Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Je novinka s Michelle Yeoh akčním filmem roku?


ikona
do_Od
akční filmEverything Everywhere All at OnceMichelle Yeohprvní reakceSXSW
Natočili tvůrci Švýcaráku akční film roku? Podle prvních reakcí to tak vypadá. 

Už po zhlédnutí traileru na snímek Everything Everywhere All at Once s Michelle Yeoh z dílny studia A24 bylo jasné, že se na nás řítí buď naprosto nesrozumitelná a přespříliš ambiciózní šílenost, nebo jeden z koncepčně nejzajímavějších a nejoriginálnějších akčních filmů za poslední roky. Díky reakcím z festivalu SXSW to naštěstí vypadá na tu druhou možnost, a tvůrci nezávislé černé komedie Švýcarák Dan Kwan a Daniel Scheinert tak podle všeho natočili velkou pecku.

Snímek má v době psaní na Rottenech skóre 97 % pozitivních recenzí s průměrným hodnocením 8,8/10 a mluví se tak o něm prakticky jen v superlativech. Nejčastěji je film popisován jako extrémně zábavná multidimenzionální akční popcornovka, která víceméně naplňuje vše, co je slíbeno už v názvu. Velkou část zásluh na tom pak pochopitelně má samotná Yeoh, která je zcela fantastická a Hollywood by si měl sypat popel na hlavu, že podobnou roli nedostala už dávno. Zároveň se však chválí jak vymazlená akční stránka, tak i povedené a dojemné rodinné drama v jádru celého snímku.

Místy je to sice trochu chaotické, režiséři ale nezapomínají sem tam zpomalit, aby nechali diváka oddychnout a některé scény lépe dozněly. Bokem toho je to ale narvané všelijakými vizuálními i vypravěčskými nápady, že je až k nevíře, jak výborně to jako celek konstantně funguje. Stopáž pak sice má něco málo přes dvě hodiny, nestěžuje si na ni ale dokonce ani ta jediná negativní recenze. Jediný problém tak je, že film zatím zjevně nemá stanovenou českou premiéru v kinech. Snad se ho tedy dočkáme aspoň co nejdříve na některé ze streamovacích služeb.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace