Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První dojmy: Star Trek: Do temnoty

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Ale prd validní... IMAXy po digitalizaci snížily AS z 1.44:1 (které ostatně těch dvacet metrů stejně nevyužilo, protože matematika praví, že 25 ku 20 je poměr 1.25, že ;) na 1.85:1... V podstatě u nich opravdu dochází u těch záběrů k ořezu, ale nikoli k ořezu na standartní kino release. Ve skratce, v IMAXu uvidíte Trek podobně, jako když si koupíte blučko TDKR...
Formátování titulů pro IMAX do 1.9:1 není automatické, v podstatě ho měly za poslední rok jen Skyfall a Oblivion a i kdyby se nový Trek snažil sebevíc, pak ho bez ořezu (ano, ořezu, nikoli přidávání obrazu na výšku) z původního anamorfního materiálu nikdo nedostane...
Nepopírám jedinou myšlenku, a to, že IMAX z analogu je přece jen požadovaná nirvána... Ale upřímně, lítat kvůli tomu do Londýna se mi nechce...
261979
Ale prd validní... IMAXy po digitalizaci snížily AS z 1.44:1 (které ostatně těch dvacet metrů stejně nevyužilo, protože matematika praví, že 25 ku 20 je poměr 1.25, že ;) na 1.85:1... V podstatě u nich opravdu dochází u těch záběrů k ořezu, ale nikoli k ořezu na standartní kino release. Ve skratce, v IMAXu uvidíte Trek podobně, jako když si koupíte blučko TDKR... Formátování titulů pro IMAX do 1.9:1 není automatické, v podstatě ho měly za poslední rok jen Skyfall a Oblivion a i kdyby se nový Trek snažil sebevíc, pak ho bez ořezu (ano, ořezu, nikoli přidávání obrazu na výšku) z původního anamorfního materiálu nikdo nedostane... Nepopírám jedinou myšlenku, a to, že IMAX z analogu je přece jen požadovaná nirvána... Ale upřímně, lítat kvůli tomu do Londýna se mi nechce...
0 0
reagovat
Sirka (kterou si v tom prispevku referoval snad trikrat) zustava stejna, meni se akorat pomer, jak spravne rikas. Zbytek toho prispevku je samozrejme validni, ale asi nikdo holt nepojede na 70mm do UK, tak mu to musi stacit takhle. Ja bych chtel osobne jeste vyzdvihnout paradni zvukovy mix, kvuli kteremu se rozhodne poohlednu i po verzi s Atmosem. Ve filmu je jedna scena (s klingony), kde je behem vysadku zvuk opravdu VSUDE v sale, a nemuzu se dockat, jak to Atmos zvladne. Ale obecne je ten zvuk namichany velmi vyrazne, takze to bude urcite pozitek se vsim vsudy. A soundtrack se taky vyvedl.
261978
Sirka (kterou si v tom prispevku referoval snad trikrat) zustava stejna, meni se akorat pomer, jak spravne rikas. Zbytek toho prispevku je samozrejme validni, ale asi nikdo holt nepojede na 70mm do UK, tak mu to musi stacit takhle. Ja bych chtel osobne jeste vyzdvihnout paradni zvukovy mix, kvuli kteremu se rozhodne poohlednu i po verzi s Atmosem. Ve filmu je jedna scena ([spoiler]s klingony[/spoiler]), kde je behem vysadku zvuk opravdu VSUDE v sale, a nemuzu se dockat, jak to Atmos zvladne. Ale obecne je ten zvuk namichany velmi vyrazne, takze to bude urcite pozitek se vsim vsudy. A soundtrack se taky vyvedl.
0 0
reagovat

imf

Plátno jako takový se s digitalizací kina vůbec neměnilo zůstalo stejně velké akorát se už nepromítalo na většinu jeho plochy nebo v případě filmů se scénami natočenými na 70mm na celou plochu.To že má plátno i ted cca 25metrů neznamená že filmy se na celou jeho plochu promítají.
Dnešní digitalní filmy už se promítají v IMAXu jen na část plátna akorát pokud je film speciálně formátovaný pro IMAX(digitálně) jako je právě Star Trek ale byl to třeba Skyfall a Oblivion a ještě určitě spoustu ostatních které se v IMAXu promítají v poměru 1.9:1, tak tam ti to příde že to je "skoro" stejně i když samozřejmě neni.
A věřim že i tak je to f*cking epic ;)
261977
Plátno jako takový se s digitalizací kina vůbec neměnilo zůstalo stejně velké akorát se už nepromítalo na většinu jeho plochy nebo v případě filmů se scénami natočenými na 70mm na celou plochu.To že má plátno i ted cca 25metrů neznamená že filmy se na celou jeho plochu promítají. Dnešní digitalní filmy už se promítají v IMAXu jen na část plátna akorát pokud je film speciálně formátovaný pro IMAX(digitálně) jako je právě Star Trek ale byl to třeba Skyfall a Oblivion a ještě určitě spoustu ostatních které se v IMAXu promítají v poměru 1.9:1, tak tam ti to příde že to je "skoro" stejně i když samozřejmě neni. A věřim že i tak je to f*cking epic *;)*
imf
0 0
reagovat

sanecektom

Rikas to vsechno moc hezky, ale prazsky IMAX ma i po digitalizaci rozmery platna 24,7 x 18,3 metru, takze nikoliv "o mnoho mene" nez 25 x 20 metru. To jen tak pro poradek.

A samozrejme to bylo "f*cking epic". 8)
261976
Rikas to vsechno moc hezky, ale prazsky IMAX ma i po digitalizaci rozmery platna 24,7 x 18,3 metru, takze nikoliv "o mnoho mene" nez 25 x 20 metru. To jen tak pro poradek. A samozrejme to bylo "f*cking epic". *8)*
sanecektom
0 0
reagovat

TG, do_Od

Tak rest doplenený a musím uznať, že to boli príjemné strávené 2 hodiny a na predstavovačku tímu dobré. 8+/10 (za slabšieho záporáka). 8)
261975
Tak rest doplenený a musím uznať, že to boli príjemné strávené 2 hodiny a na predstavovačku tímu dobré. 8+/10 (za slabšieho záporáka). *8)*
TG, do_Od
0 0
reagovat

Jak je to s IMAX verzemi:

Redakce to viděla v pražském IMAXu jak píšete do kterého ovšem nebyl přivezen speciální 70mm projektor jako u The Dark Knight Rises jelikož Do Temnoty byl natáčen na IMAX kamery (stejně jako TDKR) a ve filmu je to asi nějakých 30minut které ovšem můžete vidět jen na 70mm projektrou v extrémě vysokém rozlišení a jak se rozevře plátno od podlahy ke stropu ve formátu 1.44 : 1 v 25x20metrů.
V Pražském IMAXu nic takového ale nečekejte film je promítán digitálně (pouze 2K) takže nějaký "extra" komfort oproti jiným kinům nečekejte jen větší plátno(samozřejmě ne těch 25metrů o mnoho méně) a poměr stran možná 1.9 :1 oproti 2,4:1(todle nevim jistě) což je taky dobrý.
Navíc je to poprvý v historii kdy IMAX 70mm záběry jsou konvertovány do 3D takže na plátně 25 metrů ty scény musí být absolutní pohlcující zážitek.
Kdybyste ho chtěli vidět ale v "plné palbě" tak jak byl původně zamýšlen ze 70mm filmového pásu tak nejblíž musíte do Londýnského BFI IMAXu.
261973
Redakce to viděla v pražském IMAXu jak píšete do kterého ovšem nebyl přivezen speciální 70mm projektor jako u The Dark Knight Rises jelikož Do Temnoty byl natáčen na IMAX kamery (stejně jako TDKR) a ve filmu je to asi nějakých 30minut které ovšem můžete vidět jen na 70mm projektrou v extrémě vysokém rozlišení a jak se rozevře plátno od podlahy ke stropu ve formátu 1.44 : 1 v 25x20metrů. V Pražském IMAXu nic takového ale nečekejte film je promítán digitálně (pouze 2K) takže nějaký "extra" komfort oproti jiným kinům nečekejte jen větší plátno(samozřejmě ne těch 25metrů o mnoho méně) a poměr stran možná 1.9 :1 oproti 2,4:1(todle nevim jistě) což je taky dobrý. Navíc je to poprvý v historii kdy IMAX 70mm záběry jsou konvertovány do 3D takže na plátně 25 metrů ty scény musí být absolutní pohlcující zážitek. Kdybyste ho chtěli vidět ale v "plné palbě" tak jak byl původně zamýšlen ze 70mm filmového pásu tak nejblíž musíte do Londýnského BFI IMAXu.
Jak je to s IMAX verzemi:
0 0
reagovat

