Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #390 o Oscarech a Pixaru


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jaké jsou letošní Oscarovky? Jakou divočinu natočil režisér akčňáku Hardcore Henry? A jak musí Pixar upravovat svoje filmy?  

Prostě další festovní Výplach

Klip týdne
Ruský režisér Ilya Naishuller se světu předvedl svými hodně svéráznými a divokými hudebními klipy a pak i celovečerákem Hardcore Henry. Na ten sice skoro nikdo nepřišel, ale rozhodně šlo o hodně originální podívanou. Teď spojil síly s kapelou Leningrad a je z toho hudební klip, který rozhodně stojí za pozornost. A ukazuje se tu, že jako režisér se ještě zdaleka nevyčerpal.

Galerie týdne
Kdybyste nevěděli, co si pověsit na zeď, máme tu pár tipů. Malíř John Berkey se věnoval sci-fi celý svůj život a odvedl sakra dobrou práci. Dokonce pracoval i na návrzích lodí ke Hvězdným válkám a na kontě má třeba i Horizont události. A rozhodně měl talent, takže při troše snahy si stoprocentně vyberete něco, co by vám mohlo vyzdobit obývák. Tohle berte tedy jako inspiraci. 

 

8-Bit týdne
La La Land má rekordní počet nominací na Oscary, spoustu fandů, ale i lidi, kteří tomuhle muzikálu nemůžou přijít na jméno. Každopádně vzbuzuje dost emocí na to, aby donutil ty kreativnější z nás i něco tvořit. Třeba celkem povedenou osmibitou verzi, která vám samozřejmě vykecá úplně všechno včetně závěru. Tak bacha. Ale rozhodně je dobrá

 

Superhrdinové týdne
Sbírat figurky superhrdinů člověk může jen do jistého věku. Pak už to je společensky jaksi nevhodné. Tedy pokud s nimi neděláte podobně cool věci jako hot.kenobi, jehož instagram je narvaný chytrými i vtipnými volovinami, které potěší milovníky DC, Marvelu, Lega i třídění odpadu. Klikejte sem

 

Režisér týdne
Wes Anderson je jeden z nejzábavnějších filmařů současnosti a může za to do značné míry jeho hravost. Andersonovy filmy poznáte na první pohled, ale často zabere dost času zjistit, kde se vlastně inspiroval a odkud vizuálně čerpal. A času dneska člověk moc nemá, takže místo pátrání a lovení informací si jednoduše klikněte sem a zjistěte vše podstatné. 

 

Oscaři týdne
Oscaři tu jsou už za pár dní a je na čase připomenout si všechny filmy, které jsou nominované v kategorii Nejlepší film. Některé jsou skvělé, jiné slabší, některé průměrné. Ale v Honest trailers si budou dělat srandu úplně ze všech.

Návštěva týdne
Je velká škoda, že Pixar točí pokračování svých filmů místo toho, aby natáčel nové a originální. Vždycky radši uvidíme další V hlavě než třetí Auta, na druhou stranu i ty sequely jsou pořád nadprůměrná animovaná podívaná a kecal bych, kdybych tvrdil, že se netěšíme na dvojku Úžasňákových. Pixar je zkrátka studio, které svou práci dělá dobře. A teď se můžete mrknout, jak to u nich v práci vypadá. 

 

Úpravy týdne
A ještě jednou Pixar. V tomhle studiu vědí, jak jít divákům naproti a dát ji v kině to, co opravdu chtějí. Problém je v tom, že někdy chtějí v Japonsku něco trošku jiného než v Americe, a tak je potřeba filmy malinko upravit. Někdy jde jen o logo, jindy o font nebo detail, někdy o celou pointu vtipu. Tady to máte všechno pohromadě. 

 

Ksichty týdne
Filmové triky jsou dnes na takové úrovni, že kdyby to viděli Hitchcock s Leonem, asi by jim ruplo v kouli. Mimozemšťani, vesmírné lodě, destrukce New Yorku, to není žádný problém, v poslední době jsme ale viděli i vcelku dost filmů, ve kterých se buď digitálně omlazovali staří herci, nebo dokonce oživovali ti mrtví. A tady se můžete mrknout na to, jak se CGI ksichty vyvíjely až do současné podoby. 

 

Duel týdne
V minulém Výplachu jsme se ptali na vašeho nejoblíbenějšího hrdinu z Trainspottingu a naprosto nepřekvapivě to vyhrál magor Begbie. V reálu byste s ním ale na pivko asi jít nechtěli. 

 

Dnes bychom se chtěli zeptat na Bena Afflecka, který tak trochu naznačuje, že Batman není jeho srdcovka. Chtěli byste, aby Ben Affleck dál hrál Batmana? Svoje ANO a NE pište do předmětu a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace