoci mladej Cameron:), ale nijak me to nepohorsuje, akceptuji, ze jsem "starej" a toci se pro jine. Mimochodem, pred mnoha lety jsem cetl predikci (snad Spielberga?), ze si mysli, ze casem bude chodit do kin jenom minimum filmu co budou "udalosti" a budou tam pul roku, jako kdysi Sever proti Jihu .... Tak uvidime jestli to trefil.
3 0
reagovat
Každé pondělí mám z těch tržeb a z celkové situace velkou depresi. 
906151
Každé pondělí mám z těch tržeb a z celkové situace velkou depresi. 
1 -1
reagovat
reaguje na: Gonzi
Jo, to ve všem souhlas. Rozumím že Marvels apod byla velká bolest a nechalo to šrámy. Ale teda znamená to, že ženská akční hrdinka je od teď no-go?

Nevím, můžeme to zdůvodňovat post mortem jak chceme, ale bojím se, že je to jak píše Imf v newsletteru, párty skončila a je čas ztlumit světla.
906136
Jo, to ve všem souhlas. Rozumím že Marvels apod byla velká bolest a nechalo to šrámy. Ale teda znamená to, že ženská akční hrdinka je od teď no-go? Nevím, můžeme to zdůvodňovat post mortem jak chceme, ale bojím se, že je to jak píše Imf v newsletteru, párty skončila a je čas ztlumit světla.
906127
5 0
reagovat
Než jít do kina po x té na Opice a na Furiosu, kde Anya ani Chris z traileru nepřesvědčili, (jako Furiosa v 4DX bude určitě zábavná) tak určitě jsou lepší či stejně dobrý věci na streamu, namátkou:  Shogun, For All Mankind, The Boys, Severance, Sugar, atd. nemusíme za to ve dvou dávat 700+ Kč  za 2 hodiny, to radši půjdem na drink. Počká to na stream a na domácí kino. U Kaskadéra jsme usnuli, ty kecy Goslinga na začátku se nedaly vydržet, pak už nevíme.
Ono to kino (naposledy Duna 2, Napoleon) úplně nepřesvědčilo, že bychom to fakt museli vidět v kině na rozdíl od Barbie (společenská událost) a Oppieho (70mm).
Je pro nás lepší jít do kina, kde je jiná přidaná hodnota a není to jen o filmu: bar, rum, letní, auto... kino. Jinak to většinou fakt počká na stream. Kino jako takové, přežitek.
Možná té Furiose v 4DX dáme šanci, sedačky budou nonstop vibrovat a určitě je  to dobrý na celulitidu, to je důvod jít do kina. (Zkrášlovací) procedůra jako procedůra. Ale fakt jen kvůli tomu 4DX. 8)
906135
Než jít do kina po x té na Opice a na Furiosu, kde Anya ani Chris z traileru nepřesvědčili, (jako Furiosa v 4DX bude určitě zábavná) tak určitě jsou lepší či stejně dobrý věci na streamu, namátkou:  Shogun, For All Mankind, The Boys, Severance, Sugar, atd. nemusíme za to ve dvou dávat 700+ Kč  za 2 hodiny, to radši půjdem na drink. Počká to na stream a na domácí kino. U Kaskadéra jsme usnuli, ty kecy Goslinga na začátku se nedaly vydržet, pak už nevíme. Ono to kino (naposledy Duna 2, Napoleon) úplně nepřesvědčilo, že bychom to fakt museli vidět v kině na rozdíl od Barbie (společenská událost) a Oppieho (70mm). Je pro nás lepší jít do kina, kde je jiná přidaná hodnota a není to jen o filmu: bar, rum, letní, auto... kino. Jinak to většinou fakt počká na stream. Kino jako takové, přežitek. Možná té Furiose v 4DX dáme šanci, sedačky budou nonstop vibrovat a určitě je  to dobrý na celulitidu, to je důvod jít do kina. (Zkrášlovací) procedůra jako procedůra. Ale fakt jen kvůli tomu 4DX. *8)*
1 -8
reagovat
reaguje na: Gonzi
Imo zrovna nadsence do aut potkalo to same co napriklad nadsence do mobilu a ted potkava nadsence do kin. Filmy o autech, motorkach, extremnich sportech... To proste skoncilo ve druhy pulce 00s a sebelepsi kampan by nikoho nenalakala do kin.
