Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #376 o Star Wars a zbraních


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Chcete se prolétnout okolo Hvězdy smrti? Kterou slavnou zbraň si můžete vyrobit ve sklepě? A co se nevešlo do Hry o trůny?  

Vypláchnutý výplach

Průlet týdne
Za posledních dvě stě let se sice lidstvo posunulo hodně daleko, ale k tomu, abychom létali na nedělní nákupy v X-Wingu, máme bohužel ještě trošku daleko. Na druhou stranu máme internet a na něm spoustu lidí, kteří udělají všechno pro to, aby vám tenhle zážitek dopřáli. A upřímně proletět se kolem Hvězdy smrti je o dost zajímavější než hledat parkovací místo u Albertu.

Hrdinové týdne
Comicsovky vládnou filmovému světu a díky Netflixu i malým obrazovkám, hrdinové jako Iron Man nebo Captain America nebo Punisher ale na stránkách comicsů řádí už déle. O dost déle. A jak se vyvíjel svět, móda a technologie, tak se museli přizpůsobovat i oni. Zatímco ve filmu blbne bůh Thor s kladivem, Netflix vsadil na civilnější podobu, i tak ale muselo dojít k několika hodně zásadním změnám, protože padoucha s fialovou kůží by asi lidi nevydýchali. Pokud vás zajímá, jak netflixovští hrdinové od Marvelu vypadají ve svých předlohách, klikejte sem. A nakonec dojde i na ty filmové postavy…

 

Středozem týdne
Filmový Pán prstenů udělal Novému Zélandu obrovskou službu a i díky němu tam dnes míří stovky tisíc turistů. Většině z nich dochází, že Roklinku nebo Minas Tirith tu budou hledat marně, ale opravdoví fandové si poradí a lokace, kde se natáčelo, jsou konec konců taky dost zajímavé. Pokud se vám nechce cestovat přes půl světa a stejně byste chtěli vidět, kde bydleli Hobiti, klikněte si sem

 

Animáky týdne
Filmy od studia Ghibli jsou boží. Skoro všechny. Jsou originální, chytré, dojemné, často ne úplně veselé a krásné. Princezna Mononoke, Cesta do fantazie, Zámek v oblacích a spousty dalších pecek mají dost fanoušků a ten, který si říká Kojer se teď rozhodl zkusit zkombinovat animované hrdiny a prostředí s reálným světem. A vypadá to hodně dobře

 

Zbraň týdne
Hůlka Harryho Pottera? Terminátorův rotačák? Světelný meč? Kultovních filmových zbraní je hromada, ale jednou z nejslavnějších a hlavně nejzábavnějších je ZF-1 z Pátého elementu, se kterou se tak stylově oháněl Gary Oldman. Zatím si ji nekoupíte ani v Texasu, ale pokud o ni hodně stojíte, zkuste napsat Adamu Savageovi, třeba vám řekne, jak si ji vyrobit. Sice nebude fungovat, ale to je druhořadé. Hlavně, že skvěle vypadá

 

Filmy ve filmu týdne
Když jsem byl prcek a viděl první fotky z Posledního akčního hrdiny, sháněl jsem film, ve kterém Arnold chodí v brnění a samopalem kosí nepřátele. Jeho Hamlet ale navždycky zůstal jen součástí právě Posledního akčního hrdiny. Je to škoda, podobně zajímavých filmů ve filmu je ale mnohem víc. A neříkejte, že byste si nedali dvojku Dobrého Willa Huntinga, kde by se blblo s brokovnicí, nepobrečeli si u dramatu Simple Jack s Benem Stillerem nebo nechtěli vidět klasickou gangsteru, kterou miloval Macaulay Culkin v Sám doma.

Plakáty týdne
Už jsme si asi stačili všichni zvyknout na to, že spousta alternativních a fanouškovských plakátů může být lepší než ty originální, které vypustilo do světa studio. Jo, někdo má hezký koníček, to si asi řekne většina z nás, ale jak to tak vypadá, na alternativních plakátech se dá celkem slušně vydělat a komunita fandů, která je na tenhle svět napojená, je o dost větší, než jste si asi mysleli.

 

Vystřižené scény týdne
V poslední řadě se Hra o trůny vydala vlastní cestou a tak trochu hodila za hlavu předlohu George R. R. Martina. A je to dobře, na rozdíl od předchozích sérií se v ní totiž konečně i něco dělo. A vypadá to, že tvůrci měli ještě další plány, bohužel jim deset epizod s jasně danou stopáží nestačilo, a tak spousta materiálů skončila na podlaze ve střižně. Tady ho máte. 

 

Srovnání týdne
Upoutávka na novou hranou verzi pohádky Kráska a zvíře se objevila před pár dny a Disney doufá, že tenhle příběh bude v kinech slavit stejný úspěch jako letošní Kniha džunglí. Klidně by mohl, ale kvůli tomu tu teď nejsme. Jsme tu kvůli upoutávce, která tu na animák ze začátku devadesátých let připomíná víc, než jste si možná mysleli

 

Duel týdne
V minulém Výplachu jsme se ptali na nejlepší film Olivera Stonea. Vyhrál to u vás JFK a za ním se umístila Četa nebo Alexander Veliký. 

 

Dnes se vzhledem k premiéře Fantastických zvířat podíváme zpátky do světa Harryho Pottera. Zajímalo by nás, který díl z potterovské série je podle vás nejslabší. Název filmu napište do předmětu a v textu se vykecejte.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (44)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace