Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Furiosa: Sága Šíleného Maxe: Recenze

příspěvky 81 - 100 Napsat příspěvek
Deadline pred pár hodinami upravil víkendový odhad na 31-34 mil. a čakajú najnižší memorial day weekend od roku 1983.

Au, tak ak to nazbiera aj niečo viac, vzhľadom na nie také silné reakcie, toto bude asi Millera a štúdio bolieť. 
904837
Deadline pred pár hodinami upravil víkendový odhad na 31-34 mil. a čakajú najnižší memorial day weekend od roku 1983. Au, tak ak to nazbiera aj niečo viac, vzhľadom na nie také silné reakcie, toto bude asi Millera a štúdio bolieť. 
1 0
reagují: jedendvatri1, The Joker
reagovat
9/10. Navštívil jsem projekci ve čtvrtek u nás v lokálním kině FM za 150 Kč a bylo nás celkem 5. Sice byla návštěvnost nejspíše ovlivněné ledním hokejem, ale i v minulosti to bylo podobné. Člověk si užívá ten prázdný sál pro sebe:D. Za mě v mých preferencích nejlepší film letošního roku:)
904835
9/10. Navštívil jsem projekci ve čtvrtek u nás v lokálním kině FM za 150 Kč a bylo nás celkem 5. Sice byla návštěvnost nejspíše ovlivněné ledním hokejem, ale i v minulosti to bylo podobné. Člověk si užívá ten prázdný sál pro sebe*:D*. Za mě v mých preferencích nejlepší film letošního roku*:)*. 
3 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Duna měla ten buzz dost slušný, dle mého
904832
Duna měla ten buzz dost slušný, dle mého
904659
1 0
reagovat
Ten film je samozřejmě vynikající a je velká škoda, že už se tam jen tak nepodíváme. Dal bych si jich ještě pět. Klidně na střídačku takovouhle ságu o pomstě a pak zase adrenalinový cukrátko jako Fury Road přímo do žíly.
904826
Ten film je samozřejmě vynikající a je velká škoda, že už se tam jen tak nepodíváme. Dal bych si jich ještě pět. Klidně na střídačku takovouhle ságu o pomstě a pak zase adrenalinový cukrátko jako Fury Road přímo do žíly.
3 0
reagovat

8/10

Bavilo ale nebylo to bez chyb a tempo bylo nevyrovnané + teda hudba dost slabá (asi se pan skladatel nějak vyšťavil u téma Amazonek pro Snyder Cut nebo nevím). Anya jako mladá Furiosa výborná a chápu proč zrovna jí Miller zvolil, potřeboval někoho kdo všechno odehraje pohledem místo slovama a to lépe trefit nemohl, protože ona těma kukadlama prodá všechno. Hemsworth taky dobrej, čekal jsem ho teda po těch náznacích trochu víc jako karikatůru, ale on jenom Miller udělal hlavního záporáka z postavy která většinou byla v sérii poskokem hlavního záporáka (týpek z červeným čírem z Road Warriora).

A ikdyž ty výtky/otázky ohledně nějaké logiky chápu, tak ale ty pramění z toho jak vnímáme vysvětlování z dnešního pohledu, ale Miller se nekomromisně drží stylu celé série a nevysvětluje slovy ale vizuálně a nechává v zásadě všechno na divákovi. Navíc ten film dost jasně řekne to, na co jsem se ptal níže - je to jen příběh vyprávěný někým (dějepisec) buď podle toho co viděl (první půlka filmu) nebo co mu někdo vyprávěl (Furiosa, druhá půlka filmu) a proto to konání postav není vysvětleno do hloubky nebo něco nedává zas až takový smysl (Furiosa v Citadele). Ostatně celá druhá půlka je klasický Mad Max s úplně stejným mustrem jako předchozí díly - Hlavní postava ač je v názvu, tak události hlavního děje nijak nespusti, ale je do nich hozena. Tady ač samozřejmě vizualně je to nejblíž Fury Road, tak vývojem postavy to má rozhodně nejblíž úplně prvnímu Maxovi, kdy Furiosa jde celou dobu za svým cílem dostat se domů a pomsta není vyloženě na pořadu dne, ale po jedné konkrétní události jí přepne a už nemůže jinak.

Hrozně rád bych ještě jeden film s Hardym, ale vzhledem k ne moc optimistickým tržbám k tomu nedojde.
904825
Bavilo ale nebylo to bez chyb a tempo bylo nevyrovnané + teda hudba dost slabá (asi se pan skladatel nějak vyšťavil u téma Amazonek pro Snyder Cut nebo nevím). Anya jako mladá Furiosa výborná a chápu proč zrovna jí Miller zvolil, potřeboval někoho kdo všechno odehraje pohledem místo slovama a to lépe trefit nemohl, protože ona těma kukadlama prodá všechno. Hemsworth taky dobrej, čekal jsem ho teda po těch náznacích trochu víc jako karikatůru, ale on jenom Miller udělal hlavního záporáka z postavy která většinou byla v sérii poskokem hlavního záporáka (týpek z červeným čírem z Road Warriora). A ikdyž ty výtky/otázky ohledně nějaké logiky chápu, tak ale ty pramění z toho jak vnímáme vysvětlování z dnešního pohledu, ale Miller se nekomromisně drží stylu celé série a nevysvětluje slovy ale vizuálně a nechává v zásadě všechno na divákovi. Navíc ten film dost jasně řekne to, na co jsem se ptal níže - je to jen příběh vyprávěný někým (dějepisec) buď podle toho co viděl (první půlka filmu) nebo co mu někdo vyprávěl (Furiosa, druhá půlka filmu) a proto to konání postav není vysvětleno do hloubky nebo něco nedává zas až takový smysl (Furiosa v Citadele). Ostatně celá druhá půlka je klasický Mad Max s úplně stejným mustrem jako předchozí díly - Hlavní postava ač je v názvu, tak události hlavního děje nijak nespusti, ale je do nich hozena. Tady ač samozřejmě vizualně je to nejblíž Fury Road, tak vývojem postavy to má rozhodně nejblíž úplně prvnímu Maxovi, kdy Furiosa jde celou dobu za svým cílem dostat se domů a pomsta není vyloženě na pořadu dne, ale po jedné konkrétní události jí přepne a už nemůže jinak. Hrozně rád bych ještě jeden film s Hardym, ale vzhledem k ne moc optimistickým tržbám k tomu nedojde.
8/10
1 0
reagovat
U nás v jednosálovom  kine Hviezda v piatok večer bolo tak odhadom 10-15 duší. Ale tak to je mestské kino, kde film dávajú tak 3 až päť krát a potom šlus, takže väčšina ľudí stále volí troj, alebo päť sálový Cinemax.
904822
U nás v jednosálovom  kine Hviezda v piatok večer bolo tak odhadom 10-15 duší. Ale tak to je mestské kino, kde film dávajú tak 3 až päť krát a potom šlus, takže väčšina ľudí stále volí troj, alebo päť sálový Cinemax.
1 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Kriste. Však to nedá ani 300 mega celosvetovo týmto štýlom. 
904817
Kriste. Však to nedá ani 300 mega celosvetovo týmto štýlom. 
904800
0 0
reagovat

7/10

Ale heeej, stále je to tam. 
Kamera, réžia, soundtrack,  šlapú na jednotku. 
Hemsworth si rulu Dementuse hodne užíva a je to vidieť.
Anya Taylor-Joy mladšiu verziu Charlize Theron tiež zvláda s prehľadom.
Čo mi však kazilo celkový dojem, bola určitá nekonzistentnosť daná tým, že film dejovo pokrýva dlhý časový úsek.
A hlavne  značná scénaristická lenivosť, Kedy som aj na môj vkus musel zámerne vypínať mozog  a jednanie niektorých postáv sám pred sebou obhajovať tým, že je to teda ten ujetý postapo svet a postavám jednoducho hrabe a preto jednajú ako jednajú . Vážne Dementus roky so sebou vláčil Furiosu a nikdy z nej neskúsil vytiahnuť kde je to zelené miesto aj keď to bol dôvod prečo ju so sebou v prvom rade zobral?

Vážne Furiosa len tak zdrhla od konkubín v pohode sa roky motala po citadele  a nikto ju nehladal?  


Nikdy som nevidel staré filmy s Gibsonom, tak neviem nakoľko je tento  komornejší a celkovo "na pol plynu" prístup k   divokej postapo pustine normálny.
Cestou z kina som sa tak rozhodoval medzi 6 alebo 7.
Avšak Vzhľadom k tomu že film hlavne záverom príjemne pripomenul predchádzajúcu divokú jazdu s Hardym, som sa nakoniec rozhodol pre optimistickejšiu 7ku. 
904816
Ale heeej, stále je to tam.  Kamera, réžia, soundtrack,  šlapú na jednotku.  Hemsworth si rulu Dementuse hodne užíva a je to vidieť. Anya Taylor-Joy mladšiu verziu Charlize Theron tiež zvláda s prehľadom. Čo mi však kazilo celkový dojem, bola určitá nekonzistentnosť daná tým, že film dejovo pokrýva dlhý časový úsek. A hlavne  značná scénaristická lenivosť, Kedy som aj na môj vkus musel zámerne vypínať mozog  a jednanie niektorých postáv sám pred sebou obhajovať tým, že je to teda ten ujetý postapo svet a postavám jednoducho hrabe a preto jednajú ako jednajú . [spoiler]Vážne Dementus roky so sebou vláčil Furiosu a nikdy z nej neskúsil vytiahnuť kde je to zelené miesto aj keď to bol dôvod prečo ju so sebou v prvom rade zobral? Vážne Furiosa len tak zdrhla od konkubín v pohode sa roky motala po citadele  a nikto ju nehladal?  [/spoiler] Nikdy som nevidel staré filmy s Gibsonom, tak neviem nakoľko je tento  komornejší a celkovo "na pol plynu" prístup k   divokej postapo pustine normálny. Cestou z kina som sa tak rozhodoval medzi 6 alebo 7. Avšak Vzhľadom k tomu že film hlavne záverom príjemne pripomenul predchádzajúcu divokú jazdu s Hardym, som sa nakoniec rozhodol pre optimistickejšiu 7ku. 
7/10
3 0
reagovat
7/10 mierne SPOILERY 

Hemsworth to povedal myslím celkom výstižne - Američania majú Star Wars, Briti majú Harryho Pottera a Austrálčania majú Mad Maxa. Ak vás zaujíma lore či svet, ktorý Miller vybudoval a rozširuje, je tam toho dosť a vlastne je zázrak že ten ultra low budget originál z 1979 a Millerova špecifická vízia narástla až do takejto obrovskej Hollywoodskej epiky. Z tohto pohľadu radosť film sledovať, lebo toto už je holt epic worldbuilding, ktorý znesie porovnanie aj so Star Wars, LOTR, Pirátmi z Karibiku a podobne. 

Fury Road držala viac pokope ako film, to sa poprieť nedá. A Furiosa najlepšie šlape a najviac rozprúdi krv keď evokuje Fury Road, v jednej naháňačke to cítiť najviac a táto naháňačka je 100% ozvena Fury Road. Toto bude komerčne pre film asi kameň úrazu, lebo skrátka ten feeling ktorý v divákoch nechalo Fury Road sa dostaví len na pár miestach, a Fury Road bolo to tzv. lightning in a bottle, na ktoré je radosť spomínať a stavať na ňom, ale Miller ho skrátka zopakovať nemohol, to by už nebolo ono.  Furiosa je proste väčšia, menej priamočiara, ale paradoxne, čo možno na prvý pohľad niekto prehliadne, je to zase v zásade o naháňačkách a nie silných dialógoch, len sú tie naháňačky pestrejšie, je ich viac a je medzi nimi viac postáv, a rozhovorov (ale dialógov prehlbujucich postavy a psychológiu veľa nie je). Rozmýšľal som či by Miller neurobil lepšie keby to celé  skrátil (hlavne úvodnú trištvrtehodinku) a kus viac rozvinul dialógy a postavy, lebo Furiosa toho narozpráva nie o veľa viac ako Max a na 150 minútový film sa vlastne o nej ani nikom ďalšom veľa nedozvieme. Film je vlastne "len" revenge story, ktorá ale skáče v čase a na ktorú je zavesený košatý worldbuilding a pestrejšie naháňačky a akcia. Na druhú stranu, ak by Miller išiel touto alebo inou cestou, už by to nebol Mad Max.

