Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Furiosa: Sága Šíleného Maxe: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
reaguje na: OpravarKominu
To ano, ale já myslel, že se Xatrix ptal na to ostříhání později. Ona si je nechala dorůst a pak je někdy ke konci filmu sundala a tam už to nemělo logiku. Alespoň si ji nepamatuju.
905189
[spoiler]To ano, ale já myslel, že se Xatrix ptal na to ostříhání později. Ona si je nechala dorůst a pak je někdy ke konci filmu sundala a tam už to nemělo logiku. Alespoň si ji nepamatuju.[/spoiler]
905179
0 -1
reagují: Xatrix
reagovat

kontinuita

aky casovy ramec maju furiosa a prvy mad max voci sebe? lebo mi prijde ze v prvom maxovi ta spolocnost sa este len rozpadala a zas uvod furiosy ju hned full postapo pritom vychadza bude pred maxa alebo priblizne do tej istej doby...
905180
aky casovy ramec maju furiosa a prvy mad max voci sebe? lebo mi prijde ze v prvom maxovi ta spolocnost sa este len rozpadala a zas uvod furiosy ju hned full postapo pritom vychadza bude pred maxa alebo priblizne do tej istej doby...
kontinuita
0 0
reagují: jackb, Polux, (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: kfk
Ad vlasy: co si tak matne pamatuju, tak ona se prvne ostrihala nedlouho pote, co ji Dementus prodal Immortanovi, a me to prislo, ze se tim chystala na utek, protoze z tech vlasu si vyrobila paruku, kterou si nasadila, pak ji Rictus chtel znasilnit, tak ji chytl za vlasy, ale ta paruka mu zustala v ruce, ona zdrhla, schovala se pod tu obrovskou rouru a diky te oholene hlave se pak ztratila mezi tema holohlavyma war boys.
905179
Ad vlasy: [spoiler]co si tak matne pamatuju, tak ona se prvne ostrihala nedlouho pote, co ji Dementus prodal Immortanovi, a me to prislo, ze se tim chystala na utek, protoze z tech vlasu si vyrobila paruku, kterou si nasadila, pak ji Rictus chtel znasilnit, tak ji chytl za vlasy, ale ta paruka mu zustala v ruce, ona zdrhla, schovala se pod tu obrovskou rouru a diky te oholene hlave se pak ztratila mezi tema holohlavyma war boys.[/spoiler]
905171
0 0
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: OpravarKominu
"a tak na mě celej ten revenge motiv moc nefungoval. Když na konci Zběsilé cesty Furiosa pomohla Immortanovi sundat masku, tak to bylo mnohem uspokojivější,"
TOHLE je asi největší fail scénáře v rámci kontinuity. Když Furiosa sejme Immortana a řekne "Remember me?", tak je evidentní, že jde o reakci na nějaký negativní konflikt, který s Immortanem měla. Kde ve Furiose je vidět, že by Immortana nenáviděla? :D Nebo, že by měli nějaký konflikt? :D Viděl Miller vůbec Fury Road?
Svým způsobem to akorát dehonestuje Fury Road, protože to nedává absolutně smysl.
905175
"a tak na mě celej ten revenge motiv moc nefungoval. Když na konci Zběsilé cesty Furiosa pomohla Immortanovi sundat masku, tak to bylo mnohem uspokojivější," TOHLE je asi největší fail scénáře v rámci kontinuity. [spoiler]Když Furiosa sejme Immortana a řekne "Remember me?", tak je evidentní, že jde o reakci na nějaký negativní konflikt, který s Immortanem měla. [/spoiler]Kde ve Furiose je vidět, že by Immortana nenáviděla? :D Nebo, že by měli nějaký konflikt? :D Viděl Miller vůbec Fury Road? Svým způsobem to akorát dehonestuje Fury Road, protože to nedává absolutně smysl.
905042
5 -5
reagují: bodion
reagovat
reaguje na: Xatrix
A) V IMAXu bylo audio super. Soundtrack v rámci podkresu byl ale jinak dost slabej.
B) Pecka znamená nový život. Proto je z té přemíry odplat - tahání za autem, zastřelení atp. ta poslední vlastně konstruktivní - zasazení, pečování a náležité sklizení ovoce této práce. Zároveň je to stvoření života z něčeho, kde život (duch) není (Dementus). Ostříhání vlasů z psychologického hlediska může znamenat opuštění minulosti/obrození/přerod, ale vůbec si to nepamatuju. Ani to, zdali tam Miller doopravdy naznačil, proč si ty vlasy ostříhala. Nebylo to před nějakou akcí? Možná to mělo jen praktické hledisko. Jako upřímně, v symbolismu a psychologii je Miller pro mě dost nečitelnej. Respektive, spoustu věcí je jasnejch, ale je to někdy tak hloupý, že je to až komický.
905171
A) V IMAXu bylo audio super. Soundtrack v rámci podkresu byl ale jinak dost slabej. [spoiler]B) Pecka znamená nový život. Proto je z té přemíry odplat - tahání za autem, zastřelení atp. ta poslední vlastně konstruktivní - zasazení, pečování a náležité sklizení ovoce této práce. Zároveň je to stvoření života z něčeho, kde život (duch) není (Dementus). Ostříhání vlasů z psychologického hlediska může znamenat opuštění minulosti/obrození/přerod, ale vůbec si to nepamatuju. Ani to, zdali tam Miller doopravdy naznačil, proč si ty vlasy ostříhala. Nebylo to před nějakou akcí? Možná to mělo jen praktické hledisko. Jako upřímně, v symbolismu a psychologii je Miller pro mě dost nečitelnej. Respektive, spoustu věcí je jasnejch, ale je to někdy tak hloupý, že je to až komický.[/spoiler]
905008
0 -4
reagují: OpravarKominu
reagovat

