Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Mortal Kombat: Recenze

příspěvky 21 - 34 Napsat příspěvek

5/10

Hmm, not great, not terrible. Po Monster Hunterovi, bohužel, letos další herní adaptace ze škatulky "vidět a zapomenout". Snad se stane zázrak a Uncharted nedopadne stejně.
 
Přitom prolog je docela fajn a vůbec by mi nevadilo, kdyby se celý film odehrával ve feudálním Japonsku a děj se točil pouze okolo těch dvou postav. Protože všechno ostatní je těžký průměr. Od herců, přes akci a bojovou choreografii (tj. to hlavní, kvůli čemu to celé vzniklo), až po triky a lokace. Brutalita a fatality potěší, ale to je tak všechno.

Nerozumím tomu, proč není hlavní postavou Cage, proč je Goro řadový kanonenfutter a nikoliv boss na konci, nebo proč ve filmu není samotný turnaj (wtf, tak k čemu ty turnaje vůbec pořádají, když je jedna ze stran totálně ignoruje?). Finální bitka Sub-zero vs Scorpion byla ok (a úplně by se obešla bez Younga), Goro také nevypadal špatně a Kanovy vtípky a glosy se sem tam rovněž povedly, ale zbytek je jednoduše jen nuda a šeď. Zkrátka promarněný potenciál.

Na druhou stranu, mohlo to dopadnou mnohem hůře (viz Monster Hunter:)), takže na případnou dvojku se určitě podívám a třeba se mi trefí do vkusu více, než jednička. 
789085
Hmm, not great, not terrible. Po Monster Hunterovi, bohužel, letos další herní adaptace ze škatulky "vidět a zapomenout". Snad se stane zázrak a Uncharted nedopadne stejně.   Přitom prolog je docela fajn a vůbec by mi nevadilo, kdyby se celý film odehrával ve feudálním Japonsku a děj se točil pouze okolo těch dvou postav. Protože všechno ostatní je těžký průměr. Od herců, přes akci a bojovou choreografii (tj. to hlavní, kvůli čemu to celé vzniklo), až po triky a lokace. Brutalita a fatality potěší, ale to je tak všechno. Nerozumím tomu, proč není hlavní postavou Cage, proč je Goro řadový kanonenfutter a nikoliv boss na konci, nebo proč ve filmu není samotný turnaj (wtf, tak k čemu ty turnaje vůbec pořádají, když je jedna ze stran totálně ignoruje?). Finální bitka Sub-zero vs Scorpion byla ok (a úplně by se obešla bez Younga), Goro také nevypadal špatně a Kanovy vtípky a glosy se sem tam rovněž povedly, ale zbytek je jednoduše jen nuda a šeď. Zkrátka promarněný potenciál. Na druhou stranu, mohlo to dopadnou mnohem hůře (viz Monster Hunter*:)*), takže na případnou dvojku se určitě podívám a třeba se mi trefí do vkusu více, než jednička. 
5/10
2 0
reagovat
Liu Kang je teprve začínající mladíček, ale už umí všechna "kouzla".. Liu Kang z 95 by mu nakopal prdel a to o oheň zavadil až na konci. Charisma nechybělo jen Raidenovi a Shang Tsungovi, nejvíc mě bolelo právě u Liu Kanga. Naopak Scorpion (má oblíbená postava) mě potěšil. Za 5-6 v pohodě jo. Jen pokud budu chtít někdy Mortal i jinak než herně, sáhnu po starém. Atmosféra, herci, vtip, vše bylo výš. A loutku Gora snesu, tenhle CGI se stejně extra nepředvedl
789080
Liu Kang je teprve začínající mladíček, ale už umí všechna "kouzla".. Liu Kang z 95 by mu nakopal prdel a to o oheň zavadil až na konci. Charisma nechybělo jen Raidenovi a Shang Tsungovi, nejvíc mě bolelo právě u Liu Kanga. Naopak Scorpion (má oblíbená postava) mě potěšil. Za 5-6 v pohodě jo. Jen pokud budu chtít někdy Mortal i jinak než herně, sáhnu po starém. Atmosféra, herci, vtip, vše bylo výš. A loutku Gora snesu, tenhle CGI se stejně extra nepředvedl
7 0
reagovat