Fury Road zbierala chválu aj za za to že postavy prešli vývojom napriek tomu že mali minimum dialógov, tzn. vývoj nastal primárne skrze akciu. Tento zázrak sa Furiose zopakovať rovnako nepodaril, ak sa o to Miller snažil, nezapasovalo to tak elegantne a úderne ako Fury Road. Každopádne je cítiť že Furiosa je po rokoch akési srdce či svedomie tohto univerza, možno aj viac ako Max, a že to niečo ženské, nevinnejsie a čistejšie čo do tohto fiktívneho sveta prináša je vlastne veľmi dôležité a je to dosť dobrá postava. 
Anya Taylor Joy dobrá, hoci paradoxne veľa toho hrať ani nemá čo a pomáha jej výkon, ktorý podala Charlize Theron a ktorý sa retrospektívne môže ešte viac doceniť. Hemsworth sa snaží, to sa musí nechať ale možno to chcelo niekoho kto bude menej charming a sympaťák a viac sa bude vedieť do odpornosti tej postavy položiť. Stále asi najlepší výkon čo som od neho videl, a určite by som nepovedal že to ťahá dole, len skrátka nie je taký dobrý herec, nech už sa snaží akokoľvek. 

Box office podľa mňa asi po opening weekende pôjde dole a nedá to obávam sa ani to čo Kingdom of the planet of the apes. Rád by som veril v opak, ale je to predsa len dosť drsné, specificke univerzum, a film nie je rovnako divácky úderný ako Fury Road a moment prekvapenia je preč a ubehlo aj 10 rokov. Čiže možno sa tu zopakuje niečo ako Sin City 2, že sa precenila sila značky, a na pokračovanie sa čakalo pridlho a celé sa nejako prešpekulovalo, hoci Furiosa je určite lepší film. Proste Mad Max sa raz zázračne a nečakane dostal do úplného mainstreamu, ale neviem či má na to aby sa tam udržal. 