906134
Imo zrovna nadsence do aut potkalo to same co napriklad nadsence do mobilu a ted potkava nadsence do kin. Filmy o autech, motorkach, extremnich sportech... To proste skoncilo ve druhy pulce 00s a sebelepsi kampan by nikoho nenalakala do kin.
906128
1 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
Můžu jen odpovědět, že na Hollywood 101 newsletteru vychází takové články dvakrát týdně. Ale není to zadarmo no. 8)
906129
[url=https://hollywood101.substack.com]Můžu jen odpovědět, že na Hollywood 101 newsletteru[/url] vychází takové články dvakrát týdně. Ale není to zadarmo no. *8)*
906106
4 0
reagovat
reaguje na: Polux
Já tohle tvrdím delší dobu. Ono je potřeba z kina udělat zážitek. Jak? Nevím.
Určitě ale ne tak, že jen hrajeme filmy a brečíme, že sál je prázdný. On
i ten status události se vyrábí líp, když to zaměříš na cílovku... Gran
Turismo nemělo mít kampaň v televizi, ale v konzoli, na F1 toho týdne
apod. Tohle jsou random štěky, ale filmy se o to obecně nesnaží. Nejsou
zvyklé o diváka bojovat. Tam je vyloženě vidět, že ta studia vůbec netuší, jak oslovit konkrétní cílovku. Ony vlastně umí jen točit filmy a doufat, že cílovka se v sále zjeví.
906128
Já tohle tvrdím delší dobu. Ono je potřeba z kina udělat zážitek. Jak? Nevím. Určitě ale ne tak, že jen hrajeme filmy a brečíme, že sál je prázdný. On i ten status události se vyrábí líp, když to zaměříš na cílovku... Gran Turismo nemělo mít kampaň v televizi, ale v konzoli, na F1 toho týdne apod. Tohle jsou random štěky, ale filmy se o to obecně nesnaží. Nejsou zvyklé o diváka bojovat. Tam je vyloženě vidět, že ta studia vůbec netuší, jak oslovit konkrétní cílovku. Ony vlastně umí jen točit filmy a doufat, že cílovka se v sále zjeví.
906121
2 0
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: Kibitz
Film je to strašně super, ale:
a) Hodnotíš film, ne pocit z marketingu a strach z toho, "co to zas bude", kterým určitě někteří trpěli
b) Terminátor a Sarah je původní Mad Max (opět, z pohledu lákání do kina). Furiosa je spíš z ranku Sarah Connor Chronicles nebo jak se jmenoval ten seriál.
c) I kvalitně zpracovaná ženská hrdinka bude pro část populace méně lákavá. Obvzlášť v době, kdy místo kvalitních ženských hrdinek dostáváme macho girls.
=====
Anyways, zaměňuješ kvality filmu s vnímáním publika před návštěvou kina, není to totéž a pointa je, že výměna Maxe za Furiosu filmu určitě tržby nezvýší.
906127
Film je to strašně super, ale: a) Hodnotíš film, ne pocit z marketingu a strach z toho, "co to zas bude", kterým určitě někteří trpěli b) Terminátor a Sarah je původní Mad Max (opět, z pohledu lákání do kina). Furiosa je spíš z ranku Sarah Connor Chronicles nebo jak se jmenoval ten seriál. c) I kvalitně zpracovaná ženská hrdinka bude pro část populace méně lákavá. Obvzlášť v době, kdy místo kvalitních ženských hrdinek dostáváme macho girls. ===== Anyways, zaměňuješ kvality filmu s vnímáním publika před návštěvou kina, není to totéž a pointa je, že výměna Maxe za Furiosu filmu určitě tržby nezvýší.
906122
4 -1
reagují: Kibitz
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Smutná a moudrá slova Tede.
906125
Smutná a moudrá slova Tede.
906092
1 0
reagovat
reaguje na: saidlik

Agitka?

Woke feministicka agitka? To tam bylo kde? Jo, na zacatku je ukazanej nejakej matriarchat v zelenym pseudo-raji. Jak to tam dopadne zname z Fury Road. 

