Tato diskuze mně vůbec nebaví a nepřijde mi nijak přínosná. Proto raději přikládám recept na kvalitní staročeský guláš:
Ve velikém hrnci rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli (cibuli za občasného míchání skoro připálíme). Jedině takto uděláme ten správný základ na guláš! Potom přidáme chilli, pepř a nakrájené maso.
Když se maso osmahne, přidáme papriku, promícháme a necháme podusit na středně velkém žáru asi 3 minuty. Přidáme trochu oregána a asi 150 g kečupu. Promícháme a na mírnějším ohni dusíme za občasného podlévání asi 2-2,5 až 3 hodiny, dokud maso není skoro měkké.
Zhruba 1/2 hodiny předtím, přidáme 2 podél nakrájené kapie a za podlévání (je-li nutné) jej přivedeme k bodu, kdy přidáme tolik soli, kolik je potřeba.
Pět minut před koncem přidáme prolisovaný česnek, dost majoránky a dle potřeby rozkvedlanou mouku. Nakonec přidáme 0,2-0,3 dl dobrého českého piva. Poté již nevaříme, jinak se pivo vytratí! Necháme uležet 2-3 dny. Takto zrozený guláš má výjimečné chuťové vlastnosti
Podáváme s dobrým knedlíkem, kolečky cibule, pivem a pro labužníky lze doporučit lžíci/lžičku kysané smetany navrch.
reagovat
|