8/10

Pecka, která krásně doplňuje Fury Road a je šílené, že tyto vymazlené filmy nám musí točit tvůrci ve značně důchodovém věku.
Zároveň se z Furiosy stal prozatím můj top letošní blockbuster. Opice jsem ještě nestihl a u druhé Duny jsem v kině usnul (a to byl IMAX :D).

Kdo váháte, tak šup do kina, protože dneska jsem v Cinestaru na Andělu seděl v posledním termínu spolu s asi dalšími pěti lidmi :-.
905090
Pecka, která krásně doplňuje Fury Road a je šílené, že tyto vymazlené filmy nám musí točit tvůrci ve značně důchodovém věku. Zároveň se z Furiosy stal prozatím můj top letošní blockbuster. Opice jsem ještě nestihl a u druhé Duny jsem v kině usnul (a to byl IMAX *:D*). Kdo váháte, tak šup do kina, protože dneska jsem v Cinestaru na Andělu seděl v posledním termínu spolu s asi dalšími pěti lidmi *:-*.
8/10
3 -1
reagovat

8/10

Miller dodržel zavedenou a svým způsobem unikátní tradici v téhle sérii a prequelový spin-off Fury Road je koncepčně znovu jiný film než byly všechny dosavadní díly (doplňkové pravidlo co film, to delší stopáž je taktéž splněno, obdobné pravidlo co film, to vyšší tržby bude s největší pravděpodobností bohužel poprvé porušeno (velká nespravedlnost):(). Což je rozhodně chvályhodný počin, protože zopakovat podobně nekompromisní audiovizuální inferno nabité syrovou akcí, vysokooktanovým benzínem, filmařskou energií a doslova hmatatelným pocitem rychlosti, jakým je Fury Road, dost dobře nešlo (respektive možná šlo, ale Millerem vymyšlený svět má mnohem větší narativní potenciál, což Furiosa jednoznačně ukazuje a proč natočit znova totéž, když je možné natočit něco jiného a mnohem zajímavějšího:)).
 
Zatímco Fury Road stála prakticky výhradně na excelentních akčních sekvencích, tudíž na nic moc jiného už nezbylo příliš prostoru, Furiosa je paradoxně odkládá po většinu stopáže stranou a vrací se zpět ke kořenům značky (tj. k původní trilogii), ale současně se celkovým estetickým stylem nadále odvolává k Fury Road. Což znamená, že důraz je tentokrát kladen na poctivý worldbuilding (konečně dojde řada i na zbylé "pevnosti") a budování post-apo atmosféry (tak jako se tomu dělo v Road Warriorovi) a zároveň hlubší vykreslení jednotlivých postav (hlavní záporák má na poměry série až nečekaně propracovaný charakter) a především samotný příběh, který nepředstavuje nějaký ucelený děj, ale spíše historky z podsvětí pustiny, provázané skrze hlavní postavu (což je pojetím pro změnu podobné Beyond Thunderdome).
 
Také proto Miller stráví značnou část už tak velkorysé stopáže dětstvím titulní hrdinky (čehož důsledkem je, že Taylor-Joy  se na scéně objeví až v polovině filmu, wow:+), celý hnací motor příběhu v podobě motivu pomsty a návratu domů je tady až na úplný závěr tak trochu do počtu (důvod proč se hlavní postava po likvidaci záporáka nevrátila domů (ve Fury Road to i bez ztracené končetiny s vytetovanou mapou zvládla), ale dalších kdoví kolik let prožila v roli imperátorky, není pro jistotu vysvětlen vůbec) a po Fury Road novodobý trademark značky, tj. velkolepé akční sekvence, tvoří minoritní část filmu (divácky očekávaný klimax - finální bitva v rámci rozpoutané války gangů - je vyřešen stručnou retrospektivní montáží s doprovodným komentářem, wow:+), čemuž odpovídá i nezvykle komorní finále. Nicméně když už na akční scény dojde, měřítkem, stylovostí i technickým provedením se mohou se svými protějšky z Fury Road směle rovnat a navíc jsou tentokrát příhodně vylepšeny o leteckou složku, což je další sympatický odkaz na původní trilogii.
 