Ja sklamaný nie som a napriek zdržanlivejšiemu hodnoteniu to pozriem aj znova. Je to Mad Max se vsim vsudy, ten svet stojí za to, akcia a výprava je top a aj keď to celé neladi ako film rovnako bezchybne ako sme tajne viacerí dúfali, v takto nadupanej forme už toto univerzum asi neuvidíme a ja som rád že sme to dostali a že Miller na to dostal príležitosť. A možno na opakované pozretie si v tom ešte ponachadzam ďalšie veci.
904811
7/10 mierne SPOILERY  Hemsworth to povedal myslím celkom výstižne - Američania majú Star Wars, Briti majú Harryho Pottera a Austrálčania majú Mad Maxa. Ak vás zaujíma lore či svet, ktorý Miller vybudoval a rozširuje, je tam toho dosť a vlastne je zázrak že ten ultra low budget originál z 1979 a Millerova špecifická vízia narástla až do takejto obrovskej Hollywoodskej epiky. Z tohto pohľadu radosť film sledovať, lebo toto už je holt epic worldbuilding, ktorý znesie porovnanie aj so Star Wars, LOTR, Pirátmi z Karibiku a podobne.  Fury Road držala viac pokope ako film, to sa poprieť nedá. A Furiosa najlepšie šlape a najviac rozprúdi krv keď evokuje Fury Road, v jednej naháňačke to cítiť najviac a táto naháňačka je 100% ozvena Fury Road. Toto bude komerčne pre film asi kameň úrazu, lebo skrátka ten feeling ktorý v divákoch nechalo Fury Road sa dostaví len na pár miestach, a Fury Road bolo to tzv. lightning in a bottle, na ktoré je radosť spomínať a stavať na ňom, ale Miller ho skrátka zopakovať nemohol, to by už nebolo ono.  Furiosa je proste väčšia, menej priamočiara, ale paradoxne, čo možno na prvý pohľad niekto prehliadne, je to zase v zásade o naháňačkách a nie silných dialógoch, len sú tie naháňačky pestrejšie, je ich viac a je medzi nimi viac postáv, a rozhovorov (ale dialógov prehlbujucich postavy a psychológiu veľa nie je). Rozmýšľal som či by Miller neurobil lepšie keby to celé  skrátil (hlavne úvodnú trištvrtehodinku) a kus viac rozvinul dialógy a postavy, lebo Furiosa toho narozpráva nie o veľa viac ako Max a na 150 minútový film sa vlastne o nej ani nikom ďalšom veľa nedozvieme. Film je vlastne "len" revenge story, ktorá ale skáče v čase a na ktorú je zavesený košatý worldbuilding a pestrejšie naháňačky a akcia. Na druhú stranu, ak by Miller išiel touto alebo inou cestou, už by to nebol Mad Max. Fury Road zbierala chválu aj za za to že postavy prešli vývojom napriek tomu že mali minimum dialógov, tzn. vývoj nastal primárne skrze akciu. Tento zázrak sa Furiose zopakovať rovnako nepodaril, ak sa o to Miller snažil, nezapasovalo to tak elegantne a úderne ako Fury Road. Každopádne je cítiť že Furiosa je po rokoch akési srdce či svedomie tohto univerza, možno aj viac ako Max, a že to niečo ženské, nevinnejsie a čistejšie čo do tohto fiktívneho sveta prináša je vlastne veľmi dôležité a je to dosť dobrá postava.  Anya Taylor Joy dobrá, hoci paradoxne veľa toho hrať ani nemá čo a pomáha jej výkon, ktorý podala Charlize Theron a ktorý sa retrospektívne môže ešte viac doceniť. Hemsworth sa snaží, to sa musí nechať ale možno to chcelo niekoho kto bude menej charming a sympaťák a viac sa bude vedieť do odpornosti tej postavy položiť. Stále asi najlepší výkon čo som od neho videl, a určite by som nepovedal že to ťahá dole, len skrátka nie je taký dobrý herec, nech už sa snaží akokoľvek.  Box office podľa mňa asi po opening weekende pôjde dole a nedá to obávam sa ani to čo Kingdom of the planet of the apes. Rád by som veril v opak, ale je to predsa len dosť drsné, specificke univerzum, a film nie je rovnako divácky úderný ako Fury Road a moment prekvapenia je preč a ubehlo aj 10 rokov. Čiže možno sa tu zopakuje niečo ako Sin City 2, že sa precenila sila značky, a na pokračovanie sa čakalo pridlho a celé sa nejako prešpekulovalo, hoci Furiosa je určite lepší film. Proste Mad Max sa raz zázračne a nečakane dostal do úplného mainstreamu, ale neviem či má na to aby sa tam udržal.  Ja sklamaný nie som a napriek zdržanlivejšiemu hodnoteniu to pozriem aj znova. Je to Mad Max se vsim vsudy, ten svet stojí za to, akcia a výprava je top a aj keď to celé neladi ako film rovnako bezchybne ako sme tajne viacerí dúfali, v takto nadupanej forme už toto univerzum asi neuvidíme a ja som rád že sme to dostali a že Miller na to dostal príležitosť. A možno na opakované pozretie si v tom ešte ponachadzam ďalšie veci.
4 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Napriklad v Nemecku Fury Road zrovna nelamalo rekordy a tohle je tam v navstevnosti na ceste skoncit tak na 30-40%. V Cesku dalo FR 150K, to tez bude brutalni propad. Ted uz je to opravdu v rovine, ze at se hodi cokoliv v jakekoliv konfiguraci, tak nikdo nedojde. V podstate v KAZDE zemi.
904801