Je to proste akcni film se silnou hlavni hrdinkou. Jako byly treba Vetrelci nebo Terminator. Taky filmy plny testosteronu, primarne pro chlapy. 

Taky to tady neni tak ze by vsem namlatila. Typicky strili schovana z velky dalky. Velmi woke.

Je to skoda, film je to myslim vybornej, ja si ho aspon uzil dost. Zvlast kdyz v Dolby Atmos tam turujou ty motorky, to chce fakt slyset v kine.
906122
Woke feministicka agitka? To tam bylo kde? Jo, na zacatku je ukazanej nejakej matriarchat v zelenym pseudo-raji. Jak to tam dopadne zname z Fury Road.  Je to proste akcni film se silnou hlavni hrdinkou. Jako byly treba Vetrelci nebo Terminator. Taky filmy plny testosteronu, primarne pro chlapy.  Taky to tady neni tak ze by vsem namlatila. Typicky strili schovana z velky dalky. Velmi woke. Je to skoda, film je to myslim vybornej, ja si ho aspon uzil dost. Zvlast kdyz v Dolby Atmos tam turujou ty motorky, to chce fakt slyset v kine.
Agitka?
906105
14 -1
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: vlad-im-ir
Tak ono je v dnešní době otázkou, když nemáš v ruce "událost", zda i pečlivé soustředění se na pomyslnou cílovku může danému filmu na tržbách nějak významně pomoct. Respektive kdo by tou cílovkou vlastně měl být, když kromě fanoušků filmu do kin přestávají chodit běžní diváci, na kterých tržby donedávna stály. Dneska už moc nefunguje ani osvědčený bezpohlavní recept "točíme to pro všechny", který uplynulé dvě dekády plnil sály a kasičky. Masa prostě už nemá zájem obecně a když už ano, tak jen o zmíněné události.

Kina by potřebovala nějaký nový impuls, jako byl ve své době širokoúhlý formát a prostorový zvuk, nebo naposledy stereoskopie, který by ve velkém přilákal lidi zpět (byť v dnešní době asi jen dočasně). Protože to vypadá, že tohle už není problém obsahu, kvality, nebo načasování, ale zkrátka formy zábavy jako takové. A tomuhle se budou muset studia přizpůsobit (rozpočty, počtem produkcí, alternativními způsoby marketingu, podílem projektů pro kino/stream, nebo cenou vstupenek). Pandemie, day one premiéry, streamovací boom, inflace, stávky a přesycení (kvalitou pokulhávajícím) obsahem v dominantním žánru současnosti (komiksy) si u publika vybraly svou daň, no.
906121
Tak ono je v dnešní době otázkou, když nemáš v ruce "událost", zda i pečlivé soustředění se na pomyslnou cílovku může danému filmu na tržbách nějak významně pomoct. Respektive kdo by tou cílovkou vlastně měl být, když kromě fanoušků filmu do kin přestávají chodit běžní diváci, na kterých tržby donedávna stály. Dneska už moc nefunguje ani osvědčený bezpohlavní recept "točíme to pro všechny", který uplynulé dvě dekády plnil sály a kasičky. Masa prostě už nemá zájem obecně a když už ano, tak jen o zmíněné události. Kina by potřebovala nějaký nový impuls, jako byl ve své době širokoúhlý formát a prostorový zvuk, nebo naposledy stereoskopie, který by ve velkém přilákal lidi zpět (byť v dnešní době asi jen dočasně). Protože to vypadá, že tohle už není problém obsahu, kvality, nebo načasování, ale zkrátka formy zábavy jako takové. A tomuhle se budou muset studia přizpůsobit (rozpočty, počtem produkcí, alternativními způsoby marketingu, podílem projektů pro kino/stream, nebo cenou vstupenek). Pandemie, day one premiéry, streamovací boom, inflace, stávky a přesycení (kvalitou pokulhávajícím) obsahem v dominantním žánru současnosti (komiksy) si u publika vybraly svou daň, no.
906103
5 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Cinefil
Já bych rád, ale teď fakt nic nestíhám, pardon.
906109
Já bych rád, ale teď fakt nic nestíhám, pardon.
906106
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se