Produkční hodnoty jsou znovu prvotřídní a zejména to platí o kostýmech, výpravě (na unikátní zakázkové vehikly je znovu radost pohledět a lokacemi nezbývá než se jen požitkářsky kochat, nehledě na to, jak moc si filmaři vypomohli triky), kameře (epické krajinářské záběry na písečné duny se poetikou blíží Dune) a hudbě (OST je znovu totéž a je to dobře). Po trailerech všeobecně kritizovaná triková stránka nepředstavuje žádný problém. Jistě, nevypadá to tady na pixel přesně tak, jako "poctivá ruční práce" ve Fury Road, ale kritikům doporučuji zkontrolovat závěrečné titulky tamtéž, protože i ve Fury Road jsou vyloženě tuny cgi a stejně tak v "předigitalizované" Furiose je spousty rukodělných efektů. Navzdory pár kvalitativním zakolísáním jde na poli současné blockbusterové konkurence o jasný trikový nadstandard.
 
Stejně špičkovou práci odvádí i casting. Taylor-Joy důstojně navazuje na svou předchůdkyni a hlavní postavě propůjčuje podobný mix odhodlání, zarputilosti a obětavosti jako Theron. Hemsworth naštěstí nepůsobí v samotném filmu tak nepatřičně šaškovsky jako v trailerech a dokáže svým hereckým výkonem zejména v závěru, ve kterém jeho postava dostává určitý nový rozměr, příjemně překvapit (i proto jde o charakterově nejkomplexnějšího protivníka v celé sérii, wow:+). Snad jediná podstatnější výtka spočívá v opravdu nadměrné stopáži, vinou čehož tempo v prostřední části filmu občas přeřadí na nižší rychlostní stupeň (zkrácení alespoň o čtvrt hodiny by filmu prospělo). Celkově spolu s pokračováním Dune prozatímní filmařský vrchol letošního roku (dosáhnout něčeho takového v Millerově věku, wow:+).
905043
Miller dodržel zavedenou a svým způsobem unikátní tradici v téhle sérii a prequelový spin-off Fury Road je koncepčně znovu jiný film než byly všechny dosavadní díly (doplňkové pravidlo co film, to delší stopáž je taktéž splněno, obdobné pravidlo co film, to vyšší tržby bude s největší pravděpodobností bohužel poprvé porušeno (velká nespravedlnost)*:(*). Což je rozhodně chvályhodný počin, protože zopakovat podobně nekompromisní audiovizuální inferno nabité syrovou akcí, vysokooktanovým benzínem, filmařskou energií a doslova hmatatelným pocitem rychlosti, jakým je Fury Road, dost dobře nešlo (respektive možná šlo, ale Millerem vymyšlený svět má mnohem větší narativní potenciál, což Furiosa jednoznačně ukazuje a proč natočit znova totéž, když je možné natočit něco jiného a mnohem zajímavějšího*:)*).   Zatímco Fury Road stála prakticky výhradně na excelentních akčních sekvencích, tudíž na nic moc jiného už nezbylo příliš prostoru, Furiosa je paradoxně odkládá po většinu stopáže stranou a vrací se zpět ke kořenům značky (tj. k původní trilogii), ale současně se celkovým estetickým stylem nadále odvolává k Fury Road. Což znamená, že důraz je tentokrát kladen na poctivý worldbuilding (konečně dojde řada i na [spoiler]zbylé "pevnosti"[/spoiler]) a budování post-apo atmosféry (tak jako se tomu dělo v Road Warriorovi) a zároveň hlubší vykreslení jednotlivých postav (hlavní záporák má na poměry série až nečekaně propracovaný charakter) a především samotný příběh, který nepředstavuje nějaký ucelený děj, ale spíše historky z [s]podsvětí[/s] pustiny, provázané skrze hlavní postavu (což je pojetím pro změnu podobné Beyond Thunderdome).   Také proto Miller stráví značnou část už tak velkorysé stopáže [spoiler]dětstvím titulní hrdinky[/spoiler] (čehož důsledkem je, že [spoiler]Taylor-Joy  se na scéně objeví až v polovině filmu[/spoiler], wow*:+*), celý hnací motor příběhu v podobě motivu pomsty a návratu domů je tady až na úplný závěr tak trochu do počtu (důvod proč se [spoiler]hlavní postava po likvidaci záporáka nevrátila domů (ve Fury Road to i bez ztracené končetiny s vytetovanou mapou zvládla), ale dalších kdoví kolik let prožila v roli imperátorky,[/spoiler] není pro jistotu vysvětlen vůbec) a po Fury Road novodobý trademark značky, tj. velkolepé akční sekvence, tvoří minoritní část filmu (divácky očekávaný klimax - [spoiler]finální bitva v rámci rozpoutané války gangů[/spoiler] - je vyřešen [spoiler]stručnou retrospektivní montáží s doprovodným komentářem[/spoiler], wow*:+*), čemuž odpovídá i nezvykle [spoiler]komorní finále[/spoiler]. Nicméně když už na akční scény dojde, měřítkem, stylovostí i technickým provedením se mohou se svými protějšky z Fury Road směle rovnat a navíc jsou tentokrát příhodně vylepšeny o leteckou složku, což je další sympatický odkaz na původní trilogii.   