Napriklad v Nemecku Fury Road zrovna nelamalo rekordy a tohle je tam v navstevnosti na ceste skoncit tak na 30-40%. V Cesku dalo FR 150K, to tez bude brutalni propad. Ted uz je to opravdu v rovine, ze at se hodi cokoliv v jakekoliv konfiguraci, tak nikdo nedojde. V podstate v KAZDE zemi.
904800
2 -1
reagovat
reaguje na: The Joker
Spis stovek imho. Ve světě snad ještě horší, neuvěřitelný. Masakr indeed.
904800
Spis stovek imho. Ve světě snad ještě horší, neuvěřitelný. Masakr indeed.
904799
1 0
reagují: jedendvatri1, The Joker
reagovat
reaguje na: The Joker
3.5M v Americe... Tak takhle zly a negativni nebyl vubec nikdo. Masakr. Dalsi odpis desitek a desitek milionu. ?)
904799
3.5M v Americe... Tak takhle zly a negativni nebyl vubec nikdo. Masakr. Dalsi odpis desitek a desitek milionu. *?)*
904733
1 0
reagují: Taylor, TedGeorge
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Jako jo, no. Já to bral spíš jako podnět pro ty, kteří váhají s kinem. Přece jenom dávat 333Kč za lístek do IMAXu není pro některé jen tak.
Ví někdo, za co je ten nevratný manipulační poplatek ve výši 24Kč?:))
Update:
A když čtu komentář uživatele May, tak evidentně nejsem sám, kdo to tak negativně vidí. Myslím ty konkrétní výtky v rámci dramaturgie, montáží atd. Jako kdybychom viděli úplně jiný film, než o kterém se píše.
904782
Jako jo, no. Já to bral spíš jako podnět pro ty, kteří váhají s kinem. Přece jenom dávat 333Kč za lístek do IMAXu není pro některé jen tak. Ví někdo, za co je ten nevratný manipulační poplatek ve výši 24Kč?:)) Update: A když čtu komentář uživatele [b]May[/b], tak evidentně nejsem sám, kdo to tak negativně vidí. Myslím ty konkrétní výtky v rámci dramaturgie, montáží atd. Jako kdybychom viděli úplně jiný film, než o kterém se píše.
904775
1 -6
reagovat
reaguje na: kfk
Však jasně, to není nějaká obhajoba, spíš způsob, jak se pres tyto věci přenést, neřešit je a užít si film.
904775
Však jasně, to není nějaká obhajoba, spíš způsob, jak se pres tyto věci přenést, neřešit je a užít si film.
904773
2 0
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
To je za mě dost chabá berlička :/ To je argument stylu: "Co řešíš. Je to jenom film." A co jsem vytýkal byly fakt formální chyby.
904773
To je za mě dost chabá berlička :/ To je argument stylu: "Co řešíš. Je to jenom film." A co jsem vytýkal byly fakt formální chyby.
904772
3 -5
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
Dá se to tomu odpustit v případě, že je to "příběh" vyprávěný z tohoto světa, mezi lidmi a spousta věcí je tam přikrášlených, jak už to u "mýtických" příběhů bývá. 
Takže všechny tyhle sekvence s hrdinnou Furiosou mohly být úplně jinak, jen jsou vyprávěny tak, jak se mezi lidmi postupem času rozneslo. 
904772
Dá se to tomu odpustit v případě, že je to "příběh" vyprávěný z tohoto světa, mezi lidmi a spousta věcí je tam přikrášlených, jak už to u "mýtických" příběhů bývá.  Takže všechny tyhle sekvence s hrdinnou Furiosou mohly být úplně jinak, jen jsou vyprávěny tak, jak se mezi lidmi postupem času rozneslo. 
1 -1
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Ano, on samozřejmě jednou ukázal, že něco umí, ale v kontextu celého příběhu byl dost tristní. Alespoň za mě. No a s tím Dementem je to vlastně takový "vlastňák". Dát mu tohle jméno a pouze v jednom bodě ve filmu ukázat, že je schopný a ne jen přehrávající pablb, to je dost smutný.
Mimochodem, sekvence, kde Furiosa visí za ruku a Jack zemře (nevidíme, jen si to musíme domyslet, což je taky hrůza –> emocionální dopad; navíc Jack byl snad jedinej alespoň trochu zajímavej), tak jsou dva celky na začátku a na konci, kde je jasně vidět, že ty motorky nedělají  tolik prachu a je relativně vidět. Když uděláš takovejhle establishing shoty, tak mi vysvětli, jak to, že si nikdo nevšiml, že tam visí jen ruka? A jak mohla odjet na motorce mezi těmi ostatními? :D
904769
[spoiler]Ano, on samozřejmě jednou ukázal, že něco umí, ale v kontextu celého příběhu byl dost tristní. Alespoň za mě. No a s tím Dementem je to vlastně takový "vlastňák". Dát mu tohle jméno a pouze v jednom bodě ve filmu ukázat, že je schopný a ne jen přehrávající pablb, to je dost smutný. Mimochodem, sekvence, kde Furiosa visí za ruku a Jack zemře (nevidíme, jen si to musíme domyslet, což je taky hrůza –> emocionální dopad; navíc Jack byl snad jedinej alespoň trochu zajímavej), tak jsou dva celky na začátku a na konci, kde je jasně vidět, že ty motorky nedělají  tolik prachu a je relativně vidět. Když uděláš takovejhle establishing shoty, tak mi vysvětli, jak to, že si nikdo nevšiml, že tam visí jen ruka? A jak mohla odjet na motorce mezi těmi ostatními? :D[/spoiler]
904754
2 -6
reagovat

5/10 a zklamání roku

Předem říkám, že od oznámení filmu jsem nečekal další Fury road (10/10 a můj asi nejlepší kinozážitek). To se nedalo zopakovat, ale i přes prskání většiny jsem trailery na Furiousu v kině hltal a zároveň radši mírnil očekávání. Millerovi jsem fandil, aby to po těch letech tahanic dotáhl do konce. I přes větší množství CGI. 

A první dojmy navnadily na jiný přístup. Za to jsem byl moc rád, že to Millerovi došlo a zkusil to jinak. 
Ale teď si připadám jako jedinej, kdo neměl růžové brýle :D

Tohle fakt nebylo dobrý. Příběh nezajímavej a to mám revenge filmy hodně rád. Největší problém jsem měl s postavama. Anyu mám hodně rád ve všem, ale tady mě ani na chvilku nepředvědčila, že by z její postavy měla být Furiosa a nic moc za mě nepředvedla narozdíl od její mladší verze, která mě jako chytrá a mazaná malá holka bavila. Chris Hemsworth je bohužel asi největší slabina a i když jeho záporáka z El Royale mám rád, tak tady jsem mu to nebaštil ani na chvilku a byl úplně mimo. Vlastně žádná postava kromě malé holčiny mě nechytla a pak je člověku ukradený, co se s kým a jak stane (hlavně ve finále). Kvůli tomu je napětí na nule. Rozšíření, vysvětlení pustiny a jejích oblastí jsem vlastně ani nepotřeboval, kromě toho, že jsem je viděl. Nebylo tam nic, co bych si ve Fury road nedomyslel. Ale jako lokace vybízely k parádní akci a to byl poslední hřebíček do rakve. Aspoň v dobrou akci jsem doufal a nedostal jsem ani to. Nudná, nezáživná a o mnoho tříd horší než ve Fury road (hlavně z hlediska střihu a absence nářezového soundtracku). 

Komu se to líbilo, tomu to neberu. Jen jsem po těch nadšených ohlasech nechápal, co jsem teda viděl já:D
904762
Předem říkám, že od oznámení filmu jsem nečekal další Fury road (10/10 a můj asi nejlepší kinozážitek). To se nedalo zopakovat, ale i přes prskání většiny jsem trailery na Furiousu v kině hltal a zároveň radši mírnil očekávání. Millerovi jsem fandil, aby to po těch letech tahanic dotáhl do konce. I přes větší množství CGI.  A první dojmy navnadily na jiný přístup. Za to jsem byl moc rád, že to Millerovi došlo a zkusil to jinak.  Ale teď si připadám jako jedinej, kdo neměl růžové brýle *:D* Tohle fakt nebylo dobrý. Příběh nezajímavej a to mám revenge filmy hodně rád. Největší problém jsem měl s postavama. Anyu mám hodně rád ve všem, ale tady mě ani na chvilku nepředvědčila, že by z její postavy měla být Furiosa a nic moc za mě nepředvedla narozdíl od její mladší verze, která mě jako chytrá a mazaná malá holka bavila. Chris Hemsworth je bohužel asi největší slabina a i když jeho záporáka z El Royale mám rád, tak tady jsem mu to nebaštil ani na chvilku a byl úplně mimo. Vlastně žádná postava kromě malé holčiny mě nechytla a pak je člověku ukradený, co se s kým a jak stane (hlavně ve finále). Kvůli tomu je napětí na nule. Rozšíření, vysvětlení pustiny a jejích oblastí jsem vlastně ani nepotřeboval, kromě toho, že jsem je viděl. Nebylo tam nic, co bych si ve Fury road nedomyslel. Ale jako lokace vybízely k parádní akci a to byl poslední hřebíček do rakve. Aspoň v dobrou akci jsem doufal a nedostal jsem ani to. Nudná, nezáživná a o mnoho tříd horší než ve Fury road (hlavně z hlediska střihu a absence nářezového soundtracku).  Komu se to líbilo, tomu to neberu. Jen jsem po těch nadšených ohlasech nechápal, co jsem teda viděl já*:D*
5/10 a zklamání roku
6 -4
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
*dobytí
904760
[spoiler]*dobytí[/spoiler]
904754
0 0
reagovat
reaguje na: kfk
To, jak se dostal do Ropakova, bylo hodně chytré. I to rozdělení na konci a vlastně i možný způsob dobití Citadely.
Immortant Joe je samozřejmě jinde, ten je stratég. 
Ale řešíme postavu, která se jmenuje Dementus.8)
904754
To, [spoiler]jak se dostal do Ropakova, bylo hodně chytré. I to rozdělení na konci a vlastně i možný způsob dobití Citadely.[/spoiler] Immortant Joe je samozřejmě jinde, ten je stratég.  Ale řešíme postavu, která se jmenuje Dementus.*8)*
904750
4 0
reagují: kfk, (=LIFTY=)
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se