7*

Ono je to strašně cheesy a tupé, ale dobře se na to kouká, souboje jsou fajn, docela se hláškuje a celkově je to příjemné béčko. Vypnul jsem u toho mozek a nakonec vlastně velká spokojenost. Užil jsem si to podstatně více, než třeba Godzillu vs Konga, hlavně protože ta se bere vážně, byť je srovnatelně dějově kvalitní.

Jinak fakt nevím co se tu někdo pořád naváží do akčních scén, ale úvod byl parádní, nástup Sub-Zera do normálního světa byl super, bitka s Jaxem byla v fajn, bitka s Reptilem byla stupidní, tréningy nijak neurážely (a podkopávání rozsekalo), bitky u prolomení silového pole mě obecně moc nebraly, možná krom Kabala a té fatality (plus tam víceméně všichni měli umřít). Sada bitek hned poté v podstatě totéž a pak finální bitka byla zas parádní. To celé pak proložené plno více či méně cool momenty... být mi 15 a hrát ty hry, tak uchcávám blahem.

Zase, nijak tady neříkám, že je to nějaký masterpiece, ale polovina akčních scén mě bavila "pustím si to znovu" stylem a říkat o nich "už je nikdy nechci vidět" je spíše chyba (nálady) diváka.

Osobně mi fakt nejvíc vadil ten neexistující děj (turnaj nikde, náhodné bitky, nesmyslné chování, přesuny, zvraty, konec filmu) - a když už to bylo tak špatné, tak nechápu, proč do toho zatáhli tu Arcanu... stačilo nechat vysvětlení schopností otevřené (alespoň u některých postav) do dalších filmů, takhle to zbytečně zlikvidovalo mytologii.
789078
Ono je to strašně cheesy a tupé, ale dobře se na to kouká, souboje jsou fajn, docela se hláškuje a celkově je to příjemné béčko. Vypnul jsem u toho mozek a nakonec vlastně velká spokojenost. Užil jsem si to podstatně více, než třeba Godzillu vs Konga, hlavně protože ta se bere vážně, byť je srovnatelně dějově kvalitní. Jinak fakt nevím co se tu někdo pořád naváží do akčních scén, ale úvod byl parádní, nástup Sub-Zera do normálního světa byl super, bitka s Jaxem byla v fajn, bitka s Reptilem byla stupidní, tréningy nijak neurážely (a podkopávání rozsekalo), bitky u prolomení silového pole mě obecně moc nebraly, možná krom Kabala a té fatality (plus tam víceméně všichni měli umřít). Sada bitek hned poté v podstatě totéž a pak finální bitka byla zas parádní. To celé pak proložené plno více či méně cool momenty... být mi 15 a hrát ty hry, tak uchcávám blahem. Zase, nijak tady neříkám, že je to nějaký masterpiece, ale polovina akčních scén mě bavila "pustím si to znovu" stylem a říkat o nich "už je nikdy nechci vidět" je spíše chyba (nálady) diváka. Osobně mi fakt nejvíc vadil ten neexistující děj (turnaj nikde, náhodné bitky, nesmyslné chování, přesuny, zvraty, konec filmu) - a když už to bylo tak špatné, tak nechápu, proč do toho zatáhli tu Arcanu... stačilo nechat vysvětlení schopností otevřené (alespoň u některých postav) do dalších filmů, takhle to zbytečně zlikvidovalo mytologii.
7*
5 -1
reagovat
reaguje na: KarelR
Já si toho Andersona zopakoval po mnoha letech předevčírem a pořád je to fajn, ten scénář je o mnoho levelů nad tímhle (nemyslím příběhem jako celkem, ale prací s postavami, dialogy, nahláškovaností), a o hercích se tu vůbec nemá smysl bavit. Už jsem to psal tady
Co dnes neobstojí jsou samozřejmě ty triky což zmiňuji, a obstarožně natočená akce... která ale ani tady v tomhle vůbec není dobrá. Imf vypíchl souboj Sub Zera se Scorpionem který dokázal z velké části zaujmout už v traileru, a ten je relativně ok, ale ty ostatní už fakt nikdy nechci vidět. 