Produkční hodnoty jsou znovu prvotřídní a zejména to platí o kostýmech, výpravě (na unikátní zakázkové vehikly je znovu radost pohledět a lokacemi nezbývá než se jen požitkářsky kochat, nehledě na to, jak moc si filmaři vypomohli triky), kameře (epické krajinářské záběry na písečné duny se poetikou blíží Dune) a hudbě (OST je znovu totéž a je to dobře). Po trailerech všeobecně kritizovaná triková stránka nepředstavuje žádný problém. Jistě, nevypadá to tady na pixel přesně tak, jako "poctivá ruční práce" ve Fury Road, ale kritikům doporučuji zkontrolovat závěrečné titulky tamtéž, protože i ve Fury Road jsou vyloženě tuny cgi a stejně tak v "předigitalizované" Furiose je spousty rukodělných efektů. Navzdory pár kvalitativním zakolísáním jde na poli současné blockbusterové konkurence o jasný trikový nadstandard.   Stejně špičkovou práci odvádí i casting. Taylor-Joy důstojně navazuje na svou předchůdkyni a hlavní postavě propůjčuje podobný mix odhodlání, zarputilosti a obětavosti jako Theron. Hemsworth naštěstí nepůsobí v samotném filmu tak nepatřičně šaškovsky jako v trailerech a dokáže svým hereckým výkonem zejména v závěru, ve kterém jeho postava dostává určitý nový rozměr, příjemně překvapit (i proto jde o charakterově nejkomplexnějšího protivníka v celé sérii, wow*:+*). Snad jediná podstatnější výtka spočívá v opravdu nadměrné stopáži, vinou čehož tempo v prostřední části filmu občas přeřadí na nižší rychlostní stupeň (zkrácení alespoň o čtvrt hodiny by filmu prospělo). Celkově spolu s pokračováním Dune prozatímní filmařský vrchol letošního roku (dosáhnout něčeho takového v Millerově věku, wow*:+*).
8/10
2 -1
reagovat
reaguje na: Xatrix
S Demeterem jsem měl taky docela problém ... Immortan Joe byl záporák jedna báseň, ale Demeter je prostě ubohej šašek, ostatně celou poslední třetinu se řešilo, že se mu jeho gangy rozpadají pod rukama, protože je to debil a nedokáže je uřídit, a tak na mě celej ten revenge motiv moc nefungoval. Když na konci Zběsilé cesty Furiosa pomohla Immortanovi sundat masku, tak to bylo mnohem uspokojivější, a to s ním přitom ani zdaleka neměla tak osobní problém jako s Demeterem.

Hudba mi přišla proti jedničce dost nevýrazná, místo toho agresivního bordelu z prvního dílu tady bylo plno arabského pouštního drnkání, ale to tak nějak ladí s obsahem filmu. U bitky o cisternu do toho Junkie XL šlapal pořádně, jenže tam se tu hudba zase tloukla s burácením motorů (které teda v Atmos sále zvedalo prach z koberců :)). I na samostatnej poslech se mi soundtrack jedničky líbí víc, tady člověk chvílema neví, jestli poslouchá Lawrence z Arábie nebo Šílenýho Maxe ...
905042
S Demeterem jsem měl taky docela problém ... Immortan Joe byl záporák jedna báseň, ale Demeter je prostě ubohej šašek, ostatně [spoiler]celou poslední třetinu se řešilo, že se mu jeho gangy rozpadají pod rukama, protože je to debil a nedokáže je uřídit[/spoiler], a tak na mě celej ten revenge motiv moc nefungoval. Když na konci Zběsilé cesty Furiosa pomohla Immortanovi sundat masku, tak to bylo mnohem uspokojivější, a to s ním přitom ani zdaleka neměla tak osobní problém jako s Demeterem. Hudba mi přišla proti jedničce dost nevýrazná, místo toho agresivního bordelu z prvního dílu tady bylo plno arabského pouštního drnkání, ale to tak nějak ladí s obsahem filmu. U bitky o cisternu do toho Junkie XL šlapal pořádně, jenže tam se tu hudba zase tloukla s burácením motorů (které teda v Atmos sále zvedalo prach z koberců *:)*). I na samostatnej poslech se mi soundtrack jedničky líbí víc, tady člověk chvílema neví, jestli poslouchá Lawrence z Arábie nebo Šílenýho Maxe ...
905008
2 0
reagují: kfk
reagovat

6/10

Za mne velké zklamání a hrozně rád bych v tom filmu viděl to co se píše v recenzi. Chápu, že Miller nemohl zopakovat stejný koncept jako ve FR, ale paradoxně to jediné co mi fungovalo ve Furiose byla ta akce a momenty, kdy se to FR zase blížilo.

Hemswortův Demeter mi vůbec neseděl. Neměl charisma Immortan Joe a krom toho, že jeho chování nedávalo vůbec smysl (1. nájezd do Citadely bylo totální WTF, uniknutí Furiosy když ji chytne společně s Jackem). Stejně tak jsem mu vůbec nevěřil, že by dokázal zblbnout byť i jediného fanatika aby spolu utvořili gang (natož aby pro něj umírali). Když se v závěru jeho charakter snaží "obhájit" své počínání fakt jsem se modlil aby už ho střelila...

Kde mi to však vůbec nefunguje je ta snaha budovat ten svět dál a tady se s recenzí rozcházím asi nejvíc. Za mne Miller ukazuje víc z toho světa, ale nevysvětluje vůbec nic. Marně se snažím v hlavě vyškrábnout byť jedinou novou informaci, kterou jsme se díky filmu oproti FR dozvěděli a nemůžu si nic vybavit. Podíváme se do Gas Town i Bullet Farm i Citadely, ale nic nového se nedozvíme o jejím fungovaní, historii či jak ta společnost funguje. Nijak není vysvětleno proč ti co vládnou se tam udrží či jak se tam dostali (tady to extra ukazuje prázdnost právě Demetera). Nové lokace jsou jen další sandbox pro figurky na šachovnici. Vlastně se teď těším až si pustím znovu Fury Road a porovnám jak stihl Miller říct to samé na mnohem menším prostoru....

Naštěstí je tu pořád akce, která je špičková a klobouk dolů pánovi, kterému příští rok 80. Tohle je pořád jízda a když se War Rig konečně rozjede je to paráda, byť o chlup slabší...

Na závěr mám dotaz na ty co to už viděli.
A) Jak Vám sedla celkově hudba a zvuky? Narovinu přiznávám, že jsem byl v menším kině (Art, Brno) a dunění motorů bylo super, ale hudba mi přišla celkově ztlumená nebo nevýrazná. V tomhle jsem trochu šetřil peněženku a vlastně tápu jestli jsem nemohl na to doplatit zážitkem...

B) Pochopil někdo proč Furiosa dostala tu pecku, kterou si nechávala ve vlasech? Plus proč si na konci ostříhala hlavu, krom argumentu aby mohla zapadnout do kontextu Fury Road :)?
905008
Za mne velké zklamání a hrozně rád bych v tom filmu viděl to co se píše v recenzi. Chápu, že Miller nemohl zopakovat stejný koncept jako ve FR, ale paradoxně to jediné co mi fungovalo ve Furiose byla ta akce a momenty, kdy se to FR zase blížilo. Hemswortův Demeter mi vůbec neseděl. Neměl charisma Immortan Joe a krom toho, že jeho chování nedávalo vůbec smysl ([spoiler]1. nájezd do Citadely bylo totální WTF, uniknutí Furiosy když ji chytne společně s Jackem[/spoiler]). Stejně tak jsem mu vůbec nevěřil, že by dokázal zblbnout byť i jediného fanatika aby spolu utvořili gang (natož aby pro něj umírali). Když se v závěru [spoiler]jeho charakter snaží "obhájit" své počínání fakt jsem se modlil aby už ho střelila...[/spoiler] Kde mi to však vůbec nefunguje je ta snaha budovat ten svět dál a tady se s recenzí rozcházím asi nejvíc. Za mne Miller ukazuje víc z toho světa, ale nevysvětluje vůbec nic. Marně se snažím v hlavě vyškrábnout byť jedinou novou informaci, kterou jsme se díky filmu oproti FR dozvěděli a nemůžu si nic vybavit. Podíváme se do Gas Town i Bullet Farm i Citadely, ale nic nového se nedozvíme o jejím fungovaní, historii či jak ta společnost funguje. Nijak není vysvětleno proč ti co vládnou se tam udrží či jak se tam dostali ([spoiler]tady to extra ukazuje prázdnost právě Demetera[/spoiler]). Nové lokace jsou jen další sandbox pro figurky na šachovnici. Vlastně se teď těším až si pustím znovu Fury Road a porovnám jak stihl Miller říct to samé na mnohem menším prostoru.... Naštěstí je tu pořád akce, která je špičková a klobouk dolů pánovi, kterému příští rok 80. Tohle je pořád jízda a když se War Rig konečně rozjede je to paráda, byť o chlup slabší... Na závěr mám dotaz na ty co to už viděli. A) Jak Vám sedla celkově hudba a zvuky? Narovinu přiznávám, že jsem byl v menším kině (Art, Brno) a dunění motorů bylo super, ale hudba mi přišla celkově ztlumená nebo nevýrazná. V tomhle jsem trochu šetřil peněženku a vlastně tápu jestli jsem nemohl na to doplatit zážitkem... B) [spoiler]Pochopil někdo proč Furiosa dostala tu pecku, kterou si nechávala ve vlasech? Plus proč si na konci ostříhala hlavu, krom argumentu aby mohla zapadnout do kontextu Fury Road :)?[/spoiler]
6/10
3 -3
reagují: kfk, OpravarKominu
reagovat
A doplním ešte jeden post - Vanity Fair na svojom YT kanáli zverejnil video "The inspirations behind 45 years of Mad Max explained by Furiosa's George Miller ". Kde Miller v cca 14tich minútach vysvetľuje aké mal filmové vzory pre niektoré časti Fury Road a Furiosy - vrátane Vtedy na západe, Lawrence z Arabie, alebo Ben Hur (Dementusov "voz" vo Furiose), alebo kde prirovnáva svet Mad Maxa k westernom ("western on wheels"). Je vidieť že Miller vie o čom hovorí, rozumie filmu, dobre sa to pozerá. 

Zaujímavé video, priznám sa že tieto filmové odkazy sú niečo čo som pri Fury Road a Furiose vôbec doteraz neriešil, ale ako to Miller vysvetľuje, úplne to tam vidím. To je pre mňa úplne nová rovina tých filmov a okrem lore asi ďalšia vec pre fanúšikov.
905001
A doplním ešte jeden post - Vanity Fair na svojom YT kanáli zverejnil video "The inspirations behind 45 years of Mad Max explained by Furiosa's George Miller ". Kde Miller v cca 14tich minútach vysvetľuje aké mal filmové vzory pre niektoré časti Fury Road a Furiosy - vrátane Vtedy na západe, Lawrence z Arabie, alebo Ben Hur (Dementusov "voz" vo Furiose), alebo kde prirovnáva svet Mad Maxa k westernom ("western on wheels"). Je vidieť že Miller vie o čom hovorí, rozumie filmu, dobre sa to pozerá.  Zaujímavé video, priznám sa že tieto filmové odkazy sú niečo čo som pri Fury Road a Furiose vôbec doteraz neriešil, ale ako to Miller vysvetľuje, úplne to tam vidím. To je pre mňa úplne nová rovina tých filmov a okrem lore asi ďalšia vec pre fanúšikov.
4 0
reagovat
Bol som včera večer znova, a keď už som mal očakávania viac v kľude (lebo nahypovany som bol dosť), užil som si to viac a dal by som ešte jeden bodik a kľudne ohodnotil 8/10. Viac nedám v zásade preto, lebo Miller sa snaží o veľkú Hollywoodsku epiku a drámu, a aj sa mu to darí, ale nezapadne mu to do seba rovnako dobre ako napríklad Duna 2, alebo Fury Road. Ale ďaleko od toho veľmi nie je, možno to chcelo len trošku skrátiť l, možno len trošku viac psychológie a dialógov alebo trošku viac povedzme hlbšieho nazretia do každodenného života Furiosy v Citadele, ale sú to pomerne drobné výtky. A stále je priestor tieto medzery vyplniť možno na streame v nejakom seriáli, anime, vo videohre. 

A tie akčné scény, výprava a celý svet sú fakt epic a stojí za to ich vidieť v kine. A vlastne je asi podobne ako Blade Runner 2049 akýsi malý zázrak že táto špecifická kultovka dostala raz šancu byť obrovský  tentpole release, hoci no bohužiaľ sa skrátka ako sa ukazuje nezaplatí. Ale svoje publikum si film nájde a môže sa sebavedomo postaviť za Fury Road a je to prírastok do série, ktorý plne obstojí a fanúšikovia sa podľa mňa k nemu budú radi vracať - čo sa nedalo úplne povedať napríklad o minuloročnom Jonesovi, alebo posledných Star Wars a pod. Je mi Millera a jeho tímu tentoraz úprimne ľúto, úplne prepadnúť si podľa mňa objektívne nezaslúžia. 

Ako som videl pred filmom Borderlands trailer, čo je kópia Mad Max ako vyšitá, len popovejšia a komiksovejšia, napadlo ma či komerčný neúspech Furiosy paradoxne kus nepomôže práve Rothovej novinke, o ktorej potom niektorí rozumbradáči môžu hovoriť "toto je čo mala byť Furiosa". 
904998
Bol som včera večer znova, a keď už som mal očakávania viac v kľude (lebo nahypovany som bol dosť), užil som si to viac a dal by som ešte jeden bodik a kľudne ohodnotil 8/10. Viac nedám v zásade preto, lebo Miller sa snaží o veľkú Hollywoodsku epiku a drámu, a aj sa mu to darí, ale nezapadne mu to do seba rovnako dobre ako napríklad Duna 2, alebo Fury Road. Ale ďaleko od toho veľmi nie je, možno to chcelo len trošku skrátiť l, možno len trošku viac psychológie a dialógov alebo trošku viac povedzme hlbšieho nazretia do každodenného života Furiosy v Citadele, ale sú to pomerne drobné výtky. A stále je priestor tieto medzery vyplniť možno na streame v nejakom seriáli, anime, vo videohre.  A tie akčné scény, výprava a celý svet sú fakt epic a stojí za to ich vidieť v kine. A vlastne je asi podobne ako Blade Runner 2049 akýsi malý zázrak že táto špecifická kultovka dostala raz šancu byť obrovský  tentpole release, hoci no bohužiaľ sa skrátka ako sa ukazuje nezaplatí. Ale svoje publikum si film nájde a môže sa sebavedomo postaviť za Fury Road a je to prírastok do série, ktorý plne obstojí a fanúšikovia sa podľa mňa k nemu budú radi vracať - čo sa nedalo úplne povedať napríklad o minuloročnom Jonesovi, alebo posledných Star Wars a pod. Je mi Millera a jeho tímu tentoraz úprimne ľúto, úplne prepadnúť si podľa mňa objektívne nezaslúžia.  Ako som videl pred filmom Borderlands trailer, čo je kópia Mad Max ako vyšitá, len popovejšia a komiksovejšia, napadlo ma či komerčný neúspech Furiosy paradoxne kus nepomôže práve Rothovej novinke, o ktorej potom niektorí rozumbradáči môžu hovoriť "toto je čo mala byť Furiosa". 
7 0
reagovat
Sport je holt nejkonzistentnejsi dodavatel entertainmentu, napriklad v US byla posledni sezona Premier League ta uplne nejsledovanejsi vubec a fotbal se tam posledni 2-3 roky pere o No.4 zajmu sport. fanousku, s mma a snad boxem. NBA ted mela v US podepsat tv deal 3x hodnoty toho soucasneho. Jak pise Jerec... Nekolik sportu celosvetove leti brutalne nahoru a kdo chce, tak si jejich sledovanim komplet vykryje minimalne vikend.
904995
Sport je holt nejkonzistentnejsi dodavatel entertainmentu, napriklad v US byla posledni sezona Premier League ta uplne nejsledovanejsi vubec a fotbal se tam posledni 2-3 roky pere o No.4 zajmu sport. fanousku, s mma a snad boxem. NBA ted mela v US podepsat tv deal 3x hodnoty toho soucasneho. Jak pise Jerec... Nekolik sportu celosvetove leti brutalne nahoru a kdo chce, tak si jejich sledovanim komplet vykryje minimalne vikend.
4 0
reagovat
reaguje na: RainMakeR
Sport jde aktuálně hodně nahoru, vysílací práva letí k nebesům (proto taky všechny relevantní sporty postupně mizí z ČT, už na to prostě v konkurenci komerčních stanic nemají) a dost možná to bude z pohledu těch velkých hráčů právě na úkor kina/filmů. 
Vždyť i blbá naše fotbalová liga teď bude místo 150 mega ročně dostávat 3x tolik, protože se o to všichni prali.
Lidi už nechtějí do kina očividně chodit vůbec na nic, kromě několika málo exkluzivních událostí ročně, dojíždějících komiksů a animáků, na které je donutí děti. Uživí se levné horory... no a to je asi tak všechno. A občasné náhodné výstřelky typu Bohemian Rhapsody nebo Joker to fakt nezachrání.
904985
Sport jde aktuálně hodně nahoru, vysílací práva letí k nebesům (proto taky všechny relevantní sporty postupně mizí z ČT, už na to prostě v konkurenci komerčních stanic nemají) a dost možná to bude z pohledu těch velkých hráčů právě na úkor kina/filmů.  Vždyť i blbá naše fotbalová liga teď bude místo 150 mega ročně dostávat 3x tolik, protože se o to všichni prali. Lidi už nechtějí do kina očividně chodit vůbec na nic, kromě několika málo exkluzivních událostí ročně, dojíždějících komiksů a animáků, na které je donutí děti. Uživí se levné horory... no a to je asi tak všechno. A občasné náhodné výstřelky typu Bohemian Rhapsody nebo Joker to fakt nezachrání.
904976
5 0
reagovat
reaguje na: Barv666
Naše divadla jsou skoro furt vyprodaný.
Tam bych problém neviděl.
Fotbalový stadiony jsou plny... Hokej valí na plný pecky...
Za 3 tydny Euro ... Pak Letní olympiáda.