TedGeorge

:)):+

a Star Trek... hmm, asi si budu muset před kinem střihnout znovu první díl, abych si trochu srazil natěšenost na kvalitní sci-fi :))
261974
*:))**:+* a Star Trek... hmm, asi si budu muset před kinem střihnout znovu první díl, abych si trochu srazil natěšenost na kvalitní sci-fi *:))*
TedGeorge
0 0
reagovat
Vzhledem k tomu, že ste na tom byli v IMAXu, pak mám dvě (ode mě nepřekvapivě) obligádní otázky: Jak se vám zdálo 3Dčko a jak jsou po filmu roztroušené IMAXovské záběry?
261972
Vzhledem k tomu, že ste na tom byli v IMAXu, pak mám dvě (ode mě nepřekvapivě) obligádní otázky: Jak se vám zdálo 3Dčko a jak jsou po filmu roztroušené IMAXovské záběry?
0 0
reagovat
do Od - Seš debil a budu tě soudit
261971
do Od - Seš debil a budu tě soudit
0 0
reagovat
To si rozhodně dej. Neřeknu seriály nebo staré filmy, ale ta první díl je jeden z nejlepších sci-fi desetiletí a i kdyby jsi nemusel sci-fi, pořád je to peckoidní dobrodružství a představí se ti tam většina postav z pokračování, takže logicky se zkrátka podívej i na to, než vyrazíš do kina. Času je dost.

(a nesnáším vás. Hlavně Robura! Nevydržel jsem to a půjdu dnes taky do ripu :'( pořád si to plánuju napodruhé vychutnat v IMAXu ale to čekání je obzvlášť po těchto reakcích zkrátka už nemožné -.- sue me!)
261970
To si rozhodně dej. Neřeknu seriály nebo staré filmy, ale ta první díl je jeden z nejlepších sci-fi desetiletí a i kdyby jsi nemusel sci-fi, pořád je to peckoidní dobrodružství a představí se ti tam většina postav z pokračování, takže logicky se zkrátka podívej i na to, než vyrazíš do kina. Času je dost. (a nesnáším vás. Hlavně Robura! Nevydržel jsem to a půjdu dnes taky do ripu :'( pořád si to plánuju napodruhé vychutnat v IMAXu ale to čekání je obzvlášť po těchto reakcích zkrátka už nemožné -.- sue me!)
0 0
reagovat
PS: Ale nevylučujem, že si to dám pred návštevou kina 8)
261964
PS: Ale nevylučujem, že si to dám pred návštevou kina *8)*
0 0
reagovat
TG: Ne nevidel, ja moc na vesmírne scifi nie som (hold nie každý je geek) a na nový ST idem, dá sa povedať iba kvôli Cumberbatchovi a veľmi pozitívnych ohlasoch celej redakcie a teším sa na recenziu 8)
261963
TG: Ne nevidel, ja moc na vesmírne scifi nie som (hold nie každý je geek) a na nový ST idem, dá sa povedať iba kvôli Cumberbatchovi a veľmi pozitívnych ohlasoch celej redakcie a teším sa na recenziu *8)*
0 0
reagovat
Nejlépe to podal KarelR, hlavně tou částí o prostředku.; jinak pocit mám celkově takový, že snad poprvé v historii filmu jsou jednička i dvojka naprosto stejně dokonalé filmy.
261961
Nejlépe to podal KarelR, hlavně tou částí o prostředku.; jinak pocit mám celkově takový, že snad poprvé v historii filmu jsou jednička i dvojka naprosto stejně dokonalé filmy.
0 0
reagovat

Cival

Já ten hřích spáchal. Do kina se dostanu nejdřív za 4 měsíce a to bych neustál. Každopádně i tak je ST2 perfektní.
261960
Já ten hřích spáchal. Do kina se dostanu nejdřív za 4 měsíce a to bych neustál. Každopádně i tak je ST2 perfektní.
Cival
0 0
reagovat
dostanete další pecku orgastické akce přímo do držky - to bych čekal spíš u projekcí porna v těch 4DX sálech :D
261959
dostanete další pecku orgastické akce přímo do držky - to bych čekal spíš u projekcí porna v těch 4DX sálech *:D*
0 0
reagovat
JohnyD: Předpokládám, že se ptáš kvůli nějaké kamarádce a sám si první díl viděl :D
261957
JohnyD: Předpokládám, že se ptáš kvůli nějaké kamarádce a sám si první díl viděl :D
0 0
reagovat
JohnyD: ne
261953
JohnyD: ne
0 0
reagovat

Disk a Tony...

...se hledali, až se našli.
*facepalm*
261951
...se hledali, až se našli. *facepalm*
Disk a Tony...
0 0
reagovat
Je potreba vidieť prvý diel, aby si to človek užil a chápal súvislosti?
261949
Je potreba vidieť prvý diel, aby si to človek užil a chápal súvislosti?
0 0
reagovat
To, že je to hřích, nikoho, kdo stahuje camripy, nezajímá. Zároveň toho, kdo stahuje camripy, nezajímá ani nějakej pošahanej Star Trek.
261946
To, že je to hřích, nikoho, kdo stahuje camripy, nezajímá. Zároveň toho, kdo stahuje camripy, nezajímá ani nějakej pošahanej Star Trek.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se