A lidi co brali Andersonova MK jako peklo - no je mi jasné že těch bylo taky hodně, ale myslíš že u nich za to mohla jen jeho nadsázka a videoklipovost, a s touhle verzí by byli v pohodě? A nebo by pro ně bylo peklem úplně libovolné zpracování Mortal Kombatu, protože je to prostě Mortal Kombat?
789069
Já si toho Andersona zopakoval po mnoha letech předevčírem a pořád je to fajn, ten scénář je o mnoho levelů nad tímhle (nemyslím příběhem jako celkem, ale prací s postavami, dialogy, nahláškovaností), a o hercích se tu vůbec nemá smysl bavit. Už jsem to psal [url=https://www.moviezone.cz/clanek/41975-prvni-dojmy-novy-mortal-kombat/diskuze#comment_788712]tady[/url] Co dnes neobstojí jsou samozřejmě ty triky což zmiňuji, a obstarožně natočená akce... která ale ani tady v tomhle vůbec není dobrá. Imf vypíchl souboj Sub Zera se Scorpionem který dokázal z velké části zaujmout už v traileru, a ten je relativně ok, ale ty ostatní už fakt nikdy nechci vidět.  A lidi co brali Andersonova MK jako peklo - no je mi jasné že těch bylo taky hodně, ale myslíš že u nich za to mohla jen jeho nadsázka a videoklipovost, a s touhle verzí by byli v pohodě? A nebo by pro ně bylo peklem úplně libovolné zpracování Mortal Kombatu, protože je to prostě Mortal Kombat?
789067
4 0
reagovat
reaguje na: HAL
Anebo jsi zestárnul. Jak bys ty filmy vnímal, kdyby šel letošní do kin v roce 1995 a Andersonův dneska, hm? :)

Jinak Andersona přece někdo bral jako cool blbinu a někdy jako totální peklo (většinou lidi, kterejm nebylo v době premiéry dvanáct, si myslím...) ;)
789067
Anebo jsi zestárnul. Jak bys ty filmy vnímal, kdyby šel letošní do kin v roce 1995 a Andersonův dneska, hm? *:)* Jinak Andersona přece někdo bral jako cool blbinu a někdy jako totální peklo (většinou lidi, kterejm nebylo v době premiéry dvanáct, si myslím...) *;)*
789058
6 -4
reagují: HAL
reagovat
čekal jsem blbost, dostal jsem blbost, ale blbost zábavnou, která rychle utíkala a než člověk nějak nad tím začal přemýšlet, tak skončila. Souboje průměr, což je na bojový film trošku ostuda, ale bylo jich dost na druhou stranu a pár momentů by se tam našlo. Kano ale zachraňuje hodně svým přistupem a hláškama.
Hrál jsem pouze MK11, takže lore neznám naplno a lidi hrou nepolíbení v tom vlastně budou mít dost guláš, ale těm se film ani zavděčit nechtěl.

Bohužel po přečtení jednoho článku vlastně se mi taky nelíbí, že vlastnosti bojovníka se získají přenosem nějakého znaménka a nějaká síla v člověku probudí speciální vlastnost. Tohle hází tímpádem všechny postavy z hlediska originu do jednoho pytle.

Místo aby Kano si laserové oko vyrobil, stejně jako Jaxovi dali ty robotické ruce  hned a ne, že mu najednou dorostly silné robotické paže. Takže to jsou postavy s technickým zázemím, další postava by získala schonpsti jen tvrdým tréninkem, další by přišla z magické říše apod. Takhle to už dopředu zabijí pracovat s originem postav. Ale i tak 6/10 za výplach mozku po práci.
789066
čekal jsem blbost, dostal jsem blbost, ale blbost zábavnou, která rychle utíkala a než člověk nějak nad tím začal přemýšlet, tak skončila. Souboje průměr, což je na bojový film trošku ostuda, ale bylo jich dost na druhou stranu a pár momentů by se tam našlo. Kano ale zachraňuje hodně svým přistupem a hláškama. Hrál jsem pouze MK11, takže lore neznám naplno a lidi hrou nepolíbení v tom vlastně budou mít dost guláš, ale těm se film ani zavděčit nechtěl. Bohužel po přečtení jednoho článku vlastně se mi taky nelíbí, že vlastnosti bojovníka se získají přenosem nějakého znaménka a nějaká síla v člověku probudí speciální vlastnost. Tohle hází tímpádem všechny postavy z hlediska originu do jednoho pytle. Místo aby Kano si laserové oko vyrobil, stejně jako Jaxovi dali ty robotické ruce  hned a ne, že mu najednou dorostly silné robotické paže. Takže to jsou postavy s technickým zázemím, další postava by získala schonpsti jen tvrdým tréninkem, další by přišla z magické říše apod. Takhle to už dopředu zabijí pracovat s originem postav. Ale i tak 6/10 za výplach mozku po práci.
4 0
reagovat
"Krvavá turnajovka" bez turnaje :D
789064
"Krvavá turnajovka" bez turnaje *:D*
3 0
reagovat

IMF

Btw. tady ten týpek strašně dobře píše. Je to velmi čtivé a úplně z toho sálá, jak mu to v té kebulce šrotuje a člověk cítí i ty narážky mezi řádky. :+
789061
Btw. tady ten týpek strašně dobře píše. Je to velmi čtivé a úplně z toho sálá, jak mu to v té kebulce šrotuje a člověk cítí i ty narážky mezi řádky. *:+*
IMF
5 0
reagovat
Kdybych to měl říct jako pan Hlad, tak film, kde je klobouková cirkulárka, prostě musí bejt dobrej. Pro mě zábavná jednohubka, která svou blbost nijak nezakrývá a pádí bez servítek kupředu. Pohodových 6/10
789060
Kdybych to měl říct jako pan Hlad, tak film, kde je klobouková cirkulárka, prostě musí bejt dobrej. Pro mě zábavná jednohubka, která svou blbost nijak nezakrývá a pádí bez servítek kupředu. Pohodových 6/10
4 0
reagovat

Hodnocení

"Jako herní adaptace známé kultovky překvapivě osvěžující, ovšem jako bojový film těžce podprůměrný. Cílovka tu byla jasná už od oznámení, přes nespočet easter-eggů ovšem i na poli mytologie zakopává a snímek doráží kudlou do zad nepochopitelný edit a nesourodé tempo. MK ‘95 je tak stále celkově lepším zážitkem. Přesto... MERCY! 6/10"
789059
"Jako herní adaptace známé kultovky překvapivě osvěžující, ovšem jako bojový film těžce podprůměrný. Cílovka tu byla jasná už od oznámení, přes nespočet easter-eggů ovšem i na poli mytologie zakopává a snímek doráží kudlou do zad nepochopitelný edit a nesourodé tempo. MK ‘95 je tak stále celkově lepším zážitkem. Přesto... MERCY! 6/10"
Hodnocení
3 -1
reagovat
"Andersonova původní adaptace je extrémně připitomělá a svou nadsázkou i videoklipovitostí svého času rozdělila publikum na dva tábory."

Nepamatuju si že by Andersonova verze kdy kohokoli rozdělovala, on to někdy někdo bral jinak než jako cool blbinu? Přesně tak se nám všem tehdy v tom polodětském věku tolik líbila... a funguje tak doteď, jen ty triky už jsou pravým devadesátkovým zoufalstvím.

Ve srovnání s touto novou verzí naopak o to víc ukazuje jak moc v ní její nadsázka a videoklipovost dokázala tu extrémní připitomělost zachraňovat - tohle je pitomé úplně stejně, ale nezachraňuje to už nic, takže z cool blbiny se tu stala otravná blbost.
789058
"Andersonova původní adaptace je extrémně připitomělá a svou nadsázkou i videoklipovitostí svého času rozdělila publikum na dva tábory." Nepamatuju si že by Andersonova verze kdy kohokoli rozdělovala, on to někdy někdo bral jinak než jako cool blbinu? Přesně tak se nám všem tehdy v tom polodětském věku tolik líbila... a funguje tak doteď, jen ty triky už jsou pravým devadesátkovým zoufalstvím. Ve srovnání s touto novou verzí naopak o to víc ukazuje jak moc v ní její nadsázka a videoklipovost dokázala tu extrémní připitomělost zachraňovat - tohle je pitomé úplně stejně, ale nezachraňuje to už nic, takže z cool blbiny se tu stala otravná blbost.
6 -4
reagují: KarelR
reagovat
Hodně jsem se těšil, ale zase se z toho stal paskvil, který nedává moc smysl...
3/10 a to jenom za povedené fatality...jinak ty souboje také nic moc a když tu akci srovnám s filmem Nobody (fight v autobuse), tak je to diametrálně velký rozdíl a to nemluvím o prkenných hercích...
789057
Hodně jsem se těšil, ale zase se z toho stal paskvil, který nedává moc smysl... 3/10 a to jenom za povedené fatality...jinak ty souboje také nic moc a když tu akci srovnám s filmem Nobody (fight v autobuse), tak je to diametrálně velký rozdíl a to nemluvím o prkenných hercích...
7 0
reagovat
Andersonov film som videl kedysi dávno, postavy cca viem čo sú zač a nejaké chabé základy lore poznám. Nemal som od toho žiadne extra očakávania. Fajn jednohubka. Akurát možno by nezaškodilo nejakých 20 minút navyše a trochu sa viac povenovať niektorým postavám, keďže viaceré z nich sa tam ukázali tak na dve minúty (Goro) . Trochu viac mi vadil aj ten strih počas súbojov, rušilo ma to, tam je čo zlepšovať, kľudne aj na jeden záber keby bol nejaký ten súboj, to by mnohí ocenili. Fatality sú ale pre mňa sklamaním, čakal som rozhodne napaditejsie ako to čo sa tam dostalo (jedine Kung Laova za niečo stála)
Celkovo jemne spokojných 6/10.
789054
Andersonov film som videl kedysi dávno, postavy cca viem čo sú zač a nejaké chabé základy lore poznám. Nemal som od toho žiadne extra očakávania. Fajn jednohubka. Akurát možno by nezaškodilo nejakých 20 minút navyše a trochu sa viac povenovať niektorým postavám, keďže viaceré z nich sa tam ukázali tak na dve minúty ([spoiler]Goro[/spoiler]) . Trochu viac mi vadil aj ten strih počas súbojov, rušilo ma to, tam je čo zlepšovať, kľudne aj na jeden záber keby bol nejaký ten súboj, to by mnohí ocenili. Fatality sú ale pre mňa sklamaním, čakal som rozhodne napaditejsie ako to čo sa tam dostalo ([spoiler]jedine[/spoiler] [spoiler]Kung[/spoiler] [spoiler]Laova[/spoiler] [spoiler]za[/spoiler] [spoiler]niečo[/spoiler] [spoiler]stála[/spoiler]) Celkovo jemne spokojných 6/10.
2 0
reagovat
Skvěle napsaná recenze!:+
Někde jsem četl zajímavý názor, ze Cole reprezentuje "Custom character":D
789053
Skvěle napsaná recenze!*:+* Někde jsem četl zajímavý názor, ze Cole reprezentuje "Custom character"*:D*
4 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se