Je zřejmý že lidi už nechtějí chodit na každou píčovinu .
A Fury Road nebyl nějakej extra majstrštyk resp před 10? Lety to bylo fajn..
 Hezký navoneny ukázky na dvojku stejně jako měla jednička... 
Jenže Není to jako Avatar na kterej se mohlo čekat dalších 10 let ... A pak to udělalo 2 Miliardy jako jednička . 
904976
Naše divadla jsou skoro furt vyprodaný. Tam bych problém neviděl. Fotbalový stadiony jsou plny... Hokej valí na plný pecky... Za 3 tydny Euro ... Pak Letní olympiáda. Je zřejmý že lidi už nechtějí chodit na každou píčovinu . A Fury Road nebyl nějakej extra majstrštyk resp před 10? Lety to bylo fajn..  Hezký navoneny ukázky na dvojku stejně jako měla jednička...  Jenže Není to jako Avatar na kterej se mohlo čekat dalších 10 let ... A pak to udělalo 2 Miliardy jako jednička . 
904965
0 -2
reagují: Jerec
reagovat
Možná už jsme opravdu svědky zániku masové filmové kultury. Něco jako kdysi třeba divadla, jenže teď je vše tak rychlé, že to bude jen pár let a zbylá kina se začnou dotovat...
904965
Možná už jsme opravdu svědky zániku masové filmové kultury. Něco jako kdysi třeba divadla, jenže teď je vše tak rychlé, že to bude jen pár let a zbylá kina se začnou dotovat...
3 -2
reagují: RainMakeR
reagovat
reaguje na: HAL
Neuspech se čekal, ale ne takovej provar. Ono ani tak nejde o tu Ameriku, kde se čekalo 40-50. Spíš je problém svět, kterej to ale vubec nepodržel...
904962
Neuspech se čekal, ale ne takovej provar. Ono ani tak nejde o tu Ameriku, kde se čekalo 40-50. Spíš je problém svět, kterej to ale vubec nepodržel...
904960
2 0
reagovat
A jaké byly pro tu Furiosu odhady předem?
Protože u ní speciálně mi přijde že se neúspěch dal dost čekat - je to akční film s ženskou hrdinkou, to je průšvih číslo jedna, ATJ a Hemmsworth jsou hvězdy možná tak na Netflixu, předchozí díl navzdory svým kvalitám nebyl úplně megahit, a hlavně tenhle film není jeho pokračováním, ale příběhově úplně zbytečným spin-offem. Jaké masy to pak mělo nalákat?
904960
A jaké byly pro tu Furiosu odhady předem? Protože u ní speciálně mi přijde že se neúspěch dal dost čekat - je to akční film s ženskou hrdinkou, to je průšvih číslo jedna, ATJ a Hemmsworth jsou hvězdy možná tak na Netflixu, předchozí díl navzdory svým kvalitám nebyl úplně megahit, a hlavně tenhle film není jeho pokračováním, ale příběhově úplně zbytečným spin-offem. Jaké masy to pak mělo nalákat?
4 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Disketa1
Lenže ono to vyzerá tak, že do finále majstrovstiev nesmeruje len Česko (držím palce, mimochodom) ale celý svet vrátane USA. Mizerná návštevnosť kam sa človek pozrie.
904949
Lenže ono to vyzerá tak, že do finále majstrovstiev nesmeruje len Česko (držím palce, mimochodom) ale celý svet vrátane USA. Mizerná návštevnosť kam sa človek pozrie.
904934
2 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Aha :D ten já mám úplně v <|>, tak jsem ani netušil, že to mistrovství ještě neskončilo. To pak dává o něco větší smysl, no ...
904936
Aha *:D* ten já mám úplně v <|>, tak jsem ani netušil, že to mistrovství ještě neskončilo. To pak dává o něco větší smysl, no ...
904934
1 0
reagovat
reaguje na: OpravarKominu
Protože hokej. :)
904934
Protože hokej. *:)*
904932
4 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se